راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
رساله عملیه امام خمینی
آدرس:
http://leader.ir
چیزی که معلوم نیست غوره است یا انگور، اگر جوش بیاید، حرام نمی شود.
عنوان مسئله:
چیزی که معلوم نیست
غوره
است یا انگور، اگر
جوش
بیاید، حرام نمی شود.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
پولهایی که سلمانی بابت تراشیدن صورت میگیرد حلال است یا حرام؟ و بر فرض حرمت اگر با پولهای حلالش مخلوط باشد و بخواهد اموالش را تخمیس کند دوبار باید تخمیس کند یا خیر؟
کسی که در حال احرام کمر بندش از جلد غیر معلوم التذکیه است آیا احرامش درست است؟ و اگر درست نیست اعاده حج و عمره برایش واجب است؟ خصوصا در صورت جهل به مسأله و عدم التفات به آن؟
بهرهدادن و گرفتن از بانکها بدون قرارداد لفظی و کتبی حلال است یا حرام؟
اگر به گمان این که بلوغ پسر، پانزده سال شمسی است ماه رمضان را روزه نگرفت وبعد معلوم شد که قبل از ماه رمضان پانزده سال قمریش تمام بوده آیا کفاره هم لازم است یا نه؟
آیا در حجّ نیابتی مردان، عدم انجام طواف و نماز نساء، حرام بودن زن را بر منوب عنه نگاه میدارد یا بر نائب؟
ما حکم اللّه عزّ و جلّ- ایها الفقیه العالم باحکامه!- فی رجل حجّ حجّة الاسلام ثم رجع الی بلده فتیقّن بانّه کان جنبا من قبل الإحرام، أزوجته علیه حرام؟
شخصی جاهل از جده به نذر احرام بست برای عمره مفرده و بعد از رجوع به وطن فهمید؛ آیا آن احرام اثری دارد؟ و در صورت مذکور اگر طواف نساء را بجا نیاورد آیا زنش بر او حرام میشود؟
تقلید اغلب مؤمنین بدون تحقیق و تشخیص اعلم است، مثلا در ماه مبارک رمضان یک مُبلغی وارد دهی میشود و به مردم فتوای مرجعی را میگوید، و یا رسماً او را بین مردم معرفی میکند، مردم هم بواسطه حسن نیت از او قبول میکنند، آیا این گونه تقلیدها هم ثمری دارد یا خیر؟ و آیا لازم است بیدار نمودن آنها که وظیفه چیست؟ یا چون تقلید از غیر اعلم میکنند و معلوم نیست مخالف با فتوای اعلم باشد اشکال ندارد؟
خانمی هنگام انجام طواف واجب، در اثر فشار جمعیت بول از او خارج شده و طواف خود را بدون تطهیر و تجدید وضو انجام داده و اکنون که حتما تا چند سال دیگر نمیتواند به مکه برود، تکلیف او چیست؟ آیا تفاوتی بین طواف عمره تمتع با حج تمتع هست؟ آیا این خانم هنوز محرم است یا خیر؟ در صورتی که شوهر هم دارد و به ناچار محرّمات احرام را هم انجام میدهد؟ و آیا باید برای ارتکاب هر یک از محرّمات کفاره بدهد؟
لطفا کفّاره این چند امر را بیان فرمایید اوّل- کفّاره تقبیل بشهوة در حال احرام؟ دوّم- کفّاره تقبیل بدون شهوت در حال احرام؟ سوّم- کفّاره ترک طواف حج عمدا؟ چهارم- کفّاره کشتن مار یا عقرب یا هر جانوری که از او احساس خطر کند در حرم و حال احرام؟ پنجم- کفّاره جاهل به حرمت تدهین در حال احرام، اگر تدهین کند؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله خوئی] اگر انگور را در آب قرار دهند بعداً که آب جوش آمد آیا حرام است نوشیدن این آب، و آیا حرام است خوردن این انگور با اینکه نمیدانیم داخل انگور جوش آمده یا خیر؟
[آیت الله اردبیلی] طبق مسأله 194 توضیح المسائل، اگر آب انگور، خود به خود جوش بیاید، خوردن آن حرام و احتیاط واجب، اجتناب از آن است. آیا این حرمت و وجوب اجتناب، در صورتی که آب انگور جوش آمده، مست کننده هم نباشد، ثابت است؟
[آیت الله بهجت] در توضیح المسائل فرموده اید که اگر انگور و آب انگور به واسطه ی پختن یا غیر آن جوش آید بنابر اقوی و احوط نجس، و خوردن آن حرام است. سؤال این است که بعضی از انگورها را تدریجا برای سرکه شدن می ریزند و ممکن است وقت ریختن انگور بعدی، انگور اوّلی جوش آمده و نجس شده باشد و انگور دوّمی یا سومی را نجس کند، آیا به واسطه سرکه شدن، مجموع انگورها پاک خواهد شد؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] دانه های انگور، داخل آب بوده و جوش خورده است، خوردن آن آب و دانه های انگور چه حکمی دارد؟
[آیت الله بروجردی] هرگاه آب انگور بعد از جوش آمدن به آتش، ثُلثان نشود بلکه بماند تا سرکه شود، آیا پاک و حلال میشود یا خیر؟ و مطلب دیگر: آب انگور که به آتش جوش آمده را، قبل از ثُلثان بریزند روی آب انگور جوش نیامده و مجموعاً خمر و بعد خل شود، آیا پاک میشود یا خیر؟
[آیت الله سبحانی] جوشیدن غوره (انگور نارس) در آب و در غذا انداختن از حیث طهارت و نجاست چه حکمی دارد؟
[آیت الله نوری همدانی] آیا فروختن انگور به طوری که هنوز به صورت غوره است و به درخت آویزان است صحیح است؟
[آیت الله خامنه ای] گفته می شود که اگر مقداری غوره برای گرفتن آب آن جوشانده شود و همراه آن یک یا چند حبه انگور باشد، آنچه بعد از جوشاندن باقی می ماند، حرام است. آیا این سخن صحیح است؟
[آیت الله بروجردی] خوشه انگور که یک طرف آن مویز شده و با هم میکوبند و میجوشانند، آیا حکم آب انگور جوش آمده را دارد یا آب مویز را؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] اگر مقداری انگور جهت سرکه شدن در ظرفی بریزیم و هربار مقداری انگور به آن اضافه کنیم در صورتی که انگورهای قبلی به اصطلاح جوش آمده باشد، آیا سرکه پاکاست یا حرام؟ و پختن کشمش به همراه غذا حکمش چگونه است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر انگور و آب انگور به خودی خود جوش بیاید حرام، ولی نجس نیست، مگر آنکه معلوم شود که مست کننده است. و اگر به واسطه پختن جوش بیاید،خوردنش حرام است، ولی نجس نیست.
اگر مثلا در یک خوشه غوره یک دانه یا دو دانه انگور باشد،چنانچه به آبی که از آن خوشه گرفته می شود آبغوره بگویند و اثری از شیرینی در آن نباشد و بجوشد، پاک و خوردن آن حلال است.
آب انگوری که جوش آمده، پیش از آنکه ثلثان شود، یعنی دو قسمت آن کم شود و یک قسمت آن بماند، نجس نیست ولی خوردن آن حرام است. ولی اگر ثابت شود که مست کننده است، حرام و نجس می باشد و فقط به سرکه شدن پاک و حلال می شود.
اگر چیزی را که می شود استفاده حلال از آن ببرند به قصد این بفروشد که آن را در حرام مصرف کنند، مثلا انگور را به این قصد بفروشد که از آن شراب تهیه نمایند، معامله آن حرام و باطل است.
خرما و مویز و کشمش و آب آنها اگر جوش بیاید، پاک و خوردن آنها حلال است
خرما و مویز و کشمش و آب آنها اگر جوش بیاید، پاک و خوردن آنها حلال است.
اگر پوشال زیر انگور یا خرما داخل آنها باشد و سرکه بریزند، ضرر ندارد. و نیز اگر پیش از آن که خرما و کشمش و انگور سرکه شود، خیار و بادمجان و مانند اینها در آن بریزند، اشکال ندارد.
اگر درخت انگور یا خرما را بخرد قیمت آن جزء مخارج نیست، ولی اگر خرما یا انگور را پیش از چیدن بخرد، پولی را که برای آن داده جزء مخارج حساب می شود.
فروش میوه ای که گل آن ریخته و دانه بسته به طوری که معمولا دیگر از آفت گذشته باشد پیش از چیدن صحیح است، و نیز فروختن غوره بر درخت اشکال ندارد.
سرکه ای که از انگور و کشمش و خرمای نجس درست کنند نجس است.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله مظاهری] چیزی که معلوم نیست غوره است یا انگور اگر جوش بیاید خوردن آن حرام نیست.
[آیت الله فاضل لنکرانی] چیزی که معلوم نیست غوره است یا انگور، اگر جوش بیاید حرام نمی شود.
[آیت الله اردبیلی] اگر چیزی که معلوم نیست غوره است یا انگور جوش بیاید، حرام نمیشود.
[آیت الله شبیری زنجانی] چیزی که معلوم نیست غوره است یا انگور، اگر جوش بیاید نجس نمیشود و حرام هم نیست.
[آیت الله سبحانی] چیزی که معلوم نیست غوره است یا انگور; اگر جوش بیاید نه حرام است و نه نجس. 6. انتقال
[آیت الله وحید خراسانی] چیزی که معلوم نیست غوره است یا انگور اگر جوش بیاید حلال است
[آیت الله بروجردی] چیزی که معلوم نیست غوره است یا انگور، اگر جوش بیاید نجس نمیشود.
[آیت الله سیستانی] چیزی که معلوم نیست غوره است یا انگور ، اگر جوش بیاید حلال است . 6 انتقال :
[آیت الله صافی گلپایگانی] . چیزی که معلوم نیست غوره است یا انگور، اگر جوش بیاید خوردن آن حلال است.
[آیت الله مکارم شیرازی] چیزی که معلوم نیست غوره است، یا انگور اگر با آتش بجوشد، حرام نمی شود.
انگور
انگورهمان میوه معروف است که از آن در بابهای طهارت، زکات، تجارت و اطعمه و اشربه سخن رفته است.
غوره
حبههای نارس و ترشمزه انگور را غوره گویند.
جوش
جوش برآمده گیها و التهابات روی پوست میباشد. از آن به مناسبت در باب طهارت نام بردهاند.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*