چرا مقام امام از مقام انبیاء بالاتر است؟ دلیل بیاورید.
چرا مقام امام از مقام انبیاء بالاتر است؟ دلیل بیاورید. مقام امامت از مقام نبوّت و مقام رسالت بالاتر است ؛ چون امام ، افزون بر این که مثل نبی از اخبار غیب خبر می یابد ومثل رسول آن را به بندگان ابلاغ می کند ، مسئول اجرای آن احکام و مسئول هدایت باطنی افراد نیز می باشد. امّا نبی فقط خبر را از غیب دریافت می کند ؛ و اگر رسول باشد ، آن را به بندگان ابلاغ می نماید. مقام امامت از مقام نبوّت و مقام رسالت بالاتر است ؛ چون امام ، افزون بر این که مثل نبی از اخبار غیب خبر می یابد ومثل رسول آن را به بندگان ابلاغ می کند ، مسئول اجرای آن احکام و مسئول هدایت باطنی افراد نیز می باشد. امّا نبی فقط خبر را از غیب دریافت می کند ؛ و اگر رسول باشد ، آن را به بندگان ابلاغ می نماید. البته توجّه فرمایید که بسیاری از انبیاء و رسل ، امام نیز بوده اند. مثلاً طبق تصریح قرآن کریم ، حضرت موسی و یعقوب و اسحاق و ابراهیم و لوط و ... ، امامت نیز داشته اند. همچنین پیامبر اسلام (ص) افزون بر نبی و رسول بودن ، امام نیز بوده است. لذا با اینکه نبوّت و رسالت با او ختم شد ، ولی امامتش ختم نشد و به امیرمومنان (ع) منتقل گشت. شاهد روشن اینکه امامت مقامی فوق نبوّت و رسالت می باشد ، آیه ی 124 بقره است که می فرماید: ( وَ إِذِ ابْتَلی‌ إِبْراهیمَ رَبُّهُ بِکَلِماتٍ فَأَتَمَّهُنَّ قالَ إِنِّی جاعِلُکَ لِلنَّاسِ إِماماً قالَ وَ مِنْ ذُرِّیَّتی‌ قالَ لا یَنالُ عَهْدِی الظَّالِمین‌ (به خاطر آورید) هنگامی که خداوند، ابراهیم را با وسایل گوناگونی آزمود. و او به خوبی از عهده این آزمایشها برآمد. خداوند به او فرمود: (من تو را امام مردم قرار دادم!) ابراهیم عرض کرد: (از دودمان من(نیز امامانی قرار بده!)) خداوند فرمود: (پیمان من، به ستمکاران نمی‌رسد!)). حضرت ابراهیم (ع) وقتی به امامت رسید ، هم نبی بود هم رسول. لذا مقام امامت بالاتر از آن دو بوده که حضرتش برای رسیدن به آن باید امتحاناتی را سپری می کرده تا آمادگی آن مقام را بیابد. و این مقام چنان بلند بوده که حضرتش آن را برای فرزندانش هم آرزو نمود. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد رهبری، کد: 20/100130381)
عنوان سوال:

چرا مقام امام از مقام انبیاء بالاتر است؟ دلیل بیاورید.


پاسخ:

چرا مقام امام از مقام انبیاء بالاتر است؟ دلیل بیاورید.


مقام امامت از مقام نبوّت و مقام رسالت بالاتر است ؛ چون امام ، افزون بر این که مثل نبی از اخبار غیب خبر می یابد ومثل رسول آن را به بندگان ابلاغ می کند ، مسئول اجرای آن احکام و مسئول هدایت باطنی افراد نیز می باشد. امّا نبی فقط خبر را از غیب دریافت می کند ؛ و اگر رسول باشد ، آن را به بندگان ابلاغ می نماید.

مقام امامت از مقام نبوّت و مقام رسالت بالاتر است ؛ چون امام ، افزون بر این که مثل نبی از اخبار غیب خبر می یابد ومثل رسول آن را به بندگان ابلاغ می کند ، مسئول اجرای آن احکام و مسئول هدایت باطنی افراد نیز می باشد. امّا نبی فقط خبر را از غیب دریافت می کند ؛ و اگر رسول باشد ، آن را به بندگان ابلاغ می نماید. البته توجّه فرمایید که بسیاری از انبیاء و رسل ، امام نیز بوده اند. مثلاً طبق تصریح قرآن کریم ، حضرت موسی و یعقوب و اسحاق و ابراهیم و لوط و ... ، امامت نیز داشته اند. همچنین پیامبر اسلام (ص) افزون بر نبی و رسول بودن ، امام نیز بوده است. لذا با اینکه نبوّت و رسالت با او ختم شد ، ولی امامتش ختم نشد و به امیرمومنان (ع) منتقل گشت.
شاهد روشن اینکه امامت مقامی فوق نبوّت و رسالت می باشد ، آیه ی 124 بقره است که می فرماید: ( وَ إِذِ ابْتَلی‌ إِبْراهیمَ رَبُّهُ بِکَلِماتٍ فَأَتَمَّهُنَّ قالَ إِنِّی جاعِلُکَ لِلنَّاسِ إِماماً قالَ وَ مِنْ ذُرِّیَّتی‌ قالَ لا یَنالُ عَهْدِی الظَّالِمین‌ (به خاطر آورید) هنگامی که خداوند، ابراهیم را با وسایل گوناگونی آزمود. و او به خوبی از عهده این آزمایشها برآمد. خداوند به او فرمود: (من تو را امام مردم قرار دادم!) ابراهیم عرض کرد: (از دودمان من(نیز امامانی قرار بده!)) خداوند فرمود: (پیمان من، به ستمکاران نمی‌رسد!)).
حضرت ابراهیم (ع) وقتی به امامت رسید ، هم نبی بود هم رسول. لذا مقام امامت بالاتر از آن دو بوده که حضرتش برای رسیدن به آن باید امتحاناتی را سپری می کرده تا آمادگی آن مقام را بیابد. و این مقام چنان بلند بوده که حضرتش آن را برای فرزندانش هم آرزو نمود. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد رهبری، کد: 20/100130381)





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین