عوامل فرقه منحرف (ساهاجا یوگا) در ایران دستگیر شدند. رئیس این فرقه زنی هندی است که خود را خدای بزرگ میداند و مدعی است طی 12 هزار سال گذشته در بیش از 1000 جسم برای نجات بشریت متجلی شده است! عناصر اصلی یک فرقه انحرافی به نام (ساهاجا یوگا) به صورت همزمان در 11 استان کشور شناسایی و دستگیر شدند. این فرقه در دهه 80 میلادی توسط زنی به نام (جی شری ماتاجی) مشهور به (نیرمالا) پایهگذاری شد، وی در شهر چینهوارای هند در خانوادهای مسیحی به دنیا آمد و با فردی دیپلمات ازدواج کرد. آنها زمانی که در انگلستان حضور داشتند، همسر او به سبب خدماتش به استعمار پیر، نشان خوشخدمتی را از ملکه دریافت کرد. هسته اولیه (ساهاجا یوگا) در منزل شری ماتاجی با ادعاهای واهی او مبنی بر مادر الهی زمین بودن و خداوند بودن با عنوان (آدیشاکتی) و القای آموزههای انحرافی خود در بین مریدان شکل گرفت. شری ماتاجی با توهم خدای بزرگ و روحالقدسی مدعی است طی 12 هزار سال گذشته در بیش از 1000 جسم برای نجات بشریت (فرزندانش) متجلی شده و همچنین همه انبیا را فرزندان خود و تولد یافته از خود میپندارد! از دیگر مبانی اعتقادی و اقدامات این فرقه میتوان به موارد ذیل اشاره کرد: -پذیرفتن قطب فرقه به عنوان خداوندی که خالق همه چیز است -سجده بر قطب فرقه پس از گذراندن مراحلی خاص -نوشیدن آبی که به وسیله آن پاهای مادر را شستشو دادهاند، به منظور تبرک جستن و پاکسازی! -توسل جستن به عکس مادر برای شفا و دریافت ارتعاشات مثبت -حذف تمامی عبادات و شعائر مذهبی گذشته مثل نماز و ... پس از پذیرفتن فرقه -اعتقاد به اینکه قطب فرقه، مادر تمام بشریت است و تمام جهان را او خلق کرده است -در جهان، الههها و خدایان دیگری برای حفاظت از افراد وجود دارند، اما همگی در درون مادر (قطب فرقه) و در اختیار وی هستند -افراد حق ندارند برای خودشان همسر برگزینند، بلکه میبایست قطب فرقه توسط کمیته ازدواج مستقر در هند برای آنها همسر انتخاب کند ( ازدواج تشکیلاتی) -ازدواج خواهران و برادران اشکالی ندارد! منبع: خبرگزاری فارس
فرقه ساهاجا یوگا چه مبانی اعتقادی دارند؟
عوامل فرقه منحرف (ساهاجا یوگا) در ایران دستگیر شدند. رئیس این فرقه زنی هندی است که خود را خدای بزرگ میداند و مدعی است طی 12 هزار سال گذشته در بیش از 1000 جسم برای نجات بشریت متجلی شده است!
عناصر اصلی یک فرقه انحرافی به نام (ساهاجا یوگا) به صورت همزمان در 11 استان کشور شناسایی و دستگیر شدند.
این فرقه در دهه 80 میلادی توسط زنی به نام (جی شری ماتاجی) مشهور به (نیرمالا) پایهگذاری شد، وی در شهر چینهوارای هند در خانوادهای مسیحی به دنیا آمد و با فردی دیپلمات ازدواج کرد. آنها زمانی که در انگلستان حضور داشتند، همسر او به سبب خدماتش به استعمار پیر، نشان خوشخدمتی را از ملکه دریافت کرد.
هسته اولیه (ساهاجا یوگا) در منزل شری ماتاجی با ادعاهای واهی او مبنی بر مادر الهی زمین بودن و خداوند بودن با عنوان (آدیشاکتی) و القای آموزههای انحرافی خود در بین مریدان شکل گرفت.
شری ماتاجی با توهم خدای بزرگ و روحالقدسی مدعی است طی 12 هزار سال گذشته در بیش از 1000 جسم برای نجات بشریت (فرزندانش) متجلی شده و همچنین همه انبیا را فرزندان خود و تولد یافته از خود میپندارد!
از دیگر مبانی اعتقادی و اقدامات این فرقه میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
-پذیرفتن قطب فرقه به عنوان خداوندی که خالق همه چیز است
-سجده بر قطب فرقه پس از گذراندن مراحلی خاص
-نوشیدن آبی که به وسیله آن پاهای مادر را شستشو دادهاند، به منظور تبرک جستن و پاکسازی!
-توسل جستن به عکس مادر برای شفا و دریافت ارتعاشات مثبت
-حذف تمامی عبادات و شعائر مذهبی گذشته مثل نماز و ... پس از پذیرفتن فرقه
-اعتقاد به اینکه قطب فرقه، مادر تمام بشریت است و تمام جهان را او خلق کرده است
-در جهان، الههها و خدایان دیگری برای حفاظت از افراد وجود دارند، اما همگی در درون مادر (قطب فرقه) و در اختیار وی هستند
-افراد حق ندارند برای خودشان همسر برگزینند، بلکه میبایست قطب فرقه توسط کمیته ازدواج مستقر در هند برای آنها همسر انتخاب کند ( ازدواج تشکیلاتی)
-ازدواج خواهران و برادران اشکالی ندارد!
منبع: خبرگزاری فارس
- [سایر] کدام فرقه اسلامی به دعا اعتقادی ندارد؟
- [سایر] اصول اعتقادی و احکام فرقه بهائیت چگونه است؟
- [سایر] ایمان به خدا و مبانی اعتقادی تا چه اندازه در خودباوری فرزندان مؤثر است؟
- [سایر] فرقه های شبه عرفانی چگونه ایجاد شد؟ چه مبانی نظری دارد؟
- [سایر] می خواستم بدانم که فرقه های چهارگانه اهل سنت اختلاف اعتقادی دارند یا اینکه اختلاف فقهی یا درهردو اختلاف دارند اگر اخنلاف فقط در فقه باشد چرا با اسم فرقه یاد میشود؟
- [سایر] یوگا ورزش است یا عرفان؟
- [سایر] تکنیک های جسمی یوگا چیست؟ اصلا یوگا چه خصوصیاتی دارد که توانسته اند آن را زیرمجموعه ورزش ببرند؟
- [سایر] فرق نماز با یوگا چیست؟
- [سایر] نظر شما در باره مراقبه (meditation) یوگا-ذن، چیست؟
- [سایر] یوگا چیست؟ چه اعتقادات و آسیب هایی به همراه دارد؟
- [آیت الله بروجردی] اگر از کافر یا کسی که به دادن خمس اعتقادی ندارد، مالی به دست انسان آید، واجب نیست خمس آن را بدهد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] تمام فرقه های اسلامی پاکند، مگر آنها که با ائمه معصومین(علیهم السلام)عداوت و دشمنی دارند و خوارج و غلات، یعنی غلوکنندگان در حق ائمه(علیهم السلام).
- [آیت الله مظاهری] در غیر فروعات فقهیه مانند پرداخت وجوهات شرعیّه و تعیین قیّم یا سرپرست برای اوقاف و یا تعیین وصی برای کسی که وصی ندارد، رجوع به اعلم یا رجوع به مرجع تقلید شخص، لازم نیست و رجوع به مجتهد جامع الشرایط کفایت میکند. ______ 1) در بخش سوّم این رساله، مباحث مربوط به اصول دین تحت عنوان (اصول اعتقادی) آمده است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر کافر یا کسی که به خمس اعتقادی ندارد چیزی را به انسان هدیه بدهد انسان مالک آن می شود و لازم نیست خمس آن را بدهد. بلی اگر آنچه را که گرفته در طول سال صرف مؤونه او نشود و از درآمد سال او زیاد بیاید باید خمس آن را بپردازد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] غسل و کفن و نماز و دفن میت مسلمان واجب کفائی است یعنی، اگر بعضی انجام دهند، از دیگران ساقط می شود چنانچه هیچ کس انجام ندهد، همه معصیت کرده اند و در این مسأله تفاوتی میان فرقه های مختلف مسلمانان نیست.
- [آیت الله مظاهری] اگر کسی گناه صغیرهای نظیر نگاه شهوتآلود به نامحرم را سبک بشمارد و یا واجبی از واجبات را نظیر کمک به کسی که میبیند در مضیقه است و میتواند به او کمک کند، سبک بشمارد و به او کمک نکند و با بیاعتنایی از او بگذرد، همان گناه کوچک، کبیره میشود، و آن ترک واجب نظیر ترک خمس و زکات از گناهان کبیره میشود، و اگر- العیاذ بالله- آن استخفاف اعتقادی باشد نه عملی، اگر ملتزم به لوازم آن باشد، کفر است.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] مسلمانی که منکر خدا یا پیغمبر یا معاد یا از فرقه هائی بوده باشد که در مسأله (2406) گفته شد و یا حکم ضروری دین؛ یعنی حکمی را که مسلمانان جزء دین اسلام می دانند مثل واجب بودن نماز و روزه؛ در صورتی که بداند آن حکم ضروری دین است انکار کند مرتد می شود و احکامی که در مسائل آینده ذکر می شود بر او مترتب است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر مالی به ارث به انسان برسد و انسان بداند که مورث خمس بدهکار است مثلاً با حاکم شرع دستگردان کرده و نپرداخته یا مالی را که خمس به آن تعلق گرفته مصرف کرده بدون این که خمس آن را بدهد، این شخص باید بدهی خمسی او را بدهد. اگر آن مال از درآمد همان سال فوت بوده و خمس آن را نداده باید خمس آن را بدهد و اگر از درآمد سال های قبل بوده و خمس آن را به علت این که به خمس اعتقادی نداشته نپرداخته است بر او واجب نیست خمس آن را بدهد هرچند بهتر است خمس آن را بدهد تا متوفی عذاب اخروی نداشته باشد.
- [آیت الله وحید خراسانی] زن مسلمان نمی تواند به عقد کافر در اید و مرد مسلمان هم نمی تواند با زنهای کافره غیر اهل کتاب ازدواج کند ولی متعه کردن زنهای اهل کتاب یعنی یهود و نصاری مانعی ندارد و بنابر احتیاط مستحب ازدواج دایم با انها ننماید ولی نمی تواند با زن های اهل کتاب بدون رضایت زن مسلمان خود ازدواج دایم یا موقت نماید و بعضی از فرقه ها از قبیل خوارج و غلات و نواصب که خودرا مسلمان می دانند و در حکم کفارند مرد و زن مسلمان نمی توانند با انها به طور دایم یا موقت ازدواج نمایند
- [آیت الله شبیری زنجانی] انسان باید زکات را در یکی از هشت مورد زیر مصرف کند: اوّل: فقیر و او کسیست که مخارج سال خود یا عیالاتش را ندارد، البتّه لازم نیست که مخارج عیالاتی را که متناسب شؤون وی نیست دارا باشد و کسی که صنعت یا ملک یا سرمایهای دارد که میتواند مخارج سال خود را از منافع آنها بگذراند فقیر نیست. دوم: مسکین و او کسیست که زندگی را از فقیر سختتر میگذراند. سوم: کسی که از طرف امام علیهالسلام یا نایب امام مأمور جمعآوری زکات یا نگاهداری یا رسیدگی به حساب آن یا رساندن به امام یا نایب امام یا مصارف زکات میباشد. چهارم: مسلمان سست اعتقادی که با پرداخت زکات، ایمان قویتری پیدا میکند. پنجم: خریداری بندگان و آزاد کردن آنان با شرایطی که در کتب مفصّل گفته شده است. ششم: بدهکاری که نمیتواند قرض خود را بدهد. هفتم: فی سبیل اللَّه یعنی امور دینی، خواه مربوط به عموم باشد، همچون ساختن مسجد و مدارس علوم دینی و نشر کتب دینی و خواه به افراد خاصّی مربوط باشد، مثل آن که برخی از مؤمنان را به حجّ خانه خدا بفرستد و روشنترین مورد این مصرف، جهاد در راه خداست و ظاهراً این مصرف، امور دنیایی را شامل نمیگردد، هر چند عمومی باشد همچون ساختن پل و تعمیر جادهها و راهها. هشتم: ابن السبیل یعنی مسافری که در سفر درمانده شده و احکام این موارد در مسائل آینده گفته خواهد شد.