طبق متون زرتشت، خلقت کره زمین و دریاها چگونه بوده است؟ در تعلیمات اوستایی، از موجودی به نام (انگره مئنیو) یا اهریمن نام برده شده است و خلقت همة بدیها و شرور و آفات وموجودات زیان آور از قبیل بیماریها، درنده ها، گزنده ها، مارها و عقربها و همچنین زمین های بی حاصل، خشکسالی و امثال آنها به او نسبت داده شده است نه به (آهورامزدا)که خدای بزرگ است و نه به (سپنت مئنیو) که رقیب (انگره مئنیو) است. از بعضی تعلیمات اوستایی ظاهر میشود که اهریمن، خود یک جوهر قدیم ازلی است مانند آهورامزدا و به هیچ وجه آفریدة آهورامزدا نیست، آهورامزدا اورا کشف کرده است، ولی او را نیافریده است. اما از بعضی تعلیمات دیگر (اوستا) خصوصاً قسمتی از (گاتاها) که معتبرترین اجزای اوستا است روشن میگردد که آهورامزدا دو موجود آفرید: یکی (سپنت مئنیو) یا خرد مقدس، و دیگر (انگره مئنیو) یا خرد خبیث (اهریمن). و به هر حال آنچه از اوستا ظاهر میشود و مورد اعتقاد زردشتیان بوده و هست این است که موجودات و مخلوقات جهان به دو دستة خیر و شر تقسیم میشوند. (خیرات) آنها هستند که هستند و بایست باشند و خوب است که باشند و وجودشان برای نظام عالم لازم است، اما (شرور) آنها هستند که هستند اما نبایست باشند، وجود آنها سبب نقص عالم شده است و این شرور به هیچ وجه مخلوق آهورامزدا نیستند، بلکه مخلوق اهریمن اند، خواه خود اهریمن مخلوق آهورامزدا باشد و خواه نباشد. پس به هر حال، اهریمن، خالق و آفرینندة بسیاری از مخلوقات جهان است؛ قسمتی از جهان آفرینش، جزء قلمروی او است و او خود یا یک اصل قدیم ازلی است و شریک و مماثل آهورامزدا است در ذات و یا مخلوق او است ولی شریک او است در خالقیّت. مجموعه آثار شهید مطهری ج1 – عدل الهی، شهید مطهری به نقل از سایت تبیان
طبق متون زرتشت، خلقت کره زمین و دریاها چگونه بوده است؟
در تعلیمات اوستایی، از موجودی به نام (انگره مئنیو) یا اهریمن نام برده شده است و خلقت همة بدیها و شرور و آفات وموجودات زیان آور از قبیل بیماریها، درنده ها، گزنده ها، مارها و عقربها و همچنین زمین های بی حاصل، خشکسالی و امثال آنها به او نسبت داده شده است نه به (آهورامزدا)که خدای بزرگ است و نه به (سپنت مئنیو) که رقیب (انگره مئنیو) است. از بعضی تعلیمات اوستایی ظاهر میشود که اهریمن، خود یک جوهر قدیم ازلی است مانند آهورامزدا و به هیچ وجه آفریدة آهورامزدا نیست، آهورامزدا اورا کشف کرده است، ولی او را نیافریده است. اما از بعضی تعلیمات دیگر (اوستا) خصوصاً قسمتی از (گاتاها) که معتبرترین اجزای اوستا است روشن میگردد که آهورامزدا دو موجود آفرید: یکی (سپنت مئنیو) یا خرد مقدس، و دیگر (انگره مئنیو) یا خرد خبیث (اهریمن). و به هر حال آنچه از اوستا ظاهر میشود و مورد اعتقاد زردشتیان بوده و هست این است که موجودات و مخلوقات جهان به دو دستة خیر و شر تقسیم میشوند. (خیرات) آنها هستند که هستند و بایست باشند و خوب است که باشند و وجودشان برای نظام عالم لازم است، اما (شرور) آنها هستند که هستند اما نبایست باشند، وجود آنها سبب نقص عالم شده است و این شرور به هیچ وجه مخلوق آهورامزدا نیستند، بلکه مخلوق اهریمن اند، خواه خود اهریمن مخلوق آهورامزدا باشد و خواه نباشد. پس به هر حال، اهریمن، خالق و آفرینندة بسیاری از مخلوقات جهان است؛ قسمتی از جهان آفرینش، جزء قلمروی او است و او خود یا یک اصل قدیم ازلی است و شریک و مماثل آهورامزدا است در ذات و یا مخلوق او است ولی شریک او است در خالقیّت. مجموعه آثار شهید مطهری ج1 – عدل الهی، شهید مطهری به نقل از سایت تبیان
- [سایر] آیا برای کره زمین در رابطه با ماه، شروق متعددی است یا اینکه فقط یک طلوع و غروب برای کل کره زمین می باشد؟
- [سایر] شب قدر در کره زمین چند شب است؟
- [سایر] مگر کره زمین گرد نیست؟ و قبله در قسمتی از آن پس می توان به هر جهت نماز خواند چون بالأخره در آن قسمت کره زمین به قبله می رسیم.
- [آیت الله بهجت] اگر راستای خانه ی کعبه را عمود بر سطح زمین امتداد دهیم از آن سمت دیگر کره ی زمین خارج می شود. با توجه به این که فضای بالا و پایین کعبه در حکم خود کعبه است، افرادی که در آن سوی کره ی زمین زندگی می کنند به سمت امتداد کعبه که به آن ها نزدیک تر است نماز بخوانند یا به سمتی که آن ها را از روی سطح کره ی زمین به کعبه وصل می کند؟
- [سایر] حشر انسان هایی که خارج از زمین مثلا کره ماه فوت می کنند چگونه است؟
- [سایر] آیا قبل از حضرت آدم(ع) انسانهایی بر روی کره زمین وجود داشته اند؟
- [سایر] آیا قیامت فقط برای کره ی زمین است ؟ پس کرات دیگر چه ؟
- [سایر] آیا می شود کره زمین بدون امام پا بر جا باشد؟
- [سایر] اختلاف شب قدر در نقاط مختلف کره زمین چه نتیجه ای دارد؟
- [سایر] آیا عذاب در زمان حضرت نوح(ع) همه کره زمین را در بر گرفت یا نه؟ اگر همه کره زمین را در بر گرفت آیا حضرت نوح(ع) از کل نژادهای کره زمین در کشتی برده بود؟ اگر بردند آیا کل نژادهای موجودات در منطقه حضرت نوح(ع) موجود بوده یا خیر؟ به عنوان مثال آیا انسان سفید و سیاه و زرد پوست در کشتی آن حضرت موجود بوده که بگوییم این انسانهای فعلی از آن نسل میباشند؟
- [آیت الله مظاهری] علفها و بوتههای بیابان و ماهیهای دریاها و رودخانهها و پرندگان هوا و حیوانات صحرا و مانند اینها ملک حکومت اسلامی است ولی اگر کسی آنها را تصرّف کند مالک میشود مگر اینکه حکومت اسلامی جلوگیری نماید.
- [آیت الله اردبیلی] در صورت تحقق دولت عدل اسلامیِ جامع الشرایط، استفاده از جنگلها و نیزارهای طبیعی و دریاها و معادن و رودخانههای بزرگ و جانوران وحشی و مانند آنها، باید با اجازه حکومت باشد، هر چند این اجازه به طور عام باشد.
- [آیت الله سبحانی] معامله جنس های مختلفی که از یک ریشه گرفته شده است با تفاوت، اشکال دارد، مثل این که ده کیلو روغن را به بیست کیلو پنیر بفروشند، یا به پنجاه کیلو شیر، یا پانزده کیلو کره.
- [آیت الله مکارم شیرازی] معامله جنسهای مختلفی که از یک ریشه گرفته شده است با تفاوت اشکال دارد، مثل این که ده کیلو روغن را به بیست کیلو پنیر بفروشند، یا به پنجاه کیلو شیر، یا پانزده کیلو کره.
- [آیت الله شبیری زنجانی] لازم نیست که خلقت بچه تمام باشد، بلکه اگر ناتمام نیز باشد، در صورتی که زاییدن صدق کند، خونی که تا ده روز ببیند خون نفاس است.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] لازم نیست که خلقت بچه تمام باشد؛ بلکه اگر نا تمام نیز باشد در صورتی که زائیدن صدق کند؛ خونی که تا ده روز ببیند خون نفاس است.
- [آیت الله خوئی] لازم نیست که خلقت بچه تمام باشد، بلکه اگر ناتمام نیز باشد درصورتی که زائیدن صدق کند، خونی که تا ده روز ببیند خون نفاس است.
- [آیت الله جوادی آملی] .گوهرهایی که با ابزار و آلات , یا غوّ اصی در رودهای بزرگ ; مانند رود نیل، دجله و فرات به دست میآید، اگر به مقدار نصاب برسد, خمس دارد، مشروط به اینکه این گوهرها در داخل این رودها به وجود آمده باشند ; نه آنکه از دریاها به آنجا آمده باشند.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر حیوانی را شکار کنند یا سر ببرند و بچّة مرده ای از شکمش بیرون آورند ، چنانچه خلقت آن بچّه کامل باشد و مو یا پشم در بدنش روئیده باشد ، پاک و حلال است . شکار کردن با سگ شکاری
- [آیت الله بروجردی] اگر حیوانی را شکار کنند یا سر ببرند و بچّهی مردهای از شکمش بیرون آورند، چنانچه خلقت آن بچّه کامل باشد و مو یا پشم در بدنش روییده باشد، پاک و حلال است.