لطفاً اضطراب را تعریف و فرق آن را با ترس بیان کنید ؟ اضطراب یک علامت هشدار دهنده است که خبر از خطری قریب الوقوع می دهد و شخص را برای مقابله آماده می سازد. همه انسانها اضطراب را تجربه می کنند و اگر در حد اعتدال باشد، نه تنها مضر نیست، بلکه به عنوان پاسخی سازش یافته تلقی می شود و باعث میگردد انسان، همواره خود را برای مقابله با خطرات ناگهانی و تهدید کننده آماده سازد. این نوع اضطراب را می توان امری طبیعی، مفید، سازنده و در عین حال یکی از مؤلفه های ساختار شخصیت به حساب آورد. اما در مقابل، اضطراب مرضی نیز وجود دارد که باعث شکست، ناکامی و مانع فعالیتهای عادی و بهنجار می شود. نشانه های این اضطراب عبارت است از : (احساس ناخوشایند و نوعی دلواپسی مبهم که با چند احساس جسمی، مانند احساس خالی شدن سردل، تنگی قفسه سینه، تپش قلب، تعریق، سردرد یا میل جبری و ناگهانی برای دفع ادرار، بی قراری و میل برای حرکت همراه است.)(اقتباس از: کاپلان سادووک، خلاصه روانپزشکی، ج 2.) بنابراین اضطراب دو قسم است : 1. اضطراب طبیعی که هیچ گونه اختلالی در فعالیتهای روزمره به وجود نمی آورد، بلکه بخشی از زندگی هر انسان و آمادگی او برای انجام مسئولیتهای فردی و اجتماعی است. 2. اضطراب مرضی که موجب کاهش سطح عملکرد و حتی اختلال در انجام مسئولیتهای فردی و اجتماعی است و اختلال های متعددی، مانند هراس، اضطراب تعمیم یافته، وسواس فکری - عملی و اختلال وحشتزدگی را موجب می شود. اما فرق اضطراب با ترس، این است که ترس، واکنش به تهدیدی معلوم، خارجی و از نظر منشأ بدون تعارض است، در حالی که اضطراب مرضی، واکنش در مقابل خطری نامعلوم، درونی، مبهم و از نظر منشاء همراه با تعارض است (همان). به عبارت دیگر اضطراب ناشی از یک تعارض مبهم درونی است که موجب نگرانی و دلواپسی فرد می شود، ولی ترس، ناشی از یک منبع تهدید کننده خارجی است و فرد دچار هیچ گونه تعارضی درونی نیست، مانند ترس از تاریکی، ترس از سوسک، ترس از حیوان درنده و... .
لطفاً اضطراب را تعریف و فرق آن را با ترس بیان کنید ؟
اضطراب یک علامت هشدار دهنده است که خبر از خطری قریب الوقوع می دهد و شخص را برای مقابله آماده می سازد. همه انسانها اضطراب را تجربه می کنند و اگر در حد اعتدال باشد، نه تنها مضر نیست، بلکه به عنوان پاسخی سازش یافته تلقی می شود و باعث میگردد انسان، همواره خود را برای مقابله با خطرات ناگهانی و تهدید کننده آماده سازد. این نوع اضطراب را می توان امری طبیعی، مفید، سازنده و در عین حال یکی از مؤلفه های ساختار شخصیت به حساب آورد. اما در مقابل، اضطراب مرضی نیز وجود دارد که باعث شکست، ناکامی و مانع فعالیتهای عادی و بهنجار می شود.
نشانه های این اضطراب عبارت است از :
(احساس ناخوشایند و نوعی دلواپسی مبهم که با چند احساس جسمی، مانند احساس خالی شدن سردل، تنگی قفسه سینه، تپش قلب، تعریق، سردرد یا میل جبری و ناگهانی برای دفع ادرار، بی قراری و میل برای حرکت همراه است.)(اقتباس از: کاپلان سادووک، خلاصه روانپزشکی، ج 2.)
بنابراین اضطراب دو قسم است :
1. اضطراب طبیعی که هیچ گونه اختلالی در فعالیتهای روزمره به وجود نمی آورد، بلکه بخشی از زندگی هر انسان و آمادگی او برای انجام مسئولیتهای فردی و اجتماعی است.
2. اضطراب مرضی که موجب کاهش سطح عملکرد و حتی اختلال در انجام مسئولیتهای فردی و اجتماعی است و اختلال های متعددی، مانند هراس، اضطراب تعمیم یافته، وسواس فکری - عملی و اختلال وحشتزدگی را موجب می شود.
اما فرق اضطراب با ترس، این است که ترس، واکنش به تهدیدی معلوم، خارجی و از نظر منشأ بدون تعارض است، در حالی که اضطراب مرضی، واکنش در مقابل خطری نامعلوم، درونی، مبهم و از نظر منشاء همراه با تعارض است (همان).
به عبارت دیگر اضطراب ناشی از یک تعارض مبهم درونی است که موجب نگرانی و دلواپسی فرد می شود، ولی ترس، ناشی از یک منبع تهدید کننده خارجی است و فرد دچار هیچ گونه تعارضی درونی نیست، مانند ترس از تاریکی، ترس از سوسک، ترس از حیوان درنده و... .
- [سایر] تفاوت ترس و اضطراب چیست؟
- [سایر] اضطراب از ترس از مرگ را چطور تحلیل می کنید ؟
- [سایر] راه مبارزه با ترس و اضطراب بیش از حد و بلایای طبیعی و... چیست؟
- [سایر] مدت سه ساله که اضطراب اجتماعی گرفتم و با مشاوره های کوتاه هم درمان نشده. اضطراب اجتماعی واقعا کلافم کرده. ترس از جمع های غریبه، ترس از مکان های نا آشنا و همینطور صحبت با غیر خانواده به شدت منو رنج میده....لطفا راهنماییم کنید. آیا با دارو میتونم درمان شوم؟
- [سایر] با عرض سلام ایا در مقابل ترس استرس و اضطراب در قران سوره و ایه قرانی داریم؟و ایا سوره و یا ایه قرانی داریم که در مقابله با ترس باشد ویا اظطراب را کاهش دهد؟ با تشکر
- [سایر] با سلام. خانم کهتری من در سوال با کد 955230 که از شما پرسیدم شما به من گفتین بیماری شما نوعی بیماری وسواس گونه است من به یک روان شناس بالینی که مراجعه کردم به من گفت این فکر های من اضطراب منتشر هست و روانپزشک من گفت که افسردگی است خانم کهتری به خدا دارم دیوونه میشم اینقد به نوع بیماریم فکر میکنم که سر درد میگیرم خسته شدم از زندگی افکار من این ها هستند که باعث اضطرابم میشند این افکار به همراه افکاری که در سوال کد 955230 به شما گفتم:ترس از گرفتن میگرن-ترس مرگ والدین-ترس از بیکاری-ترس از بی اختیاری ادراری -ترس از لرزش دست ها-ترس فراموش کردن کار های عملی پرستاری-فکر کردن به نوع بیماریم-ترس از اسیب رساندن دامادمان به من-وخیلی از ترس های دیگر که واقعا زیاد هستند ومن نمینونستم همه انها رو بگم وقتی روانشناسم اینجا یک هفته به من مهلت میداد که فکر هایم را براش ببرم نزدیک به پنجاه فکر اضطراب اور براش مینویسم که میگفت خیلی زیاد هست و میگفت ترس های تو اضطراب منتشر هست چون در خیلی از زمینه ها ترس داری حالا من موندم واقعا بیماری من چیست چون روانپزشک قبلی من نیز میگفت ocd خواهش میکنم به طور کامل برام توضیح دهید چون واقعا اضطراب دارم
- [سایر] با عرض سلام و خسته نباشد من به تازگی ازدواج کردم ولی نحوه صحیح ارتباط جنسی و راه های جلوگیری از بارداری را نمی دانم.بخاطر همین ترس و اضطراب دارم ازتون می خواستم منو راهنمایی کنید ممنونم
- [سایر] با عرض سلام و خسته نباشی من چند ماهه دچار فکرای مزاحم شدم یه مدت خوب بودم ولی دوباره گرفتارش شدم مشکل من اینه که یه روز تو اینترنت یه کلبپی رو گذاشته بودن که یه نفری یه قرآنی رو پاره کرده بود و به شکل حیوان در اومده بود من از اون موقع ترس و اضطراب دارم که نکنه یه روز ناخواسته و شیطان گولم بزنه و استغفرالله منم از این کارو بکنم خیلی ترس و اضطراب دارم فکر میکنم میخوام برم این کار رو انجام بدم در صورتی که خیلی به خدا نزدیکم قرآن میخونم تو رو خدا راهنماییم کنین با تشکر
- [سایر] اضطراب پدر و مادر یا اطرافیان تا چه حد میتواند بر اضطراب کودک اثر بگذارد؟
- [سایر] معنای اضطراب در سند و اضطراب در متن روایت چیست؟ برای هر کدام مثالی بزنید.
- [آیت الله مظاهری] اگر برای گرفتن حقّ خودش یا ترس از کارشکنی مجبور شود رشوه بدهد، جایز است، ولی برای گیرنده، حرام است.
- [آیت الله سیستانی] اگر کسی مقداری آب بی منّت به او ببخشد ، باید قبول کند . سوم از موارد تیمم : ترس از استعمال آب .
- [آیت الله وحید خراسانی] نگاه کردن مرد به بدن و موی زن نامحرم چه با قصد لذت و چه بدون ان و چه با ترس وقوع در حرام و چه بدون ان حرام است و نگاه کردن بصورت و دستهای او اگر به قصد لذت باشد یا ترس وقوع در حرام داشته باشد حرام است و احتیاط مستحب ان است که بصورت و دستها تا مچ هر چند بدون قصد لذت و ترس وقوع در حرام نگاه نکند و نیز نگاه کردن زن به بدن مرد نامحرم حرام است مگر به جاهایی که سیره متشرعه و متدینین بر پوشانیدن ان نیست مانند سر و صورت و گردن و دستها و ساق پاها که نگاه کردن زن به این مواضع بدون قصد لذت و ترس وقوع در حرام جایز است
- [آیت الله مظاهری] اختلاط مردان و زنان نامحرم اگر موجب گناه و تحریک باشد حرام است، بلکه اگر ترس مفسده باشد نیز حرام است.
- [آیت الله سیستانی] نگاه کردن مرد به بدن زنان نامحرم ، و همچنین نگاه کردن به موی آنان ، چه با شهوت باشد چه بدون آن ، چه با ترس از وقوع در حرام چه بدون آن ، حرام است ، و نگاه کردن به صورت آنان و دستهایشان تا مچ ، اگر با شهوت یا با ترس از و قوع در حرام باشد ، حرام است ، بلکه احتیاط مستحب آن است که بدون شهوت و ترس از وقوع در حرام هم به آنها نگاه نکند . و نیز نگاه کردن زن به بدن مرد نامحرم با شهوت و ترس از وقوع در حرام ، حرام میباشد ، بلکه بنابر احتیاط واجب بدون آن نیز نباید نگاه کند ، مگر به جاهائی از بدن که معمولاً مردها نمیپوشانند ، مثل سر و دستها و ساق پاها ، که نگاه کردن زن به این جاها اگر بدون شهوت و خوف وقوع در حرام باشد ، اشکال ندارد .
- [آیت الله اردبیلی] اگر پزشک دارویی را تعریف کند یا بگوید: (درمان فلان درد با فلان داروست) و بیمار با اختیار و فهم خود دارو را با بیماری خود منطبق نموده و مصرف کند، پزشک در برابر عوارض آن ضامن نیست.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] واجب است میت را طوری در زمین دفن کنند که بوی او بیرون نیاید و درندگان هم نتوانند بدنش را بیرون آورند و در صورتی که ترس درنده و نزدیک شدن انسانی که از بوی میت اذیت شود در بین نباشد باز احتیاط واجب آن است که گودی قبر به همان اندازه مذکور در بالا باشد، و اگر ترس آن باشد که جانور بدن او را بیرون آورد، باید قبر را با آجر و مانند آن محکم کنند.
- [آیت الله سیستانی] اگر روزهدار بهقدری تشنه شود که بترسد از تشنگی بمیرد، یا به او ضرری برسد، یا آنکه به سختی بیفتد که نمیتواند آن را تحمل کند، میتواند بهاندازهای که ترس از این امور برطرف شود آب بیاشامد، بلکه در فرض ترس از مرگ و مانند آن واجب است ولی روزه او باطل میشود. و اگر ماه رمضان باشد، باید بنا بر احتیاط لازم بیشتر از آن نیاشامد، و در بقیه روز از انجام کاری که روزه را باطل میکند خودداری نماید.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] باید موقع اعلان جنس چیزی را که پیدا کرده معین نماید به طوری که عرفا بگویند آن را تعریف کرده، مثل این که بگوید: (کتاب یا لباسی را پیدا کرده ام) و اگر بگوید: (چیزی پیدا کرده ام) کافی نیست.
- [امام خمینی] تعریف روزه - روزه آن است که انسان برای انجام فرمان خداوند عالم از اذان صبح تا مغرب از چیزهایی که روزه را باطل می کند و شرح آنها بعدا گفته می شود، خودداری نماید.