آیا جریان پریشان کردن مو توسط حضرت زهرا(س) حقیقت دارد؟
آیا جریان پریشان کردن مو توسط حضرت زهرا(س) حقیقت دارد؟ در پاسخ به این سوال به نکات ذیل توجه فرمایید: نکته اول: در کتاب بحار الانوار نقل شده که: حضرت فاطمه زهرا( س )وقتی علی( ع )را به سوی مسجد بردند از خانه خارج شدند و فرمودند: (پسر عمویم را رها کنید. قسم به کسی که محمد) ص (را به پیامبری برگزید، اگر او را رها نکنید مویم را پریشان می کنم و پیراهن پیامبر را بر سرم می گذارم و به درگاه خداوند ضجه می کنم)( بحار، ج 43، ص 47) نکته دوم: خود علامه مجلسی از کتاب اختیار معرفه الرجال شیخ طوسی نقل می کند که: پریشان کردن مو یا بلند کردن دست و حالاتی از این قبیل که دعا کننده به درگاه خداوند خود را به این حالت در می آورد تأثیر در استجابت دعا یا نفرین دارد. منافاتی هم با عصمت آن حضرت ندارد. نکته سوم: مراد از گفتار حضرت زهرا(س)قطعا از پریشان کردن مو, انجام این عمل در برابر نامحرم نیست چرا که از شان دختر رسول اکرم(ص)این کار بعید است. بلکه مراد در تنهایی و در پیشگاه خداست که یکی از رسوم آن زمان بوده است. چنانکه روایات متعددی وجود دارد مبنی بر اینکه پریشان کردن مو برای زن مناسب حالت دعا می باشد، روایتی است که امام صادق(ع) به خواهرشان به جهت مریضی فرزندش می فرماید: (لباست را بپوش و به پشت بام برو سپس مقنعه ات را بردار تا موهایت آشکار شود، سپس این دعا را بخوان). خواهر امام صادق(ع)این عمل را انجام می دهد و در همان ساعت فرزندش خوب می شود(بحار، ج 92، ص 10)
عنوان سوال:

آیا جریان پریشان کردن مو توسط حضرت زهرا(س) حقیقت دارد؟


پاسخ:

آیا جریان پریشان کردن مو توسط حضرت زهرا(س) حقیقت دارد؟

در پاسخ به این سوال به نکات ذیل توجه فرمایید:
نکته اول:
در کتاب بحار الانوار نقل شده که:
حضرت فاطمه زهرا( س )وقتی علی( ع )را به سوی مسجد بردند از خانه خارج شدند و فرمودند: (پسر عمویم را رها کنید. قسم به کسی که محمد) ص (را به پیامبری برگزید، اگر او را رها نکنید مویم را پریشان می کنم و پیراهن پیامبر را بر سرم می گذارم و به درگاه خداوند ضجه می کنم)( بحار، ج 43، ص 47)
نکته دوم:
خود علامه مجلسی از کتاب اختیار معرفه الرجال شیخ طوسی نقل می کند که:
پریشان کردن مو یا بلند کردن دست و حالاتی از این قبیل که دعا کننده به درگاه خداوند خود را به این حالت در می آورد تأثیر در استجابت دعا یا نفرین دارد. منافاتی هم با عصمت آن حضرت ندارد.
نکته سوم:
مراد از گفتار حضرت زهرا(س)قطعا از پریشان کردن مو, انجام این عمل در برابر نامحرم نیست چرا که از شان دختر رسول اکرم(ص)این کار بعید است. بلکه مراد در تنهایی و در پیشگاه خداست که یکی از رسوم آن زمان بوده است.
چنانکه روایات متعددی وجود دارد مبنی بر اینکه پریشان کردن مو برای زن مناسب حالت دعا می باشد، روایتی است که امام صادق(ع) به خواهرشان به جهت مریضی فرزندش می فرماید: (لباست را بپوش و به پشت بام برو سپس مقنعه ات را بردار تا موهایت آشکار شود، سپس این دعا را بخوان). خواهر امام صادق(ع)این عمل را انجام می دهد و در همان ساعت فرزندش خوب می شود(بحار، ج 92، ص 10)





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین