یک دانشجو چه چیزهایی از دین باید بداند؟ برای هر مسلمان ازجمله دانشجو لازم است از ابعاد سه گانه دین یعنی اعتقادات,اخلاق,واحکام اطلاعات کافی ومفیدی داشته با شد تا به وسیله آنها بتواند به اهداف متعالی دین دست پیدا کند.طبعا برای دانشجو بلحاظ اینکه از قشر تحصیلکرده جامعه محسوب می شود لازم است اطلاعات از دین عمیق ودقیق باشد تا بتواند در برابر شبهات وابهاماتی که طرح می شود مقاومت نماید ونه تنها خود بلکه دیگران را نیز به مسیر صحیح هدایت نماید. دین در بعد فردی آن، یعنی روش زندگی و خودسازی و وظیفه هر مسلمانی است که نسبت به آموزه های دین خود آگاهی کاملی داشته باشد؛ تا بتواند با آن آگاهی ها، اعتقادات، اخلاق و رفتار عملی و اجتماعی خود را به گونه ای سامان دهی کند که در مسیر رشد و تعالی انسانی و معنوی قرار بگیرد و به کمال برسد و حتی المقدور بتواند نسبت به پرسش های اساسی زندگی و همچنین شبهاتی که درباره دین می شود؛ پاسخگو باشد. برای این مهم هم می توان به مطالعه کتابهای مفید روی آورد و هم از اهل اطلاع و صاحب نظران پرسش کرد. اما برای بررسی تحقیقی پیرامون اسلام ناب و شناخت آن کتابهای متعددی معرفی می شوند: 1- بررسی تاریخی: -فروغ ابدیت، استاد جعفر سبحانی ؛ دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم -جهان در عصر بعثت، شهید باهنر -تاریخ تحلیلی اسلام، دکتر سید جعفر شهیدی 2- بررسی اعتقادی: در این زمینه مبانی اعتقادی اسلام نبوت خاصه و جهان بینی اسلامی در تمام ابعادش قابل تحقیق و پژوهش است. رجوع کنید به: -سری جهان بینی توحیدی شهید مطهری ج 1 - 6؛ انتشارات صدرا که یکی از بهترین منابع مطالعه در زمینه آشنایی با اسلام است. در حقیقت کتابهای استاد مطهری بهترین منبع برای مطالعه اسلام است. - آموزش عقاید و دستورهای دینی علامه طباطبایی بنیاد مستضعفان و جانبازان انقلاب اسلامی - آموزش عقاید 3 - 1 آیتاللّه مصباح یزدی سازمان تبلیغات اسلامی -سلسله درسهای معارف قرآن (جهانشناسی، انسانشناسی، راهشناسی و راهنماشناسی) محمد تقی مصباح یزدی در خصوص مسائل مربوط به شیعه رجوع کنید به: -امامت و رهبری استاد شهید مطهری - شیعه در اسلام علامه طباطبایی دفتر انتشارات اسلامی -رهبری امام علی(ع) در قرآن (ترجمه المراجعات) ترجمه سید محمود سیاهپوش -شیعه و تهمتهای ناروا علامه سید جواد شری (چاپ و ترجمه آستان قدس رضوی) -آن گاه هدایت شدم تیجانی سماوی ترجمه سید جواد مهری 3 - آشنایی با قرآن که اولین منبع و در حقیقت مهمترین منبع شناخت اسلام است: - تفسیر نمونه آیت الله مکارم شیرازی یا خلاصه آن که در چهار جلد منتشر شده است. ناشر دارا الکتب الاسلامیه تهران است. - تفسیر نور محسن قرائتی 4- بررسی اخلاقی و تربیتی: - ترجمه اخلاق اسلامی ترجمه جامع السعادات مرحوم نراقی - راه روشن تر جمه محجه البیضاء فیض کاشانی -چهل حدیث، امام خمینی -آداب الصلوة، امام خمینی -نقطههای آغاز در اخلاق عملی محمدرضا مهدوی کنی اما روش مطالعه به این شرح پیشنهاد می شود: ابتداء از کتابهای اعتقادی به ویژه کتابهای استاد مطهری شروع کنید. در مرحله دوم به بررسی تاریخی بپردازید. به موازات آن مطالعه تفاسیر نیز مناسب است. در مرحله بعدی مطالعه کتابهای اخلاقی و تربیتی توصیه می شود. برای پاسخ به پرسشهای دینی می توانید از طریق سایت پرسمان ارگ http://qa.nahad.ir/q/newq.aspx یا نشانی ما قم صندوق پستی:4141 تماس بگیرید تا پژوهشگران ما پاسخ مناسب ارسال کنند
یک دانشجو چه چیزهایی از دین باید بداند؟
یک دانشجو چه چیزهایی از دین باید بداند؟
برای هر مسلمان ازجمله دانشجو لازم است از ابعاد سه گانه دین یعنی اعتقادات,اخلاق,واحکام اطلاعات کافی ومفیدی داشته با شد تا به وسیله آنها بتواند به اهداف متعالی دین دست پیدا کند.طبعا برای دانشجو بلحاظ اینکه از قشر تحصیلکرده جامعه محسوب می شود لازم است اطلاعات از دین عمیق ودقیق باشد تا بتواند در برابر شبهات وابهاماتی که طرح می شود مقاومت نماید ونه تنها خود بلکه دیگران را نیز به مسیر صحیح هدایت نماید.
دین در بعد فردی آن، یعنی روش زندگی و خودسازی و وظیفه هر مسلمانی است که نسبت به آموزه های دین خود آگاهی کاملی داشته باشد؛ تا بتواند با آن آگاهی ها، اعتقادات، اخلاق و رفتار عملی و اجتماعی خود را به گونه ای سامان دهی کند که در مسیر رشد و تعالی انسانی و معنوی قرار بگیرد و به کمال برسد و حتی المقدور بتواند نسبت به پرسش های اساسی زندگی و همچنین شبهاتی که درباره دین می شود؛ پاسخگو باشد. برای این مهم هم می توان به مطالعه کتابهای مفید روی آورد و هم از اهل اطلاع و صاحب نظران پرسش کرد.
اما برای بررسی تحقیقی پیرامون اسلام ناب و شناخت آن کتابهای متعددی معرفی می شوند:
1- بررسی تاریخی:
-فروغ ابدیت، استاد جعفر سبحانی ؛ دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم
-جهان در عصر بعثت، شهید باهنر
-تاریخ تحلیلی اسلام، دکتر سید جعفر شهیدی
2- بررسی اعتقادی: در این زمینه مبانی اعتقادی اسلام نبوت خاصه و جهان بینی اسلامی در تمام ابعادش قابل تحقیق و پژوهش است. رجوع کنید به:
-سری جهان بینی توحیدی شهید مطهری ج 1 - 6؛ انتشارات صدرا که یکی از بهترین منابع مطالعه در زمینه آشنایی با اسلام است. در حقیقت کتابهای استاد مطهری بهترین منبع برای مطالعه اسلام است.
- آموزش عقاید و دستورهای دینی علامه طباطبایی بنیاد مستضعفان و جانبازان انقلاب اسلامی
- آموزش عقاید 3 - 1 آیتاللّه مصباح یزدی سازمان تبلیغات اسلامی
-سلسله درسهای معارف قرآن (جهانشناسی، انسانشناسی، راهشناسی و راهنماشناسی) محمد تقی مصباح یزدی
در خصوص مسائل مربوط به شیعه رجوع کنید به:
-امامت و رهبری استاد شهید مطهری
- شیعه در اسلام علامه طباطبایی دفتر انتشارات اسلامی
-رهبری امام علی(ع) در قرآن (ترجمه المراجعات) ترجمه سید محمود سیاهپوش
-شیعه و تهمتهای ناروا علامه سید جواد شری (چاپ و ترجمه آستان قدس رضوی)
-آن گاه هدایت شدم تیجانی سماوی ترجمه سید جواد مهری
3 - آشنایی با قرآن که اولین منبع و در حقیقت مهمترین منبع شناخت اسلام است:
- تفسیر نمونه آیت الله مکارم شیرازی یا خلاصه آن که در چهار جلد منتشر شده است. ناشر دارا الکتب الاسلامیه تهران است.
- تفسیر نور محسن قرائتی
4- بررسی اخلاقی و تربیتی:
- ترجمه اخلاق اسلامی ترجمه جامع السعادات مرحوم نراقی
- راه روشن تر جمه محجه البیضاء فیض کاشانی
-چهل حدیث، امام خمینی
-آداب الصلوة، امام خمینی
-نقطههای آغاز در اخلاق عملی محمدرضا مهدوی کنی
اما روش مطالعه به این شرح پیشنهاد می شود: ابتداء از کتابهای اعتقادی به ویژه کتابهای استاد مطهری شروع کنید. در مرحله دوم به بررسی تاریخی بپردازید. به موازات آن مطالعه تفاسیر نیز مناسب است. در مرحله بعدی مطالعه کتابهای اخلاقی و تربیتی توصیه می شود.
برای پاسخ به پرسشهای دینی می توانید از طریق سایت پرسمان ارگ http://qa.nahad.ir/q/newq.aspx یا نشانی ما قم صندوق پستی:4141 تماس بگیرید تا پژوهشگران ما پاسخ مناسب ارسال کنند
- [سایر] یک بچه مسلمان شیعه چه چیزهایی در باره دین باید بداند؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] مستثنیات دین در زمان فعلی چه چیزهایی است؟
- [سایر] شیعه شدن چگونه است و شیعیان چه کسانی هستند؟ اصول عقاید و احکام و اخلاق برای شیعیان شامل چه چیزهایی میشود؟ از چه کتابهایی باید به اصول عقاید بیشتر آگاهی پیدا کنم.
- [سایر] چه چیزهایی باعث می شود که انسان به مقام ودرجه و شخصیت بالایی برسد، آیا فقط ترک محرمات و انجام واجبات باعث می شود؟
- [سایر] در کتاب امدادهای غیبی استاد مطهری چه چیزهایی موجب اعراض و تنفر مردم از خدا، دین و همه معنویات می شود؟
- [سایر] من پسری 23 ساله و دانشجو هستم.نماز و روزه و تمامی واجبات دینی را انجام میدهم.ولی هرچه تلاش میکنم نمیتوانم با خلوص عمل نمایم. من میخواهم سیر و سلوک عارفانه را طی کنم ولی ...؟ کتاب زیاد خوانده ام ولی با توجه به اینکه دانشجو هستم توانایی خرید کتاب غیر درسی را اصلا ندارم . از شما میخواهم با معرفی کتاب یا کتابهایی و ... پیشاپیش از لطف شما سپاسگذارم
- [سایر] چگونه من دانشجو، خودم باشم؟
- [سایر] کدام دانشجو، بوی بهشت را نمی یابد؟
- [سایر] دوست من که بی دین است نه اعتقادی به دین دارد و نه آگاهی زیادی از دین دارد، من می دانم که بی دین ها در جهنم می مانند من سعی کردم که به او چیزهایی درباره اسلام یاد بدهم اما او فقط در مقابل حرف من عناد می ورزد، آیا این به این معنا است که او به جهنم می رود؟ آیا می توانید به من بگویید چه راه های دیگری برای کمک به او هست؟
- [سایر] دانشجوی سیاسی کیست؟در مورد سیاسی بودن دانشجو و اینکه آیا لازم است دانشجو علاوه بر فعالیتهای علمی و پژوهشی خویش، مشارکت سیاسی داشته باشد؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مسلمانی که منکر خدا یا پیغمبر شود، یا حکم ضروری دین، یعنی حکمی را که مسلمانان جزء دین اسلام میدانند، مثلاً واجببودن نماز و روزه را انکار کند، در صورتی که بداند آن حکم ضروری دین است مرتد میشود.
- [آیت الله بروجردی] مسلمانی که منکر خدا یا پیغمبر شود، یا حکم ضروری دین یعنی حکمی را که مسلمانان جزء دین اسلام میدانند مثل واجب بودن نماز و روزه انکار کند، در صورتی که بداند آن حکم ضروری دین است مرتد میشود.
- [آیت الله خوئی] مسلمانی که منکر خدا یا پیغمبر یا معاد یا از فرقههائی بوده باشد که در مسألة (2406) گفته شد و یا حکم ضروری دین یعنی حکمی را که مسلمانان جزء دین اسلام میدانند مثل واجب بودن نماز و روزه درصورتی که بداند آن حکم ضروری دین است انکار کند مرتد میشود، و احکامی که در مسائل آینده ذکر میشود بر او مترتب است.
- [آیت الله نوری همدانی] مسلمانی که منکر خدا یا معاد یا پیغمبر شود ، یا حکم ضروری دین ، یعنی حکمی را که مسلمانان جزء دین اسلام می دانند ، مثل واجب بودن نماز و روزه انکار کند ، در صورتی که بداند آن حکم ضروری دین است و انکار آن ، انکار نبوّت پیغمبر ( صلّی الله علیه وآله ) است ، مرتّد است .
- [آیت الله مظاهری] اگر کسی یکی از واجبات الهی را با توجّه به واجب بودن آن ترک کند یا یکی از محرّمات الهی را مرتکب شود حاکم شرع به هر اندازه که صلاح بداند دستور میدهد برای ادب کردن، او را تازیانه بزنند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] بعد از آن که حواله درست شد، حواله دهنده و کسی که به او حواله شده، نمی توانند حواله را بهم بزنند، و هر گاه کسی که به او حواله شده در موقع حواله فقیر نباشد یعنی غیر از چیزهائی که در دَین مستثنی است مالی داشته باشد که بتواند حواله را بپردازد اگر چه بعداً فقیر شود، طلبکار نمی تواند حواله را به هم بزند و همچنین است اگر موقع حواله فقیر باشد و طلبکار بداند فقیر است، ولی اگر نداند فقیر است و بعد بفهمد اگر چه در آن وقت مالدار شده باشد، طلبکار می تواند حواله را بهم بزند و طلب خود را از حواله دهنده بگیرد.
- [آیت الله اردبیلی] بعد از آن که حواله درست شد، حواله دهنده و کسی که به او حواله شده نمیتوانند حواله را به هم بزنند و اگر کسی که به او حواله شده در هنگام حواله فقیر نباشد یعنی غیر از چیزهایی که در دین مستثنی است مالی داشته باشد که بتواند حواله را بپردازد اگرچه بعداً فقیر شود، طلبکار هم نمیتواند حواله را به هم بزند و همچنین است اگر هنگام حواله فقیر باشد و طلبکار بداند فقیر است، ولی اگر نداند فقیر است و بعد بفهمد، اگرچه در آن وقت مالدار شده باشد، طلبکار میتواند حواله را به هم بزند و طلب خود را از حواله دهنده بگیرد.
- [آیت الله نوری همدانی] 2293 9 )بعد از آنکه حواله درست شد ، حواله دهنده وکسی که به او حوال شده ، نمی توانند حواله را بهم بزنند ، وهر گاه کسی که به او حواله شده در موقع حواله فقیر نباشد یعنی غیر از چیزهائی که در دَیْن مستثنی است مالی داشته باشد که بتواند حواله را بپردازد اگر چه بعداَ فقیر شود ، طلبکار هم نمی تواند حواله را بهم بزند وهمچنین است اگر موقع حواله فقیر باشد وطلبکار بداند فقیر است ولی اگر نداند فقیر است وبعد بفهمد ، اگر چه در آن وقت مالدار شده باشد ؛ طلبکار می تواند حواله را بهم بزند وطلب خودرا از حواله دهنده بگیرد .
- [امام خمینی] بعد از آن که حواله درست شد، حواله دهنده، و کسی که به او حواله شده، نمیتوانند حواله را به هم بزنند، و هرگاه کسی که به او حواله شده در موقع حواله فقیر نباشد یعنی غیر از چیزهایی که در دین مستثنی است مالی داشته باشد که بتواند حواله را بپردازد اگر چه بعداً فقیر شود، طلبکار هم نمیتواند حواله را به هم بزند، و همچنین است اگر موقع حواله فقیر باشد و طلبکار بداند فقیر است، ولی اگر نداند فقیر است و بعد بفهمد، اگر چه در آن وقت مالدار شده باشد، طلبکار میتواند حواله را به هم بزند و طلب خود را از حواله دهنده بگیرد.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر در لباس خود منی ببیند و بداند که از خود اواست و برای آن غسل نکرده ، باید غسل کند و نمازهائی را که یقین دارد ، بعد از بیرون آمدن منی خوانده قضا کند ، ولی نمازهائی را که احتمال می دهد ، بعد از بیرون آمدن آن منی خوانده ، لازم نیست قضا نماید . چیزهائی که بر جنب حرام است :