راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
رساله عملیه آیت الله بروجردی
آدرس:
http://www.broujerdi.ir
کلمات تشهّد باید به عربی صحیح و به طوری که معمول است پشت سر هم گفته شود.
عنوان مسئله:
کلمات تشهّد باید به
عربی
صحیح و به طوری که معمول است
پشت
سر هم گفته شود.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
طلّابی که در نجف اشرف خیال اقامت مدّتی را دارند و معمولاً درفصل تابستان سرِ هر هفته به مسجد کوفه میروند و یا بعض از شبهای جمعه را که پشت سر هم به کربلا مشرّف میشوند و در مراجعت قصد اقامه عشره ندارند، به طوری که هفته بعدش نیز عازم هستند، آیا در حکم مسافر میشوند یا نه و در صورتی که در حکم مسافر نباشند داخل در عنوان کدام یک از اقسام وطن هستند؟
شخصی قبلاً باغی احداث میکند و دیواری اطراف آن میکشدشخصی دیگر بعداً در یک طرف پشت دیوار آن باغ دیگری احداث میکند و درخت در آن مینشاند به طوری که شاخههای آن درختها در باغ اوّلی سایه میاندازد، آیا صاحب باغ اوّلی حق دارد که به صاحب باغ دوّمی بگوید: این درختها را بِکَن برای باغ من ضرر دارد؟
شخصی قبلاً باغی احداث میکند و دیواری اطراف آن میکشدشخصی دیگر بعداً در یک طرف پشت دیوار آن باغ دیگری احداث میکند و درخت در آن مینشاند به طوری که شاخههای آن درختها در باغ اوّلی سایه میاندازد، آیا صاحب باغ اوّلی حق دارد که به صاحب باغ دوّمی بگوید: این درختها را بِکَن برای باغ من ضرر دارد؟
مردی سال قبل به مکّه معظّمه مشرّف شد و تمام اعمال را به جا آورده، ولی سر نتراشید و مراجعت نمود، حج او صحیح است یا خیر؟
اسکناسهایی که فعلاً در مملکت ما معمول است جهت تخلّص ازربا آنها را معامله مینمایند. مثلاً: صد تومان اسکناس را میفروشند به شخصی به یکصد و ده تومان اسکناس به مدّت یک سال - مثلاً - آیا این قسم معامله صحیح است یا خیر؟
حضرت آیة اللَّه! جُعلت فداک! قبرستان قریه ما در طرف پشت به قبله قریه واقع است، آیا بنا بر این میّت را که میخواهیم به طرف آن قبرستان ببریم آیا لازم است که از طرفی او را ببریم که سر او به طرف قبله باشد یا خیر؟
شخص یک ساعت یا کمتر یا بیشتر قبل از وقت وضو میگیرد به قصد کون بر طهارت و لکن محرّک واقعی او نماز خواندن در وقت است، به طوری که اگر نبود آن نماز، در این وقت وضو نمیگرفت، آیا چنین وضو صحیح است یاخیر؟
در بانکها دو طریق معامله برات معمول است: یکی برات خارج و آن به این طریق است که تاجری در یزد مثلاً هزار تومان به حواله تاجر قم مینویسد به مدّت معیّن و میدهد به بانک و مثلاً نهصد و پنجاه تومان نقد میگیرد و بانک سرِ موعد هزار تومان از طرف دریافت میکند. طریق دیگر برات شهریست و آن اینست که زید مینویسد به عمرو که هزار تومان پس از مدّت یک ماه - مثلاً - به بانک بدهد، عمرو هم قبولی مینویسد، وزید برات را به بانک میدهد و نهصد تومان نقد میگیرد و سرِ موعد هزار تومان را غالباً خود زید و گاهی عمرو به بانک میدهد، حکم این دو معامله را بیان فرمایید، در صورت عدم صحّت و رَبَوی بودن آن، آیا راه شرعی برای تخلّص ازربا تصوّر میشود یا نه؟
چه میفرمایید دربارهی کسی که در حال اختیار موقع احرام بستن عزم نشستن در اتومبیل سر پوشیده را دارد و حال آن که از جمله اشیای محرمّه برمُحرِم، تظلیل در حال حرکت است، آیا صدور قصد قربت و نیّت از چنین شخصی - که در حال نیّت قصد تظلیل و دادن کفّاره برای تقصیر خود دارد - ممکن و صحیح است یا خیر؟ و آیا حج چنین شخصی - که فقط به منظور آسایش خود در اتومبیل سرپوشیده حرکت میکند در صورتی که اتومیل سر باز هم برای او ممکن است و قوّه بدنی هم دارد که با اتومبیل سر باز حرکت کند - با این حال، در حال نیّت عازم برتقصیر و دادن کفّاره است، صحّت این حج چه صورت دارد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله خامنه ای] اگر امام جماعت تلفظ یکی از کلمات تشهد را یقیناً صحیح نخواند و علی رغم تذکر به وی اصلاح نکند حکم نماز چیست؟
[سایر] دلایل استفاده از همزه در آخر کلمات قرآنی و عربی؛ مانند: (اسماء)، (ماء) و...، چیست؟
[سایر] چه زمانی اگر الف و لام بر سر کلمهای بیاید به معنای "برای" است؛ زیرا بیشتر کلمات عربی با "ال" شروع میشوند؛ مانند: "الناس"، "الخناس" و... .
[آیت الله خامنه ای] آیا نماز خواندن پشت سر امام جماعتی که شغل قضاوت دارد، ولی مجتهد نیست، صحیح است؟
[آیت الله بهجت] آیا نماز خواندن پشت سر امام جماعتی که شغل قضاوت دارد، ولی مجتهد نیست، صحیح است؟
[آیت الله اردبیلی] آیا نماز جماعت در پشت سر امام جماعت اخباری، صحیح است؟
[سایر] آیا در قرآن کلمات غیر عربی وجود دارد؟ تنها کلمه ترکی که در قرآن آمده چیست؟ در کدام سوره و آیه قرار دارد؟
[سایر] آیا این روایت صحیح است که «در روز قیامت هر فرد پشت سر امام هم نام خود می ایستد؟
[آیت الله خامنه ای] عده ای معتقدند که قرائت بعضی از ائمه جمعه صحیح نیست، زیرا یا حروف را آنگونه که هست، ادا نمی کنند و یا حرکت آنها را طوری تغییر می دهند که دیگر آن حرف نیست. آیا اقتدا به آنان بدون اعاده نمازی که پشت سر آنان خوانده می شود، صحیح است؟
[آیت الله بهجت] اگر کسی حرف "صاد" را طوری بگوید که مثلاً از حرف "سین" یا "ثاء" تمایز داده شود، هر چند به طور کامل طبق قرائت عربی نباشد، آیا قرائت او در نماز صحیح است یا خیر؟
مسائل مرتبط از این مرجع
انسان باید نماز را با موالات بخواند، یعنی کارهای نماز مانند رکوع و سجود و تشهّد را پشت سر هم به جا آورد و چیزهایی را که در نماز میخواند به طوری که معمول است پشت سر هم بخواند و اگر به قدری بین آنها فاصله بیندازد که نگویند نماز میخواند، نمازش باطل است.
اگر انسان ناچار شود که در زمین گِل نماز بخواند، چنانچه آلوده شدن بدن و لباس برای او مشقّت ندارد، باید سجده و تشهّد را به طور معمول به جا آورد و اگر مشقّت دارد میتواند در حالی که ایستاده برای سجده با سر اشاره کند و تشهّد را ایستاده بخواند و اگر سجده و تشهّد را به طور معمول هم به جا آورد، نمازش صحیح است.
گفتن (اَللهُ اَکبرُ) در اوّل هر نماز واجب و رکن است و باید حروف (الله) و حروف (اکبر) و دو کلمة (الله) و (اکبر) را پشت سر هم بگوید و نیز باید این دو کلمه به عربی صحیح گفته شود و اگر به عربی غلط بگوید، یا مثلاً ترجمهی آن را به فارسی بگوید صحیح نیست.
باید تکبیرها و دعاها را طوری پشت سر هم بخواند که نماز از صورت خود خارج نشود.
اگر در نماز سهواً بین حرفها یا کلمات فاصله بیندازد و فاصله به قدری نباشد که صورت نماز از بین برود، چنانچه مشغول رکن بعد نشده باشد، باید آن حرفها یا کلمات را به طور معمول بخواند و اگر مشغول رکن بعد شده باشد، نمازش صحیح است.
کسی که به میت نماز میخواند باید رو به قبله باشد و نیز واجب است میت را مقابل او به پشت بخوابانند به طوری که سر او به طرف راست نمازگزار و پای او به طرف چپ نمازگزار باشد.
اگر به واسطهی خوردن یا آشامیدن عمدی موالات نماز به هم بخورد یعنی طوری شود که نگویند نماز را پشت سر هم میخواند بنا بر احتیاط واجب باید نماز را دوباره بخواند.
احتیاط واجب آن است که در سجده سه مرتبه (سُبْحانَ اَللهِ) یا یک مرتبه (سُبْحانَ رَبِّی الاَعْلی وَ بِحَمْدِه) بگوید و باید این کلمات دنبال هم و به عربی صحیح گفته شودو مستحب است (سُبْحانَ رَبِّی الاَعلی وَ بِحَمْدِهِ) را سه یا پنج یا هفت مرتبه بگوید.
اذان و اقامه باید به عربی صحیح گفته شود، پس اگر به عربی غلط بگوید، یا به جای حرفی حرف دیگر بگوید، یا مثلاً ترجمهی آنها را به فارسی بگوید، صحیح نیست.
اگر صفهای جماعت تا درب مسجد برسد، کسی که مقابل درب پشت صف ایستاده، نمازش صحیح است و نیز نماز کسانی که پشت سر او اقتدا میکنند صحیح میباشد، ولی نماز کسانی که دو طرف او ایستادهاند و صف جلو را نمیبینند، اشکال دارد.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله سیستانی] کلمات تشهّد باید به عربی صحیح و به طوری که معمول است پشت سر هم گفته شود .
[آیت الله خوئی] کلمات تشهد باید به عربی صحیح و به طوری که معمول است پشت سر هم گفته شود.
[آیت الله علوی گرگانی] کلمات تشهّد باید به عربی صحیح و به طوری که معمول است پشت سر هم گفته شود.
[آیت الله وحید خراسانی] کلمات تشهد باید به عربی صحیح و به طوری که معمول است پشت سر هم گفته شود
[آیت الله سبحانی] کلمات تشهّد باید به عربی صحیح و به طوری که معمول است پشت سر هم گفته شود.
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] کلمات تشهد باید به عربی صحیح و به طوری که معمول است پشت سر هم گفته شود.
[امام خمینی] کلمات تشهد باید به عربی صحیح و به طوری که معمول است پشت سر هم گفته شود.
[آیت الله نوری همدانی] کلمات تشهد باید به عربی صحیحو به طوری که معمول است پشت سر هم گفته شود .
[آیت الله فاضل لنکرانی] کلمات تشهد باید به عربی صحیح و به طوری که معمول است پشت سرهم گفته شود.
[آیت الله بهجت] کلمات تشهّد باید به عربی صحیح و بهطوریکه معمول است پشت سر هم گفته شود.
تشهد
تَشَهُد از اجزای نماز است که در رکعت دوم و رکعت آخر نماز پس از دو سجده خوانده میشود.
عربی
زبان عربی، یکی از زبان های زنده دنیا است که از آن به زبان اهل بهشت و زبان قرآن نیز تعبیر می کنند.
پشت
حدّ فاصل میان استخوان لگن و کتف انسان را پشت گویند. این عنوان در بابهای طهارت، صلات و دیات آمده است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*