ایمان به خدا، عامل مهمی برای خودباوری فرزند است؛ پس مبانی اعتقادی او را تقویت کنید و زمینه مطالعه درباره فلسفه آفرینش را (متناسب با سن) برایش آماده سازید. ایمان به این که تمام هستی در جهت و مسیری مثبت حرکت می‌کند و زندگی انسان نیز در همین جهت در حرکت است، زمینه‌های اعتماد به نفس را بیشتر می‌کند. اگر باور فرزند شما این باشد که در دنیایی آشفته و بی‌هدف زندگی می‌کند که هیچ‌گونه نظم و قانونمندی ندارد، اعتماد به نفس نخواهد یافت؛ زیرا احساس امنیت نمی‌کند. پژوهش‌ها نشان می‌دهد که باورهای مذهبی، نقش مؤثری بر سلامت روان و در نتیجه افزایش خودباوری دارد. دانشمندانی چون کونیگ، ولر، پارکامنت در سال 1998 میلادی، با پژوهش‌هایی دریافتند که اعتقادات و رفتارهای مذهبی از قبیل زیارت، ذکر، توسل و اعتقاد به خداوند، سبب افزایش اعتماد به نفس می‌شود. منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
ایمان به خدا و مبانی اعتقادی تا چه اندازه در خودباوری فرزندان مؤثر است؟
ایمان به خدا، عامل مهمی برای خودباوری فرزند است؛ پس مبانی اعتقادی او را تقویت کنید و زمینه مطالعه درباره فلسفه آفرینش را (متناسب با سن) برایش آماده سازید.
ایمان به این که تمام هستی در جهت و مسیری مثبت حرکت میکند و زندگی انسان نیز در همین جهت در حرکت است، زمینههای اعتماد به نفس را بیشتر میکند.
اگر باور فرزند شما این باشد که در دنیایی آشفته و بیهدف زندگی میکند که هیچگونه نظم و قانونمندی ندارد، اعتماد به نفس نخواهد یافت؛ زیرا احساس امنیت نمیکند.
پژوهشها نشان میدهد که باورهای مذهبی، نقش مؤثری بر سلامت روان و در نتیجه افزایش خودباوری دارد.
دانشمندانی چون کونیگ، ولر، پارکامنت در سال 1998 میلادی، با پژوهشهایی دریافتند که اعتقادات و رفتارهای مذهبی از قبیل زیارت، ذکر، توسل و اعتقاد به خداوند، سبب افزایش اعتماد به نفس میشود.
منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
- [سایر] رضایت زن و شوهر از یکدیگر تا چه اندازه در ایمان آنان موثر است؟
- [سایر] فرقه ساهاجا یوگا چه مبانی اعتقادی دارند؟
- [آیت الله بهجت] آثار بی اعتقادی به اصول ایمان چیست؟
- [سایر] قرار دادن شعلههای ایمان به خدا در درون فرزندان از طریق رعایت چه مراحلی محقق می شود؟
- [سایر] تا چه حد جلسات خانوادگی در تربیت فرزندان موثر است ؟
- [سایر] آیا سخت جان دادن مؤمن و مکان و زمان این امر، در کاهش عذاب مؤثر است؟
- [سایر] شانس، اقبال و قسمت، تا چه اندازه صحت دارند، آیا ریشهی اعتقادی صحیحی دارند؟
- [آیت الله بهجت] در این عصر مستضعف اعتقادی (در اصول اسلام و در اصول ایمان) به چه کسی اطلاق می شود؟
- [سایر] شانس، اقبال و قسمت، تا چه اندازه صحت دارند، آیا ریشهی اعتقادی صحیحی دارند؟
- [سایر] عوامل طبیعی و تقدیر تا چه اندازه در ازدواج مرد و زن مؤثر است؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . لازمه ایمان به خداوند متعال و ایمان به انبیاء عظام صلوات الله علیهم اجمعین و ایمان به احکام الهی آن است که شخص مؤمن، قلباً از منکر و معصیت خداوند متعال، منزجر باشد، و منکر را قلباً انکار کند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] کافر یعنی کسی که خدا، یا پیامبر اسلام(صلی الله علیه وآله) را قبول ندارد، یا برای خدا شریکی قرار می دهد بنابر احتیاط نجس است، هرچند به یکی از ادیان آسمانی، مانند آیین یهود و نصاری ایمان داشته باشد.
- [آیت الله اردبیلی] (بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ) یعنی: (آغاز میکنم به نام خداوندی که در دنیا بر مؤمن و کافر و در آخرت بر مؤمن رحم مینماید.) (قُلْ هُوَ اللّهُ أحَدٌ) یعنی: (بگو ای محمد صلیاللهعلیهوآلهوسلم که خداوند، یگانه است.) (اَللّهُ الصَّمَدُ) یعنی: (خدا از تمام موجودات بینیاز است و همه به او نیازمندند.) (لَمْ یَلِدْ وَلَمْ یُولَدْ) یعنی: (فرزند ندارد و فرزند کسی نیست.) (وَلَمْ یَکُنْ لَهُ کُفُوا أحَدٌ) یعنی: (و هیچ کس مثل او نیست.)
- [آیت الله مکارم شیرازی] هنگام غسل کردن لازم نیست نیت واجب یا مستحب کند، همین اندازه که به قصد قربت و اطاعت فرمان خدا انجام دهد کافی است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسانی که به خدا و پیامبر اسلام(صلی الله علیه وآله) ایمان دارند، ولی وسوسه هایی برای آنها پیدا می شود و به مطالعه و تحقیق می پردازند پاکند و این وسوسه ها ضرری ندارد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] نماز خواندن روی چیزی که ایستادن و نشستن روی آن حرام است؛ مثل جائی از فرش که اسم خدا بر آن نوشته شده؛ بنابراحتیاط صحیح نیست. شرط چهارم آنکه جای نمازگزار سقفش به اندازه ای که نتواند در آنجا راست بایستد؛ کوتاه نباشد و همچنین به اندازه ای که جای رکوع و سجود نداشته باشد؛ کوچک نباشد.
- [آیت الله اردبیلی] آزار رساندن به مؤمن، به هر شکل که باشد و نیز توهین و تضعیف و هتک حُرمت او حرام است و در بعضی از روایات حرمت (مؤمن) از حرمت (کعبه) بالاتر شمرده شده و اذیّت و آزار او در ردیف محاربه با خداوند قرار گرفته است(1)؛ بنابر این بر همگان لازم است که حرمت یکدیگر را نگاه داشته از توهین و هتک و تمسخر و ستم به دیگران شدیدا بپرهیزند.
- [آیت الله اردبیلی] هرگاه در جلسهای نسبت به شخص مؤمنی غیبت شود و یکی از استثناهایی که در مسأله قبل بیان شد وجود نداشته باشد، علاوه بر این که گوشدادن به آن حرام است، بر هر فردی که قدرت دارد واجب است آن غیبت را ردّ کند و از آن مؤمن دفاع نماید. در روایات اسلامی آمده است: (هر کس قدرت دفاع از برادر مؤمن خود را که مورد غیبت و ستم قرار گرفته داشته باشد و دفاع نکند و در اثر سکوت او آن مؤمن ذلیل شود، خداوند او را در دنیا و آخرت ذلیل خواهد کرد).(1)
- [آیت الله مظاهری] اگر سؤال (ابراز نیاز) بیجا سبب ذلّت شود حرام است، و آن سائل چون آبروی خود را بیجا به هدر داده، مبذّر است، و اگر سبب ذلّت نباشد، گرچه حرام نیست، ولی یک مؤمن واقعی نباید ابراز نیازمندی بیجا داشته باشد و به اندازه مقدور، عزّت و کرامت خود را باید حفظ کند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] نماز را باید به قصد قربت یعنی برای اطاعت فرمان خدا انجام داد و لازم نیست نیت را به زبان آورد و یا در اول نماز از قلب بگذراند، همین اندازه که اگر سؤال کنند چه می کنی، بتواند جواب دهد که برای خدا نماز می خوانم کافی است.