آیا در حرمت پوشیدن لباس جنس مخالف، تفاوتی بین پوشیدن آن در خانه و بیرون از آن دارد؟ امام خمینی و آیت اللّه بهجت: خیر، بنابر احتیاط واجب پوشیدن آن جایز نیست.آیت اللّه بهجت، توضیحالمسائل مراجع، م846؛ امام خمینی، استفتاءات، ج3، (سؤالات متفرقه)، س174. آیت اللّه مکارم: اگر مفسده خاصی بر آن مترتب نشود، پوشیدن آن اشکال ندارد.آیت اللّه مکارم، استفتاءات، ج1 س138 آیت اللّه نوری: اگر از پوشیدن آن انگیزه عقلایی دارد و مصلحت مهمتری در بین است، اشکال ندارد.آیت اللّه نوری، توضیح المسائل، م 847 آیت اللّه سیستانی: اگر او را به صورت جنس مخالف در بیاورد، بنابر احتیاط واجب پوشیدن آن جایز نیست.آیت اللّه سیستانی، توضیحالمسائل مراجع، م846. آیت اللّه مکارم: پوشیدن لباس جنس مخالف، اگر مفسده خاصی بر آن مترتب نشود، اشکال ندارد.آیت اللّه مکارم، استفتاءات، ج2، س159 و ج1، س132. آیات عظام تبریزی، خامنهای، صافی، فاضل و وحید: تا زمانی که لباس جنس مخالف را به عنوان زیّ (لباس و پوشش) خود قرار نداده باشد، اشکال ندارد.آیت اللّه فاضل، توضیحالمسائل مراجع، م846؛ آیت اللّه وحید، توضیحالمسائل، م852؛ آیت اللّه خامنهای، اجوبة الاستفتاءات، س1368؛ آیت اللّه صافی، جامعالاحکام، ج2، س1688؛ آیت اللّه تبریزی، صراطالنجاة، ج3، س781. (احکام نگاه و پوشش، سید مجتبی حسینی، کد: 206/500018)
آیا در حرمت پوشیدن لباس جنس مخالف، تفاوتی بین پوشیدن آن در خانه و بیرون از آن دارد؟
امام خمینی و آیت اللّه بهجت: خیر، بنابر احتیاط واجب پوشیدن آن جایز نیست.آیت اللّه بهجت، توضیحالمسائل مراجع، م846؛ امام خمینی، استفتاءات، ج3، (سؤالات متفرقه)، س174.
آیت اللّه مکارم: اگر مفسده خاصی بر آن مترتب نشود، پوشیدن آن اشکال ندارد.آیت اللّه مکارم، استفتاءات، ج1 س138
آیت اللّه نوری: اگر از پوشیدن آن انگیزه عقلایی دارد و مصلحت مهمتری در بین است، اشکال ندارد.آیت اللّه نوری، توضیح المسائل، م 847
آیت اللّه سیستانی: اگر او را به صورت جنس مخالف در بیاورد، بنابر احتیاط واجب پوشیدن آن جایز نیست.آیت اللّه سیستانی، توضیحالمسائل مراجع، م846.
آیت اللّه مکارم: پوشیدن لباس جنس مخالف، اگر مفسده خاصی بر آن مترتب نشود، اشکال ندارد.آیت اللّه مکارم، استفتاءات، ج2، س159 و ج1، س132.
آیات عظام تبریزی، خامنهای، صافی، فاضل و وحید: تا زمانی که لباس جنس مخالف را به عنوان زیّ (لباس و پوشش) خود قرار نداده باشد، اشکال ندارد.آیت اللّه فاضل، توضیحالمسائل مراجع، م846؛ آیت اللّه وحید، توضیحالمسائل، م852؛ آیت اللّه خامنهای، اجوبة الاستفتاءات، س1368؛ آیت اللّه صافی، جامعالاحکام، ج2، س1688؛ آیت اللّه تبریزی، صراطالنجاة، ج3، س781. (احکام نگاه و پوشش، سید مجتبی حسینی، کد: 206/500018)
- [سایر] آیا در حرمت پوشیدن لباس جنس مخالف، تفاوتی بین پوشیدن آن در خانه و بیرون از آن دارد؟
- [سایر] آیا در حرمت پوشیدن لباس جنس مخالف، بین لباس زیر و غیر آن فرقی وجود دارد؟
- [آیت الله خامنه ای] پوشیدن لباس جنس مخالف و تقلید صدای او در نمایش
- [آیت الله خامنه ای] آیا پوشیدن چیزی که مخصوص زنان است توسط مردان و برعکس، در خانه بدون قصد تشبّه به جنس مخالف، جایز است؟
- [سایر] آیا با لباس هدیه گرفته از جنس مخالف می توان نماز خواند؟
- [آیت الله علوی گرگانی] پوشیدن لباس آستین کوتاه برای مردان چگونه است و آیا نسبت به افراد جوان و مسنّ تفاوتی دارد؟
- [سایر] آیا پوشیدن لباس زیر زنانه برای مرد در مذهب اهل سنت حرام است یا نه؟
- [سایر] دوستی دو جنس مخالف چه حکمی دارد؟ حکم انواع دوستی بین دو جنس مخالف را بیان کنید.
- [سایر] دوستی با جنس مخالف ضرر دارد؟
- [سایر] چه موقع می توان از پزشک جنس مخالف استفاده نمود؟
- [آیت الله جوادی آملی] .در حرام بودن پوشیدن لباس طلا، فرقی بین لباس رو و لباس زیر و بین آستر و ابره نیست.
- [آیت الله مظاهری] اگر لباس انگشتنما باشد و شخصیّت کسی را که آن را پوشیده است مسئلهدار کند- که به آن لباس شهرت میگویند- پوشیدن آن لباس چه برای مرد و چه برای زن، حرام است؛ نظیر پوشیدن لباسهای رنگارنگ و نظیر لباس سرخ برای مرد و پوشیدن چادر سرخ برای زن، و نظیر بیرون آمدن از خانه با یک لنگه کفش و مانند اینها. و. حفظ عفّت به حسب زمان و مکان
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . پوشیدن لباس مخصوص به مردها بر زن ها، و لباس مخصوص به زن ها بر مردها حرام است.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر لباسی را به ذمّه بخرد وبعداً از پولی که ربا گرفته ، یا از پول حلالی که که مخلوط با ربا است به صاحب لباس بدهد پوشیدن آن لباس ونماز خواندن با آن اشکالی ندارد . ولی اگر به فروشنده بگوید که این لباس را با این پول یعنی پول ربائی یا حلال مخلوط به حرام می خرم ، پوشیدن آن لباس حرام است واگر بداند پوشیدن آن حرام است ، نماز هم با آن باطل می باشد .
- [آیت الله اردبیلی] پوشیدن لباس طلاباف و ابریشم خالص برای مردها حرام است، ولی برای زنها اشکال ندارد.
- [آیت الله مظاهری] هشت چیز در لباس نمازگزار مکروه است و از آن جمله است: 1 - پوشیدن لباس سیاه. 2 - پوشیدن لباس کثیف. 3 - پوشیدن لباس تنگ. 4 - پوشیدن لباس شرابخوار. 5 - پوشیدن لباس کسی که از نجاست پرهیز نمیکند. 6 - پوشیدن لباسی که نقش صورت دارد. 7 - باز بودن دکمههای لباس. 8 - دست کردن انگشتری که نقش صورت دارد.
- [آیت الله سیستانی] پوشیدن لباس زنانه بر مردان ، و پوشیدن لباس مردانه بر زنان حرام نیست و نماز خواندن با آن باطل نیست . ولی بنابر احتیاط واجب جایز نیست مرد خود را به هیئت و زیّ زن در آورد ، و همچنین به عکس .
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر لباسی را بخرد و بعداً از پولی که به قرض ربایی گرفته، یا از پول حلالی که مخلوط با ربا است به صاحب لباس بدهد، پوشیدن آن لباس و نماز خواندن با آن اشکال ندارد ولی اگر به فروشنده بگوید که این لباس را با این پول میخرم، پوشیدن آن لباس حرام است و اگر بداند پوشیدن آن حرام است، نماز هم با آن باطل میشود.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر لباسی را به ذمه بخرد و بعداً از پولی که به قرض ربایی گرفته، یا از پول حلالی که مخلوط با ربا است به صاحب لباس بدهد، پوشیدن آن لباس و نماز خواندن با آن اشکال ندارد. ولی اگر به فروشنده بگوید که این لباس را با این پول می خرم، پوشیدن آن لباس حرام است. و اگر بداند پوشیدن آن حرام است نماز هم با آن باطل می باشد.
- [آیت الله بروجردی] اگر لباسی را بخرد و بعداً از پولی که به قرض رِبایی گرفته، یا از پول حلالی که مخلوط با رباست به صاحب لباس بدهد، پوشیدن آن لباس و نماز خواندن با آن اشکال ندارد، ولی اگر به فروشنده بگوید:که این لباس را با این پول میخرم، پوشیدن آن لباس حرام است و اگر بداند پوشیدن آن حرام است، نماز هم با آن باطل میباشد.