در فتوای دیگر از یک مفتی عربستانی برگزاری جشن تولد و سالگرد ازدواج باطل و حرام اعلام شده است. در همین راستا شیخ عبدالعزیز آل شیخ، افزود جشن تولد خلاف حق است. اگر فرزند انسان سالم به دنیا آمد و یا زندگی زناشویی سالها ادامه پیدا کرد مسلمان باید تنها خدا را شکر کند. وی که در پاسخ به سوال یک روزنامه درباره جواز برگزاری جشن تولد و سالگرد ازدواج سخن می گفت ادامه داد: مسلمانان تنها دو عید دارند عید فطر و عید قربان، که از پایه های اسلام هستند و همچنین روز جمعه که عید هفته محسوب می شود. اما به جز اینها عید دیگری در اسلام نیست. عبدالعزیز آل شیخ البته اشاره ای به عید غدیر در بین شیعیان و سیره مسلمانان در برگزاری و بزرگداشت ایام مبارک سال نکرد. وی در ادامه گفت: این مسیحیان هستند که اعیاد زیادی دارند. عید مادر، عید شجره، عید برای هر چیز دیگر، هرسال هم عیدی به مناسبت سالروز تولد فلان شخص دارند و در این روزها شمع روشن میکنند و غذا پخش میکنند. این در حالی است که اندکی پیش یکی از علمای عربستان در تلویزیون این کشور گفته بود اگر جشنهای تولد بدون اطلاق اسم عید بر آنها باشد جایز است.
در فتوای دیگر از یک مفتی عربستانی برگزاری جشن تولد و سالگرد ازدواج باطل و حرام اعلام شده است.
در همین راستا شیخ عبدالعزیز آل شیخ، افزود جشن تولد خلاف حق است. اگر فرزند انسان سالم به دنیا آمد و یا زندگی زناشویی سالها ادامه پیدا کرد مسلمان باید تنها خدا را شکر کند.
وی که در پاسخ به سوال یک روزنامه درباره جواز برگزاری جشن تولد و سالگرد ازدواج سخن می گفت ادامه داد: مسلمانان تنها دو عید دارند عید فطر و عید قربان، که از پایه های اسلام هستند و همچنین روز جمعه که عید هفته محسوب می شود. اما به جز اینها عید دیگری در اسلام نیست.
عبدالعزیز آل شیخ البته اشاره ای به عید غدیر در بین شیعیان و سیره مسلمانان در برگزاری و بزرگداشت ایام مبارک سال نکرد.
وی در ادامه گفت: این مسیحیان هستند که اعیاد زیادی دارند. عید مادر، عید شجره، عید برای هر چیز دیگر، هرسال هم عیدی به مناسبت سالروز تولد فلان شخص دارند و در این روزها شمع روشن میکنند و غذا پخش میکنند.
این در حالی است که اندکی پیش یکی از علمای عربستان در تلویزیون این کشور گفته بود اگر جشنهای تولد بدون اطلاق اسم عید بر آنها باشد جایز است.
- [سایر] وهابیت در مورد برگزاری جشن تولد و جشن سالگرد ازدواج چه حکمی دارد؟
- [سایر] آیا گرفتن جشن تولد حرام است؟
- [سایر] دلیل جشن تولد پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) و ائمه (علیهم السلام) چیست؟ گفته شده است که جشن روزهای تولد بدعت است؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] انجام مراسم جشن عروسی یا تولد در ماه محرم وصفر چه حکمی دارد ؟
- [سایر] سلام علیکم جمعه(25بهمن)بیست ودومین سالگرد تولد منه.بیست و یک سال رو تموم کردم... . دعای خیر شما کادوی تولد منه... . بیست و دو سالگیم خیلی مهمه چون قراره مهمترین کار زندگیم رو انجام بدم...تصمیم گرفتم ازدواج کنم!!! التماس دعا یاعلی در پناه حق
- [سایر] من 7 سال است که ازدواج کردهام در این مدت تمام مدت سالگرد ازدواج تولد همسرم کادو میخرم ولی او هرگز او این کارها را نمی کند میخواهم روشی را به من نشان دهید که او هم یاد بگیرد و برای من خیلی مهم است بطوری که در سالگرد و تولدم خیلی ناراحت میشوم او اصلاً به روی خود نمیآورد و اینک تولدش است میخواهم از شما کمک بگیرم که آیا دوباره تلاش کنم یا دیگر من هم مثل او باشم.
- [سایر] نظر شما برای گرفتن جشن تولّد برای بچههایمان چیست و در چه صورت میتواند اثرات منفی و یا مثبت در تربیت دینی بچهها داشته باشد؟
- [سایر] وهابیت ازدواج موقت هم دارند؟
- [سایر] آیا حضرت مریم بعد از تولد حضرت عیسی ازدواج کرد؟
- [سایر] حکم ازدواج با محارم در وهابیت چیست؟
- [آیت الله بهجت] دست زدن (کف زدن) در مجالس جشن و سخنرانی جهت تشویق افراد اگر به حد لهو نرسد مانعی ندارد.
- [آیت الله جوادی آملی] .مستحب است هنگام تولد نوزاد، پیش از افتادن بند ناف یا پس از آن, در گوش راست او اذان و در گوش چپ او اقامه گفته شود.
- [آیت الله اردبیلی] در روز هفتم تولّد نوزاد چند عمل مستحب است: اوّل:تراشیدن سر نوزاد. دوم:ختنه کردن نوزاد. سوم:دادن ولیمه ختنه. چهارم: عقیقه، یعنی قربانی کردن گوسفند یا گاو یا شتر.
- [آیت الله اردبیلی] اگر بچّه چهار ماههای مرده به دنیا بیاید و بدن او سرد شده باشد و عرفا بر تماس بدن مادر با بدن او در حین تولد، مسّ میّت صدق کند، مادر او بنابر احتیاط واجب باید غسل مسّ میّت کند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر معلوم نباشد پسر بزرگتر کدام است یعنی تاریخ تولد پسرها درست روشن نباشد، قضای نماز و روزه پدر و مادر بر هیچ کدام واجب نیست، ولی احتیاط مستحب آن است که بین خودشان قسمت کنند.
- [آیت الله بهجت] اگر مالی را برای کسانی که بهدنیا نیامدهاند وقف کند درست نیست، ولی وقف برای اشخاصی که بعضی از آنها بهدنیا آمدهاند صحیح و آنها که بهدنیا نیامدهاند بعد از تولّد با دیگران شریک میشوند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر در بین کسانی که ارث میبرند کودکی باشد که هنوز متولد نشده باشد: الف: اگر بدانند پسر است یا دختر و یک نفر است یا دو نفر سهم الارث او را برای او کنار میگذارند و اگر بعد از تولد معلوم شد اشتباه کرده اند یا کودک مرده به دنیا آمد جبران میکنند. ب: اگر بدانند یک نفر است ولی ندانند دختراست یا پسر سهم الارث یک پسر را برای او کنار میگذارند و اگر بعد از تولد معلوم شود اشتباه شده جبران میکنند. ج: اگر ندانند که چند نفر است و چه جنسی دارد بنا بر احتیاط واجب سهم الارث دو پسر را برای او کنار میگذارند و بعد از تولد اگر اشتباه شده بود جبران میکنند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر برای روضه خوانی و مراسم سوگواری یا جشن مذهبی و مانند آن مسجد را چادر بزنند و سیاهی بکوبند و اسباب چای و غذا در آن ببرند، در صورتی که این کارها به مسجد ضرر نرساند و مانع نماز خواندن نشود اشکال ندارد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] ازدواج موقّت هر چند برای لذّت بردن هم نباشد صحیح است، همسر موقّت را (متعه) یا (صیغه) نیز میگویند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] ازدواج از مستحبات است و اگر کسی بترسد که با ترک ازدواج در حرام بیفتد ازدواج بر او واجب است.