بعضی می گویند علت اینکه شما تا نام امام خمینی را می شنوید 3 بار صلوات می فرستید یا نام رهبری را چیست آیا اینها از امامان بالاتر هستند که در رابطه با آن بزرگواران این کار را نمی کنید؟
بعضی می گویند علت اینکه شما تا نام امام خمینی را می شنوید 3 بار صلوات می فرستید یا نام رهبری را چیست آیا اینها از امامان بالاتر هستند که در رابطه با آن بزرگواران این کار را نمی کنید؟ صلوات از اذکار مستحبی است و درود بر رسول خدا و آل اوست. موضوع سه صلوات در جریان پیروزی انقلاب اسلامی به جهت اعلام وفاداری به امام و بیعت با او در برابر رژیم طاغوت بود که تاکنون نیز این سنت باقی مانده است. البته می توان برای دعا از کلماتی چون (حفظه الله ) استفاده کرد، ولی ذکر صلوات ، خواص متعدد بیشتری دارد از جمله : 1- مایه تبرک است . 2- یادآور پیامبر و اهل بیت (ع ) و احیا کننده نام و راه آنان است . 3- یکی از شعارهای مهم اسلامی است که آیات و روایات بسیار زیادی در فضیلت آن وارد شده است . همچنین یکی از افتخارات و امتیازات بزرگ شیعه نسبت به دیگر برادران مسلمان ، این است که هرگاه بخواهد شخصیت های برجسته خود را یاد و تکریم نماید، بر پیامبر و آل او درود می فرستد و این نشانه عمق پیوند شیعه با پیشوایان دین است . صلوات دعا و شعاری است که همواره راه و مسیری را که خداوند معین فرموده به ما یادآوری می کند؛ یعنی : (ان الله و ملائکته یصلون علی النأبی یا ایها الذین آمنوا صلوا علیه و سلموا تسلیما.) از سوی دیگر ابراز احساسات از ویژگی های موجودات (حساس) است و در این میان انسان بیشتر از سایر موجودات در پی پیدا کردن راهی جهت ابراز احساسات درونی و اظهار علاقه به دیگران و به خصوص بزرگان می باشد. برای این منظور از روش های مختلف (هورا، سوت، کف زدن، دست تکان دادن و...) استفاده می شود. آنچه در فرهنگ اسلامی به روشنی قابل مشاهده است محتوا دادن به رفتارهای طبیعی و اجتماعی انسان است، لذا اعلان اذان را جایگزین ناقوس کلیسا کرد. سلام کردن را جایگزین برداشتن کلاه کرد. در روزهای قبل از پیروزی انقلاب اسلامی نیز مردم از لفظ (صحیح است) و یا کف زدن برای تأیید و تشویق استفاده می کردند که بعدها تکبیر جایگزین آن شد. همچنین استفاده از صلوات جهت احترام و تأیید از گذشته میان مردم متدین مرسوم بوده است و هرگاه می خواستند بیشتر احترام بگذارند صلوات ها تکرار می کردند. بنابراین پیام تکرار صلوات به ویژه در مقطع زمانی خاص، به عنوان اعلام وفاداری و خار در چشم دشمنان است که در ضمن دارای محتوای معنوی نیز می باشد لذا هیچگونه منافاتی با احترام به پیامبر(ص) و ائمه(ع) ندارد. چنانکه در هنگام شنیدن وصف خاص امام زمان(عج) برای احترام مردم می ایستند در صورتی که به طور یقین مقام پیامبر(ص) از مقام زمان(عج) پایین تر نیست و چنین کاری بی احترامی به پیامبر(ص) تلقی نمی شود. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد رهبری، کد: 1/100109261)
عنوان سوال:

بعضی می گویند علت اینکه شما تا نام امام خمینی را می شنوید 3 بار صلوات می فرستید یا نام رهبری را چیست آیا اینها از امامان بالاتر هستند که در رابطه با آن بزرگواران این کار را نمی کنید؟


پاسخ:

بعضی می گویند علت اینکه شما تا نام امام خمینی را می شنوید 3 بار صلوات می فرستید یا نام رهبری را چیست آیا اینها از امامان بالاتر هستند که در رابطه با آن بزرگواران این کار را نمی کنید؟

صلوات از اذکار مستحبی است و درود بر رسول خدا و آل اوست. موضوع سه صلوات در جریان پیروزی انقلاب اسلامی به جهت اعلام وفاداری به امام و بیعت با او در برابر رژیم طاغوت بود که تاکنون نیز این سنت باقی مانده است.
البته می توان برای دعا از کلماتی چون (حفظه الله ) استفاده کرد، ولی ذکر صلوات ، خواص متعدد بیشتری دارد از جمله : 1- مایه تبرک است . 2- یادآور پیامبر و اهل بیت (ع ) و احیا کننده نام و راه آنان است . 3- یکی از شعارهای مهم اسلامی است که آیات و روایات بسیار زیادی در فضیلت آن وارد شده است . همچنین یکی از افتخارات و امتیازات بزرگ شیعه نسبت به دیگر برادران مسلمان ، این است که هرگاه بخواهد شخصیت های برجسته خود را یاد و تکریم نماید، بر پیامبر و آل او درود می فرستد و این نشانه عمق پیوند شیعه با پیشوایان دین است . صلوات دعا و شعاری است که همواره راه و مسیری را که خداوند معین فرموده به ما یادآوری می کند؛ یعنی : (ان الله و ملائکته یصلون علی النأبی یا ایها الذین آمنوا صلوا علیه و سلموا تسلیما.)
از سوی دیگر ابراز احساسات از ویژگی های موجودات (حساس) است و در این میان انسان بیشتر از سایر موجودات در پی پیدا کردن راهی جهت ابراز احساسات درونی و اظهار علاقه به دیگران و به خصوص بزرگان می باشد. برای این منظور از روش های مختلف (هورا، سوت، کف زدن، دست تکان دادن و...) استفاده می شود. آنچه در فرهنگ اسلامی به روشنی قابل مشاهده است محتوا دادن به رفتارهای طبیعی و اجتماعی انسان است، لذا اعلان اذان را جایگزین ناقوس کلیسا کرد. سلام کردن را جایگزین برداشتن کلاه کرد.
در روزهای قبل از پیروزی انقلاب اسلامی نیز مردم از لفظ (صحیح است) و یا کف زدن برای تأیید و تشویق استفاده می کردند که بعدها تکبیر جایگزین آن شد. همچنین استفاده از صلوات جهت احترام و تأیید از گذشته میان مردم متدین مرسوم بوده است و هرگاه می خواستند بیشتر احترام بگذارند صلوات ها تکرار می کردند. بنابراین پیام تکرار صلوات به ویژه در مقطع زمانی خاص، به عنوان اعلام وفاداری و خار در چشم دشمنان است که در ضمن دارای محتوای معنوی نیز می باشد لذا هیچگونه منافاتی با احترام به پیامبر(ص) و ائمه(ع) ندارد. چنانکه در هنگام شنیدن وصف خاص امام زمان(عج) برای احترام مردم می ایستند در صورتی که به طور یقین مقام پیامبر(ص) از مقام زمان(عج) پایین تر نیست و چنین کاری بی احترامی به پیامبر(ص) تلقی نمی شود. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد رهبری، کد: 1/100109261)





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین