لطفا تأثیرات کلام زیدیه را بر کلام شیعه به طور مستند بفرمایید؟ شما می توانید کتاب تاریخ و عقاید زیدیه تألیف مصطفی سلطانی را مطالعه کنید و به پاسخ خود برسید. این کتاب در چاپ اول تابستان 1390 توسط نشر ادیان منتشر شده است. با رحلت پیشوای دینی مسلمانان حضرت محمد صلی الله علیه وآله و سلم به دلایل مختلفی مسلمانان دچار اختلاف شدند و این اختلاف باعث شد از همان ایام تا زمان حال ما فرقه های مختلفی را در بین مسلمانان چه شیعیان و چه اهل سنت ببینیم . فرقه زیدیه از جمله فرقی بود که در قرون نخست هجری از دامن تشیع سر برآورد ؛ زیدیه پژوهان هم در اعصار مختلف با پرسشهای مختلفی مانند اینکه زیدیه فرقه کلامی است یا سیاسی؟ یا مبانی کلامی آنها چیست؟ یا وجه تمایز آنان از شیعه اثنی عشریه در چیست ؟ و سوالاتی از این قبیل روبه رو بوده اند؛ این اثر ، تلاش خود را کرده تا به بخشی از این ابهامات و سوألات پاسخ بگوید. این کتاب از معدود کتاب هایی است که دراین باره به زبان فارسی نگاشته شده است . جناب آقای سلطانی مطالب این کتاب را در پنج قسمت نگاشته است که در بخش پنج به دیدگاهای کلامی در کلام زیدیه پرداخته است و عقاید آنها در موارد مختلف اعتقادی را بیان کرده اند.
لطفا تأثیرات کلام زیدیه را بر کلام شیعه به طور مستند بفرمایید؟
شما می توانید کتاب تاریخ و عقاید زیدیه تألیف مصطفی سلطانی را مطالعه کنید و به پاسخ خود برسید. این کتاب در چاپ اول تابستان 1390 توسط نشر ادیان منتشر شده است.
با رحلت پیشوای دینی مسلمانان حضرت محمد صلی الله علیه وآله و سلم به دلایل مختلفی مسلمانان دچار اختلاف شدند و این اختلاف باعث شد از همان ایام تا زمان حال ما فرقه های مختلفی را در بین مسلمانان چه شیعیان و چه اهل سنت ببینیم . فرقه زیدیه از جمله فرقی بود که در قرون نخست هجری از دامن تشیع سر برآورد ؛ زیدیه پژوهان هم در اعصار مختلف با پرسشهای مختلفی مانند اینکه زیدیه فرقه کلامی است یا سیاسی؟ یا مبانی کلامی آنها چیست؟ یا وجه تمایز آنان از شیعه اثنی عشریه در چیست ؟ و سوالاتی از این قبیل روبه رو بوده اند؛ این اثر ، تلاش خود را کرده تا به بخشی از این ابهامات و سوألات پاسخ بگوید. این کتاب از معدود کتاب هایی است که دراین باره به زبان فارسی نگاشته شده است . جناب آقای سلطانی مطالب این کتاب را در پنج قسمت نگاشته است که در بخش پنج به دیدگاهای کلامی در کلام زیدیه پرداخته است و عقاید آنها در موارد مختلف اعتقادی را بیان کرده اند.
- [سایر] قرآن کلام خدا یا کلام بشر؟
- [سایر] قرآن کلام خدا یا کلام بشر؟
- [سایر] موضوع علم کلام چیست و به چه جهت انرا علم کلام می نامند ؟
- [سایر] منظور از علم کلام چیست؟
- [سایر] ادعیه از چه کسی صادر شده؟ آیا کلام خداست؟ اگر نه کلام چه کسانی است؟
- [سایر] اگر کلام معصوم(ع) کلام واحدی است لزوم امامت سایر معصومان چه ضرورتی داشت؟
- [سایر] تفاوت کلام(علم عقائد) و فلسفه چیست؟
- [سایر] تفاوت علم کلام و فلسفه در چیست؟
- [سایر] اهداف و غایات علم کلام چیست؟
- [سایر] فرق کلام وفلسفه چیست؟
- [آیت الله بهجت] در خرید و فروش لازم نیست صیغه عربی بخوانند، مثلاً اگر فروشنده به فارسی بگوید: این مال را در عوض این پول فروختم، و مشتری بگوید: قبول کردم، معامله صحیح است. و بنابر اظهر لازم نیست ایجاب بر قبول مقدم باشد (مقصود از ایجاب، کلام فروشنده و مقصود از قبول، کلام خریدار است). و احتیاط مستحب آن است که به هر زبانی معامله میکنند، صحیح گفته شود و کاملاً بیانگر مقصود طرفین باشد.
- [آیت الله علوی گرگانی] تکبیر وحمد وسوره وذکر ودعا را باید طوری بخواند که خودش بشنود وصدق کلام بر او کند و اگر به واسطه سنگینی یا کری گوش یا سر وصدایزیاد نمیشنود، باید طوری بگوید که اگر مانعی نباشد بشنود.
- [آیت الله اردبیلی] اگر خانه یا مغازه را اجاره کند و صاحب ملک با او شرط کند که فقط خود او از آنها استفاده نماید یا از ظاهر کلام او این چنین فهمیده شود، مستأجر نمیتواند آن را به دیگری اجاره دهد و اگر شرط نکند یا از ظاهر کلام او این چنین فهمیده نشود، میتواند آن را به دیگری اجاره دهد؛ ولی اگر بخواهد به زیادتر از مقداری که اجاره کرده آن را اجاره دهد، باید در آن کاری مانند تعمیر و سفید کاری انجام داده باشد یا به غیر جنسی که اجاره کرده آن را اجاره دهد، مثلاً اگر با پول اجاره کرده به گندم یا چیز دیگری اجاره دهد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر غیر از خانه، مغازه و اتاق چیز دیگری مانند زمین، کشتی، اتومبیل سواری یا اتوبوس را اجاره کند و مالک با او شرط نکند که فقط خودش از آن استفاده نماید یا از ظاهر کلام او این چنین فهمیده نشود، میتواند آن را به بیشتر از مقداری که اجاره کرده به دیگری اجاره دهد.
- [آیت الله بهجت] اگر بعد از سلام نماز احتیاط شک کند که یکی از اجزا یا شرایط آن را بهجا آورده یا نه، به شک خود اعتنا نکند. و اگر سهواً در نماز احتیاط کلام بیجا گفت، بنابر اظهر سجده سهو واجب نیست، اگرچه احتیاط در بهجا آوردن است.
- [آیت الله بهجت] اگر بعد از سلام نماز احتیاط شک کند که یکی از اجزاء یا شرایط آن را بجا آورده یا نه ، به شک خود اعتنا نکند . و اگر سهوا در نماز احتیاط کلام بی جا گفت ، بنا بر اظهر سجده سهو واجب نیست ، اگر چه احتیاط در بجا آوردن است .
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه کارگر یا کارمندی خود را در استخدام و اجاره دیگری قرار دهد نمی تواند او را به استخدام و اجاره دیگری درآورد، مگر این که ظاهر کلام یا عملش این باشد که مستأجر از این جهت آزاد است، در این صورت چنانچه او را به زیادتر از آن مبلغ واگذار کند اشکال دارد ولی در غیر خانه و مغازه و اجیر اشکال ندارد.
- [آیت الله بهجت] به دست آوردن فتوا ( یعنی دستور مجتهد ) چهار راه دارد: 1 شنیدن از خود مجتهد. 2 شنیدن از دو نفر عادل که فتوای مجتهد را نقل کنند. 3 شنیدن از کسی که مورد اطمینان و راستگوست، اگر اطمینان به کلام او دارد ، بنا بر احوط. 4 دیدن در رساله مجتهد، در صورتی که به درستی آن رساله اطمینان داشته باشد ، بنا بر احوط .
- [آیت الله مظاهری] اگر چیزی را بشنود و نداند که تهمت است یا نه، شنیدن آن حرام است و باید دفاع از کسی که آن چیز برای او گفته میشود بنماید، زیرا آن کلام یا تهمت است یا غیبت. [1]. نحل، 105. [2]. صف، 7. چاپ بعدی قبلی
- [آیت الله سبحانی] هر گاه کارگر یا کارمندی خود را استخدام و اجاره شخصی قرار دهد آن شخص نمی تواند اورا به استخدام و اجاره دیگری درآورد، مگر این که ظاهر کلام یا عملش این باشد که مستأجر از این جهت آزاد است، در این صورت نباید او را به زیادتر از آن مبلغ واگذار کند.