لطفا چند کتاب فلسفی- عقلی برام معرفی کنید. فلسفه عبارت است از بحث استدلالی در زمینه حقیقت پدیدهها از این رو قدمتی به بلندای حیات بشر دارد در واقع فلسفه مولود نگرش عقل آدمی به اصل جوهر و سرنوشت وجود هستی است تا در پرتو آن به درک حقیقت و حقایق نایل آید بنابراین معرف یک بحث فلسفی این است که با استمداد از یک سلسه قضایای بدیهی یا نظری که ریشه در همان بدیهیات دارد با همراهی منطق فطری در کلیات جهان هستی بحث کرده و به این وسیله به حقایق جهان هستی مبدأ آن کیفیت پیدایش و آغاز و انجام آن پی برده شود. (ر.ک: ظهور شیعه علامه طباطبایی انتشارات فضیه و کانون خدمات فرهنگی الست، تهران: بی تا ص 39). برای آشنایی با کلام و حکمت و فلسفه اسلامی میتوانید از کتب ذیل استفاده نمایید: 1- بدایةالحکمه، علامه محمد حسین طباطبایی 2- آموزش فلسفه، محمد تقی مصباح یزدی 3- هستی شناسی , موسسه امام خمینی 4- فلسفه اسلامی , موسسه امام خمینی.
لطفا چند کتاب فلسفی- عقلی برام معرفی کنید.
فلسفه عبارت است از بحث استدلالی در زمینه حقیقت پدیدهها از این رو قدمتی به بلندای حیات بشر دارد در واقع فلسفه مولود نگرش عقل آدمی به اصل جوهر و سرنوشت وجود هستی است تا در پرتو آن به درک حقیقت و حقایق نایل آید بنابراین معرف یک بحث فلسفی این است که با استمداد از یک سلسه قضایای بدیهی یا نظری که ریشه در همان بدیهیات دارد با همراهی منطق فطری در کلیات جهان هستی بحث کرده و به این وسیله به حقایق جهان هستی مبدأ آن کیفیت پیدایش و آغاز و انجام آن پی برده شود. (ر.ک: ظهور شیعه علامه طباطبایی انتشارات فضیه و کانون خدمات فرهنگی الست، تهران: بی تا ص 39).
برای آشنایی با کلام و حکمت و فلسفه اسلامی میتوانید از کتب ذیل استفاده نمایید: 1- بدایةالحکمه، علامه محمد حسین طباطبایی 2- آموزش فلسفه، محمد تقی مصباح یزدی 3- هستی شناسی , موسسه امام خمینی 4- فلسفه اسلامی , موسسه امام خمینی.
- [سایر] تفاوت کلام(علم عقائد) و فلسفه چیست؟
- [سایر] تفاوت علم کلام و فلسفه در چیست؟
- [سایر] لطفا یک سیر مطالعاتی برای مطالعه مباحث زیر ارائه دهید: کلام اسلامی- فلسفه اسلامی عرفان اسلامی -فقه اسلامی -فلسفه غرب.
- [سایر] فلسفه و حکمت استنشاق که در وضو مستحب است، چیست؟
- [سایر] فلسفه و حکمت گریه کردن وعزاداری برای پیامبر(ص) و ائمه(ع) چیست؟
- [سایر] لطفاً تفاوت بین فلسفه، عرفان، عقل و حکمت را بیان نمایید.
- [سایر] حکمت و فلسفه غریزه جنسی در انسان چیست و درباره آن بیشتر توضیح دهید؟
- [سایر] برای آموختن حکمت الهی و فلسفه چه مراحلی لازم است طی شود؟
- [سایر] آیا هم کلام و هم قدم شدن در حدّ شرعی برای آشنایی قبل از ازدواج اشکال دارد؟
- [سایر] آیا امام رضا (ع) در زمینه تمدن اسلامی (علم کلام) دست آوردی داشت؟
- [آیت الله مظاهری] اقلیتهای مذهبی در طرح دعوی باید به قاضی اسلامی مراجعه نمایند و قاضی نیز باید طبق موازین اسلامی حکم نماید.
- [آیت الله بهجت] در خرید و فروش لازم نیست صیغه عربی بخوانند، مثلاً اگر فروشنده به فارسی بگوید: این مال را در عوض این پول فروختم، و مشتری بگوید: قبول کردم، معامله صحیح است. و بنابر اظهر لازم نیست ایجاب بر قبول مقدم باشد (مقصود از ایجاب، کلام فروشنده و مقصود از قبول، کلام خریدار است). و احتیاط مستحب آن است که به هر زبانی معامله میکنند، صحیح گفته شود و کاملاً بیانگر مقصود طرفین باشد.
- [آیت الله علوی گرگانی] تکبیر وحمد وسوره وذکر ودعا را باید طوری بخواند که خودش بشنود وصدق کلام بر او کند و اگر به واسطه سنگینی یا کری گوش یا سر وصدایزیاد نمیشنود، باید طوری بگوید که اگر مانعی نباشد بشنود.
- [آیت الله اردبیلی] اگر خانه یا مغازه را اجاره کند و صاحب ملک با او شرط کند که فقط خود او از آنها استفاده نماید یا از ظاهر کلام او این چنین فهمیده شود، مستأجر نمیتواند آن را به دیگری اجاره دهد و اگر شرط نکند یا از ظاهر کلام او این چنین فهمیده نشود، میتواند آن را به دیگری اجاره دهد؛ ولی اگر بخواهد به زیادتر از مقداری که اجاره کرده آن را اجاره دهد، باید در آن کاری مانند تعمیر و سفید کاری انجام داده باشد یا به غیر جنسی که اجاره کرده آن را اجاره دهد، مثلاً اگر با پول اجاره کرده به گندم یا چیز دیگری اجاره دهد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر غیر از خانه، مغازه و اتاق چیز دیگری مانند زمین، کشتی، اتومبیل سواری یا اتوبوس را اجاره کند و مالک با او شرط نکند که فقط خودش از آن استفاده نماید یا از ظاهر کلام او این چنین فهمیده نشود، میتواند آن را به بیشتر از مقداری که اجاره کرده به دیگری اجاره دهد.
- [آیت الله بهجت] اگر بعد از سلام نماز احتیاط شک کند که یکی از اجزا یا شرایط آن را بهجا آورده یا نه، به شک خود اعتنا نکند. و اگر سهواً در نماز احتیاط کلام بیجا گفت، بنابر اظهر سجده سهو واجب نیست، اگرچه احتیاط در بهجا آوردن است.
- [آیت الله بهجت] اگر بعد از سلام نماز احتیاط شک کند که یکی از اجزاء یا شرایط آن را بجا آورده یا نه ، به شک خود اعتنا نکند . و اگر سهوا در نماز احتیاط کلام بی جا گفت ، بنا بر اظهر سجده سهو واجب نیست ، اگر چه احتیاط در بجا آوردن است .
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه کارگر یا کارمندی خود را در استخدام و اجاره دیگری قرار دهد نمی تواند او را به استخدام و اجاره دیگری درآورد، مگر این که ظاهر کلام یا عملش این باشد که مستأجر از این جهت آزاد است، در این صورت چنانچه او را به زیادتر از آن مبلغ واگذار کند اشکال دارد ولی در غیر خانه و مغازه و اجیر اشکال ندارد.
- [آیت الله بهجت] به دست آوردن فتوا ( یعنی دستور مجتهد ) چهار راه دارد: 1 شنیدن از خود مجتهد. 2 شنیدن از دو نفر عادل که فتوای مجتهد را نقل کنند. 3 شنیدن از کسی که مورد اطمینان و راستگوست، اگر اطمینان به کلام او دارد ، بنا بر احوط. 4 دیدن در رساله مجتهد، در صورتی که به درستی آن رساله اطمینان داشته باشد ، بنا بر احوط .
- [آیت الله مظاهری] اگر چیزی را بشنود و نداند که تهمت است یا نه، شنیدن آن حرام است و باید دفاع از کسی که آن چیز برای او گفته میشود بنماید، زیرا آن کلام یا تهمت است یا غیبت. [1]. نحل، 105. [2]. صف، 7. چاپ بعدی قبلی