برای رسیدن به یقین قلبی در عقاید که منجربه تقویت ایمان میشود لازم است چند مرحله طی شود : الف- علم آموزی و مطالعه در مسائل اعتقادی :چرا که اولا برهر مسلمانی واجب است که دراین مسائل تحقیق نموده و از کسی تقلید نکند. ب-تامل و تفکر در آیات و نشانه های الهی : پیامبر اکرم(ص) در تعریف ایمان فرموده اند:(ایمان عبارتست از معرفت قلبی و اقرار با زبان و عمل با اعضاء و جوارح.)[1] بنابراین برای رسیدن به ایمان باید علم به معرفت قلبی تبدیل شود. اما برای این که علم به معرفت قلبی و یقین تبدیل شود، علما فرموده اند یکی از راه ها تفکر است. تفکر در آیات و نشانه های خدا موجب توحید و یقین می شود، تفکر در نعمت های خداوند موجب تشکر از خدا و دوستی او می شود، و تفکر در وعده های الهی موجب رغبت در انجام وظایف و دستورات می شود، تفکر در کوتاهی از اطاعت پروردگار با وجود نیکی های خداوند، موجب حیاء انسان از گناه و کوتاهی ها می شود.[2] ج.عمل:این مرحله نهایی است که طبق فرموده رسول اکرم (ص)تکمیل کننده ایمان است. امام صادق علیه السلام در حدیثی فرمود:(کسی که به دستورات خداوند عمل کند مومن است.)[3] با تفکر می توان به یقین رسید و با یقین به مرحله عمل به دستورات رسیده و هر چه بیشتر در این راه گام برداشته شود ایمان کامل تر می گردد. پی نوشتها: [1] کنز العمال، خبر 2. [2] المواعظ العددیه، ص 277 [3] کافی، ج 2، ص 38. www.shamimm.ir
برای رسیدن به یقین قلبی در عقاید که منجربه تقویت ایمان میشود لازم است چند مرحله طی شود :
الف- علم آموزی و مطالعه در مسائل اعتقادی :چرا که اولا برهر مسلمانی واجب است که دراین مسائل تحقیق نموده و از کسی تقلید نکند.
ب-تامل و تفکر در آیات و نشانه های الهی : پیامبر اکرم(ص) در تعریف ایمان فرموده اند:(ایمان عبارتست از معرفت قلبی و اقرار با زبان و عمل با اعضاء و جوارح.)[1]
بنابراین برای رسیدن به ایمان باید علم به معرفت قلبی تبدیل شود. اما برای این که علم به معرفت قلبی و یقین تبدیل شود، علما فرموده اند یکی از راه ها تفکر است. تفکر در آیات و نشانه های خدا موجب توحید و یقین می شود، تفکر در نعمت های خداوند موجب تشکر از خدا و دوستی او می شود، و تفکر در وعده های الهی موجب رغبت در انجام وظایف و دستورات می شود، تفکر در کوتاهی از اطاعت پروردگار با وجود نیکی های خداوند، موجب حیاء انسان از گناه و کوتاهی ها می شود.[2]
ج.عمل:این مرحله نهایی است که طبق فرموده رسول اکرم (ص)تکمیل کننده ایمان است.
امام صادق علیه السلام در حدیثی فرمود:(کسی که به دستورات خداوند عمل کند مومن است.)[3]
با تفکر می توان به یقین رسید و با یقین به مرحله عمل به دستورات رسیده و هر چه بیشتر در این راه گام برداشته شود ایمان کامل تر می گردد.
پی نوشتها:
[1] کنز العمال، خبر 2.
[2] المواعظ العددیه، ص 277
[3] کافی، ج 2، ص 38.
www.shamimm.ir
- [آیت الله خامنه ای] راههای تحصیل یقین به اصول دین کدام است؟
- [سایر] ایمان واقعی و یقین قلبی به خدا را توضیح دهید؟ نشانه ها و آثار به دست آوردن این یقین چیست؟
- [سایر] راههای رسیدن به موفقیت در تمامی مراحل زندگی مخصوصاً درسی و دینی چیست؟
- [سایر] تحصیل یقین و رسیدن به باور چگونه است؟
- [سایر] راههای پیدا کردن دوست خوب و راههای حفظ آن را بگویید؟
- [سایر] بر اساس آیه 99 سوره حجر آیا بعداز رسیدن به یقین دیگر نیازی به عبادت نداریم؟
- [سایر] آیا پس از رسیدن به یقین عمل به شریعت منتفی می شود؟
- [سایر] اثرات لقمه حلال و حرام در ایمان قلبی و نفاق قلبی چیست؟
- [سایر] راههای دفع بلا چیست؟
- [سایر] راههای جلوگیری از غیبت
- [آیت الله جوادی آملی] .هنگام نوشتن نام یا لقب یا کنیه آن حضرت( ص)مستحب است صلوات هم نوشته شود. یاد قلبی آن حضرت با یاد قلبی صلوات همراه باشد, بهتر است.
- [آیت الله علوی گرگانی] چیزی را که مانع رسیدن آب به بدن است، باید برطرف کند و اگر پیش از آن که یقین کند برطرف شده غسل نماید، غسل او باطل است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] چیزی را که مانع رسیدن آب به بدن است باید برطرف کند و اگر پیش از آن که یقین کند برطرف شده غسل نماید، غسل او مجزی نیست.
- [آیت الله مظاهری] چیزی را که مانع رسیدن آب به بدن است باید برطرف کند و اگر پیش از آنکه یقین کند برطرف شده غسل نماید، غسل او باطل است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . چیزی را که مانع رسیدن آب به بدن است، باید برطرف کند و اگر پیش از آن که یقین کند، برطرف شده غسل نماید، غسل او باطل است.
- [آیت الله نوری همدانی] چیزی را که مانع رسیدن آب به بدن است ، باید برطرف کند و اگر پیش از آنکه یقین کند ، برطرف شده غسل نماید ، غسل او باطل است .
- [آیت الله خوئی] چیزی را که مانع رسیدن آب به بدن است، باید برطرف کند و اگر پیش از آن که یقین کند برطرف شده غسل نماید غسل او باطل است.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] چیزی را که مانع رسیدن آب به بدن است باید برطرف کند و اگر پیش از آنکه یقین کند برطرف شده غسل نماید غسل او باطل است.
- [امام خمینی] چیزی را که مانع رسیدن آب به بدن است، باید برطرف کند. و اگر پیش از آن که یقین کند برطرف شده غسل نماید، غسل او باطل است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] برای تعیین قبله راههای زیادی وجود دارد: نخست کوشش کند تا یقین حاصل نماید و نیز می تواند به گفته دو شاهد عادل و یا یک فرد مورد اطمینان که از روی نشانه های حسی شهادت می دهد و یا به قول کسی که از روی قاعده علمی قبله را می شناسد و محل اطمینان است عمل کند و اگر اینها ممکن نشد باید به گمانی که از محراب مسجد مسلمانان یا قبرهای آنان یا از راههای دیگر پیدا می شود عمل نماید.