در رابطه با دین اسلام و برتری آن بر دین زرتشت توضیح دهید. تنها راه سعادت و کمال بشر، پیمودن راهی است که آدمی را به سوی حق تعالی و قرب او رهنمون شود؛ لیکن این راه چیزی نیست که جز در پرتو هدایتهای الهی امکان شناخت داشته باشد یا با پیروی از غیر راهی که او خود معرفی فرموده است قابل پیمودن باشد؟ بنابر این، در درجه اول ضروری و لازم است که انسان به دین الهی تمسّک جوید و راهی را که خداوند برای بشر گشوده است طی کند. از سوی دیگر خداوند در قرآن مجید میفرماید: {/Bإِنَّ اَلدِّینَ عِنْدَ اَللَّهِ اَلْإِسْلامُ{w1-5w}{I3:19I}/} ؛ تنها دین مورد قبول نزد خداوند اسلام است لذا در منطق قرآن، دین الهی چیزی جز اسلام نیست و همه پیامبران در حقیقت دعوت کننده به سوی یک دین بودهاند و معارف و مسیری که فراروی بشر قرار دادهاند، یکی بیش نیست. البته مقصود از اسلام فقط نام آن نیست؛ بلکه منظور محتوای اساسی دعوت پیامبران الهی است که همه بشریت را به تسلیم در برابر خداوند سبحان فرا خواندهاند. لیکن بر اثر تحریفات تحریفگران و نیز بر اساس رشد علمی و اجتماعی بشر هر از گاهی نیاز به آیین جدیدی رخ مینمود و خداوند با انگیزش پیامبری جدید، از سویی آثار تحریف در دین پیشین را میزدود و از دیگر سو شریعت جدید خود را متناسب با درک و فهم و نیازهای روز، کاملتر میکرد تا آنجا که بشریت به حدی برسد که بتواند تمام برنامه تکاملی خود را دریافت کند. در نتیجه پیامبر خاتم را فرستاد و ختم نبوت را اعلام داشت و در نهایت کامل شدن دین را اعلام کرد: {/Bاَلْیَوْمَ أَکْمَلْتُ لَکُمْ دِینَکُمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَیْکُمْ نِعْمَتِی وَ رَضِیتُ لَکُمُ اَلْإِسْلامَ دِیناً{w51-63w}{I5:3I}/}(سوره مائده ، آیه 3). بنابر این هر چند انبیای پیشین نیز مردم را به راه حق دعوت کردهاند، اما از سویی دین آنان دستخوش تحریف گردیده و از دیگر سو به مرور زمان دین الهی روند تکاملی داشته است تا آنجا که بتوان به کمال نهایی دست یافت. از همین رو نه خداوند، اجازه میدهد که کسی راهی غیر از دین خاتم برگزیند؛ زیرا موجب نقص غرض از رسالت است و همگان را به دین اسلام دعوت میکند، و نه عقل میپذیرد که با وجود دین اکمل، کسی سراغ دیگر ادیان برود. بنابر این تا اینجا لزوم پذیرش و تبعیت از اسلام روشن میشود، و هر چند دیگر ادیان منسوب به پیامبران الهی نیز کم و بیش بهرههایی از حقیقت دارند؛ ولی این مقدار مورد قبول خداوند سبحان نیست؛ چنان که به دنبال اکمال دین فرمود: {/Bوَ رَضِیتُ لَکُمُ اَلْإِسْلامَ دِیناً{w59-63w}{I5:3I}/} و مفهوم این آیه، آن است که خداوند به مرتبه پایینتر از آن راضی نیست؛ زیرا نوعی عقبگرد برای بشریت است.
اسلام چه برتری بر دین زرتشت دارد؟
در رابطه با دین اسلام و برتری آن بر دین زرتشت توضیح دهید.
تنها راه سعادت و کمال بشر، پیمودن راهی است که آدمی را به سوی حق تعالی و قرب او رهنمون شود؛ لیکن این راه چیزی نیست که جز در پرتو هدایتهای الهی امکان شناخت داشته باشد یا با پیروی از غیر راهی که او خود معرفی فرموده است قابل پیمودن باشد؟ بنابر این، در درجه اول ضروری و لازم است که انسان به دین الهی تمسّک جوید و راهی را که خداوند برای بشر گشوده است طی کند. از سوی دیگر خداوند در قرآن مجید میفرماید: {/Bإِنَّ اَلدِّینَ عِنْدَ اَللَّهِ اَلْإِسْلامُ{w1-5w}{I3:19I}/} ؛ تنها دین مورد قبول نزد خداوند اسلام است لذا در منطق قرآن، دین الهی چیزی جز اسلام نیست و همه پیامبران در حقیقت دعوت کننده به سوی یک دین بودهاند و معارف و مسیری که فراروی بشر قرار دادهاند، یکی بیش نیست. البته مقصود از اسلام فقط نام آن نیست؛ بلکه منظور محتوای اساسی دعوت پیامبران الهی است که همه بشریت را به تسلیم در برابر خداوند سبحان فرا خواندهاند. لیکن بر اثر تحریفات تحریفگران و نیز بر اساس رشد علمی و اجتماعی بشر هر از گاهی نیاز به آیین جدیدی رخ مینمود و خداوند با انگیزش پیامبری جدید، از سویی آثار تحریف در دین پیشین را میزدود و از دیگر سو شریعت جدید خود را متناسب با درک و فهم و نیازهای روز، کاملتر میکرد تا آنجا که بشریت به حدی برسد که بتواند تمام برنامه تکاملی خود را دریافت کند. در نتیجه پیامبر خاتم را فرستاد و ختم نبوت را اعلام داشت و در نهایت کامل شدن دین را اعلام کرد: {/Bاَلْیَوْمَ أَکْمَلْتُ لَکُمْ دِینَکُمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَیْکُمْ نِعْمَتِی وَ رَضِیتُ لَکُمُ اَلْإِسْلامَ دِیناً{w51-63w}{I5:3I}/}(سوره مائده ، آیه 3). بنابر این هر چند انبیای پیشین نیز مردم را به راه حق دعوت کردهاند، اما از سویی دین آنان دستخوش تحریف گردیده و از دیگر سو به مرور زمان دین الهی روند تکاملی داشته است تا آنجا که بتوان به کمال نهایی دست یافت. از همین رو نه خداوند، اجازه میدهد که کسی راهی غیر از دین خاتم برگزیند؛ زیرا موجب نقص غرض از رسالت است و همگان را به دین اسلام دعوت میکند، و نه عقل میپذیرد که با وجود دین اکمل، کسی سراغ دیگر ادیان برود. بنابر این تا اینجا لزوم پذیرش و تبعیت از اسلام روشن میشود، و هر چند دیگر ادیان منسوب به پیامبران الهی نیز کم و بیش بهرههایی از حقیقت دارند؛ ولی این مقدار مورد قبول خداوند سبحان نیست؛ چنان که به دنبال اکمال دین فرمود: {/Bوَ رَضِیتُ لَکُمُ اَلْإِسْلامَ دِیناً{w59-63w}{I5:3I}/} و مفهوم این آیه، آن است که خداوند به مرتبه پایینتر از آن راضی نیست؛ زیرا نوعی عقبگرد برای بشریت است.
- [سایر] فرق کلمه ی پندار در دین زرتشت با نیت در دین اسلام چیست؟ و شعار دین اسلام درمقابل شعار دین زرتشت چیست؟
- [سایر] علل دین گرایی و دین گریزی در ادیان اسلام مسیحیت زرتشت . یهود چیست؟ کدام یک از اعتقادات دینی موجب دین گریزی و یا دین گرایی می شود؟
- [سایر] مهدویت در دین یهود و مسیح چه تفاوتی با زرتشت و اسلام دارد توضیح دهید؟
- [سایر] دین بودا چه بدی هایی دارد و برتری دین اسلام به بودایی در چیست؟
- [سایر] چه نقدهای کلی بر دین هندوئیسم وارد است و برتری اسلام را بیان کنید؟
- [سایر] دین زرتشت چگونه دینی است؟ لطفاً اشکالاتی که در مورد زرتشت و دین او وجود دارد، بیان کنید.
- [سایر] اگر اسلام دین عدالت است، پس چراسادات و اولاد امام علی(علیه السلام) بر دیگران برتری دارند؟
- [سایر] آیا آیین زرتشت دین الهی بوده است؟
- [سایر] آیا آیین زرتشت دین الاهی بوده است؟
- [سایر] آیا زرتشت دین الهی بوده است؟
- [آیت الله علوی گرگانی] مسلمانی که منکر خدا یا پیغمبر شود یا حکم ضروری دین یعنیحکمی را که مسلمانان جز دین اسلام میدانند مثل واجب بودن نماز وروزه را انکار کند در صورتی که بداند آن حکم ضروری دین است مرتدّ میشود.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مسلمانی که منکر خدا یا پیغمبر شود، یا حکم ضروری دین، یعنی حکمی را که مسلمانان جزء دین اسلام میدانند، مثلاً واجببودن نماز و روزه را انکار کند، در صورتی که بداند آن حکم ضروری دین است مرتد میشود.
- [آیت الله بروجردی] مسلمانی که منکر خدا یا پیغمبر شود، یا حکم ضروری دین یعنی حکمی را که مسلمانان جزء دین اسلام میدانند مثل واجب بودن نماز و روزه انکار کند، در صورتی که بداند آن حکم ضروری دین است مرتد میشود.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه بدعتی در اسلام واقع شود (مانند منکراتی که دولتهای ناصالح به نام اسلام انجام می دهند) بر همه، مخصوصاً علمای دین واجب است حق را اظهار و باطل را انکار کنند و اگر سکوت علمای دین موجب هتک مقام علم، یا سوء ظن به علمای اسلام شود، اظهار حق به هر نحوی که ممکن باشد واجب است، هرچند بدانند تاثیر نمی کند.
- [آیت الله خوئی] مسلمانی که منکر خدا یا پیغمبر یا معاد یا از فرقههائی بوده باشد که در مسألة (2406) گفته شد و یا حکم ضروری دین یعنی حکمی را که مسلمانان جزء دین اسلام میدانند مثل واجب بودن نماز و روزه درصورتی که بداند آن حکم ضروری دین است انکار کند مرتد میشود، و احکامی که در مسائل آینده ذکر میشود بر او مترتب است.
- [آیت الله نوری همدانی] مسلمانی که منکر خدا یا معاد یا پیغمبر شود ، یا حکم ضروری دین ، یعنی حکمی را که مسلمانان جزء دین اسلام می دانند ، مثل واجب بودن نماز و روزه انکار کند ، در صورتی که بداند آن حکم ضروری دین است و انکار آن ، انکار نبوّت پیغمبر ( صلّی الله علیه وآله ) است ، مرتّد است .
- [آیت الله مظاهری] اگر بعضی از مسؤولین ممالک اسلامی موجب بسط نفوذ سیاسی یا اقتصادی یا نظامی اجانب شود که مخالف مصالح اسلام و مسلمانان است، یا موجب بسط اشاعه فحشا و گناهان بزرگ یا ترک واجبات شود خود به خود عزل میشود و بر مسلمانان لازم است با او مخالفت کنند و از اسلام و مصالح مسلمین دفاع کنند.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر بدعتی در اسلام واقع شود ، مثل منکراتی که دولتهای جائر انجام می دهند به اسم دین مبین اسلام ، واجب است خصوصاً بر علماء اسلام اظهار حق وانکار باطل ، واگر سکوت علماء اعلام موجب هتک مقام علم وموجب اسائة ظنّ به علماء اسلام شود واجب است اظهار حق به هر نحوی که ممکن است اگر چه بدانند تأثیر نمی کند .
- [امام خمینی] اگر بدعتی در اسلام واقع شود مثل منکراتی که دولتها اجرا میکنند به اسم دین مبین اسلام، واجب است خصوصاً بر علمای اسلام اظهار حق و انکار باطل، و اگر سکوت علمای اعلام موجب هتک مقام علم و موجب اسائه ظن به علمای اسلام شود واجب است اظهار حق به هر نحوی که ممکن است اگر چه بدانند تأثیر نمیکند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر بدعتی در اسلام واقع شود مثل منکراتی که دولت های جائر انجام می دهند به اسم دین مبین اسلام، واجب است خصوصاً بر علماء اسلام اظهار حق و انکار باطل، و اگر سکوت علماء اعلام موجب هتک مقام علم و موجب اسائه ظن به علماء اسلام شود واجب است اظهار حق به هر نحوی که ممکن است اگر چه بدانند تأثیر نمی کند.