آیا جریان پریشان کردن مو توسط حضرت زهرا(س) حقیقت دارد؟ در پاسخ به این سوال به نکات ذیل توجه فرمایید: نکته اول: در کتاب بحار الانوار نقل شده که: حضرت فاطمه زهرا( س )وقتی علی( ع )را به سوی مسجد بردند از خانه خارج شدند و فرمودند: (پسر عمویم را رها کنید. قسم به کسی که محمد) ص (را به پیامبری برگزید، اگر او را رها نکنید مویم را پریشان می کنم و پیراهن پیامبر را بر سرم می گذارم و به درگاه خداوند ضجه می کنم)( بحار، ج 43، ص 47) نکته دوم: خود علامه مجلسی از کتاب اختیار معرفه الرجال شیخ طوسی نقل می کند که: پریشان کردن مو یا بلند کردن دست و حالاتی از این قبیل که دعا کننده به درگاه خداوند خود را به این حالت در می آورد تأثیر در استجابت دعا یا نفرین دارد. منافاتی هم با عصمت آن حضرت ندارد. نکته سوم: مراد از گفتار حضرت زهرا(س)قطعا از پریشان کردن مو, انجام این عمل در برابر نامحرم نیست چرا که از شان دختر رسول اکرم(ص)این کار بعید است. بلکه مراد در تنهایی و در پیشگاه خداست که یکی از رسوم آن زمان بوده است. چنانکه روایات متعددی وجود دارد مبنی بر اینکه پریشان کردن مو برای زن مناسب حالت دعا می باشد، روایتی است که امام صادق(ع) به خواهرشان به جهت مریضی فرزندش می فرماید: (لباست را بپوش و به پشت بام برو سپس مقنعه ات را بردار تا موهایت آشکار شود، سپس این دعا را بخوان). خواهر امام صادق(ع)این عمل را انجام می دهد و در همان ساعت فرزندش خوب می شود(بحار، ج 92، ص 10)
آیا جریان پریشان کردن مو توسط حضرت زهرا(س) حقیقت دارد؟
در پاسخ به این سوال به نکات ذیل توجه فرمایید:
نکته اول:
در کتاب بحار الانوار نقل شده که:
حضرت فاطمه زهرا( س )وقتی علی( ع )را به سوی مسجد بردند از خانه خارج شدند و فرمودند: (پسر عمویم را رها کنید. قسم به کسی که محمد) ص (را به پیامبری برگزید، اگر او را رها نکنید مویم را پریشان می کنم و پیراهن پیامبر را بر سرم می گذارم و به درگاه خداوند ضجه می کنم)( بحار، ج 43، ص 47)
نکته دوم:
خود علامه مجلسی از کتاب اختیار معرفه الرجال شیخ طوسی نقل می کند که:
پریشان کردن مو یا بلند کردن دست و حالاتی از این قبیل که دعا کننده به درگاه خداوند خود را به این حالت در می آورد تأثیر در استجابت دعا یا نفرین دارد. منافاتی هم با عصمت آن حضرت ندارد.
نکته سوم:
مراد از گفتار حضرت زهرا(س)قطعا از پریشان کردن مو, انجام این عمل در برابر نامحرم نیست چرا که از شان دختر رسول اکرم(ص)این کار بعید است. بلکه مراد در تنهایی و در پیشگاه خداست که یکی از رسوم آن زمان بوده است.
چنانکه روایات متعددی وجود دارد مبنی بر اینکه پریشان کردن مو برای زن مناسب حالت دعا می باشد، روایتی است که امام صادق(ع) به خواهرشان به جهت مریضی فرزندش می فرماید: (لباست را بپوش و به پشت بام برو سپس مقنعه ات را بردار تا موهایت آشکار شود، سپس این دعا را بخوان). خواهر امام صادق(ع)این عمل را انجام می دهد و در همان ساعت فرزندش خوب می شود(بحار، ج 92، ص 10)
- [سایر] چرا حضرت فاطمه(س) فاطمه نامیده شده است؟
- [سایر] چرا قبر مطهر حضرت زهرا(س) مخفی است؟ چرا حضرت زهرا(س) وصیت کردند که ایشان را شبانه دفن کنند؟
- [سایر] چرا حضرت فاطمه معصومه(س) ازدواج نکردند؟
- [سایر] با عرض سلام وتسلیت به مناسبت شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) درباره شهادت حضرت فاطمه زهرا(س)مطالب زیادی وجود دارد مخواستم از شما خواهش کنم نحوه ی چگونگی شهادت حضرت فاطمه زهرا(س)؟؟؟؟ واین که حضرت علی(ع)وفرزندانشان اصحاب وکنیزانی که در خانه وجود داشتند چرا حضرت فاطمه زهرا(س)در را باز کردند؟؟؟؟؟ و بعد از اینکه خانم فاطمه زهرا(س)را زدندچراکسی کاری نکرد ؟؟
- [سایر] سنّ حضرت زهرا(س) در زمان رحلت حضرت خدیجه(س) چقدر بود؟
- [سایر] آیا پیامبر (ص) از حضرت خدیجه (س) فرزندی غیر حضرت زهرا (س) داشتند؟
- [سایر] چرا حضرت علی (ع) قبل از حضرت فاطمه در را باز نکرد تا حضرت فاطمه (س) شهید نشود؟
- [سایر] آیا حضرت زهرا(س) دارای موقوفاتی بودند؟
- [سایر] چرا حضرت زهرا(س) دارای کنیز بودند؟
- [سایر] قاتلین حضرت زهرا(س) چه کسانی بودند؟
- [آیت الله اردبیلی] اگر شوهر بخواهد خود صیغه طلاق را بخواند، چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد، میگوید: (زَوْجَتِی فاطِمَةُ خالَعْتُها عَلی ما بَذَلَتْ، هِیَ طالِقٌ) یعنی: (زنم فاطمه را در مقابل آنچه بخشید طلاق خلع دادم، او رهاست).
- [آیت الله بهجت] اگر شوهر بخواهد صیغه طلاق خُلع را بخواند، چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد میگوید: (زَوْجَتِی فاطِمَةُ خالَعْتُها عَلی ما بَذَلَتْ هِی طالِق)؛ یعنی: (زنم فاطمه را طلاق خُلع دادم، او رهاست).
- [آیت الله بروجردی] اگر شوهر بخواهد صیغهی طلاق را بخواند، چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد، میگوید:(زَوجَتی فاطِمَةَ خالَعْتُها علی ما بَذَلَتْ هی طالِقٌ). (یعنی زنم فاطمه را طلاق خلع دادم او رها است. )
- [امام خمینی] اگر شوهر بخواهد صیغه طلاق خلع را بخواند، چنانچه اسم زن مثلا فاطمه باشد می گوید: "زوجتی فاطمة خالعتها علی ما بذلت هی طالق" یعنی زنم فاطمه را طلاق خلع دادم او رها است.
- [امام خمینی] طلاق باید به صیغه عربی صحیح خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغه طلاق را بخواند و اسم زن او مثلا فاطمه باشد،باید بگوید: "زوجتی فاطمة طالق" زن من فاطمه رها است، و اگر دیگری را وکیل کند،آن وکیل باید بگوید: "زوجة موکلی فاطمة طالق".
- [آیت الله بهجت] اگر شوهر بخواهد صیغه مبارات را بخواند، چنانچه مثلاً اسم زن فاطمه باشد، باید بگوید: (بارَأتُ زَوْجَتِی فاطِمَةَ عَلی مَهرِها فَهِی طالِق)، یعنی: (مبارات کردم زنم فاطمه را در مقابل مهر او، پس او رهاست)، و اگر دیگری را وکیل کند، وکیل باید بگوید: (بارَأْتُ زَوْجَةَ مُوَکِّلی فاطِمَةَ عَلی مَهرِها فَهِی طالِق).
- [آیت الله نوری همدانی] طلاق باید به صیغة عربی صحیح خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغة طلاق را بخواند و اسم زن او مثلاً فاطمه باشد باید بگوید : زَوْجَتی فاطِمَهُ طالِقٌ یعنی زن من فاطمه رها است و اگر دیگری را وکیل کند که آن وکیل باید بگوید : زَوْجَهُ مُوَکِلی فاطِمَهُ طالِقٌ .
- [آیت الله سبحانی] طلاق باید به صیغه عربی صحیح خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغه طلاق را بخواند و اسم زن او مثلاً فاطمه باشد، باید بگوید: زَوْجَتِی فاطِمَهُ طالِق یعنی زن من فاطمه رها است و اگر دیگری را وکیل کند آن وکیل باید بگوید: زَوْجَةُ مَوَکِّلِی فاطِمَةُ طالِق.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] طلاق باید به صیغه عربی صحیح و به کلمه (طالق) خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغه طلاق را بخواند و اسم زن او مثلا فاطمه باشد باید بگوید: (زَوْجَتی فاطِمَة طالقٌ); یعنی: زن من فاطمه رها است و اگر دیگری را وکیل کند آن وکیل باید بگوید: (زَوْجَةُ مُوکِّلِی فاطِمَةُ طالِقٌ).
- [آیت الله بروجردی] طلاق باید به صیغهی عربی صحیح خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغهی طلاق را بخواند و اسم زن او مثلاً فاطمه باشد، باید بگوید:(زَوْجَتی فاطِمَةَ طالِقٌ)؛ یعنی:زن من فاطمه رهاست و اگر دیگری را وکیل کند، آن وکیل باید بگوید:(زَوْجَةَ مُوَکِّلِی فاطِمَةَ طالِقٌ).