در کتب تاریخی در مورد ازدواج بلال مطالبی آورده شده است؛ مثلا گفته شده که به پیشنهاد و اصرار پیامبر (ص) با زنی از بنی کنانه ازدواج کرد[1] و در بعضی گفته شده با زنی از بنی زهره ازدواج کرد[2] و در جایی دیگر آمده است که به همراه برادرش از خانواده ای یمنی خواستگاری کردند.[3] اما در مورد فرزندان بلال فقط در بعضی کتب یکی از نوادگان بلال، هلال بن عبد الرحمان معرفی شده که نسلش را به سلیمان بن بلال بن رباح رسانده اند[4] از اینجا فهمیده می شود سلیمان فرزند بلال بوده است . در غیر این مورد در کتب تاریخی نشانی از فرزندان بلال دیده نشد. [1] انساب الاشراف، ج 1، ص190؛ الطبقات الکبری، ج 3، ص 179. [2] الطبقات الکبری، ج 3، ص 180. [3] الاصابة، ج 2، ص199؛ الطبقات الکبری، ج 3، ص 179. [4] البدایة و النهایة، ج 12، ص 195.
در کتب تاریخی در مورد ازدواج بلال مطالبی آورده شده است؛ مثلا گفته شده که به پیشنهاد و اصرار پیامبر (ص) با زنی از بنی کنانه ازدواج کرد[1] و در بعضی گفته شده با زنی از بنی زهره ازدواج کرد[2] و در جایی دیگر آمده است که به همراه برادرش از خانواده ای یمنی خواستگاری کردند.[3] اما در مورد فرزندان بلال فقط در بعضی کتب یکی از نوادگان بلال، هلال بن عبد الرحمان معرفی شده که نسلش را به سلیمان بن بلال بن رباح رسانده اند[4] از اینجا فهمیده می شود سلیمان فرزند بلال بوده است . در غیر این مورد در کتب تاریخی نشانی از فرزندان بلال دیده نشد.
[1] انساب الاشراف، ج 1، ص190؛ الطبقات الکبری، ج 3، ص 179. [2] الطبقات الکبری، ج 3، ص 180. [3] الاصابة، ج 2، ص199؛ الطبقات الکبری، ج 3، ص 179. [4] البدایة و النهایة، ج 12، ص 195.
- [سایر] بلال حبشی کیست؟
- [سایر] برخورد بلال حبشی درباره خلافت چگونه بود؟
- [سایر] پس از رحلت پیامبر اکرم(ص) بلال چند بار اذان گفت؟
- [سایر] آیا پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله به غیر از بلال مؤذن دیگری هم داشت؟
- [سایر] آیا سلمان فارسی، مالک اشتر و پسرش ابراهیم اشتر، مقداد، اباذر، عمار یاسر، بلال در زمان ظهور زنده می شوند؟
- [سایر] من یه دختر ایرانی 17 ساله مسلمان هستم که دین اسلام رو قبول دارم و آن را از بهترین ادیان الهی می دانم ولی چیزهای خیلی محدودی از آن می دانم مثل زندگی نامه محدودی از پانزده پیامبر و حضرت محمد و دوازده امام معصوم و سلمان فارسی و بلال حبشی ... من می خواهم بدانم که شیعه حضرت علی واقعا کیه؟ جایگاهش چیه؟ لطفا منو راهنمایی کنید.
- [سایر] آیا حضرت خدیجه(س) قبل از ازدواج با پیامبر همسران و فرزندانی داشته است؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در فرض فوق حکم فرزندانی که از این ازدواج پیدا شده اند چیست؟
- [سایر] دیدگاه قرآن درباره فرزندانی که خارج از ازدواج متولد شدند چیست؟
- [آیت الله بهجت] در فرض فوق حکم فرزندانی که از این ازدواج پیدا شده اند چیست؟
- [آیت الله سبحانی] ازدواج موقت پس از تمام شدن مدت عده دارد، و فرزندانی که از آن متولد می شوند، تمام حقوق فرزندی را دارند و از پدر و مادر و بستگان خود ارث می برند هر چند آن زن و شوهر از یکدیگر ارث نبرند. احکام نگاه کردن
- [آیت الله مکارم شیرازی] ازدواج موقت بعد از تمام شدن مدت آن، عده دارد، به شرحی که در کتاب طلاق خواهدآمد و فرزندانی که از آن متولد می شوند تمام حقوق فرزندی را دارند و از پدر و مادر و بستگان خود ارث می برند هرچند آن زن و شوهر از هم ارث نمی برند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] ازدواج موقت بعد از تمام شدن مدت آن، عده دارد، به شرحی که در کتاب طلاق خواهدآمد و فرزندانی که از آن متولد می شوند تمام حقوق فرزندی را دارند و از پدر و مادر و بستگان خود ارث می برند هرچند آن زن و شوهر از هم ارث نمی برند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] ازدواج موقّت هر چند برای لذّت بردن هم نباشد صحیح است، همسر موقّت را (متعه) یا (صیغه) نیز میگویند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] ازدواج از مستحبات است و اگر کسی بترسد که با ترک ازدواج در حرام بیفتد ازدواج بر او واجب است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] به واسطه عقد ازدواج زن و مرد به هم حلال می شوند و آن بر دو قسم است: ازدواج دائم که همیشگی است و زنی را که به این عقد در می آید (دائمه) گویند و ازدواج موقت که برای مدت معینی عقد زناشوئی می بندند، خواه این مدت کوتاه باشد یا طولانی و آن را (متعه) و (صیغه) نیز می نامند.
- [آیت الله بهجت] زن مسلمان، نمیتواند با مرد غیر مسلمان ازدواج نماید و مرد مسلمان هم نمیتواند با زنان کافری که اهل کتاب نیستند، ازدواج کند، ولی با زنانی که یهودی و یا نصرانی باشند، موقتاً بهصورت صیغه میتواند ازدواج نماید.
- [آیت الله اردبیلی] اگر مخارج ازدواج پسر بر پدر واجب باشد، پدر نمیتواند مخارج ازدواج او را از زکات مال خود بدهد و همچنین اگر مخارج ازدواج پدر بر پسر واجب باشد، پسر نمیتواند مخارج ازدواج او را از زکات مال خود بپردازد و در غیر این صورت پرداخت مخارج ازدواج از زکات جایز است.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر با مادر یا خواهر یا دختر کسی ازدواج نماید و بعد از ازدواج با آن کس لواط کند؛ آنها بر او حرام نمی شوند مگر اینکه آن ازدواج به طلاق یا مانند آن در زمان لواط به هم بخورد و لواط کننده بخواهد دوباره با آنها ازدواج کند و در این صورت احتیاط واجب آن است که با آنها ازدواج ننماید.
- [آیت الله خوئی] اگر با مادر یا خواهرپسری ازدواج نماید و بعد از ازدواج با آن پسر لواط کند، آنها بر او حرام نمیشوند مگر آن ازدواج به طلاق یا مانند آن به هم بخورد و لواطکننده بخواهد دوباره با آنها ازدواج کند در اینصورت احتیاط واجب آن است که با آنها ازدواج ننماید.