راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
رساله عملیه آیت الله سبحانی
آدرس:
http://tohid.ir
کلمات تشهّد باید به عربی صحیح و به طوری که معمول است پشت سر هم گفته شود.
عنوان مسئله:
کلمات تشهّد باید به
عربی
صحیح و به طوری که معمول است
پشت
سر هم گفته شود.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
مستحب است در حال تخلّی سر را بپوشاند) آیا این فقط شامل قسمتی که به طور معمول موی سر روییده می شود یا شامل صورت هم می شود؟
اگر به موی سر ژل بمالند، آیا مسح سر برای وضو صحیح است؟ حکم نمازی که به این نحو اقامه شده چیست؟
آبراهی پشت منزل ما قرار داشت که آن را ملحق به منزل کردم آیا ملحق کردن آن به منزل و نمازهایی که در آن خوانده ام صحیح است؟
زنی کفاره عمد بر عهده اش بود اگر بمیرد آیا می توان خانمی را اجیر نمود در حالی که می داند که در بین این 31 روز که باید پشت سر هم روزه بگیرد قطعاً حیض می بیند؟
امامت اشخاصی که در قرائت لهجه خاصی دارند و مخارج کلمات و حروف را کاملاً رعایت نمی کنند و یا به لحاظ کسالت چشم از سجده معمولی معذور هستند و همچنین افرادی که احیاناً بعضی از انگشتان را از دست داده اند آیا اقتداء به آنان صحیح است یا نه؟
محرم جهت اجتناب از گناه و فرار از کفّاره سر خود را از شیشه اتومبیل بیرون کرده است که استظلال صدق نکند آیا عمل او صحیح است؟
با توجه به اینکه در کفّاره روزه، 31 روز باید پشت سر هم باشد. مکلّف می تواند در اثنای این مدت پیش از ظهر سفرکند و تا اذان ظهر به وطن برگردد، با ملاحظه اینکه در ساعاتی که مسافر است قهراً روزه دار نخواهد بود.
بعضی از آقایان غسل ترتیبی را چنین مطرح می کنند که باید موقع شستن سر و گردن و یا طرف چپ و راست باید عضو را بطوری شست که عضو دیگر شسته نشود لازمه اش این می شود که باید مثلا موقع شستن سر و گردن بدن خود را از زیر افشان دور کند که آب به بدن ریخته نشود آیا این نظر صحیح است؟
کسی که شغلش سلمانی است و از طرفی تراشیدن تمام صورت و اجرتی که در مقابل آن گرفته می شود حرام است .مقتضای جامعه متاسفانه طوری شده که اگر کسی به سلمانی مراجعه کند و سلمانی صورت مشتری را نتراشد مشتری برای اصلاح سر خود نیز مراجعه نمی کند در نتیجه سلمانی نمی تواند امرار معاش کند چه راه شرعی برای این وجود دارد؟
زائری بعد از انجام چند شوط از طواف و یا سعی به علت عدم اطمینان از صحت، عمل شوط را قطع نموده و پس از چند دقیقه آن را از سر گرفته آیا عمل بعدی او صحیح است؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله خامنه ای] اگر امام جماعت تلفظ یکی از کلمات تشهد را یقیناً صحیح نخواند و علی رغم تذکر به وی اصلاح نکند حکم نماز چیست؟
[سایر] دلایل استفاده از همزه در آخر کلمات قرآنی و عربی؛ مانند: (اسماء)، (ماء) و...، چیست؟
[سایر] چه زمانی اگر الف و لام بر سر کلمهای بیاید به معنای "برای" است؛ زیرا بیشتر کلمات عربی با "ال" شروع میشوند؛ مانند: "الناس"، "الخناس" و... .
[آیت الله خامنه ای] آیا نماز خواندن پشت سر امام جماعتی که شغل قضاوت دارد، ولی مجتهد نیست، صحیح است؟
[آیت الله بهجت] آیا نماز خواندن پشت سر امام جماعتی که شغل قضاوت دارد، ولی مجتهد نیست، صحیح است؟
[آیت الله اردبیلی] آیا نماز جماعت در پشت سر امام جماعت اخباری، صحیح است؟
[سایر] آیا در قرآن کلمات غیر عربی وجود دارد؟ تنها کلمه ترکی که در قرآن آمده چیست؟ در کدام سوره و آیه قرار دارد؟
[سایر] آیا این روایت صحیح است که «در روز قیامت هر فرد پشت سر امام هم نام خود می ایستد؟
[آیت الله خامنه ای] عده ای معتقدند که قرائت بعضی از ائمه جمعه صحیح نیست، زیرا یا حروف را آنگونه که هست، ادا نمی کنند و یا حرکت آنها را طوری تغییر می دهند که دیگر آن حرف نیست. آیا اقتدا به آنان بدون اعاده نمازی که پشت سر آنان خوانده می شود، صحیح است؟
[آیت الله بهجت] اگر کسی حرف "صاد" را طوری بگوید که مثلاً از حرف "سین" یا "ثاء" تمایز داده شود، هر چند به طور کامل طبق قرائت عربی نباشد، آیا قرائت او در نماز صحیح است یا خیر؟
مسائل مرتبط از این مرجع
انسان باید نماز را با موالات بخواند، یعنی کارهای نماز مانند رکوع و سجود و تشهد را پشت سر هم به جا آورد و چیزهائی را که در نماز می خواند به طوری که معمول است پشت سر هم بخواند و اگر به قدری بین آنها فاصله بیندازد که نگویند نماز می خواند; نمازش باطل است.
گفتن اللّه اکبر در اول هر نماز واجب و رکن است و باید حروف (الله) و حروف (اکبر) و دو کلمه (الله و اکبر) را پشت سر هم بگوید و نیز باید این دو کلمه به عربی صحیح گفته شود و اگر به عربی غلط بگوید، یا مثلا ترجمه آن را به فارسی بگوید صحیح نیست.
اگر در نماز سهواً بین حرف ها یا کلمات فاصله بیندازد و فاصله به قدری نباشد که صورت نماز از بین برود، چنانچه مشغول رکن بعد نشده باشد، باید آن حرف ها یا کلمات را به طور معمول بخواند و اگر مشغول رکن بعد شده باشد، نمازش صحیح است. مگر اینکه بین کلمات تکبیرة الاحرام آن قدر فاصله دهد که از صورت تکبیرة الاحرام خارج شود در این صورت نمازش باطل است.
کسی که نماز میّت می خواند، باید رو به قبله باشد و نیز واجب است میّت را مقابل او به پشت بخوابانند، به طوری که سر او به طرف راست نمازگزار و پای او به طرف چپ نمازگزار باشد.
اگر بین سلام نماز و قضای سجده یا تشهد فراموش شده کاری کند که اگر عمداً یا سهواً در نماز اتفاق بیفتد نماز باطل می شود، مثلاً پشت به قبله نماید، باید قضای سجده و تشهد را به جا آورد و نمازش صحیح است .
اگر سهواً پیش از امام به رکوع رود و طوری باشد که اگر سر بردارد به مقداری از قرائت امام می رسد، چنانچه سر بردارد و با امام به رکوع رود نمازش صحیح است.
اذان و اقامه باید به عربی صحیح گفته شود، پس اگر به عربی غلط بگوید، یا به جای حرفی حرف دیگر بگوید یا مثلا ترجمه آنها را به فارسی بگوید صحیح نیست.
هر گاه محراب در درون دیوار مسجد باشد، و امام در آن قرار گیرد نماز کسانی که پشت سر امام هستند و او را می بینند صحیح است ولی نماز کسانی که در دو طرف صف قرار دارند و امام را نمی بینند اشکال دارد. ولی صف های طولانی که پشت سر فردی یا افرادی که امام را می بینند قرار دارد صحیح است، هر چند امام را نبینند.
اگر صف های جماعت تا در مسجد برسد، کسی که در صحن مسجد مقابل در پشت صف ایستاده نمازش صحیح است و نیز نماز کسانی که پشت سر او اقتدا می کنند صحیح می باشد; ولی نماز کسانی که دو طرف او ایستاده اند و صف جلو را نمی بینند اشکال دارد.
اگر بعضی از چهار رگ را ببرند و صبر کنند تا حیوان بمیرد بعد بقیه را ببرند فائده ندارد، بلکه اگر به این مقدار هم صبر نکنند ولی به طور معمول چهار رگ را پشت سر هم نبرند، مگر این که عرفاً یک عمل محسوب شود.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله سیستانی] کلمات تشهّد باید به عربی صحیح و به طوری که معمول است پشت سر هم گفته شود .
[آیت الله خوئی] کلمات تشهد باید به عربی صحیح و به طوری که معمول است پشت سر هم گفته شود.
[آیت الله علوی گرگانی] کلمات تشهّد باید به عربی صحیح و به طوری که معمول است پشت سر هم گفته شود.
[آیت الله وحید خراسانی] کلمات تشهد باید به عربی صحیح و به طوری که معمول است پشت سر هم گفته شود
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] کلمات تشهد باید به عربی صحیح و به طوری که معمول است پشت سر هم گفته شود.
[آیت الله بروجردی] کلمات تشهّد باید به عربی صحیح و به طوری که معمول است پشت سر هم گفته شود.
[امام خمینی] کلمات تشهد باید به عربی صحیح و به طوری که معمول است پشت سر هم گفته شود.
[آیت الله نوری همدانی] کلمات تشهد باید به عربی صحیحو به طوری که معمول است پشت سر هم گفته شود .
[آیت الله فاضل لنکرانی] کلمات تشهد باید به عربی صحیح و به طوری که معمول است پشت سرهم گفته شود.
[آیت الله بهجت] کلمات تشهّد باید به عربی صحیح و بهطوریکه معمول است پشت سر هم گفته شود.
تشهد
تَشَهُد از اجزای نماز است که در رکعت دوم و رکعت آخر نماز پس از دو سجده خوانده میشود.
عربی
زبان عربی، یکی از زبان های زنده دنیا است که از آن به زبان اهل بهشت و زبان قرآن نیز تعبیر می کنند.
پشت
حدّ فاصل میان استخوان لگن و کتف انسان را پشت گویند. این عنوان در بابهای طهارت، صلات و دیات آمده است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*