نقد دین یهودیت چیست؟ یهودیان قومی به شدّت نژادپرستند و قوم بنی اسرائیل را بهترین قوم می دانند. اینها مردم دنیا را به دو گروه یهود و گوییم تقسیم نموده و خود را نسبت به گوییم به هیچ وجه متعهّد و مسئول نمی دانند. لذا خارج از حوزه یهودیّت،هر کاری را جایز دانسته و به هر جنایتی دست می زنند. از همین رو یهودیان در طول تاریخ همواره مورد تنفّر اقوام گوناگون بوده و همواره تحقیر شده اند. با توجّه به آیات قرآن کریم شکّی در این نیست که این قوم در زمان نبوت حضرت موسی(ع) قومی موحّد بوده ، ولی بارها در طول تاریخ به شرک گراییده اند. اینها حتی در زمان خود حضرت موسی نیز به گوساله پرستی گراییدند. از قرآن کریم استفاده می شود که یهودیان صدر اسلام نیز اعتقادات شرک آلود داشته اند ؛ ولی بین سالهای 1135 الی 1204 میلادی ، عالم ، فیلسوف و پزشک یهودی ، موسی بن میمون تحت تاثیر فلسفه اسلامی به توحید گروید و ، لباسی نو بر قامت یهودیّت پوشاند و سیزده اصل ، به این شرح ، برای آن ترتیب داد. 1. خدا موجود است. 2. خدا یگانه است. 3.خدا مجرّد (غیر مادّی ) است. 4. خدا زماندار نیست. 5. خلقت خدا حکیمانه است. 6. خدا عادل است. 7. از راه عبادت می توان به خدا تقرّب جست. 8. نبوّت حقّ است. 9. حضرت موسی افضل انبیاء است. 10.تورات کتاب آسمانی است. 11. نسخ احکام جایز نیست. 12. در آینده ، مسیحای موعود ، ظهور خواهد نمود. 13. نفس انسان جاودانه و قیامت حقّ است. ابن میمون با این اصول توانست چهره شرک آلود یهودیّت را ترمیم نماید . الآن نیز یهودیان این اصول را قبول داشته و عقائد کفرآمیزی که قرآن کریم به یهودیان صدر اسلام نسبت داده است را ، انکار می کنند. مشهور ترین اعتقادات یهودیان ده فرمان است که حضرت موسی (ع) آنها را بر روی دو لوح ،در طور سینا ، از خداوند متعال دریافت نمود. مفاد ده فرمان چنین است. 1. برای خود خدایی جز من نگیرید. 2.به بت سجده نکنید. 3. نام خدا را به باطل نبرید. 4. شنبه را گرامی بدارید. 5. پدر و مادر را احترام کنید. 6. مرتکب فتل نشوید. 7. زنا نکنید. 8. دزدی نکنید. 9.بر همسایه شهادت دروغ ندهید. 10.به اموال و ناموس همسایه طمع نورزید. یهودیان حضرت عیسی مسیح را مسیح دروغین می دانند ؛ و معتقدند او آن مسیحایی که بشارت او در تورات آمده ، نیست. چون آنها معتقدند مسیح واقعی کسی است که حکومت تشکیل می دهد و بنی اسرائل را از ذلّت نجات می دهد ؛ در حالی که عیسی حکومت تشکیل نداد. کتاب اصلی یهودیان تَنَخ نام دارد که تورات قسمتی از آن است. کتاب دیگر آنها که کتاب روایی آنهاست ، تلمود نام دارد. اسم خاصّ خدا در تورات یَهوه است که یهودیان به زبان آوردن آن را حرام می دانند . لذا هر جا در تورات به این نام می رسند به جای آن لفظ (ادونای) را به کار می برند که به معنی (آقای من ) است . در تورات اسمی از معاد نیامده است ؛ امّا در تلمود از معاد بسیار یاد شده است. یهودیّت فعلی اگرچه دارای انحرافات متعدّد اعتقادی است و کتابهای آنها مملو از تعابیر شرک آلود است ؛ ولی ظاهراً اعتقادات رسمی آنها به دور از شرک جلی است. لذا از نظر کلامی می توان آنها را موحّد دانست.
نقد دین یهودیت چیست؟
یهودیان قومی به شدّت نژادپرستند و قوم بنی اسرائیل را بهترین قوم می دانند. اینها مردم دنیا را به دو گروه یهود و گوییم تقسیم نموده و خود را نسبت به گوییم به هیچ وجه متعهّد و مسئول نمی دانند. لذا خارج از حوزه یهودیّت،هر کاری را جایز دانسته و به هر جنایتی دست می زنند. از همین رو یهودیان در طول تاریخ همواره مورد تنفّر اقوام گوناگون بوده و همواره تحقیر شده اند. با توجّه به آیات قرآن کریم شکّی در این نیست که این قوم در زمان نبوت حضرت موسی(ع) قومی موحّد بوده ، ولی بارها در طول تاریخ به شرک گراییده اند. اینها حتی در زمان خود حضرت موسی نیز به گوساله پرستی گراییدند. از قرآن کریم استفاده می شود که یهودیان صدر اسلام نیز اعتقادات شرک آلود داشته اند ؛ ولی بین سالهای 1135 الی 1204 میلادی ، عالم ، فیلسوف و پزشک یهودی ، موسی بن میمون تحت تاثیر فلسفه اسلامی به توحید گروید و ، لباسی نو بر قامت یهودیّت پوشاند و سیزده اصل ، به این شرح ، برای آن ترتیب داد. 1. خدا موجود است. 2. خدا یگانه است. 3.خدا مجرّد (غیر مادّی ) است. 4. خدا زماندار نیست. 5. خلقت خدا حکیمانه است. 6. خدا عادل است. 7. از راه عبادت می توان به خدا تقرّب جست. 8. نبوّت حقّ است. 9. حضرت موسی افضل انبیاء است. 10.تورات کتاب آسمانی است. 11. نسخ احکام جایز نیست. 12. در آینده ، مسیحای موعود ، ظهور خواهد نمود. 13. نفس انسان جاودانه و قیامت حقّ است. ابن میمون با این اصول توانست چهره شرک آلود یهودیّت را ترمیم نماید . الآن نیز یهودیان این اصول را قبول داشته و عقائد کفرآمیزی که قرآن کریم به یهودیان صدر اسلام نسبت داده است را ، انکار می کنند. مشهور ترین اعتقادات یهودیان ده فرمان است که حضرت موسی (ع) آنها را بر روی دو لوح ،در طور سینا ، از خداوند متعال دریافت نمود. مفاد ده فرمان چنین است. 1. برای خود خدایی جز من نگیرید. 2.به بت سجده نکنید. 3. نام خدا را به باطل نبرید. 4. شنبه را گرامی بدارید. 5. پدر و مادر را احترام کنید. 6. مرتکب فتل نشوید. 7. زنا نکنید. 8. دزدی نکنید. 9.بر همسایه شهادت دروغ ندهید. 10.به اموال و ناموس همسایه طمع نورزید. یهودیان حضرت عیسی مسیح را مسیح دروغین می دانند ؛ و معتقدند او آن مسیحایی که بشارت او در تورات آمده ، نیست. چون آنها معتقدند مسیح واقعی کسی است که حکومت تشکیل می دهد و بنی اسرائل را از ذلّت نجات می دهد ؛ در حالی که عیسی حکومت تشکیل نداد. کتاب اصلی یهودیان تَنَخ نام دارد که تورات قسمتی از آن است. کتاب دیگر آنها که کتاب روایی آنهاست ، تلمود نام دارد. اسم خاصّ خدا در تورات یَهوه است که یهودیان به زبان آوردن آن را حرام می دانند . لذا هر جا در تورات به این نام می رسند به جای آن لفظ (ادونای) را به کار می برند که به معنی (آقای من ) است . در تورات اسمی از معاد نیامده است ؛ امّا در تلمود از معاد بسیار یاد شده است. یهودیّت فعلی اگرچه دارای انحرافات متعدّد اعتقادی است و کتابهای آنها مملو از تعابیر شرک آلود است ؛ ولی ظاهراً اعتقادات رسمی آنها به دور از شرک جلی است. لذا از نظر کلامی می توان آنها را موحّد دانست.
- [سایر] هرمنوتیک و نظریه فهم دینِ شلایرماخر را نقد فرمایید؟
- [سایر] آیا از دیدگاه دین یهودیت دوره ای که به آن،دوره آخرالزمان اطلاق شود وجود دارد؟ اگر وجود دارد نشانه های آن چیست؟
- [سایر] بنده در حدود یک هفته است که مشغول به انجام تحقیقی جامع در خصوص یهودیت و مسیحیت معاصر هستم. این تحقیق به گذشته و آینده مسیحیت و یهودیت نمی پردازد بلکه نقدی بر این دو دین در عصر کنونی است. به جهت استناد مستحکم تر در مقابل پیروان این دو دین علاقه مندم از کتب رهبران و متفکران خودشان استفاده کنم. مانند کلام مسیحی توماس میشل. لذا خواهشمندم در این زمینه کتبی همانند کلام مسیحی به بنده معرفی نمایید. قدردان زحمات شما هستم.
- [سایر] تفاوت یهودیت و صهیونیسم چیست؟
- [سایر] رابطه یهودیت و فراماسونری چیست؟
- [سایر] چه فرقه هایی در یهودیت وجود دارد؟
- [سایر] احکام یهودیت چیست؟ لطفاتوضیح کامل دهید
- [سایر] آیا در دین یهودیت و مسیحیت فریضه حج وجود دارد؟ و اگر وجود دارد چگونه انجام میشود؟ و اگر وجود دارد؛ چرا از آیین حضرت ابراهیم(ع) پیروی نمیشود؛ یعنی چرا به مکه حج نمیکنند؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا خرید دین جایز است یا خیر؟ اگر خرید دین جایز است آیا اگر اقدام به خرید یک دین نماییم و بخشی از آن را به صورت نقد و بخشی کمتری را به صورت نسیه پرداخت کنیم درست است؟
- [سایر] یهودیت از زمان کدام پیامبر به وجود آمده است و در هنگام پیدایش یهودیت ایران در دوره کدام پادشاه بوده است؟
- [آیت الله خوئی] سفتههای وعدهای که به بانکها یا غیر بانکها فروخته میشود معمولًا در مقابل وجه نقد فروخته میشود و باید هم در مقابل وجه نقد فروخته شود زیرا اگر در مقابل وجه نسیه و وعده فروخته شود بیع دین بدین شده و معامله محل اشکال خواهد بود.
- [آیت الله اردبیلی] اصل سرمایه در مضاربه میتواند به صورت نقد یا دین یا منفعت باشد و در سود آن، سهم هر کدام باید به نحو مشاع معیّن شود و اگر سهم هر کدام نامعیّن باشد، مضاربه صحیح نیست.
- [آیت الله سبحانی] هرگاه صلح را به قید نقد انجام دهد و یا قید نکند امّا رویکرد صلح این باشد که وجه را به طور نقد بپردازد، اگر در پرداخت وجه تأخیر کرد می تواند آن را به هم بزند.
- [آیت الله سبحانی] هرگاه صلح را به قید نقد انجام دهد و یا قید نکند امّا رویکرد صلح این باشد که وجه را به طور نقد بپردازد، اگر در پرداخت وجه تأخیر کرد می تواند آن را به هم بزند.
- [آیت الله اردبیلی] استفاده از حقّ شفعه فوری است، پس اگر شریک سهلانگاری نماید و بدون عذر تأخیر بیندازد، حقّ او ساقط میشود و در صورت استفاده از حقّ شفعه، همان مبلغ تعیین شده را باید به فروشنده بپردازد، نه کمتر و نه بیشتر، اگر معامله نقد باشد نقد و اگر نسیه باشد نسیه؛ ولی با رضایت طرفین میتواند کمتر یا بیشتر و یا به نحو نقد یا نسیه بپردازد.
- [آیت الله جوادی آملی] .داد و ستد ممکن است به چهار صورت انجام شود که سه قسم آن صحیح و یک صورت آن باطل است و اقسام آن چنیناند : 1 .کالا و بها هر دو نقد باشد؛ 2 .کالا نقد و بها نسیه باشد؛ 3 .کالا نسیه (سَلَف) و بها نقد باشد که این سه قسم صحیح است؛ 4 .کالا و بها هر دو نسیه باشند که این قسم باطل است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اعانت ظلمه و کسانی که با دین و احکام دین، ضدیت و معاندت دارند، تجاوز به حریم دین و حرام است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] معامله سلف آن است که پول کالا نقد بوده، ولی خود کالا به گونه کلّی و زماندار باشد، بنابراین اگر با پول نقد با فروشنده معامله کند که مثلاً بعد از شش ماه فلان جنس را تحویل بگیرد و فروشنده هم قبول کند، معامله سلف است.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر از کسی طلبی دارد که باید بعد از مدّتی بگیرد، اگر هرآینه مقداری از طلب خود را گذشت کند وبقیّه را نقد بگیرد اشکال ندارد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه کسی جنسی را نسیه بفروشد ولی بعداً مقداری از طلب خود را کم کند و بقیه را نقد بگیرد اشکال ندارد.