برخی صوفیه قائل اند پس از رسیدن به یقین عمل به شریعت لازم نیست? اگرفردی بپذیرد که خدا همه صفات کمالیه را داراست و از جمله کذب در او راه ندارد و هر چه فرموده است حق و صدق است؛ اگر با برهان و دلیل عقلی بپذیرد که انبیاء از جانب خدا مبعوث شده اند و مخصوصاً خاتم انبیاء، محمد مصطفی صلی الله علیه و آله از جانب خدا آمده است و هر چه فرموده است از جانب خداست و معصوم است و هر چه فرموده صادق است؛ اگر بپذیرد قرآن کلام خداست و کذب در آن راه ندارد و هر چه قرآن فرموده صادق است؛ اگر بپذیرد ائمه علیهم السلام جانشینان رسول خدا (ص) و معصومند و کلامشان صدق است، اگر همه این امور را بپذیرد، هم خود خدا در قرآن و هم رسول خدا ص و هم ائمه علیهم السلام مکرراً فرموده اند که ایمان بدون عمل صالح، انسان را به نجات و سعادت نمی رساند. قبول داشتن خدا، بدون تبعیت از دستورات او و دستورات رسولش و جانشینان رسولش، انسان را به نجات و سعادت نمی رساند. در قرآن بر تلازم ایمان با عمل صالح تأکید شده است و در بین اعمال صالح، بر نماز و زکات تأکید شده است. خلاصه آنکه: اگر فردی از سر نفسانیّت، شریعت را نفی کند، خداوند متعال درباره ی این گونه افراد می فرماید:( ذَرْهُمْ یَأْکُلُوا وَ یَتَمَتَّعُوا وَ یُلْهِهِمُ الْأَمَلُ فَسَوْفَ یَعْلَمُون رهایشان ساز تا بخورند وبهره ببرند و آرزوها آنها را سرگرم سازد! پس به زودی خواهند فهمید. )(الحجر:3)یعنی بگذار مثل حیوانات بپرند، وقتی جناب عزرائیل(ع) سراغشان آمد خواهند فهمید که با خود چه کرده اند.
برخی صوفیه قائل اند پس از رسیدن به یقین عمل به شریعت لازم نیست?
اگرفردی بپذیرد که خدا همه صفات کمالیه را داراست و از جمله کذب در او راه ندارد و هر چه فرموده است حق و صدق است؛ اگر با برهان و دلیل عقلی بپذیرد که انبیاء از جانب خدا مبعوث شده اند و مخصوصاً خاتم انبیاء، محمد مصطفی صلی الله علیه و آله از جانب خدا آمده است و هر چه فرموده است از جانب خداست و معصوم است و هر چه فرموده صادق است؛ اگر بپذیرد قرآن کلام خداست و کذب در آن راه ندارد و هر چه قرآن فرموده صادق است؛ اگر بپذیرد ائمه علیهم السلام جانشینان رسول خدا (ص) و معصومند و کلامشان صدق است، اگر همه این امور را بپذیرد، هم خود خدا در قرآن و هم رسول خدا ص و هم ائمه علیهم السلام مکرراً فرموده اند که ایمان بدون عمل صالح، انسان را به نجات و سعادت نمی رساند. قبول داشتن خدا، بدون تبعیت از دستورات او و دستورات رسولش و جانشینان رسولش، انسان را به نجات و سعادت نمی رساند. در قرآن بر تلازم ایمان با عمل صالح تأکید شده است و در بین اعمال صالح، بر نماز و زکات تأکید شده است.
خلاصه آنکه: اگر فردی از سر نفسانیّت، شریعت را نفی کند، خداوند متعال درباره ی این گونه افراد می فرماید:( ذَرْهُمْ یَأْکُلُوا وَ یَتَمَتَّعُوا وَ یُلْهِهِمُ الْأَمَلُ فَسَوْفَ یَعْلَمُون رهایشان ساز تا بخورند وبهره ببرند و آرزوها آنها را سرگرم سازد! پس به زودی خواهند فهمید. )(الحجر:3)یعنی بگذار مثل حیوانات بپرند، وقتی جناب عزرائیل(ع) سراغشان آمد خواهند فهمید که با خود چه کرده اند.
- [سایر] راههای رسیدن به یقین قلبی در عقاید چیست؟
- [سایر] تحصیل یقین و رسیدن به باور چگونه است؟
- [سایر] ولایت فقیه؛ ولایت بر شریعت یا مجری شریعت؟
- [سایر] بر اساس آیه 99 سوره حجر آیا بعداز رسیدن به یقین دیگر نیازی به عبادت نداریم؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا در سال قحطی تعزیر سارق نیز منتفی است؟
- [سایر] دید عارفان درباره شریعت چگونه است؟
- [سایر] تعریف دین ، مذهب ، ملت و شریعت چیست؟
- [سایر] شریعت در نگاه ابن عربی چه جایگاهی دارد؟
- [آیت الله خامنه ای] دستور شریعت نسبت به نوشیدن آب در حال ایستاده چیست؟
- [سایر] در انقلاب های منطقه شریعت چه جایگاهی دارد؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] چیزی را که مانع رسیدن آب به بدن است باید برطرف کند و اگر پیش از آن که یقین کند برطرف شده غسل نماید، غسل او مجزی نیست.
- [آیت الله مظاهری] چیزی را که مانع رسیدن آب به بدن است باید برطرف کند و اگر پیش از آنکه یقین کند برطرف شده غسل نماید، غسل او باطل است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . چیزی را که مانع رسیدن آب به بدن است، باید برطرف کند و اگر پیش از آن که یقین کند، برطرف شده غسل نماید، غسل او باطل است.
- [آیت الله نوری همدانی] چیزی را که مانع رسیدن آب به بدن است ، باید برطرف کند و اگر پیش از آنکه یقین کند ، برطرف شده غسل نماید ، غسل او باطل است .
- [آیت الله خوئی] چیزی را که مانع رسیدن آب به بدن است، باید برطرف کند و اگر پیش از آن که یقین کند برطرف شده غسل نماید غسل او باطل است.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] چیزی را که مانع رسیدن آب به بدن است باید برطرف کند و اگر پیش از آنکه یقین کند برطرف شده غسل نماید غسل او باطل است.
- [امام خمینی] چیزی را که مانع رسیدن آب به بدن است، باید برطرف کند. و اگر پیش از آن که یقین کند برطرف شده غسل نماید، غسل او باطل است.
- [آیت الله اردبیلی] شخص نابینا و زندانی و مانند آنها، بنابر احتیاط واجب تا وقتی که به فرا رسیدن وقت یقین پیدا کنند، نباید مشغول نماز شوند؛ ولی اگر انسان به واسطه وجود موانعی مثل ابر، غبار و مانند آنها که در غالب افراد مانع از حصول یقین و اطمینان به دخول وقت میشود، نتواند در اوّل وقت نماز به فرا رسیدن وقت یقین یا اطمینان پیدا =============================================================================== 1 تقریبا یازده ساعت و یک ربع بعد از ظهر شرعی، آخر وقت نماز مغرب و عشاء است. کند، چنانچه گمان داشته باشد که وقت فرا رسیده، میتواند مشغول نماز شود.
- [آیت الله بروجردی] چیزی را که مانع رسیدن آب به بدن است باید برطرف کند و اگر پیش از آن که یقین کند بر طرف شده غسل نماید، غسل او باطل است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] چیزی را که مانع از رسیدن آب به بدن است، باید برطرف کند و اگر پیش از آن که یقین کند برطرف شده غسل نماید، نمیتواند به آن غسل اکتفا کند؛ ولی چنانچه غسل را رجاءً انجام داده باشد و پس از غسل مطمئن شود که مانع برطرف شده بوده، غسل او صحیح است.