مقام کدام یک بالاتر است؟ امام یا پیامبر؟ امامت در نگاه قرآن : امامت از اموری است که قرآن مجید بر آن اهتمام ویژهای داشته و در موارد مختلفی به آن پرداخته است. آموزههای قرآن در این باره فراوان و دارای ابعاد مختلفی است، از جمله مسائلی که قرآن بر آن اهتمام ورزیده عبارتند از: مشروعیت الهی امام، منبع قانونگذاری، شرایط امام، مسائل مربوط به چگونگی ایجاد، کاربست و هزینه کرد قدرت سیاسی، اهداف و غایات حکومت و جامعه دینی، اصول سیاست داخلی و خارجی و... جهت آگاهی بیشتر بنگرید: حمیدرضا شاکرین، حکومت دینی، ص 35-24، قم: معارف، چهارم، 1385.. برخی از آموزههای قرآن در این باب عبارت است از: یک. امامت برتر از نبوت: امامت در قرآن جایگاه رفیع و بلندی دارد. از قرآن به دست میآید که مقام امامت بالاتر از نبوت است. زیرا خداوند حضرت ابراهیم را پس از آن که دارای مقام نبوت و رسالت بود مورد آزمونهای ویژهای قرار داد و چون در همه آنها فراز آمد او را به امامت برگزید. (وَ إِذِ ابْتَلی إِبْراهِیمَ رَبُّهُ بِکَلِماتٍ فَأَتَمَّهُنَّ قالَ إِنِّی جاعِلُکَ لِلنَّاسِ إِماماً)؛ بقره(2)، آیه 124.. آزمودن و برگزیدن ابراهیم پس از رسالت به مقام امامت نشانگر برتری امامت از نبوت است. این مسأله در روایات نیز مورد توجه قرار گرفته است. در حدیثی از امام صادق(ع) آمده است: خداوند تبارک و تعالی ابراهیم را به بندگی گرفت پیش از آن که او را به نبوت برگزیند، و او را به نبوت رساند پیش از آن که به رسالت برگزیند، و او را رسول خود ساخت پیش از آن که به دوستی برگزیند، و او را دوست و خلیل خود گرداند پیش از آن که امامش قرار دهد. و چون همه مقامات را در او گرد آورد فرمود: (من تو را امام مردم قرار دادم). اصول کافی، ج 1، ص 175 و ج 2، ص 178.{
مقام کدام یک بالاتر است؟ امام یا پیامبر؟
مقام کدام یک بالاتر است؟ امام یا پیامبر؟
امامت در نگاه قرآن :
امامت از اموری است که قرآن مجید بر آن اهتمام ویژهای داشته و در موارد مختلفی به آن پرداخته است. آموزههای قرآن در این باره فراوان و دارای ابعاد مختلفی است، از جمله مسائلی که قرآن بر آن اهتمام ورزیده عبارتند از: مشروعیت الهی امام، منبع قانونگذاری، شرایط امام، مسائل مربوط به چگونگی ایجاد، کاربست و هزینه کرد قدرت سیاسی، اهداف و غایات حکومت و جامعه دینی، اصول سیاست داخلی و خارجی و... جهت آگاهی بیشتر بنگرید: حمیدرضا شاکرین، حکومت دینی، ص 35-24، قم: معارف، چهارم، 1385..
برخی از آموزههای قرآن در این باب عبارت است از:
یک. امامت برتر از نبوت:
امامت در قرآن جایگاه رفیع و بلندی دارد. از قرآن به دست میآید که مقام امامت بالاتر از نبوت است. زیرا خداوند حضرت ابراهیم را پس از آن که دارای مقام نبوت و رسالت بود مورد آزمونهای ویژهای قرار داد و چون در همه آنها فراز آمد او را به امامت برگزید. (وَ إِذِ ابْتَلی إِبْراهِیمَ رَبُّهُ بِکَلِماتٍ فَأَتَمَّهُنَّ قالَ إِنِّی جاعِلُکَ لِلنَّاسِ إِماماً)؛ بقره(2)، آیه 124..
آزمودن و برگزیدن ابراهیم پس از رسالت به مقام امامت نشانگر برتری امامت از نبوت است. این مسأله در روایات نیز مورد توجه قرار گرفته است.
در حدیثی از امام صادق(ع) آمده است: خداوند تبارک و تعالی ابراهیم را به بندگی گرفت پیش از آن که او را به نبوت برگزیند، و او را به نبوت رساند پیش از آن که به رسالت برگزیند، و او را رسول خود ساخت پیش از آن که به دوستی برگزیند، و او را دوست و خلیل خود گرداند پیش از آن که امامش قرار دهد. و چون همه مقامات را در او گرد آورد فرمود: (من تو را امام مردم قرار دادم). اصول کافی، ج 1، ص 175 و ج 2، ص 178.{
- [سایر] به چه دلیل مقام امامت از مقام پیامبری بالاتر است؟
- [سایر] مقام کدام یک بالاتر است؟ امام یا پیامبر؟
- [سایر] مگر مقام امامت بالاتر از رسالت است که خداوند بر ابراهیم (ع ) منت می گذارد ومی گوید تو را امام و رهبر مردم قرار دادم ؟
- [سایر] چرا مقام امام از مقام انبیاء بالاتر است؟ دلیل بیاورید.
- [سایر] چرا در اذهان مردم، وقتی اسم پیامبری به میان می آید این طور تلقی می شود که مقام پیامبران از امامان بالاتر است در صورتی که می دانیم از بعضی از پیامبران ترک اولی سرزده است ولی از امامان نه. در اصل بیان کنید که آیا مقام نبوت بالاتر است یا مقام امامت؟
- [سایر] آیا دلیل ما برای اینکه می گوییم مقام امامت بالاتر از مقام نبوت است فقط آیه مربوط به عهد حضرت ابراهیم(ع) است یا دلایل دیگر هم دارد؟ لطفا در هر دو صورت به طور کامل توضیح و برای ائمه(ع) دوازدهگانه ما تبیین کنید که آیا مقامشان از پیامبران دیگر(غیر از پیامبر خودمان) بالاتر است یا نه؟
- [سایر] بین امامت و نبوت چه تفاوتی وجود دارد؟ آیا امامت بالاتر از نبوت است؟
- [سایر] بین امامت و نبوت چه تفاوتی وجود دارد؟ آیا امامت بالاتر از نبوت است؟
- [سایر] آیا بالاتر بودن امام از پیامبر، به معنای پیامبر بودن امام نیست؟
- [سایر] چرا مقام پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) از ابراهیم(علیه السلام) بالاتر است ؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] همه شرائطی که در نماز جماعت معتبر است در نماز جمعه نیز لازم است، مانند: نبودن حائل، بالاتر نبودن جای امام، فاصله بیش از حد نداشتن و غیر اینها.(1)
- [آیت الله بهجت] نماز خواندن جلوتر یا مساوی قبر پیامبر صلیاللهعلیهوآله و امام علیهالسلام در صورتی که بیادبی نسبت به آنها نباشد، بنابر اظهر مکروه است، ولی احتیاط مستحب این است که بهطور کلی از این کار مخصوصاً از جلوتر ایستادن اجتناب شود.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر بخواهد خبری را که نمیداند راست است یا دروغ، نقل کند، بنا بر احتیاط نباید به خداوند یا پیامبر صلی الله علیه و آله یا امام علیهالسلام نسبت دهد، بلکه باید مثلاً چنین بگوید: چنین روایت شده است.
- [آیت الله مظاهری] برای آنکه یقین کند آرنج را کاملاً شسته باید مقداری بالاتر از آرنج را هم بشوید.
- [آیت الله سبحانی] برای آنکه یقین کند آرنج را کاملا شسته باید مقداری بالاتر از آرنج را هم بشوید.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] برای آنکه یقین کند آرنج را کاملا شسته؛ باید مقداری بالاتر از آرنج را هم بشوید.
- [آیت الله مکارم شیرازی] برای آن که یقین کند آرنج را کاملاً شسته، کمی بالاتر از آرنج را هم بشوید.
- [آیت الله علوی گرگانی] مستحبّ است در رکوع، زنها دست را از زانو بالاتر بگذارند وزانوها را به عقب ندهند.
- [امام خمینی] برای آنکه یقین کند آرنج را کاملا شسته، باید مقداری بالاتر از آرنج را هم بشوید.
- [آیت الله نوری همدانی] برای آنکه یقین کند آرنج را کاملاً شسته ، باید مقداری بالاتر از آرنج را هم بشوید .