اکهارت توله پیرو کدام دین است؟ از نظر فکری از کدام مکاتب یا اشخاص تاثیر پذیرفته است؟ اکهارت توله پیرو هیچ سنت یا مکتب خاصی نیست[1]. طبق مقالهای در سال 2009 در نیویورک تایمز، توله تعلقش به دینی مشخص نیست. وی در جائی میگوید: آموزههای من ترکیبی از آموزه های کریشنامورتی و رامانا ماهارشی میباشد که در یک جا جمع شده است[2]. او در آموزشهایش ، همچون بعضی از رهبران معنوی جدید، پیام معنویت خود را با زبانی ساده و خودمانی با مخاطبینش در میان می گذارد. خلاصه کلام توله در این جمله بودا خلاصه می شود: (رنج وجود دارد و راهی برای خروج از رنج و ورود به آرامش وجود دارد.) وی صریحاً میگوید: (من هیچ چیزی ندارم که به شما یاد دهم. فقط میخواهم شما را متوجه ظرفیتهای درونی خود کنید و ببینید بر چه گنجی نشستهاید.) وی ضمن این که معتقد است آموزهها و تعلیماتش در ادیان الهی آمده است تلاش میکند گفتههای خود را فرازمانی و فرامکانی معرفی کند و با رمزگشایی از آموزههای ادیان آنها را با تبیینهای نو و جدید با مخاطبین در میان بگذارد و به شکل غیر مستقیم کارآمدی مرام خویش و نارسایی تعلیمات ادیان را گوشزد کند. اکهارت توله متاثر از معنویت های شرقی است و آموزه هایی از بودا، پاتانجلی، کریشنامورتی، ذن بودیسم[3]و هندوئیسم را تبلیغ می کند و همین طور از متون ادبی ایران زمین و صاحب نام هایی مانند سعدی و حافظ تجلیل می کند و بیش از همه گفته های مولوی را نقل و تفسیر می کند. وی کتابهای زیادی از عارف آلمانی جوزف آنتون اسچنیدرفرانکن مطالعه کرده است. پاره ای از منتقدین توله از این نظر که توله خود را مسیحی می داند ولی دیدگاه او با عقائد اصلی مسیحیت توافق ندارد او را مورد انتقاد قرار داده اند[4]. آن ها با این گفته که توله هیچ گونه تمایز نهائی بین خدا، انسان و عیسی نمی گذارد و هسته مرکزی مسیحیت را انکار میکند او را مسیحی نمی دانند.[5] پاره ای دیگر می گویند که توله در حال ارائه کردن آموزههای التقاطی معنویت شرقی است که در اصل به زبانی غیر قابل فهم و مرموز نگاشته شده است. حمزه شریفی دوست [1]. سکوت سخن میگوید، اکهارت توله، فرناز فرود، نشر حمیدا/ 1388 ص 7 [2] http://en.wikipedia.org/wiki/Eckhart_Tolle [3]. ر.ک نیروی حال ص 83 به بعد. [4]. James Beverley ، جیمز بیورلی، استاد علم اخلاق، تورنتو [5]. http://en.wikipedia.org/wiki/Eckhart_Tolle
اکهارت توله پیرو کدام دین است؟ از نظر فکری از کدام مکاتب یا اشخاص تاثیر پذیرفته است؟
اکهارت توله پیرو کدام دین است؟ از نظر فکری از کدام مکاتب یا اشخاص تاثیر پذیرفته است؟
اکهارت توله پیرو هیچ سنت یا مکتب خاصی نیست[1]. طبق مقالهای در سال 2009 در نیویورک تایمز، توله تعلقش به دینی مشخص نیست.
وی در جائی میگوید: آموزههای من ترکیبی از آموزه های کریشنامورتی و رامانا ماهارشی میباشد که در یک جا جمع شده است[2]. او در آموزشهایش ، همچون بعضی از رهبران معنوی جدید، پیام معنویت خود را با زبانی ساده و خودمانی با مخاطبینش در میان می گذارد. خلاصه کلام توله در این جمله بودا خلاصه می شود: (رنج وجود دارد و راهی برای خروج از رنج و ورود به آرامش وجود دارد.) وی صریحاً میگوید: (من هیچ چیزی ندارم که به شما یاد دهم. فقط میخواهم شما را متوجه ظرفیتهای درونی خود کنید و ببینید بر چه گنجی نشستهاید.)
وی ضمن این که معتقد است آموزهها و تعلیماتش در ادیان الهی آمده است تلاش میکند گفتههای خود را فرازمانی و فرامکانی معرفی کند و با رمزگشایی از آموزههای ادیان آنها را با تبیینهای نو و جدید با مخاطبین در میان بگذارد و به شکل غیر مستقیم کارآمدی مرام خویش و نارسایی تعلیمات ادیان را گوشزد کند.
اکهارت توله متاثر از معنویت های شرقی است و آموزه هایی از بودا، پاتانجلی، کریشنامورتی، ذن بودیسم[3]و هندوئیسم را تبلیغ می کند و همین طور از متون ادبی ایران زمین و صاحب نام هایی مانند سعدی و حافظ تجلیل می کند و بیش از همه گفته های مولوی را نقل و تفسیر می کند. وی کتابهای زیادی از عارف آلمانی جوزف آنتون اسچنیدرفرانکن مطالعه کرده است.
پاره ای از منتقدین توله از این نظر که توله خود را مسیحی می داند ولی دیدگاه او با عقائد اصلی مسیحیت توافق ندارد او را مورد انتقاد قرار داده اند[4]. آن ها با این گفته که توله هیچ گونه تمایز نهائی بین خدا، انسان و عیسی نمی گذارد و هسته مرکزی مسیحیت را انکار میکند او را مسیحی نمی دانند.[5]
پاره ای دیگر می گویند که توله در حال ارائه کردن آموزههای التقاطی معنویت شرقی است که در اصل به زبانی غیر قابل فهم و مرموز نگاشته شده است.
حمزه شریفی دوست
[1]. سکوت سخن میگوید، اکهارت توله، فرناز فرود، نشر حمیدا/ 1388 ص 7
[2] http://en.wikipedia.org/wiki/Eckhart_Tolle
[3]. ر.ک نیروی حال ص 83 به بعد.
[4]. James Beverley ، جیمز بیورلی، استاد علم اخلاق، تورنتو
[5]. http://en.wikipedia.org/wiki/Eckhart_Tolle
- [سایر] اکهارت توله در کتابهایش به شدت بر زندگی معنوی تأکید کرده است. وی در مواردی از خدا نام میبرد؛ آیا وی از نظر خداگرایی با ادیان الهی بخصوص با دین اسلام هم نظر است؟
- [سایر] دین زردشتی به عنوان دین الهی پذیرفته شده است پس چرا در این باره اختلاف نظر وجود دارد؟
- [سایر] آیا دین صابئی و زردشتی بعنوان ادیان الهی پذیرفته شده یا نه؟ علت اختلاف نظر چیست؟
- [آیت الله سبحانی] آیا دفن طفل از نظر واجبات و مستحبات مانند اشخاص بالغ است؟
- [سایر] شبهه: دین صابئی به عنوان یکی از ادیان الهی پذیرفته شده است پس چرا در این باره اختلاف نظر وجود دارد؟
- [سایر] چرا باید عرفان محدود به دین شود؟ در صورتی که میتواند عرفان مورد نظر در زندگی شخص تاثیر مثبت داشته باشد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] جنابعالی در ابتدای رساله مرقوم فرموده اید: ( عقیده مسلمان به اصول دین، باید از روی دلیل باشد.) اگر مسلمانی به دنبال تحقیق رفت، و در نتیجه دینی غیر از اسلام را برگزید، آیا حق دارد پیرو آن دین شود؟ آیا حکم مرتد بر او جاری نمی شود؟ اگر جاری می شود، چرا؟ آیا این فتوا با فتوای به لزوم تحقیق در اصول دین، و عدم جواز تقلید در آن سازگار است؟ اصولا کسی که می داند، اگر به نتیجه ای غیر از دین پدر و مادرش برسد کشته خواهد شد، چگونه می تواند با فکری آزاد در اصل دین تحقیق کند؟
- [سایر] سلام، آیا کیفیت آمیزش، بر فرزند آینده از نظر دینی و یا علمی تاثیر دارد؟ مثلا آیا در دین یا علم تجربی آموزه ای وجود دارد که اگر در فلان شرایط عمل جنسی و سکس را انجام دهید بچه تان فلان تاثیر را می گیرد؟
- [سایر] با سلام چند وقتی هست دچار وسواس فکری شدم یک کاری را چندین بار انجام میدم تا زمانی ادامه میدم که شخصی مد نظر ذهنم به ذهنم بیاد این حالت بسیار تو زندگی روز مره ام تاثیر گذاشته نمیتوننم ترک کنم چون میترسم اتفاق بدی میفته چیکار کنم خیلی سخته تو این شرایط سر کار کار کردن و خیلی چیزای دیگه کمکم کنید به راهنماییتون نیازمندم ممنون در پاسخ های عمومی پاسخ بدید ممنون
- [آیت الله سبحانی] زمینی حدود سی سال قبل از جنگ تحمیلی برای مسجد و مدرسه ی علوم دینی در نظر گرفته شد و در آن مکان نماز برپا می شد، لکن در جنگ تحمیلی این مکان مقدس تخریب و پس از جنگ توسط عده ای بازسازی شد. اکنون عده ای ادعا می نمایند که این زمین ملک آنها می باشد و زمین را جهت مسجد وقف نکرده اند، بلکه برای امور خیریه ی دیگر در نظر گرفته اند. سند دست نویسی نیز در دست می باشد مبنی بر این که این زمین متعلق به هیأت امنای مسجد و مکتب خانه است. آیا ادعای این اشخاص پذیرفته است؟