مهم ترین روش نبرد نرم کدام است؟ یکی از معروف ترین روش های نبرد نرم، انگاره سازی است، انگاره تصویری غیرواقعی از واقعیت است که دشمن به شما ارائه می کند. البته این تصویر شباهت هایی هم به واقعیت دارد. امیرالمومنین علی(ع) حدیثی دارند مبنی بر اینکه شبیه ترین چیزها به حق، باطل است. مهمترین محورهای جنگ نرم بدین شرح است: انگاره سازی:یکی از معروف ترین روش های نبرد نرم، انگاره سازی است، انگاره تصویری غیرواقعی از واقعیت است که دشمن به شما ارائه می کند. البته این تصویر شباهت هایی هم به واقعیت دارد. امیرالمومنین علی(ع) حدیثی دارند مبنی بر اینکه شبیه ترین چیزها به حق، باطل است. ربا با معامله اشتباه می شود، رشوه با هدیه اشتباه می شود؛ لذا دوستی و دشمنی ها براساس این انگاره شکل می گیرد.طالبان را انگاره ای برای مقابله با انقلاب اسلامی است و راه مقابله با آن، ارائه واقعیات و اصرار بر این ارائه است. این دقیقاً همان چیزی است که امام خمینی و حضرت آقا به آن عمل می کنند؛ یعنی اصرار بر واقعیت. انگشت گذاشتن روی نقطه ایده آل:این شگرد بدین معناست که دشمن نقطه ایده آل شما را به عنوان هدفی که قرار بود به آن برسید نشان می دهد و روی آن تأکید می ورزد و سپس با وضعیت موجود مقایسه می کند و نتیجه می گیرد شما در حرکت خود شکست خورده اید.دشمن می گوید مگر قرار نبود که ثروت ملی عادلانه در میان مردم توزیع شود یا بی سوادی ریشه کن شود یا اینکه مواد مخدر ریشه کن شود.ما از نقطه آغاز تا نقطه موجود، فعالیت های بسیاری را انجام داده ایم و هنوز در مسیر رسیدن به هدف نهایی هستیم؛ یکی از راه های مقابله با این شگرد، مقایسه نقطه آغاز با نقطه موجود است.حرکت از پله دوم در این شیوه دشمنان پله اول ماجرا را حذف می کنند و روی پله دوم مانور می دهند؛ مثلاً با حذف صدماتی که اغتشاشگران به جامعه می زنند فقط بحث مقابله با اغتشاشگران را نشان می دهند، راه مقابله با این شگرد، تأکید بر پله اول ماجراست؛ یعنی ریشه و علت اصلی ماجرا را بیان کردن. مشابهت سازی: در این شگرد حریف در پی آن است که تصویری مشابه از رخدادی که مورد نظرش است بسازد و از طریق برخی از شباهت ها آنچه را که می خواهد، به رخداد شبیه سازی شده منتقل کند.در جریان فتنه مقام معظم رهبری تعبیری حکیمانه داشتند که فرمودند این جریان یک کاریکاتور از انقلاب است. راهکار مقابله با این شگرد تأکید بر نقاط افتراق است و به عنوان مثال در بحث کاریکاتور انقلاب در جریان فتنه باید روی نقاط افتراق فتنه گران با انقلاب مثل ایستادگی در مقابل استکبار تأکید کرد. تغییر تابلو:تغییر تابلو به دو دلیل صورت می گیرد، اول اینکه تابلوی قدیمی، سوخته و بدنام شده و دیگری اینکه هر آن در حال به شکلی دیگر درآمدن است. افشای سابقه افراد پشت تابلو راه مقابله با این شگرد است. تکرار ادعا :در این شیوه، حریف توهمی را که ساخته و دروغی را که بافته، مدام تکرار می کند و وقتی یک ادعا زیاد تکرار شود در ذهن مخاطب شکل می گیرد.مسائلی چون القای خشونت طلبی، محافظه کاری و... از این شیوه ناشی می شود. راه مقابله، تأکید بر نقیض این مدعا و کشف پاشنه آشیل حریف و فشار روی آن است. جریان موازی: جریان موازی هنگامی ساخته می شود که یک جریان اصیل با پایگاه مردمی حضور دارد و اگر جریان اصیل در میدان حضور نداشته باشد، این جریان موازی پدید می آید. اسلام آمریکایی برآمده از همین شگرد است. فرق اسلام آمریکایی با اسلام ناب، تنها ظلم ستیزی آن است.(حسین شریعتمداری،دومین همایش مشترک مسئولین و هادیان سیاسی نیروهای مسلح ،90/10/18)
مهم ترین روش نبرد نرم کدام است؟
یکی از معروف ترین روش های نبرد نرم، انگاره سازی است، انگاره تصویری غیرواقعی از واقعیت است که دشمن به شما ارائه می کند. البته این تصویر شباهت هایی هم به واقعیت دارد. امیرالمومنین علی(ع) حدیثی دارند مبنی بر اینکه شبیه ترین چیزها به حق، باطل است.
مهمترین محورهای جنگ نرم بدین شرح است:
انگاره سازی:یکی از معروف ترین روش های نبرد نرم، انگاره سازی است، انگاره تصویری غیرواقعی از واقعیت است که دشمن به شما ارائه می کند. البته این تصویر شباهت هایی هم به واقعیت دارد. امیرالمومنین علی(ع) حدیثی دارند مبنی بر اینکه شبیه ترین چیزها به حق، باطل است. ربا با معامله اشتباه می شود، رشوه با هدیه اشتباه می شود؛ لذا دوستی و دشمنی ها براساس این انگاره شکل می گیرد.طالبان را انگاره ای برای مقابله با انقلاب اسلامی است و راه مقابله با آن، ارائه واقعیات و اصرار بر این ارائه است. این دقیقاً همان چیزی است که امام خمینی و حضرت آقا به آن عمل می کنند؛ یعنی اصرار بر واقعیت.
انگشت گذاشتن روی نقطه ایده آل:این شگرد بدین معناست که دشمن نقطه ایده آل شما را به عنوان هدفی که قرار بود به آن برسید نشان می دهد و روی آن تأکید می ورزد و سپس با وضعیت موجود مقایسه می کند و نتیجه می گیرد شما در حرکت خود شکست خورده اید.دشمن می گوید مگر قرار نبود که ثروت ملی عادلانه در میان مردم توزیع شود یا بی سوادی ریشه کن شود یا اینکه مواد مخدر ریشه کن شود.ما از نقطه آغاز تا نقطه موجود، فعالیت های بسیاری را انجام داده ایم و هنوز در مسیر رسیدن به هدف نهایی هستیم؛ یکی از راه های مقابله با این شگرد، مقایسه نقطه آغاز با نقطه موجود است.حرکت از پله دوم در این شیوه دشمنان پله اول ماجرا را حذف می کنند و روی پله دوم مانور می دهند؛ مثلاً با حذف صدماتی که اغتشاشگران به جامعه می زنند فقط بحث مقابله با اغتشاشگران را نشان می دهند، راه مقابله با این شگرد، تأکید بر پله اول ماجراست؛ یعنی ریشه و علت اصلی ماجرا را بیان کردن.
مشابهت سازی: در این شگرد حریف در پی آن است که تصویری مشابه از رخدادی که مورد نظرش است بسازد و از طریق برخی از شباهت ها آنچه را که می خواهد، به رخداد شبیه سازی شده منتقل کند.در جریان فتنه مقام معظم رهبری تعبیری حکیمانه داشتند که فرمودند این جریان یک کاریکاتور از انقلاب است. راهکار مقابله با این شگرد تأکید بر نقاط افتراق است و به عنوان مثال در بحث کاریکاتور انقلاب در جریان فتنه باید روی نقاط افتراق فتنه گران با انقلاب مثل ایستادگی در مقابل استکبار تأکید کرد.
تغییر تابلو:تغییر تابلو به دو دلیل صورت می گیرد، اول اینکه تابلوی قدیمی، سوخته و بدنام شده و دیگری اینکه هر آن در حال به شکلی دیگر درآمدن است. افشای سابقه افراد پشت تابلو راه مقابله با این شگرد است.
تکرار ادعا :در این شیوه، حریف توهمی را که ساخته و دروغی را که بافته، مدام تکرار می کند و وقتی یک ادعا زیاد تکرار شود در ذهن مخاطب شکل می گیرد.مسائلی چون القای خشونت طلبی، محافظه کاری و... از این شیوه ناشی می شود. راه مقابله، تأکید بر نقیض این مدعا و کشف پاشنه آشیل حریف و فشار روی آن است.
جریان موازی: جریان موازی هنگامی ساخته می شود که یک جریان اصیل با پایگاه مردمی حضور دارد و اگر جریان اصیل در میدان حضور نداشته باشد، این جریان موازی پدید می آید. اسلام آمریکایی برآمده از همین شگرد است. فرق اسلام آمریکایی با اسلام ناب، تنها ظلم ستیزی آن است.(حسین شریعتمداری،دومین همایش مشترک مسئولین و هادیان سیاسی نیروهای مسلح ،90/10/18)
- [سایر] جنگ نرم به چه روش هایی انجام می شود؟
- [سایر] روش های مقابله با جنگ و تهدیدات نرم دشمن و استکبار جهانی در حوزه فرهنگی علیه انقلاب ما چیست ؟
- [سایر] روش های مقابله با جنگ و تهدیدات نرم دشمن و استکبار جهانی در حوزه فرهنگی علیه انقلاب ما چیست؟
- [سایر] منظور از قدرت نرم و نیمه نرم و سخت چیست؟
- [آیت الله بهجت] نظر به این که، به خاطر سپردن کامل همان روش های قبلی نیز در دوران دانشجویی امکان پذیر نیست، چه رسد به روش های جدید، آیا پزشک می تواند به همان روش های قبلی اکتفا نماید و یا فقط در حدی که وقت محدودش اجازه می دهد، به فراگیری آن ها بپردازد؟ در این صورت اگر متوجه مسایل مهم جدید نشود، آیا مسؤولیتی بر عهده ی اوست؟
- [سایر] لطفاً در مورد نبرد (قرقیسیا) توضیح بدهید.
- [سایر] بررسی نقش مؤلفههای براندازی نرم؛ عوامل براندازی در جنگ نرم کداماند؟
- [سایر] نقش شبکه های اجتماعی مجازی در جنگ نرم چیست؟ شاخصهای جنگ نرم در فیسبوک؟
- [سایر] می گویند قدرت ایران در برابر جنگ نرم دشمن، قدرتی هست به نام قدرت نرم ، که از آن ایمان و تقوا و... یاد می کنند. خوب چطوری هست. لطفا این قدرت نرم را توضیح دهید.
- [آیت الله بهجت] برخی از نرم افزارهای کامپیوتری از کشورهای خارجی به داخل ایران آورده و تکثیر می شود. در آن کشورها (کشورهای سازنده این نرم افزارها) تکثیر آن، ممنوع اعلام شده است، حکم تکثیر چنین نرم افزارهایی چیست؟
- [آیت الله علوی گرگانی] احتیاط واجب آن است که سر را در گلاب یا آبهای مضاف دیگر فرو نبرد و اگر در چیزهای دیگری که روان است فرو برد، روزه باطل نمیشود ولیاحتیاط مستحب آن است که سر را در آنها فرو نبرد.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر در یک سال منفعتی نبرد، نمیتواند مخارج آن سال را از منعفتی که در سال بعد میبرد کسر نماید.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر در یک سال منفعتی نبرد، نمیتواند مخارج آن سال را از منفعتی که در سال بعد میبرد کسر نماید.
- [آیت الله خوئی] اگر در یک سال منفعتی نبرد، نمیتواند مخارج آن سال را از منفعتی که در سال بعد میبرد کسر نماید.
- [آیت الله اردبیلی] اگر در یک سال منفعتی نبرد، نمیتواند مخارج آن سال را از منفعتی که در سال بعد میبرد کسر نماید.
- [آیت الله سیستانی] اگر در یک سال منفعتی نبرد ، نمیتواند ، مخارج آن سال را از منفعتی که در سال بعد میبرد ، کسر نماید .
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر در یک سال منفعتی نبرد، نمیتواند مخارج آن سال را از منفعتی که در سال بعد میبرد، کسر نماید.
- [آیت الله اردبیلی] تخم ماهی حلال گوشت (خاویار) هرچند نرم و لَزِج باشد حلال است و تخم ماهی حرام گوشت هرچند سفت و خشن باشد حرام میباشد و اگر در موردی مشتبه شود که از قبیل حلال است یا حرام، بنابر احتیاط اگر لَزِج و نرم باشد، از مصرف آن خودداری شود و اگر سفت و زبر باشد، خوردن آن حلال است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] احتیاط مستحب آن است که روزهدار سر را در گلاب و آبهای مضاف و مایعات دیگر فرو نبرد.
- [آیت الله بروجردی] اگر در یک سال منفعتی نبرد، نمیتواند مخارج آن سال را از منفعتی که در سال بعد میبرد، کسر نماید.