هیچ وقت حس نکرده بودم حسود هستم چون معمولا به هیچ یک از داشته های دیگران احساس حسودی نمی کردم. اما چند وقت است حس می کنم به پیشرفت معنوی یکی از دوستانم احساس حسادت می کنم این حس خیلی عذابم می دهد. چکار کنم؟
هیچ وقت حس نکرده بودم حسود هستم چون معمولا به هیچ یک از داشته های دیگران احساس حسودی نمی کردم. اما چند وقت است حس می کنم به پیشرفت معنوی یکی از دوستانم احساس حسادت می کنم این حس خیلی عذابم می دهد. چکار کنم؟ خوشحالیم باردیگر شما مخاطب ما هستید امیدواریم راهنمای خوبی در رابطه با این موضوع برای شما باشیم.البته ما هم با شما هم عقیده هستیم و الان هم اعتقاد داریم شما انسانی حسود نیستید.این نوع نگاه شما به امور معنوی دوستتان نشان از اعتقاد قلبی پاک شما می باشد و طبق سفارش بزرگان، انسان باید در امور معنوی همیشه به افراد بالاتر از خود نگاه نماید و تلاش نماید خود را در راستای آنها قرار دهد.لذا به خود تبریک بگویید و سعی نمایید بجای اینکه غصه بخورید که او چرا به این مقام رسیده است سعی نماید به چگونگی این مسیر فکر نمایید.بهترین راه هم صحبت و همنشینی با ایشان است و از او بخواهید در این مسیر الهی برای شما راهنما باشد.رابطه عاطفی مثبت بین خود و دوستتان ایجاد نمایید و زمینه روانی برای محبت و دوستی فراهم نمایید.بدین ترتیب این حس شما بسوی نیکی و اظهار لطف تغییر جهت خواهد داد و زمینه حسادت از بین رفته و آثار روانی نامطلوب آن نیز از بین می رود.خداوند در قران می فرماید وَلَا تَسْتَوِی الْحَسَنَةُ وَلَا السَّیِّئَةُ ادْفَعْ بِالَّتِی هِیَ أَحْسَنُ فَإِذَا الَّذِی بَیْنَکَ وَبَیْنَهُ عَدَاوَةٌ کَأَنَّهُ وَلِیٌّ حَمِیمٌ ) نیکی و بدی یکسان نیستند،بدی را با نیکی پاسخده تا ببینی آنکه بین تو و او دشمنی است به دوستی صمیمی تبدیل می شود)فصلت 34.با توجه به این دستور قرآنی سعی نمایید در کنار هم برنامه ریزی دینی داشته باشید.مثلا با هم قرار بگذارید برای نماز صبح شما را هم با یک پیامک یا زنگ زدن بیدار نماید یا در کنار هم زیارت عاشورا و...را زمزمه نمایید.با این روش هم از این احساس خلاصی یافته و هم از وجود این احساس برای پیشرفت معنوی خود استفاده نموده اید و به جای اینکه خود را فردی حسود بدانید به حالات و مقامات معنوی دوستتان غبطه می خورید که بسیار مهم و تاثیر گذار در پیشرفت شما می باشد. لذا برای جلوگیری از رشد و ظهور حسادت در زمینه های دیگر لازم است توجه داشته باشید که بجای ملامت و سرزنش خود در پی حذف علتهای آن گامهای موثری بردارید. اگر در این زمینه نسبت به دوستتان این حس را دارید تلاش نمایید تا این ضعف را در خود از بین ببرید به این نکته همیشه توجه داشته باشید که هر کار خداوند از روی رحمت و حکمت است. دانستن اینکه هر کاری از روی حکمت است زمینه را برای قناعت و راضی بودن به آنچه که در دست دیگران است فراهم می نماید یعنی اگر من در این مقام و جایگاه نیستم شاید حکمتی در آن نهفته است که هنوز قابل درک برای من نیست. ما هم در کنار حرم کریمه اهل بیت حضرت معصومه سلام الله علیه برای شما انسانهای خواستار پاکی دعا می کنیم و منتظر مکاتبه بعدی و نظر شما نسبت به این مطالب هستیم تا در کنار یکدیگر به سمت وضعیت مطلوب حرکت نماییم. نویسنده: حامد محقق زاده
عنوان سوال:

هیچ وقت حس نکرده بودم حسود هستم چون معمولا به هیچ یک از داشته های دیگران احساس حسودی نمی کردم. اما چند وقت است حس می کنم به پیشرفت معنوی یکی از دوستانم احساس حسادت می کنم این حس خیلی عذابم می دهد. چکار کنم؟


پاسخ:

هیچ وقت حس نکرده بودم حسود هستم چون معمولا به هیچ یک از داشته های دیگران احساس حسودی نمی کردم. اما چند وقت است حس می کنم به پیشرفت معنوی یکی از دوستانم احساس حسادت می کنم این حس خیلی عذابم می دهد. چکار کنم؟

خوشحالیم باردیگر شما مخاطب ما هستید امیدواریم راهنمای خوبی در رابطه با این موضوع برای شما باشیم.البته ما هم با شما هم عقیده هستیم و الان هم اعتقاد داریم شما انسانی حسود نیستید.این نوع نگاه شما به امور معنوی دوستتان نشان از اعتقاد قلبی پاک شما می باشد و طبق سفارش بزرگان، انسان باید در امور معنوی همیشه به افراد بالاتر از خود نگاه نماید و تلاش نماید خود را در راستای آنها قرار دهد.لذا به خود تبریک بگویید و سعی نمایید بجای اینکه غصه بخورید که او چرا به این مقام رسیده است سعی نماید به چگونگی این مسیر فکر نمایید.بهترین راه هم صحبت و همنشینی با ایشان است و از او بخواهید در این مسیر الهی برای شما راهنما باشد.رابطه عاطفی مثبت بین خود و دوستتان ایجاد نمایید و زمینه روانی برای محبت و دوستی فراهم نمایید.بدین ترتیب این حس شما بسوی نیکی و اظهار لطف تغییر جهت خواهد داد و زمینه حسادت از بین رفته و آثار روانی نامطلوب آن نیز از بین می رود.خداوند در قران می فرماید وَلَا تَسْتَوِی الْحَسَنَةُ وَلَا السَّیِّئَةُ ادْفَعْ بِالَّتِی هِیَ أَحْسَنُ فَإِذَا الَّذِی بَیْنَکَ وَبَیْنَهُ عَدَاوَةٌ کَأَنَّهُ وَلِیٌّ حَمِیمٌ ) نیکی و بدی یکسان نیستند،بدی را با نیکی پاسخده تا ببینی آنکه بین تو و او دشمنی است به دوستی صمیمی تبدیل می شود)فصلت 34.با توجه به این دستور قرآنی سعی نمایید در کنار هم برنامه ریزی دینی داشته باشید.مثلا با هم قرار بگذارید برای نماز صبح شما را هم با یک پیامک یا زنگ زدن بیدار نماید یا در کنار هم زیارت عاشورا و...را زمزمه نمایید.با این روش هم از این احساس خلاصی یافته و هم از وجود این احساس برای پیشرفت معنوی خود استفاده نموده اید و به جای اینکه خود را فردی حسود بدانید به حالات و مقامات معنوی دوستتان غبطه می خورید که بسیار مهم و تاثیر گذار در پیشرفت شما می باشد.
لذا برای جلوگیری از رشد و ظهور حسادت در زمینه های دیگر لازم است توجه داشته باشید که بجای ملامت و سرزنش خود در پی حذف علتهای آن گامهای موثری بردارید. اگر در این زمینه نسبت به دوستتان این حس را دارید تلاش نمایید تا این ضعف را در خود از بین ببرید به این نکته همیشه توجه داشته باشید که هر کار خداوند از روی رحمت و حکمت است. دانستن اینکه هر کاری از روی حکمت است زمینه را برای قناعت و راضی بودن به آنچه که در دست دیگران است فراهم می نماید یعنی اگر من در این مقام و جایگاه نیستم شاید حکمتی در آن نهفته است که هنوز قابل درک برای من نیست. ما هم در کنار حرم کریمه اهل بیت حضرت معصومه سلام الله علیه برای شما انسانهای خواستار پاکی دعا می کنیم و منتظر مکاتبه بعدی و نظر شما نسبت به این مطالب هستیم تا در کنار یکدیگر به سمت وضعیت مطلوب حرکت نماییم.
نویسنده: حامد محقق زاده





مسئله مرتبط یافت نشد
1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین