شیعه می گوید نامگذاری فرزندانشان به نام خلفا به خاطر خلفا نبوده اگر اینگونه است چرا به نام ابوجهل و ابولهب نام گذاری نکردند؟ در جواب از این شبهه باید گفت نامهای ابوجهل و ابولهب اسم نیستند که کسی بخواهد آن را روی فرزندانش بگذارد بلکه کنیه هستند و کنیه را نیز اشخاص از طرف خود یا پدرانشان برای خود انتخاب می کنند که معمولا هم به خاطر مثلا فرزند بزرگشان است. اما قضیه ابوجهل و ابولهب کاملا متفاوت است مثلا ابولهب نقل شده این کنیه بدین جهت انتخاب شده بود که چهره او - مانند آتش – سرخ بود.(بلخی، مقاتل بن سلیمان، تفسیر مقاتل بن سلیمان، تحقیق، شحاته، عبدالله محمود، ج 4، ص 913، بیروت، دار إحیاء التراث، چاپ اول، 1423ق.) لذا خداوند نیز تشبیه زیبایی به کار برده و او را در سوره مسد به آتش جهنم وعده می دهد و می فرماید: سیصلی نارا ذات لهب(سوره مسد آیه 3)لذا برخی گفتهاند چون جایگاه او دوزخ است، خداوند به او کنیه ابولهب داد.( الکشاف، ج4، ص296.) اما داستان ابوجهل جالبتر است. او ابتدا با کنیه (ابو الحکم) نامیده میشد که نشان از حکمت و دانش بود، اما پیامبر اکرم(ص) و مسلمانان او را (ابوجهل) نامیدند و همین کنیه در میان مسلمانان باقی ماند و با گسترش اسلام، کنیه قبلی او به فراموشی سپرده شد.( ابن اثیر جزری، علی بن محمد، اسد الغابة فی معرفة الصحابة، ج 3، ص 567، بیروت، دار الفکر، 1409ق؛ ابن عبدالبر، یوسف بن عبد الله، الاستیعاب فی معرفة الأصحاب، تحقیق، البجاوی، علی محمد، ج 3، ص 1082، بیروت، دار الجیل، چاپ اول، 1412ق.) بنابر این هر انسانی که کمی تعقل کند در میابد که این گونه کنیه ها برازنده انسانهای خوب نبوده که روی فرزندانشان بگذارند بلکه عیب و نقصی به شمار می آمده که حتی از سوی خداوند برای ابولهب و پیامبر اکرم (ص) برای ابوجهل به جهت خباثت وی اینگونه قرار داده شده پس مثال زدن این شبهه گر به این کنیه ها اوج جهالت و نادانی وی را می رساند که وقتی نمی تواند از راه استدلال و منطق و عقل کار به جایی ببرد با ایراداتی بی خردانه سعی در منحرف کردن اذهان دارد.
شیعه می گوید نامگذاری فرزندانشان به نام خلفا به خاطر خلفا نبوده اگر اینگونه است چرا به نام ابوجهل و ابولهب نام گذاری نکردند؟
شیعه می گوید نامگذاری فرزندانشان به نام خلفا به خاطر خلفا نبوده اگر اینگونه است چرا به نام ابوجهل و ابولهب نام گذاری نکردند؟
در جواب از این شبهه باید گفت نامهای ابوجهل و ابولهب اسم نیستند که کسی بخواهد آن را روی فرزندانش بگذارد بلکه کنیه هستند و کنیه را نیز اشخاص از طرف خود یا پدرانشان برای خود انتخاب می کنند که معمولا هم به خاطر مثلا فرزند بزرگشان است. اما قضیه ابوجهل و ابولهب کاملا متفاوت است مثلا ابولهب نقل شده این کنیه بدین جهت انتخاب شده بود که چهره او - مانند آتش – سرخ بود.(بلخی، مقاتل بن سلیمان، تفسیر مقاتل بن سلیمان، تحقیق، شحاته، عبدالله محمود، ج 4، ص 913، بیروت، دار إحیاء التراث، چاپ اول، 1423ق.) لذا خداوند نیز تشبیه زیبایی به کار برده و او را در سوره مسد به آتش جهنم وعده می دهد و می فرماید: سیصلی نارا ذات لهب(سوره مسد آیه 3)لذا برخی گفتهاند چون جایگاه او دوزخ است، خداوند به او کنیه ابولهب داد.( الکشاف، ج4، ص296.)
اما داستان ابوجهل جالبتر است. او ابتدا با کنیه (ابو الحکم) نامیده میشد که نشان از حکمت و دانش بود، اما پیامبر اکرم(ص) و مسلمانان او را (ابوجهل) نامیدند و همین کنیه در میان مسلمانان باقی ماند و با گسترش اسلام، کنیه قبلی او به فراموشی سپرده شد.( ابن اثیر جزری، علی بن محمد، اسد الغابة فی معرفة الصحابة، ج 3، ص 567، بیروت، دار الفکر، 1409ق؛ ابن عبدالبر، یوسف بن عبد الله، الاستیعاب فی معرفة الأصحاب، تحقیق، البجاوی، علی محمد، ج 3، ص 1082، بیروت، دار الجیل، چاپ اول، 1412ق.)
بنابر این هر انسانی که کمی تعقل کند در میابد که این گونه کنیه ها برازنده انسانهای خوب نبوده که روی فرزندانشان بگذارند بلکه عیب و نقصی به شمار می آمده که حتی از سوی خداوند برای ابولهب و پیامبر اکرم (ص) برای ابوجهل به جهت خباثت وی اینگونه قرار داده شده پس مثال زدن این شبهه گر به این کنیه ها اوج جهالت و نادانی وی را می رساند که وقتی نمی تواند از راه استدلال و منطق و عقل کار به جایی ببرد با ایراداتی بی خردانه سعی در منحرف کردن اذهان دارد.
- [سایر] چرا با وجود اینکه اسلام لقب دادن را حرام میداند، ولی مسلمانان ابوالحکم، را ابوجهل و دیگری را ابولهب خطاب میکردند؟
- [سایر] منابعی ارائه دهید مبنی بر اینکه برخی از یاران امامان معصوم(ع) و خود امامان هدایایی را از خلفا دریافت کردهاند و حکم فقهی آن چیست؟
- [سایر] امامان و پیشوایان دین چه توصیه ای به والدین در زمینه انتخاب همسر برای فرزندانشان رهنمون شده اند؟
- [سایر] چرا امامان(ع) با علم به شهادت خود، از علم غیب استفاده نکردند؟
- [سایر] بنام خدا با سلام و احترام چرا سوه هایی که به خاطر امامان یا معصومین آمدند مثلا سوه مبارکه کوثر به خاطرحضرت فاطمه زهرا (س) آمده، نام انها در سوه ها یا آیه ها آورده نشده، اما اسامی مانند ابولهب یا فرعون و غیره آمده است؟ با تشکر
- [سایر] چرا امامان با اینکه از سرنوشت خود خبر داشتند ولی باز هم برای خود کاری نکردند؟
- [سایر] سؤال:مگر در جنگ جهانی اوّل و دوم، نهایت ظلم و تجاوز در دنیا حاکم نبوده است چرا حضرت مهدی((علیه السلام)) ظهور نکردند؟
- [سایر] آیا سندی وجود دارد که پیغمبر و امامان ما این نوع ازدواج شرعی را انجام داده باشند و یا حتی فرزندانشان این ازدواج را داشته اند و یا حداقل آنان را به این امر تشویق نمایند؟
- [سایر] آیا شیعه شدن ایرانی ها به خاطر قومیت و کینه نسبت به اعراب نبود؟
- [سایر] ما امامت را قبول داریم به خاطر غدیر.برای سایر امامان چگونه اطمینان حاصل کنیم؟
- [آیت الله علوی گرگانی] کسی که زکاْ میگیرد باید شیعه دوازده امامی باشد و اگر انسان کسی را شیعه بداند و به او زکاْ بدهد، بعد معلوم شود شیعه نبوده، باید دوباره زکاْ بدهد با تفصیلی که در )مسأله 1951) گذشت.
- [آیت الله علوی گرگانی] کافری که بعد از غروب شب عید فطر مسلمان شده، فطره بر او واجب نیست ولی مسلمانی که شیعه نبوده، اگر بعد از دیدن ماه شیعه شود، باید زکاْ فطره را بدهد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] کافری که بعد از غروب شب عید فطر مسلمان شود، فطره بر او واجب نیست، ولی مسلمانی که شیعه نبوده، اگر بعد از دیدن ماه، شیعه شود، باید زکات فطره را بدهد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . کافری که بعد از مغرب شب عید فطر مسلمان شده فطره بر او واجب نیست، ولی مسلمانی که شیعه نبوده، اگر بعد از دیدن ماه شیعه شود، باید زکات فطره را بدهد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . کسی که زکات می گیرد باید شیعه دوازده امامی باشد و اگر انسان کسی را شیعه بداند و به او زکات بدهد، بعد معلوم شود شیعه نبوده، باید دوباره زکات بدهد.
- [آیت الله وحید خراسانی] کافری که بعد از غروب شب عید فطر مسلمان شده فطره بر او واجب نیست ولی مسلمانی که شیعه نبوده اگر بعد از دیدن ماه شیعه شود باید زکات فطره را بدهد
- [آیت الله سیستانی] کافری که بعد از غروب شب عید فطر مسلمان شده ، فطره بر او واجب نیست . ولی مسلمانی که شیعه نبوده ، اگر بعد از دیدن ماه شیعه شود ، باید زکات فطره را بدهد .
- [آیت الله اردبیلی] زکات فطره بر کافری که بعد از غروب شب عید فطر مسلمان شده، واجب نیست، ولی مسلمانی که شیعه نبوده، اگر بعد از دیدن ماه شیعه شود، باید زکات فطره را بدهد.
- [آیت الله بروجردی] کافری که بعد از غروب شب عید فطر مسلمان شده، فطره بر او واجب نیست، ولی مسلمانی که شیعه نبوده، اگر بعد از دیدن ماه شیعه شود باید زکات فطره را بدهد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کسی که زکات می گیرد باید شیعه دوازده امامی باشد و اگر از راه شرعی شیعه بودن کسی ثابت، و به او زکات بدهند، و زکات تلف شود بعد معلوم شود شیعه نبوده لازم نیست دوباره زکات بدهد.