چرا مقام امام از مقام انبیاء بالاتر است؟ دلیل بیاورید. مقام امامت از مقام نبوّت و مقام رسالت بالاتر است ؛ چون امام ، افزون بر این که مثل نبی از اخبار غیب خبر می یابد ومثل رسول آن را به بندگان ابلاغ می کند ، مسئول اجرای آن احکام و مسئول هدایت باطنی افراد نیز می باشد. امّا نبی فقط خبر را از غیب دریافت می کند ؛ و اگر رسول باشد ، آن را به بندگان ابلاغ می نماید. مقام امامت از مقام نبوّت و مقام رسالت بالاتر است ؛ چون امام ، افزون بر این که مثل نبی از اخبار غیب خبر می یابد ومثل رسول آن را به بندگان ابلاغ می کند ، مسئول اجرای آن احکام و مسئول هدایت باطنی افراد نیز می باشد. امّا نبی فقط خبر را از غیب دریافت می کند ؛ و اگر رسول باشد ، آن را به بندگان ابلاغ می نماید. البته توجّه فرمایید که بسیاری از انبیاء و رسل ، امام نیز بوده اند. مثلاً طبق تصریح قرآن کریم ، حضرت موسی و یعقوب و اسحاق و ابراهیم و لوط و ... ، امامت نیز داشته اند. همچنین پیامبر اسلام (ص) افزون بر نبی و رسول بودن ، امام نیز بوده است. لذا با اینکه نبوّت و رسالت با او ختم شد ، ولی امامتش ختم نشد و به امیرمومنان (ع) منتقل گشت. شاهد روشن اینکه امامت مقامی فوق نبوّت و رسالت می باشد ، آیه ی 124 بقره است که می فرماید: ( وَ إِذِ ابْتَلی إِبْراهیمَ رَبُّهُ بِکَلِماتٍ فَأَتَمَّهُنَّ قالَ إِنِّی جاعِلُکَ لِلنَّاسِ إِماماً قالَ وَ مِنْ ذُرِّیَّتی قالَ لا یَنالُ عَهْدِی الظَّالِمین (به خاطر آورید) هنگامی که خداوند، ابراهیم را با وسایل گوناگونی آزمود. و او به خوبی از عهده این آزمایشها برآمد. خداوند به او فرمود: (من تو را امام مردم قرار دادم!) ابراهیم عرض کرد: (از دودمان من(نیز امامانی قرار بده!)) خداوند فرمود: (پیمان من، به ستمکاران نمیرسد!)). حضرت ابراهیم (ع) وقتی به امامت رسید ، هم نبی بود هم رسول. لذا مقام امامت بالاتر از آن دو بوده که حضرتش برای رسیدن به آن باید امتحاناتی را سپری می کرده تا آمادگی آن مقام را بیابد. و این مقام چنان بلند بوده که حضرتش آن را برای فرزندانش هم آرزو نمود. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد رهبری، کد: 20/100130381)
چرا مقام امام از مقام انبیاء بالاتر است؟ دلیل بیاورید.
مقام امامت از مقام نبوّت و مقام رسالت بالاتر است ؛ چون امام ، افزون بر این که مثل نبی از اخبار غیب خبر می یابد ومثل رسول آن را به بندگان ابلاغ می کند ، مسئول اجرای آن احکام و مسئول هدایت باطنی افراد نیز می باشد. امّا نبی فقط خبر را از غیب دریافت می کند ؛ و اگر رسول باشد ، آن را به بندگان ابلاغ می نماید.
مقام امامت از مقام نبوّت و مقام رسالت بالاتر است ؛ چون امام ، افزون بر این که مثل نبی از اخبار غیب خبر می یابد ومثل رسول آن را به بندگان ابلاغ می کند ، مسئول اجرای آن احکام و مسئول هدایت باطنی افراد نیز می باشد. امّا نبی فقط خبر را از غیب دریافت می کند ؛ و اگر رسول باشد ، آن را به بندگان ابلاغ می نماید. البته توجّه فرمایید که بسیاری از انبیاء و رسل ، امام نیز بوده اند. مثلاً طبق تصریح قرآن کریم ، حضرت موسی و یعقوب و اسحاق و ابراهیم و لوط و ... ، امامت نیز داشته اند. همچنین پیامبر اسلام (ص) افزون بر نبی و رسول بودن ، امام نیز بوده است. لذا با اینکه نبوّت و رسالت با او ختم شد ، ولی امامتش ختم نشد و به امیرمومنان (ع) منتقل گشت.
شاهد روشن اینکه امامت مقامی فوق نبوّت و رسالت می باشد ، آیه ی 124 بقره است که می فرماید: ( وَ إِذِ ابْتَلی إِبْراهیمَ رَبُّهُ بِکَلِماتٍ فَأَتَمَّهُنَّ قالَ إِنِّی جاعِلُکَ لِلنَّاسِ إِماماً قالَ وَ مِنْ ذُرِّیَّتی قالَ لا یَنالُ عَهْدِی الظَّالِمین (به خاطر آورید) هنگامی که خداوند، ابراهیم را با وسایل گوناگونی آزمود. و او به خوبی از عهده این آزمایشها برآمد. خداوند به او فرمود: (من تو را امام مردم قرار دادم!) ابراهیم عرض کرد: (از دودمان من(نیز امامانی قرار بده!)) خداوند فرمود: (پیمان من، به ستمکاران نمیرسد!)).
حضرت ابراهیم (ع) وقتی به امامت رسید ، هم نبی بود هم رسول. لذا مقام امامت بالاتر از آن دو بوده که حضرتش برای رسیدن به آن باید امتحاناتی را سپری می کرده تا آمادگی آن مقام را بیابد. و این مقام چنان بلند بوده که حضرتش آن را برای فرزندانش هم آرزو نمود. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد رهبری، کد: 20/100130381)
- [سایر] آیا مقام امامت از مقام رسالت بالاتر است؟
- [سایر] به چه دلیل مقام امامت از مقام پیامبری بالاتر است؟
- [سایر] مقام کدام یک بالاتر است؟ امام یا پیامبر؟
- [سایر] آیا مقام قرآن بالاتر است یا مقام امام؟ آیا اینکه می گویند بشر اشرف مخلوقات است جنبه روایی دارد؟ مگر بشر از قرآن هم که بشر نیست، بالاتر است؟!
- [سایر] مگر مقام امامت بالاتر از رسالت است که خداوند بر ابراهیم (ع ) منت می گذارد ومی گوید تو را امام و رهبر مردم قرار دادم ؟
- [سایر] چرا در اذهان مردم، وقتی اسم پیامبری به میان می آید این طور تلقی می شود که مقام پیامبران از امامان بالاتر است در صورتی که می دانیم از بعضی از پیامبران ترک اولی سرزده است ولی از امامان نه. در اصل بیان کنید که آیا مقام نبوت بالاتر است یا مقام امامت؟
- [سایر] مقام علما بالاتر است یا شهدا؟
- [سایر] مقام ناشر احادیث ائمه اطهار علیهم السلام بالاتر است یا مقام عابد؟
- [سایر] آیا مقام حضرت علی(ع) از مقام حضرت ابراهیم(ع) بالاتر است؟
- [سایر] مقام حضرت زینب(س) و مقام حضرت مریم(س) کدامیک بالاتر است؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] همه شرائطی که در نماز جماعت معتبر است در نماز جمعه نیز لازم است، مانند: نبودن حائل، بالاتر نبودن جای امام، فاصله بیش از حد نداشتن و غیر اینها.(1)
- [آیت الله مظاهری] برای آنکه یقین کند آرنج را کاملاً شسته باید مقداری بالاتر از آرنج را هم بشوید.
- [آیت الله سبحانی] برای آنکه یقین کند آرنج را کاملا شسته باید مقداری بالاتر از آرنج را هم بشوید.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] برای آنکه یقین کند آرنج را کاملا شسته؛ باید مقداری بالاتر از آرنج را هم بشوید.
- [آیت الله مکارم شیرازی] برای آن که یقین کند آرنج را کاملاً شسته، کمی بالاتر از آرنج را هم بشوید.
- [آیت الله علوی گرگانی] مستحبّ است در رکوع، زنها دست را از زانو بالاتر بگذارند وزانوها را به عقب ندهند.
- [امام خمینی] برای آنکه یقین کند آرنج را کاملا شسته، باید مقداری بالاتر از آرنج را هم بشوید.
- [آیت الله نوری همدانی] برای آنکه یقین کند آرنج را کاملاً شسته ، باید مقداری بالاتر از آرنج را هم بشوید .
- [آیت الله بهجت] مستحب است موقع گفتن تکبیر اول نماز و تکبیرهای بین نماز، دستها را تا مقابل گوشها یا مقابل صورت یا گونهها یا مقابل پایین گردن، بالا ببرد. و نباید دستها را از مقابل گوشها و سر بالاتر ببرد؛ و مستحب است در نماز جماعت امام تکبیر را بلند و مأموم آهسته بگوید.
- [آیت الله علوی گرگانی] برای آن که یقین کند آرنج را کاملاً شسته باید مقداری بالاتر از آرنج را هم بشوید.