ملاقات با خدا چه مفهومی دارد؟ برای لقاء الله معانی چندی ذکر کرده اند از جمله: 1. لقاء الله به معنی ملاقات مرگ 2. لقاء الله به معنی لقای ثواب خداوند 3. لقاء الله به معنی ملاقات آخرت 4. لقاء الله به معنی ملاقات با اولیای الهی 5. لقاء الله به معنی فنای در اسما و صفات الهی و مشاهده احاطه قیومی حق و فنای ذات خود و بالعیان، وجود خویش و جمیع موجودات را سایه حق دیدن (فلسفه و قرآن، ج 3، ص 156) در ملاقات ممکن الوجود با خداوند جلیل اصل ملاقات حقیقتا وجود دارد ولکن نحوه آن باید به شکلی باشد که لایق ملاقات کننده و ملاقات شونده باشد و به این دلیل معنای پنجم معنای صحیح برای لقاء الله است (رساله لقاء الله، ص 6 - 7) با توجه به مطلب فوق با بیانی روان تر می توان گفت لقاء رب عبارت است از نیل به مقام قرب پروردگار و مقام قرب نیز همان نزدیکی ارزشی هر چه بیشتر به صفات حضرت حق است که از طریق تحقق و بروز و ظهور صفات الهی در آدمیان صورت می گیرد. به بیان دیگر، انسان به میزانی که روح و صفات خداوندی را در خود متجلی کند و به معنای دیگر استعدادهای فطری و انسانی اش را محقق سازد به خدا نزدیکتر شده و به مقام قرب و لقاء حق نایل آمده است. لقاء الله بیانگر یک جهت گیری و نشانه یک خط سیر معین در روند تعالی وجودی آدمی است. به بیان دیگر لقاء الله به معنی شهود قلبی وباطنی خداوند است، به گونه ای که انسان درحد ظرفیت وجودی خود، خداوند را بیابدواو را به شهود بنشیند.
ملاقات با خدا چه مفهومی دارد؟
ملاقات با خدا چه مفهومی دارد؟
برای لقاء الله معانی چندی ذکر کرده اند از جمله: 1. لقاء الله به معنی ملاقات مرگ 2. لقاء الله به معنی لقای ثواب خداوند 3. لقاء الله به معنی ملاقات آخرت 4. لقاء الله به معنی ملاقات با اولیای الهی 5. لقاء الله به معنی فنای در اسما و صفات الهی و مشاهده احاطه قیومی حق و فنای ذات خود و بالعیان، وجود خویش و جمیع موجودات را سایه حق دیدن (فلسفه و قرآن، ج 3، ص 156)
در ملاقات ممکن الوجود با خداوند جلیل اصل ملاقات حقیقتا وجود دارد ولکن نحوه آن باید به شکلی باشد که لایق ملاقات کننده و ملاقات شونده باشد و به این دلیل معنای پنجم معنای صحیح برای لقاء الله است (رساله لقاء الله، ص 6 - 7)
با توجه به مطلب فوق با بیانی روان تر می توان گفت لقاء رب عبارت است از نیل به مقام قرب پروردگار و مقام قرب نیز همان نزدیکی ارزشی هر چه بیشتر به صفات حضرت حق است که از طریق تحقق و بروز و ظهور صفات الهی در آدمیان صورت می گیرد. به بیان دیگر، انسان به میزانی که روح و صفات خداوندی را در خود متجلی کند و به معنای دیگر استعدادهای فطری و انسانی اش را محقق سازد به خدا نزدیکتر شده و به مقام قرب و لقاء حق نایل آمده است. لقاء الله بیانگر یک جهت گیری و نشانه یک خط سیر معین در روند تعالی وجودی آدمی است.
به بیان دیگر لقاء الله به معنی شهود قلبی وباطنی خداوند است، به گونه ای که انسان درحد ظرفیت وجودی خود، خداوند را بیابدواو را به شهود بنشیند.
- [سایر] در آیین بودا خداوند چه مفهومی دارد؟
- [سایر] در آیین بودا خداوند چه مفهومی دارد؟
- [سایر] منظور از احاطه داشتن ذات خداوند بر اشیاء چیست و ذات در مورد خداوند چه مفهومی دارد؟
- [سایر] اعتماد به نفس به چه مفهومی است و آیا در مقابل اعتماد به خدا قرار نمیگیرد؟
- [سایر] اعتماد به نفس به چه مفهومی است و آیا در مقابل اعتماد به خدا قرار نمیگیرد؟
- [سایر] در روز قیامت به چه حالتی خداوند را ملاقات خواهیم کرد؟
- [سایر] دائم الخمر چگونه خدا را ملاقات می کند؟
- [سایر] طبق جهان بینی قرآن آیا ملاقات با خدا مختص صالحان است؟
- [آیت الله سیستانی] چون گرفتار نزول می باشم و طبق نص قرآن کریم اعلام جنگ با خدا نموده ام آیا نماز و روزه اینجانب صحیح می باشد و اگر صحیح است قول خداوند نسبت به اعلام جنگ چه مفهومی دارد.
- [سایر] جامعه شناسی دین چه مفهومی دارد؟
- [آیت الله اردبیلی] اگر عین نجس با چیزی ملاقات کند و آن را نجس نماید، چنانچه آن چیز با چیز دوم ملاقات کند، آن نیز نجس میشود و همچنین اگر آن چیز دوم با چیز سومی ملاقات کند، و اگر آن چیز سوم با چیز چهارمی ملاقات کند نیز بنابر احتیاط واجب حکم به نجاست آن چیز چهارم میشود، ولی اگر چیزی با آن چیز چهارم ملاقات کند، نجس نمیشود. این حکم در جایی است که عین رطوبت چیز اول به چیزهای بعدی منتقل نشود، وگرنه همه آنها نجس میشوند هر چند تعداد واسطهها زیاد باشد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر در ملاقات یا در رطوبت داشتن شک کند، آن چیز نجس نمی شود.
- [آیت الله سیستانی] اگر غذا لای دندان مانده باشد و داخل دهان خون بیاید ، غذا به ملاقات با خون نجس نمیشود .
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه نجس بودن چیزی را فراموش کند و بدن یا لباسش با رطوبت به آن ملاقات کند و نماز بخواند بعد یادش بیاید نماز او صحیح است، ولی اگر بدنش با رطوبت به چیزی که نجس بودن آن را فراموش کرده ملاقات کند و بدون آن که خود را آب بکشد، غسل کند، غسل و نمازش باطل است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه چیز پاکی با چیز نجسی ملاقات کند و یکی از آن دو رطوبت داشته باشد نجس می شود، اما اگر هر دو خشک باشند یا رطوبت بقدری کم باشد که سرایت نکند، پاک است (مگر در ملاقات چیزی با مرده انسان پیش از غسل دادن که احتیاط واجب اجتناب است، هرچند خشک باشد).
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه چیزی مانند سوزن در داخل بدن با نجاستی مانند خون ملاقات کند نجس نمی شود مشروط بر آن که موقع بیرون آمدن، آلوده به خون نباشد. همچنین آب دهان و بینی هرگاه در داخل دهان و بینی با خون ملاقات کند نجس نمی¬شود.
- [آیت الله سیستانی] مقداری از لبها و پلک چشم که موقع بستن ، روی هم میآید حکم باطن را دارد ، پس چنانچه با نجاست خارجی ملاقات کند آب کشیدن آن لازم نیست ، ولی جایی را که انسان نمیداند از ظاهر بدن است یا باطن آن ، اگر با نجاست خارجی ملاقات کند لازم است آن را آب بکشد .
- [آیت الله شبیری زنجانی] آب جاری اگر چه کمتر از کر باشد، چنانچه نجاست به آن برسد، تا بو، رنگ یا مزه آن، به سبب ملاقات با نجاست تغییر نکند، پاک است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] جایی را که انسان نمی داند از ظاهر بدن است یا باطن آن، اگر ملاقات با نجس بکند لازم نیست آب بکشد اگرچه آب کشیدن احوط است.
- [آیت الله سبحانی] آبی که کنار نهر، ایستاده و متصل به آب جاری است با ملاقات، نجس نمی شود ولی حکم آب جاری را ندارد.