آیا امامان ما از سرنوشت خود خبر داشتند، آیا مثلاً امام حسین علیه السلام می دانستند که اگر به کربلا بروند، شهید و کشته می شوند، اگر می دانستند چرا رفتند، هنگامی که رفتند و با دشمنان مواجه شدند چرا از قدرت امامت و قدرت الهی استفاده نکردند؟ اینها تعدادی از سوالات و شبهاتی است که ممکن است در ذهن جوانان ما بوجود بیاید، همان طور که ذهن پویای شما این سوال را در خودش ایجاد کرده است. این که امامان ما از جمله امام حسین از سرنوشت خود خبر داشتند شکی در آن نیست، اما آیا این خودکشی است یا خیر جواب منفی است. زیرا امام معصوم با اینکه علم امامت دارد اما نمی تواند به نفع خود و کارهای شخصی خود از آن بهره جوید، بله در مواردی که اعجاز و اطلاع از غیب لازم باشد امام معصوم می تواند از علم خود استفاده کند، مثلاً پاسبانی که اسلحه در اختیار او قرار داده باشد، برای حفظ همان مردم و دستگیری و بازداشت مجرمان مسلح شده است ، اما برای کارهای شخصی خود و مبارزه با دشمنان خود نمی تواند از آن بهره جوید، پس امام برای خود از علم غیب استفاده نمی کند، البته هر گاه بخواهد بداند امکان با خبر شدن برای او فراهم است. پیغمبر و امام و به طور کل کسی که از جانب خداوند مأمور است در اموراتشان نباید خرق عادت کند یعنی نیابد از قدرتهای غیر عادی استفاده کنند مگر برای اعجاز و اتمام حجت برای اثبات نبوت یا امامت. در غیر این موارد امام هم باید مثل دیگر مردم به طور عادی زندگی کند. علاوه بر این مطلب، اینکه اگر امامان بخواهند در دفاع از خود، از قدرت امامت استفاده نمایند، که در این صورت بر خلق اتمام حجت نمی شود مثلاً اگر در مقام دفاع، امام کارش این باشد تا دشمن به او رو آورد و قصد جنگ داشت او را با دعا و قدرت امامتش هلاک کند این کار از لحاظ عقلانی صحیح نخواهد بود و این جور تبلغ دین به صورت زور و اجبار بی فایده خواهد بود. به طور مثال این مطلب را هم در آخر متعرض می شویم که مثلاً در جریان واقعه عاشورا از طرف ملائکه به امام حسین علیه السلام پیشنهاد یاری شد امام رد کردند بعد از ملائکه جن ها آمده و پیشنهاد یاری دادند که امام باز هم رد کردند و فرمودند من به شما ها احتیاجی ندارم من خود اگر اراده کنم این قوم هلاک خواهند شد ولی قرار است دستور الهی طبق روال عادی زندگی طی شود که در این جریان دست خیلی ها از جمله حرمله ملعون روشد که اول از امام به کوفه دعوت کرد اما سرانجام قاتل علی اصغر علیه السلام شد. جهت آگاهی بیشتر مراجعه نمائید به: 1) کتاب سید الشهدا از شهید دستغیب، 2) آموزش عقاید آیت الله مصباح، 3) حماسه حسینی شهید مطهری www.morsalat.com
آیا امامان ما از سرنوشت خود خبر داشتند، آیا مثلاً امام حسین علیه السلام می دانستند که اگر به کربلا بروند، شهید و کشته می شوند، اگر می دانستند چرا رفتند، هنگامی که رفتند و با دشمنان مواجه شدند چرا از قدرت امامت و قدرت الهی استفاده نکردند؟ اینها تعدادی از سوالات و شبهاتی است که ممکن است در ذهن جوانان ما بوجود بیاید، همان طور که ذهن پویای شما این سوال را در خودش ایجاد کرده است.
این که امامان ما از جمله امام حسین از سرنوشت خود خبر داشتند شکی در آن نیست، اما آیا این خودکشی است یا خیر جواب منفی است. زیرا امام معصوم با اینکه علم امامت دارد اما نمی تواند به نفع خود و کارهای شخصی خود از آن بهره جوید، بله در مواردی که اعجاز و اطلاع از غیب لازم باشد امام معصوم می تواند از علم خود استفاده کند، مثلاً پاسبانی که اسلحه در اختیار او قرار داده باشد، برای حفظ همان مردم و دستگیری و بازداشت مجرمان مسلح شده است ، اما برای کارهای شخصی خود و مبارزه با دشمنان خود نمی تواند از آن بهره جوید، پس امام برای خود از علم غیب استفاده نمی کند، البته هر گاه بخواهد بداند امکان با خبر شدن برای او فراهم است.
پیغمبر و امام و به طور کل کسی که از جانب خداوند مأمور است در اموراتشان نباید خرق عادت کند یعنی نیابد از قدرتهای غیر عادی استفاده کنند مگر برای اعجاز و اتمام حجت برای اثبات نبوت یا امامت. در غیر این موارد امام هم باید مثل دیگر مردم به طور عادی زندگی کند. علاوه بر این مطلب، اینکه اگر امامان بخواهند در دفاع از خود، از قدرت امامت استفاده نمایند، که در این صورت بر خلق اتمام حجت نمی شود مثلاً اگر در مقام دفاع، امام کارش این باشد تا دشمن به او رو آورد و قصد جنگ داشت او را با دعا و قدرت امامتش هلاک کند این کار از لحاظ عقلانی صحیح نخواهد بود و این جور تبلغ دین به صورت زور و اجبار بی فایده خواهد بود. به طور مثال این مطلب را هم در آخر متعرض می شویم که مثلاً در جریان واقعه عاشورا از طرف ملائکه به امام حسین علیه السلام پیشنهاد یاری شد امام رد کردند بعد از ملائکه جن ها آمده و پیشنهاد یاری دادند که امام باز هم رد کردند و فرمودند من به شما ها احتیاجی ندارم من خود اگر اراده کنم این قوم هلاک خواهند شد ولی قرار است دستور الهی طبق روال عادی زندگی طی شود که در این جریان دست خیلی ها از جمله حرمله ملعون روشد که اول از امام به کوفه دعوت کرد اما سرانجام قاتل علی اصغر علیه السلام شد.
جهت آگاهی بیشتر مراجعه نمائید به: 1) کتاب سید الشهدا از شهید دستغیب، 2) آموزش عقاید آیت الله مصباح، 3) حماسه حسینی شهید مطهری
www.morsalat.com
- [سایر] چرا امامان(ع) با علم به شهادت خود، از علم غیب استفاده نکردند؟
- [سایر] با توجه به اینکه امامان معصوم(ع) ما را می بینند و با توجه به زیارت جامعه و عقیده شیعه که امامان علم خدایی دارند و از آینده هر شخص خبر دارند پس چه دلیلی دارد که هر هفته اعمال ما به امام زمان(عج) عرضه شود و چه لزومی دارد که امام معصوم(ع) از اعمال ما ناراحت شود در حالی می داند ما نهایتا کافر می میریم یا مؤمن.
- [سایر] معجزه امامان شیعه چیست؟
- [سایر] آیا از امامان قبل نصی بر امامت امامان کودک بوده است ؟
- [سایر] آیا عصمت امامان علیهم السلام در دوری شیعیان از گناه نیز تأثیر دارد؟ آیا این درست است که امامان برای گناهان شیعه استغفار می کردند؟
- [سایر] چه ضرورتی دارد که امام معصوم باشد و چگونه مشخص میشود که امام معصوم است؟
- [سایر] چه ضرورتی دارد که امام معصوم باشد و چگونه مشخص می شود که امام معصوم است؟
- [سایر] امامان کیستند؟
- [سایر] آیا امامان شیعه خلیفه ی پیامبرند؟
- [سایر] امامان(ع) از نظر سیاسی چطور حکومت می کردند؟ روش های امامان(ع) برای رسیدن به حکومت چگونه بود؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر مسلمانی به یکی از دوازده امام: دشنام دهد، یا با آنان دشمنی داشته باشد، نجس است.
- [آیت الله بروجردی] اگر مسلمانی به یکی از دوازده امام دشنام دهد، یا با آنان دشمنی داشته باشد، نجس است.
- [امام خمینی] اگر مسلمانی به یکی از دوازده امام دشنام دهد یا با آنان دشمنی داشته باشد، نجس است.
- [آیت الله سیستانی] شخصی که به یکی از دوازده امام علیهمالسلام از روی دشمنی دشنام دهد ، نجس است . 9 شراب :
- [آیت الله جوادی آملی] :اگرچه امامان (ع) ،انفال را برای شیعیان حلال کرده اند؛ ولی تصرف در آن باید به اذن ولیّ مسلمین باشد . ولیّ مسلمین گاهی مجانی اذن می دهد و گاهی برای رعایت حال محرومان جامعه، با دریافت عوض , اجازه میدهد.
- [آیت الله جوادی آملی] .مال مجهول المالک را باید به فقیه جامع الشرای ط که نائب امام معصوم(ع)است، پرداخت کرد; یا به اذن او صدقه داد.
- [آیت الله سبحانی] نماز در حرم امامان(علیهم السلام) مستحب است و نماز در حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین(علیه السلام) برابر دویست هزار نماز است.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر برای حرم یکی از امامان یا امامزادگان نذر کند؛ باید آن را بنا بر احتیاط در تعمیر و روشنائی و فرش حرم و مانند اینها مصرف کند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] نماز در حرم امامان(علیهم السلام) مستحب است، بلکه در حدیث آمده نماز در حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین(علیه السلام) برابر با دویست هزار نماز است.
- [آیت الله اردبیلی] نماز خواندن در حرم امامان علیهمالسلام مستحب و بلکه بهتر از مسجد است و نماز در حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین علیهالسلام برابر با دویست هزار نماز است.