ابوذر که بود آیا این کفته درسته که او قبلا دزد بوده؟ پاسخ: دانشجوی گرامی؛ هرچند برخی از مورخین مغرض و متعصب مطالبی را پیرامون سابقه دزد و راهزن بودن جناب ابوذر پیش از اسلام مطرح کرده اند، اما به خوبی دروغگو بودن و جعل این مطلب در کلامشان وجود دارد چراکه بدون هیچ مدرک و سندی این ادعای باطل را سر داده اند که البته دلیل آن هم واضح است چون این مورخان، سابقه بسیار بد خلفای خود و طرفداران آن را دیده اند برای اینکه این لکه ننگ را از دامن آنها کم رنگ کنند رو به تخریب اصحاب پاک رسول خدا صلی الله علیه و آله آوردند و در این راه حتی به امیرالمومنین علیه السلام و سلمان و ابوذر و ... هم رحم نکرده و با بی شرمی هر چه تمام هر آنچه لایق خودشان بوده است را به این بزرگواران نسبت داده اند. به هر حال جهت آگاهی شما به اختصار مطالبی را پیرامون جناب ابوذر (ره )با استناد به منابع و اسناد تاریخی متواتر خدمتتان نقل می شود: ابوذر پیش از اسلام و در جاهلیّت شبانی میکرد( الکافی، ج8، ص297(. او از سه سال پیش از پذیرش اسلام، خدای یگانه را میپرستید و نماز میگزارد و از بتها دوری میجست.( الکافی، ج8، ص168؛ صحیح مسلم، ج8، ص360) بنابر روایتی وی در زمان جاهلیت هم لا اله الا الله می گفت، روزی مردی از اهالی مکه بر وی گذشت و به او خبر داد که مردی در مکه مانند او لا اله الا الله می گوید و گمان می کند پیامبر است.( الطبقات، ج 4، ص 164؛ الغدیر، ج 8، ص 308) ابوذر، از نخستین اسلامآورندگان است. به نقل از خود او، پنجمین فردی بود که اسلام آورد.( الطبقات، ج4، ص169) اما برخی احتمال چهارمین مسلمان را نیز به وی داده اند (یعقوبی، ج 2، ص 23؛ الطبقات، ج 4، ص 166؛ الکامل، ج 2، ص 59) ابوذر، نخستین کسی بود که پیامبر را به تحیّت اسلامی سلام گفت (الاستیعاب، ج 4، ص 217)وی پس از پذیرش اسلام، از طرف حضرت به اخفای دین و بازگشت به دیار خویش تا هنگام رسیدنِ فرمانِ هجرت، مأمور شد؛ امّا شوق او به اسلام و پیامبر، وی را به اظهار عقیده در میان مشرکان(الطبقات، ج4، ص170) و اعتراض آنان کشاند؛ از اینرو مشکلاتی را متحمّل شد اوسپس به دیار خویش رفت و پس از جنگ اُحُد (یا خندق ) به مدینه آمد و تا پایان حیات پیامبر(صلی الله علیه وآله)با حضرت بود(الطبقات، ج 4، ص 168 و ج 3، ص896)
ابوذر که بود آیا این کفته درسته که او قبلا دزد بوده؟
پاسخ: دانشجوی گرامی؛ هرچند برخی از مورخین مغرض و متعصب مطالبی را پیرامون سابقه دزد و راهزن بودن جناب ابوذر پیش از اسلام مطرح کرده اند، اما به خوبی دروغگو بودن و جعل این مطلب در کلامشان وجود دارد چراکه بدون هیچ مدرک و سندی این ادعای باطل را سر داده اند که البته دلیل آن هم واضح است چون این مورخان، سابقه بسیار بد خلفای خود و طرفداران آن را دیده اند برای اینکه این لکه ننگ را از دامن آنها کم رنگ کنند رو به تخریب اصحاب پاک رسول خدا صلی الله علیه و آله آوردند و در این راه حتی به امیرالمومنین علیه السلام و سلمان و ابوذر و ... هم رحم نکرده و با بی شرمی هر چه تمام هر آنچه لایق خودشان بوده است را به این بزرگواران نسبت داده اند.
به هر حال جهت آگاهی شما به اختصار مطالبی را پیرامون جناب ابوذر (ره )با استناد به منابع و اسناد تاریخی متواتر خدمتتان نقل می شود:
ابوذر پیش از اسلام و در جاهلیّت شبانی میکرد( الکافی، ج8، ص297(. او از سه سال پیش از پذیرش اسلام، خدای یگانه را میپرستید و نماز میگزارد و از بتها دوری میجست.( الکافی، ج8، ص168؛ صحیح مسلم، ج8، ص360) بنابر روایتی وی در زمان جاهلیت هم لا اله الا الله می گفت، روزی مردی از اهالی مکه بر وی گذشت و به او خبر داد که مردی در مکه مانند او لا اله الا الله می گوید و گمان می کند پیامبر است.( الطبقات، ج 4، ص 164؛ الغدیر، ج 8، ص 308) ابوذر، از نخستین اسلامآورندگان است. به نقل از خود او، پنجمین فردی بود که اسلام آورد.( الطبقات، ج4، ص169) اما برخی احتمال چهارمین مسلمان را نیز به وی داده اند (یعقوبی، ج 2، ص 23؛ الطبقات، ج 4، ص 166؛ الکامل، ج 2، ص 59) ابوذر، نخستین کسی بود که پیامبر را به تحیّت اسلامی سلام گفت (الاستیعاب، ج 4، ص 217)وی پس از پذیرش اسلام، از طرف حضرت به اخفای دین و بازگشت به دیار خویش تا هنگام رسیدنِ فرمانِ هجرت، مأمور شد؛ امّا شوق او به اسلام و پیامبر، وی را به اظهار عقیده در میان مشرکان(الطبقات، ج4، ص170) و اعتراض آنان کشاند؛ از اینرو مشکلاتی را متحمّل شد اوسپس به دیار خویش رفت و پس از جنگ اُحُد (یا خندق ) به مدینه آمد و تا پایان حیات پیامبر(صلی الله علیه وآله)با حضرت بود(الطبقات، ج 4، ص 168 و ج 3، ص896)
- [سایر] پیشگوئی پیامبراکرم(ص) در مورد مرگ ابوذر چگونه محقق شد و چه کسانی در دفن ابوذر شرکت کردند؟
- [سایر] برخی از وصایای حضرت رسول اکرم(ص) به ابوذر چیست؟
- [سایر] شرح مختصری درباره ابوذر، یار باوفای پیامبر(ص)، ارائه دهید؟
- [سایر] راجع به ابوذر نقل شده است؛ روزی عثمان (یا معاویه) دو غلام خود را با مبلغی از بیت المال به عنوان هدیه و دلجویی برای او فرستاد، و گفت، اگر ابوذر این مال را از شما گرفت، آزادتان میکنم. امّا ابوذر از پذیرفتن آن امتناع ورزید و گفت: اگرچه پذیرفتن این مال باعث آزادی شما است، امّا باعث اسارت من است. اصل این داستان در چه منبع تاریخی یا حدیثی نقل شده است؟
- [سایر] در گفتوگوی امام صادق(ع) با صوفیان؛ امام(ع)، ابوبکر نامی را میستاید و وصیت او را نقل میکند و او را زاهدترین افراد بعد از سلمان و ابوذر میداند. آیا این ابوبکر همان ابوبکر بن ابی قحافه خلیفه اول است؟
- [سایر] سلام- این درسته که میگن : وقتی جون غلام ابی ذر غفاری اذن میدان گرفت , پیراهن از تن خود مباشره در جلوی دیدگان همه در آورد و شروع به رجز خوانی کرد - واین را دلیلی میدانند برای برهنه شدن در عزاداری ؟
- [سایر] میخواستم در مورد شخصیت مسعدة بن صدقه بدانم؛ آیا احادیثی که از ایشان نقل شده مورد وثوق هست یا نه؟ حدیثِ (اگر ابوذر میدانست در قلب سلمان چه چیزی هست او را میکشت) فقط از مسعدة بن صدقه ذکر شده است.
- [سایر] چرا ساواک آیتالله غفاری را به شهادت رساند؟
- [سایر] شیعیان همه اهل بیت را که در قرن اوّل بوده اند کافر قرار می دهند! زیرا در روایت ها و منابع مورد اعتمادشان آمده است که بعد از پیامبر (ص) همه مردم مرتد شدند، به جز سه نفر: سلمان و ابوذر و مقداد، و بعضی می گویند فقط هفت بر اسلام باقی ماندند، اما از این هفت نفر هیچ کس از اهل بیت نیست. پس شیعه همه را مرتد و کافر قرار داده اند، پس بقیه اهل بیت مانند فرزندان جعفر و فرزندان علی و ... کجا هستند؟ آیا آنها هم مرتد شدند؟
- [سایر] چرا دست دزد باید قطع شود؟
- [آیت الله نوری همدانی] طلاق دادن زنی که در حال نفاس می باشد باطل است و نزدیکی کردن با او حرام می باشد و اگر شوهرش با او نزدیکی کند ، احتیاط مستحب آن است به دستوری که در احکام حیض کفته شد ، کفاره بدهد .
- [آیت الله اردبیلی] اگر دزد مالی را که به سرقت برده نزد انسان امانت بگذارد، جایز نیست آن را به خود دزد برگرداند، بلکه باید آن را به صاحب آن بدهد و اگر صاحب آن به هیچ وجه معلوم نباشد، حکم لُقطه بر آن جاری میشود.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر وقت نمازتنگ باشد، یا از دزد ودرنده بترسد، یا جستجوی آب به قدری سخت باشد که نتواند تحمّل کند، جستجو لازم نیست.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر کسی برای حفظ جانش با لباس غصبی نماز بخواند، یا مثلاً برایاین که دزد لباس غصبی را نبرد با آن نماز بخواند، نمازش صحیح است.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر وقت نماز تنگ باشد؛ یا از دزد و درنده بترسد؛ یا جستجوی آب به قدری سخت باشد که نتواند تحمل کند؛ جستجو لازم نیست.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر کسی برای حفظ جانش با لباس غصبی نماز بخواند، یا مثلاً برای این که دزد لباس غصبی را نبرد با آن نماز بخواند، نمازش صحیح است.
- [آیت الله مظاهری] اگر دزد از جیب کسی یا کیف دستی یا ساک و مانند آن، چیزی را ببرد دستش را نمیبرند ولی تعزیر میشود.
- [آیت الله بروجردی] اگر وقت نماز تنگ باشد، یا از دزد و درنده بترسد، یا جستجوی آب به قدری سخت باشد که نتواند تحمّل کند، جستجو لازم نیست.
- [آیت الله بروجردی] اگر کسی برای حفظ جانش با لباس غصبی نماز بخواند، یا مثلاً برای این که دزد لباس غصبی را نبرد با آن نماز بخواند، نمازش صحیح است.
- [امام خمینی] اگر کسی برای حفظ جانش با لباس غصبی نماز بخواند، یا مثلا برای اینکه دزد لباس غصبی را نبرد با آن نماز بخواند، نمازش صحیح است