برای لحظه ای که قرار است نطفه بچه بسته شود، چه نکاتی را باید رعایت کنیم؟ لطفا توضیح دهید خیلی برایم مهم است. پرسشگر گرامی؛ حساسیت نسبت به سلامت روحی و جسمی فرزند، نشان از ذهن منطقی شما دارد. قدر اعتمادی که به ما دارید را میدانیم. خوب است بدانید، در فرایند تکون نطفه و رشد جنین و کودک عوامل بسیاری تاثیر گذار است؛ نوع تغذیه، میزان آرامش روحی و جسمی، اخلاق و خصوصیات فردی پدر و مادر، اوضاع و احوال زمان و مکان و تاثیر عوامل طبیعی و ... که در روایات اسلامی بصورت دستورالعملهای مثبت و منفی اشاره شده است و در کتب فقهی و اخلاقی به عنوان مستحب و مکروه آمده است. از جمله آن که اگر قبل از نزدیکی کلمه شریفه بسم الله الرحمن الرحیم گفته نشود، شیطان در نطفه شرکت می کند؛ که ممکن است این شرکت از طریق تاثیر گذاری روی فکر پدر و مادر باشد که با جلوه دادن نامحرمی و یا یاد آوری مسائل دیگری افکار آن ها را مشوش نماید و ممکن است از طریق دیگری در سرنوشت جنین تاثیر بگذارد. (مستحبات) 1- گرفتن وضو 2- گفتن بسم اللّه 3- در هنگام آمیزش تعجیل نکند و زن را برای آن آماده کند تا او هم کاملاً لذت ببرد؛ یعنی، کمی با هم گفتگو کنید سپس ملاعبه و بازی و بعد از آمادگی اقدام کنید. 4- آمیزش در شبهای دوشنبه، سه شنبه، پنج شنبه یا جمعه باشد. 5- هنگام آمیزش، آمادگی روانی و جسمی زن و مرد لازم است. 6- نزدیکی بهتر است در اول شب نباشد بلکه ساعاتی بعد از خوردن شام باشد زیرا معده پر است نزدیکی موجب قولنج و فلج و رعشر و نقرس و سنگ درون و چکیدن بول و فتق و ضعف بینایی می شود. امام رضا (علیه السلام) فرمود این عمل را در آخر شب انجام دهید. زیرا برای بدن صالحتر و مایه امید بیشتر و ذکاوت بیشتر برای فرزند که در آن میان ایجاد می کند می باشد. (سفینه البحار ، ج 1، ص 181) در این رابطه، موارد مکروهی نیز وجود دارد که بهتر است از آنها پرهیز گردد: 1- آمیزش در شب و روزی که ماه و خورشید گرفته است. 2- هنگام غروب خورشید. 3- هنگام طلوع فجر تا طلوع آفتاب. 4- شب اول ماه غیر از ماه رمضان. 5- در شب آخر ماه. 6- آمیزش بعد از احتلام در خواب. 7- آمیزش در اتاقی که بچهای وجود داشته باشد. 8- نگاه کردن به آلت تناسلی یکدیگر هنگام آمیزش. 9- آمیزش به صورت عریان. 10- آمیزش در زیر آسمان. 11- آمیزش رو به قبله و پشت به قبله. 12- آمیزش، هنگامی که شکم پر است. 13- آمیزش در جایی که کودکی باشد که به آنها نگاه کند یا سر و صدای آنها را بشنود، هر چند چیزی متوجه نشود. 14- آمیزش در فرصت بین اذان و اقامه نماز که مخصوص اعمال عبادی است. 15- آمیزش بدون وضو یا غسل. 16- آمیزش در شب عید قربان. 17- آمیزش در شب عید فطر. 18. گفتگر هنگام آمیزش. در غیر این مواردی که مکروه است در سایر مواقع نزدیکی و مقاربت اشکالی ندارد. برای آشنایی با آداب و مستحبات آمیزش به کتاب (حلیه المتقین) مرحوم علامه مجلسی مراجعه نمایید. برادر محترم؛ رعایت وظایف دینی و عقلی، قبل از فرزنددار شدن و آموختن مهارتهای لازم فرزندپروردی، در دوران رشد فرزند، آیندهای ارزشمند و موفق را برای او و احساس رضایتمندی را برای شما به ارمغان خواهد آورد. نویسنده : عباسعلی هراتیان
برای لحظه ای که قرار است نطفه بچه بسته شود، چه نکاتی را باید رعایت کنیم؟ لطفا توضیح دهید خیلی برایم مهم است.
برای لحظه ای که قرار است نطفه بچه بسته شود، چه نکاتی را باید رعایت کنیم؟ لطفا توضیح دهید خیلی برایم مهم است.
پرسشگر گرامی؛ حساسیت نسبت به سلامت روحی و جسمی فرزند، نشان از ذهن منطقی شما دارد. قدر اعتمادی که به ما دارید را میدانیم.
خوب است بدانید، در فرایند تکون نطفه و رشد جنین و کودک عوامل بسیاری تاثیر گذار است؛ نوع تغذیه، میزان آرامش روحی و جسمی، اخلاق و خصوصیات فردی پدر و مادر، اوضاع و احوال زمان و مکان و تاثیر عوامل طبیعی و ... که در روایات اسلامی بصورت دستورالعملهای مثبت و منفی اشاره شده است و در کتب فقهی و اخلاقی به عنوان مستحب و مکروه آمده است.
از جمله آن که اگر قبل از نزدیکی کلمه شریفه بسم الله الرحمن الرحیم گفته نشود، شیطان در نطفه شرکت می کند؛ که ممکن است این شرکت از طریق تاثیر گذاری روی فکر پدر و مادر باشد که با جلوه دادن نامحرمی و یا یاد آوری مسائل دیگری افکار آن ها را مشوش نماید و ممکن است از طریق دیگری در سرنوشت جنین تاثیر بگذارد.
(مستحبات)
1- گرفتن وضو
2- گفتن بسم اللّه
3- در هنگام آمیزش تعجیل نکند و زن را برای آن آماده کند تا او هم کاملاً لذت ببرد؛ یعنی، کمی با هم گفتگو کنید سپس ملاعبه و بازی و بعد از آمادگی اقدام کنید.
4- آمیزش در شبهای دوشنبه، سه شنبه، پنج شنبه یا جمعه باشد.
5- هنگام آمیزش، آمادگی روانی و جسمی زن و مرد لازم است.
6- نزدیکی بهتر است در اول شب نباشد بلکه ساعاتی بعد از خوردن شام باشد زیرا معده پر است نزدیکی موجب قولنج و فلج و رعشر و نقرس و سنگ درون و چکیدن بول و فتق و ضعف بینایی می شود. امام رضا (علیه السلام) فرمود این عمل را در آخر شب انجام دهید. زیرا برای بدن صالحتر و مایه امید بیشتر و ذکاوت بیشتر برای فرزند که در آن میان ایجاد می کند می باشد. (سفینه البحار ، ج 1، ص 181)
در این رابطه، موارد مکروهی نیز وجود دارد که بهتر است از آنها پرهیز گردد:
1- آمیزش در شب و روزی که ماه و خورشید گرفته است.
2- هنگام غروب خورشید.
3- هنگام طلوع فجر تا طلوع آفتاب.
4- شب اول ماه غیر از ماه رمضان.
5- در شب آخر ماه.
6- آمیزش بعد از احتلام در خواب.
7- آمیزش در اتاقی که بچهای وجود داشته باشد.
8- نگاه کردن به آلت تناسلی یکدیگر هنگام آمیزش.
9- آمیزش به صورت عریان.
10- آمیزش در زیر آسمان.
11- آمیزش رو به قبله و پشت به قبله.
12- آمیزش، هنگامی که شکم پر است.
13- آمیزش در جایی که کودکی باشد که به آنها نگاه کند یا سر و صدای آنها را بشنود، هر چند چیزی متوجه نشود.
14- آمیزش در فرصت بین اذان و اقامه نماز که مخصوص اعمال عبادی است.
15- آمیزش بدون وضو یا غسل.
16- آمیزش در شب عید قربان.
17- آمیزش در شب عید فطر.
18. گفتگر هنگام آمیزش.
در غیر این مواردی که مکروه است در سایر مواقع نزدیکی و مقاربت اشکالی ندارد.
برای آشنایی با آداب و مستحبات آمیزش به کتاب (حلیه المتقین) مرحوم علامه مجلسی مراجعه نمایید.
برادر محترم؛ رعایت وظایف دینی و عقلی، قبل از فرزنددار شدن و آموختن مهارتهای لازم فرزندپروردی، در دوران رشد فرزند، آیندهای ارزشمند و موفق را برای او و احساس رضایتمندی را برای شما به ارمغان خواهد آورد.
نویسنده : عباسعلی هراتیان
- [آیت الله سیستانی] آیا از لحظه انعقاد نطفه سقط آن حرام است ؟
- [سایر] با رعایت چه نکاتی از طبیب بی نیاز شویم؟
- [سایر] در استفاده قرص سرماخوردگی بزرگسالان چه نکاتی باید رعایت شود؟
- [سایر] چه نکاتی که والدین در غذا دادن به کودکان بدغذا و کم اشتها باید رعایت کنند؟
- [سایر] برای این که فرزند صالحی داشته باشم در دوران بارداری چه نکاتی را رعایت کنم؟
- [سایر] هنگام استحمام کودک خردسال، چه نکاتی را رعایت کنم تا برای فرزندم مشکلی پیش نیاید؟
- [سایر] آیا جلسه خواستگاری آداب خاصی دارد؟ چه نکاتی خوب است در آن رعایت شود؟
- [سایر] اگر بخواهیم شخصیت کودکانمان را درست پرورش دهیم، چه نکاتی را باید رعایت کنیم؟
- [سایر] حکمرانان در استخدام کارگزارن خود چه نکاتی را باید رعایت کنند؟
- [سایر] شوهر در ارتباط با همسرش چه نکاتی را باید رعایت کند؟
- [آیت الله مظاهری] اگر نطفه مرد و نطفه زن او را در رحم مصنوعی پرورش دادند و بچّهای تولید شد این بچّه حلالزاده و ملحق به پدر و مادر است و نیز اگر نطفه مردی را با نطفه زن اجنبیه پرورش دادند و بچّه تولید شد این بچّه ولد شبهه است و ملحق به پدر و مادر است و صورت اوّل و دوّم در احکام با هم فرقی ندارند.
- [آیت الله خوئی] جایز است گرفتن نطفة مردی درصورتی که مقدمات حرام نداشته باشد و گذاشتن آن در رحم مصنوعی و تربیت کردن آن به منظور تولید بچه و چنانچه بچهای از این راه تولید گردد، آن بچه مال صاحب نطفه است و احکام پدر و فرزندی بین آنها برقرار میشود ولکن این بچه مادر ندارد.
- [آیت الله وحید خراسانی] جایز نیست نطفه مرد اجنبی را به زنی تلقیح نمایند چه عمل تلقیح به وسیله اجنبی انجام شود و یا به وسیله شوهر زن و عمل تلقیح در فرض مذکور هر چند حرام است ولی زنا نیست و اگر زن تلقیح شده بچه دار گردد ان بچه فرزند صاحب نطفه است و تمام احکام اولاد بر او جاری است و زنی هم که به وسیله تلقیح بچه دار شده مادر ان بچه است و احکام اولاد بر او جاری است
- [آیت الله مظاهری] قرار دادن نطفه منعقد شده زن و شوهر در رحمِ زنِ بیگانه (رحم اجارهای)، در صورت ضرورت جایز است و بهتر است صاحب رحم اجارهای بدون شوهر باشد و به عقدِ صاحبِ نطفه درآید.
- [آیت الله اردبیلی] اگر به نیّت غسل ارتماسی به تدریج در آب فرو رود تا تمام بدن در یک لحظه زیر آب قرار گیرد، غسل او صحیح است.
- [آیت الله وحید خراسانی] گرفتن نطفه مردی و گذاشتن ان در رحم مصنوعی و پرورش ان به منظور تولید فرزند جایز است مگر این که متوقف بر انجام کار حرامی باشد که ارتکاب ان کار حرام است و چنانچه از این راه بچه ای به وجود بیاید اگر تخمک زن نباشد ان بچه فرزند صاحب نطفه است و احکام پدر و فرزند بر ان دو جاری می شود ولی مادر ندارد و در صورتی که تخمک زن هم باشد ان زن هم مادر اوست
- [آیت الله اردبیلی] اگر کسی با زنی که شوهر ندارد و در عدّه کسی هم نیست زنا کند، چنانچه بعد او را عقد کند و بچّهای از آنان پیدا شود، در صورتی که ندانند بچّه از نطفه حلال است یا حرام، آن بچّه حلالزاده است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر کسی با زنی که شوهر ندارد و در عدّه کسی هم نیست زنا کند، چنانچه بعد او را عقد کند و بچه ای از آنان پیدا شود، در صورتی که ندانند از نطفه حلال است یا حرام، آن بچه حلال زاده است.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر کسی با زنی زنا کند؛ چنانچه بعد از استبراء به نحوی که در مسأله (2408) گفته شد او را عقد کند و بچه ای از آنان پیدا شود؛ در صورتی که ندانند از نطفه حلال است یا حرام؛ آن بچه حلال زاده است.
- [آیت الله علوی گرگانی] جائز نیست نطفه و منی مرد اجنبی غیر از شوهر را به زنی تلقیح و تزریق نمایند و فرق نمیکند که عمل تلقیح بوسیله شخص اجنبی انجام بگیرد یا بوسیله خود شوهر زن، و اگر عمل تلقیح انجام شود و زن تلقیح شده حامله وبچهدار گردد، آن بچه مال صاحب نطفه است وتمام احکام اولاد بر او جاری است و از یکدیگر ارث هم میبرند و فقط آنچه در مورد ارث استثنأ شده است، بچهای است که از زنا تولید شده باشد و در عمل تلقیح گرچه خود عمل حرام میباشد، ولی زنا تحقق پیدا نکرده است و همچنین زنی که بوسیله تلقیح بچهدار شده باشد، مادر آن بچه است و احکام اولاد بر او جاری است و از این قبیل است اگر زنی بطور مساحقه نطفه شوهر خود را به فرج زن دیگر بریزد و آن زن از این نطفه حامله وبچهدار شود، آن بچه مال صاحب نطفه است و آن زن هم مادر آن بچه است واحکام اولاد بر او جاری است.