فرق کلمه ی پندار در دین زرتشت با نیت در دین اسلام چیست؟ و شعار دین اسلام درمقابل شعار دین زرتشت چیست؟ توصیه به پندار نیک، گفتار نیک و کردار نیک، با الفاظ گوناگون در اکثر ادیان و مکاتب آمده است و اختصاصی به دین زرتشت ندارد. در دین اسلام نیز مشابه آن به فراوانی وجود دارد. البته فرق اسلام و آیین زرتشتی در آن است که اسلام اغلب مصداقی توصیه نموده نه فقط صرفاً کلّی؛ در حالی که آیین زرتشت کلّی توصیه می کند و آنگاه کتاب اوستا پر است از توصیه به امور زشت. بخش وندیداد از کتاب اوستا را بخوانید متوجّه می شوید که اوستا چه توصیه های وحشتناکی دارد. آیا ازدواج با محارم کردار نیک است که زرتشتیان انجام می دهند؛ آیا آن کارها که با زن، در حال عادت ماهانه یا هنگام به دنیا آوردن بچّه ی مرده، انجام می دهند کردار نیک است؟ آیا تقدیس سگ و آن گونه با کشنده ی سگ رفتار کردنمصداق کردار نیک است؟!! آیا این که زرتشتیان خود را مزدا پرست و دیگران را دیوپرست می دانند و جان غیر زرتشتیان را بی ارزش می شمارند مصداق پندار نیک است؟! آیا عقیده به وجود دو مبداء (شرک) و عقیده به برتری الهی نژاد ایرانی نسبت به همه ی نژادها و برتری روحانیان زرتشتی و ارتش تاران بر کشاورزان و صنعتگران از مصادیق پندار نیک است؟ زرتشتیان صدها اعتقاد و عمل و گفتار خلاف عقل و منطق خود را تحت شعار پندار نیک و گفتار نیک و کردار نیک تبلیغ می کنند. و در مقابل، در اسلام ستایش خدا، اطاعت از انبیاء، پرداخت زکات (حقّ فقراء) و ... مصداق کردار نیک هستند. پس اگر خدا فرموده شراب نخورید، غیبت نکنید، زنا نکنید و مثل زرتشتیان با خواهر و مادر و خاله و عمّه و ... ازدواج نکنید و ... معلوم می شود که اینها مصداق کردار بد هستند. همینطور اگر خدا فرموده مثل زرتشتیان مبداء را دو تا ندانید، سوء ظنّ نکنید، بد دیگران را نخواهید و ... معلوم می شود که اینها مصداق پندار بد هستند؛ در مقابل، اعتقاد توحیدی داشتن، حسن ظنّ به مردم داشتن و خوبی دیگران را خواستن که خدا به آنها امر نموده است، مصداق پندار نیک هستند. و باز اگر خدا به قرائت قرآن و ذکر و دعا و امثال آنها امر کرده همه مصداق گفتار نیک اند و در مقابل، از دروغ و ناسزا گویی و نفاق و آواز لهوی منع نموده که مصداق گفتار بد هستند.
فرق کلمه ی پندار در دین زرتشت با نیت در دین اسلام چیست؟ و شعار دین اسلام درمقابل شعار دین زرتشت چیست؟
فرق کلمه ی پندار در دین زرتشت با نیت در دین اسلام چیست؟ و شعار دین اسلام درمقابل شعار دین زرتشت چیست؟
توصیه به پندار نیک، گفتار نیک و کردار نیک، با الفاظ گوناگون در اکثر ادیان و مکاتب آمده است و اختصاصی به دین زرتشت ندارد. در دین اسلام نیز مشابه آن به فراوانی وجود دارد. البته فرق اسلام و آیین زرتشتی در آن است که اسلام اغلب مصداقی توصیه نموده نه فقط صرفاً کلّی؛ در حالی که آیین زرتشت کلّی توصیه می کند و آنگاه کتاب اوستا پر است از توصیه به امور زشت. بخش وندیداد از کتاب اوستا را بخوانید متوجّه می شوید که اوستا چه توصیه های وحشتناکی دارد. آیا ازدواج با محارم کردار نیک است که زرتشتیان انجام می دهند؛ آیا آن کارها که با زن، در حال عادت ماهانه یا هنگام به دنیا آوردن بچّه ی مرده، انجام می دهند کردار نیک است؟ آیا تقدیس سگ و آن گونه با کشنده ی سگ رفتار کردنمصداق کردار نیک است؟!! آیا این که زرتشتیان خود را مزدا پرست و دیگران را دیوپرست می دانند و جان غیر زرتشتیان را بی ارزش می شمارند مصداق پندار نیک است؟! آیا عقیده به وجود دو مبداء (شرک) و عقیده به برتری الهی نژاد ایرانی نسبت به همه ی نژادها و برتری روحانیان زرتشتی و ارتش تاران بر کشاورزان و صنعتگران از مصادیق پندار نیک است؟ زرتشتیان صدها اعتقاد و عمل و گفتار خلاف عقل و منطق خود را تحت شعار پندار نیک و گفتار نیک و کردار نیک تبلیغ می کنند. و در مقابل، در اسلام ستایش خدا، اطاعت از انبیاء، پرداخت زکات (حقّ فقراء) و ... مصداق کردار نیک هستند. پس اگر خدا فرموده شراب نخورید، غیبت نکنید، زنا نکنید و مثل زرتشتیان با خواهر و مادر و خاله و عمّه و ... ازدواج نکنید و ... معلوم می شود که اینها مصداق کردار بد هستند. همینطور اگر خدا فرموده مثل زرتشتیان مبداء را دو تا ندانید، سوء ظنّ نکنید، بد دیگران را نخواهید و ... معلوم می شود که اینها مصداق پندار بد هستند؛ در مقابل، اعتقاد توحیدی داشتن، حسن ظنّ به مردم داشتن و خوبی دیگران را خواستن که خدا به آنها امر نموده است، مصداق پندار نیک هستند. و باز اگر خدا به قرائت قرآن و ذکر و دعا و امثال آنها امر کرده همه مصداق گفتار نیک اند و در مقابل، از دروغ و ناسزا گویی و نفاق و آواز لهوی منع نموده که مصداق گفتار بد هستند.
- [سایر] آیا (پندار نیک، گفتار نیک، کردار نیک ) از آموزه های زرتشت است ؟
- [سایر] اسلام چه برتری بر دین زرتشت دارد؟
- [سایر] علل دین گرایی و دین گریزی در ادیان اسلام مسیحیت زرتشت . یهود چیست؟ کدام یک از اعتقادات دینی موجب دین گریزی و یا دین گرایی می شود؟
- [سایر] مهدویت در دین یهود و مسیح چه تفاوتی با زرتشت و اسلام دارد توضیح دهید؟
- [سایر] فرق ذات، پندار، نیت، فکر، تجسم چیه؟
- [سایر] دین زرتشت چگونه دینی است؟ لطفاً اشکالاتی که در مورد زرتشت و دین او وجود دارد، بیان کنید.
- [سایر] مگر دین زرتشتی نمیگوید : پندار نیک، گفتار نیک، کردار نیک، پس چرا آن را دین باطلی میدانید؟
- [سایر] آیا آیین زرتشت دین الهی بوده است؟
- [سایر] آیا آیین زرتشت دین الاهی بوده است؟
- [سایر] آیا زرتشت دین الهی بوده است؟
- [آیت الله علوی گرگانی] مسلمانی که منکر خدا یا پیغمبر شود یا حکم ضروری دین یعنیحکمی را که مسلمانان جز دین اسلام میدانند مثل واجب بودن نماز وروزه را انکار کند در صورتی که بداند آن حکم ضروری دین است مرتدّ میشود.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مسلمانی که منکر خدا یا پیغمبر شود، یا حکم ضروری دین، یعنی حکمی را که مسلمانان جزء دین اسلام میدانند، مثلاً واجببودن نماز و روزه را انکار کند، در صورتی که بداند آن حکم ضروری دین است مرتد میشود.
- [آیت الله بروجردی] مسلمانی که منکر خدا یا پیغمبر شود، یا حکم ضروری دین یعنی حکمی را که مسلمانان جزء دین اسلام میدانند مثل واجب بودن نماز و روزه انکار کند، در صورتی که بداند آن حکم ضروری دین است مرتد میشود.
- [آیت الله وحید خراسانی] جواب سلام کسی که از روی مسخره یا شوخی سلام می کند واجب نیست و جواب سلام مرد و زن غیر مسلمان بنابر احتیاط واجب است و در جواب اکتفا کند به کلمه سلام یا کلمه علیک هر چند احوط ان است که به کلمه علیک جواب بگوید
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه بدعتی در اسلام واقع شود (مانند منکراتی که دولتهای ناصالح به نام اسلام انجام می دهند) بر همه، مخصوصاً علمای دین واجب است حق را اظهار و باطل را انکار کنند و اگر سکوت علمای دین موجب هتک مقام علم، یا سوء ظن به علمای اسلام شود، اظهار حق به هر نحوی که ممکن باشد واجب است، هرچند بدانند تاثیر نمی کند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مسلمان اگر بتواند جامعه و مملکت را در مسیر اجرای احکام اسلام قرار دهد و احکام اسلام را اجرا سازد، باید اقدام کند و واجب است با کسانی که این نیت را دارند، همکاری و تشریک مساعی نماید.
- [آیت الله خوئی] مسلمانی که منکر خدا یا پیغمبر یا معاد یا از فرقههائی بوده باشد که در مسألة (2406) گفته شد و یا حکم ضروری دین یعنی حکمی را که مسلمانان جزء دین اسلام میدانند مثل واجب بودن نماز و روزه درصورتی که بداند آن حکم ضروری دین است انکار کند مرتد میشود، و احکامی که در مسائل آینده ذکر میشود بر او مترتب است.
- [آیت الله نوری همدانی] مسلمانی که منکر خدا یا معاد یا پیغمبر شود ، یا حکم ضروری دین ، یعنی حکمی را که مسلمانان جزء دین اسلام می دانند ، مثل واجب بودن نماز و روزه انکار کند ، در صورتی که بداند آن حکم ضروری دین است و انکار آن ، انکار نبوّت پیغمبر ( صلّی الله علیه وآله ) است ، مرتّد است .
- [آیت الله بهجت] اگر به نیت نماز ظهر مشغول نماز شود و در بین نماز یادش بیاید که نماز ظهر را خوانده است، نمیتواند نیت را به نماز عصر برگرداند، مگر اینکه قصدش این بوده که نمازی که بر او واجب است بخواند و اشتباهاً کلمه ظهر را در نیت آورده است و یا اینکه خیال کرده ظهر را باید بخواند؛ و در صورت جائز نبودن عدول باید نماز را بشکند و نماز عصر را بخواند؛ و همینطور است در نماز مغرب و عشا.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] جواب سلام کسی که از روی مسخره یا شوخی سلام می کند و جواب سلام مرد و زن غیر مسلمان در صورتی که ذمی نباشند؛ واجب نیست و اگر ذمی باشند بنا بر احتیاط واجب به کلمه (علیک) اکتفا شود.