راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
رساله عملیه آیت الله خوئی
آدرس:
http://aminsearch.com
کلمات تشهد باید به عربی صحیح و به طوری که معمول است پشت سر هم گفته شود.
عنوان مسئله:
کلمات
تشهد
باید به
عربی
صحیح و به طوری که معمول است
پشت
سر هم گفته شود.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
آیا کافی است در اتصال بین شهر و روستا امتداد یک خط واحدی از خانههای پشت سر هم به طوری که اگر این خانهها نبود هر آینه روستا جدای از شهر بود یا اینکه باید در اتصال بیشتر از یک خط واحد باشد؟
آیا ایستادن زیر شیر آبِ زیاد، به طوری که تمام سر را فرا میگیرد موجب بطلان روزهاش میشود؟
در نماز جماعت مأموم باید پشت سر امام بایستد آیا در حال سجده هم لازم است محل سجده مأموم پشت پای امام باشد یا میتواند مأموم پیشانی خود را در پهلوی امام در حال سجده قرار دهد فقط از سر امام جلو نباشد؟
اگر امام جماعت شیعه باشد ولی جامع شرایط امام جماعت نباشد، آیا جایز است به خاطر مصلحت شرعیه نماز جهریه را به صورت اخفات بجا آورد و پشت سر او، متابعت او را نماید؟
شما در کتاب منهاج الصالحین (رساله عربی) در مسئله (818) در نماز جماعت فرمودهاید اگر مأموم سهواً پیش از امام سر از رکوع یا سجده بردارد باید به رکوع یا سجده برگردد و اگر عمداً برنگشت جماعتش باطل و منفرد میشود. آیا در صورت اضطرار نیز این بطلان وجود دارد مثل اینکه بداند اگر رکوع کند به امام نمیرسد؟
در موقع ازدحام گاهی دایره طواف تا پشت مقام منتهی میشود و بعضی در وسط طائفین نماز میخوانند و سد راه طائفین مینمایند. آیا نماز آنها صحیح است یا خیر؟
کسی که صیغه عقد نکاح خوانده و یک غلط نحوی نموده در صیغه، به طوری که اخلال به معنای مقصود نمیزند، ولیکن بعد از دخول این مطلب برای او آشکار شده، آیا نکاح او صحیح است؟
اگر طلاق دهد مردی زن خود را طلاق رجعی و زن او حامله باشد و نزد آشکار شدن ولادت او اراده رجوع نمود به طوری که نصف بچه از رحم خارج شده آیا این رجوع صحیح است یا خیر؟
در معامله سلف (با رعایت شرایط) چنانچه فروشنده با خریدار شرط کند یا شرط نکرده، از خریدار خواهش کند که موقع سررسید بیع، عین جنس را به قیمت معمول وقتِ تحویل، به فروشنده اوّل بفروشد آیا این شرط صحیح است و لازم الوفاء است یا خیر؟
در نماز جماعت که در مسئله 1485 توضیح فرمودهاید: اگر مأموم سهواً قبل از امام به رکوع رود و طوری باشد که اگر برگردد مقداری از قرائت را درک میکند و برگردد نمازش صحیح است، بفرمائید اگر امام قنوت میخواند باید برگردد و اگر برنگشت تا امام قنوت را خواند و داخل رکوع شد نمازش چه صورت دارد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله خامنه ای] اگر امام جماعت تلفظ یکی از کلمات تشهد را یقیناً صحیح نخواند و علی رغم تذکر به وی اصلاح نکند حکم نماز چیست؟
[سایر] دلایل استفاده از همزه در آخر کلمات قرآنی و عربی؛ مانند: (اسماء)، (ماء) و...، چیست؟
[سایر] چه زمانی اگر الف و لام بر سر کلمهای بیاید به معنای "برای" است؛ زیرا بیشتر کلمات عربی با "ال" شروع میشوند؛ مانند: "الناس"، "الخناس" و... .
[آیت الله خامنه ای] آیا نماز خواندن پشت سر امام جماعتی که شغل قضاوت دارد، ولی مجتهد نیست، صحیح است؟
[آیت الله بهجت] آیا نماز خواندن پشت سر امام جماعتی که شغل قضاوت دارد، ولی مجتهد نیست، صحیح است؟
[آیت الله اردبیلی] آیا نماز جماعت در پشت سر امام جماعت اخباری، صحیح است؟
[سایر] آیا در قرآن کلمات غیر عربی وجود دارد؟ تنها کلمه ترکی که در قرآن آمده چیست؟ در کدام سوره و آیه قرار دارد؟
[سایر] آیا این روایت صحیح است که «در روز قیامت هر فرد پشت سر امام هم نام خود می ایستد؟
[آیت الله خامنه ای] عده ای معتقدند که قرائت بعضی از ائمه جمعه صحیح نیست، زیرا یا حروف را آنگونه که هست، ادا نمی کنند و یا حرکت آنها را طوری تغییر می دهند که دیگر آن حرف نیست. آیا اقتدا به آنان بدون اعاده نمازی که پشت سر آنان خوانده می شود، صحیح است؟
[آیت الله بهجت] اگر کسی حرف "صاد" را طوری بگوید که مثلاً از حرف "سین" یا "ثاء" تمایز داده شود، هر چند به طور کامل طبق قرائت عربی نباشد، آیا قرائت او در نماز صحیح است یا خیر؟
مسائل مرتبط از این مرجع
انسان باید نماز را با موالات بخواند، یعنی کارهای نماز مانند رکوع و سجود و تشهد را پی در پی و پشت سر هم بهجا آورد، و چیزهایی را که در نماز میخواند به طوری که معمول است پشت سر هم بخواند، و اگر به قدری بین آنها فاصله بیندازد که نگویند نماز میخواند، نمازش باطل است.
اگر انسان ناچار شود که در زمین گل نماز بخواند، چنانچه آلوده شدن بدن و لباس برای او مشقت ندارد، باید سجده و تشهد را به طور معمول بهجا آورد، و اگر مشقت دارد، در حالی که ایستاده، برای سجده با سر اشاره کند و تشهد را ایستاده بخواند، و نمازش صحیح است.
اگر در نماز سهواً بین حرفها یا کلمات فاصله بیندازد و فاصله به قدری نباشد که صورت نماز از بین برود، چنانچه مشغول رکن بعد نشده باشد باید آن حرفها یا کلمات را به طور معمول بخواند و درصورتی که چیزی بعد از آن خوانده شده لازم است تکرار نماید و اگر مشغول رکن بعد شده باشد، نمازش صحیح است.
کسی که بر میت نماز میخواند، باید رو به قبله باشد و نیز واجب است میت را مقابل او به پشت بخوابانند، به طوری که سر او به طرف راست نمازگزار و پای او بطرف چپ نمازگزار باشد.
اگر به واسطة خوردن یا آشامیدن عمدی، موالات نماز به هم بخورد، یعنی طوری که نگویند نماز را پشت سر هم میخواند، بنابر احتیاط واجب باید نماز را دوباره بخواند.
اگر صفهای جماعت تا درب مسجد برسد، کسی که مقابل در، پشت صف ایستاده نمازش صحیح است، و نیز نماز کسانی که پشت سر او اقتدا میکنند صحیح میباشد، بلکه نماز کسانی که دو طرف ایستادهاند و از جهت مأموم دیگر اتصال به جماعت دارند نیز صحیح است.
اگر سهواً پیش از امام به رکوع رود و طوری باشد که اگر سر بردارد به مقداری از قرائت امام میرسد، چنانچه سر بردارد و با امام به رکوع رود نمازش صحیح است و اگر عمداً برنگردد نمازش باطل است.
اذان و اقامه باید به عربی صحیح گفته شود، پس اگر به عربی غلط بگوید یا بهجای حرفی حرف دیگر بگوید، یا مثلًا ترجمه آن را به فارسی بگوید، صحیح نیست.
سجده بر برگهایی که خوردن آن در بعضی از شهرها معمول است، و در شهرهای دیگر معمول نیست، و نیز سجده بر میوه نارس صحیح نیست.
بهتر آن است درحال اختیار در سجده سه مرتبه (سبحان الله) و یک مرتبه (سبحان ربی العلی و بحمده) بگوید و باید این کلمات دنبال هم و به عربی صحیح گفته شود و ظاهر این است که گفتن هر ذکری که به این مقدار باشد کفایت میکند و مستحب است (سبحان ربی العلی و بحمده) را سه یا پنج یا هفت مرتبه یا بیشتر بگوید.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله سیستانی] کلمات تشهّد باید به عربی صحیح و به طوری که معمول است پشت سر هم گفته شود .
[آیت الله علوی گرگانی] کلمات تشهّد باید به عربی صحیح و به طوری که معمول است پشت سر هم گفته شود.
[آیت الله وحید خراسانی] کلمات تشهد باید به عربی صحیح و به طوری که معمول است پشت سر هم گفته شود
[آیت الله سبحانی] کلمات تشهّد باید به عربی صحیح و به طوری که معمول است پشت سر هم گفته شود.
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] کلمات تشهد باید به عربی صحیح و به طوری که معمول است پشت سر هم گفته شود.
[آیت الله بروجردی] کلمات تشهّد باید به عربی صحیح و به طوری که معمول است پشت سر هم گفته شود.
[امام خمینی] کلمات تشهد باید به عربی صحیح و به طوری که معمول است پشت سر هم گفته شود.
[آیت الله نوری همدانی] کلمات تشهد باید به عربی صحیحو به طوری که معمول است پشت سر هم گفته شود .
[آیت الله فاضل لنکرانی] کلمات تشهد باید به عربی صحیح و به طوری که معمول است پشت سرهم گفته شود.
[آیت الله بهجت] کلمات تشهّد باید به عربی صحیح و بهطوریکه معمول است پشت سر هم گفته شود.
تشهد
تَشَهُد از اجزای نماز است که در رکعت دوم و رکعت آخر نماز پس از دو سجده خوانده میشود.
عربی
زبان عربی، یکی از زبان های زنده دنیا است که از آن به زبان اهل بهشت و زبان قرآن نیز تعبیر می کنند.
پشت
حدّ فاصل میان استخوان لگن و کتف انسان را پشت گویند. این عنوان در بابهای طهارت، صلات و دیات آمده است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*