راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
رساله عملیه آیت الله اردبیلی
آدرس:
http://www.ardebili.com
اگر چیزی که معلوم نیست غوره است یا انگور جوش بیاید، حرام نمیشود.
عنوان مسئله:
اگر چیزی که معلوم نیست
غوره
است یا
انگور
جوش
بیاید، حرام نمیشود.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
اگر کسی جوش صورت داشته باشد و روزی چند مرتبه مجبور به استفاده از دارو برای جوش صورت باشد و شستن صورت با آب برای وضو و سپس مجدداً دارو زدن باعث اذیت باشد، میتواند تیمم کند؟
آیا آبی که در آن دانههای انگور ریخته شده و جوشانده شده، پاک است؟ خوردن این آب و دانههای انگور جوشانده شده، چه حکمی دارد؟
اگر شیره را با آب انگور مخلوط کنیم و بجوشانیم، شیره جدیدی که به دست میآید، چه حکمی دارد؟
کشمشی را که در روغن سرخ میکنند یا در پختن بعضی از غذاها از آنها استفاده میکنند، به طوری که به جوش میآید، از حیث نجاست و پاکی و خوردن چه حکمی دارد؟
در استخرهای ورزشی معمولاً افراد مایوهایی را میپوشند که کاملاً حجم آلت تناسلی آنها را نمیپوشاند، پوشیدن این مایوها و نگاه کردن به این مایوها برای دیگران بدون خوف وقوع در حرام چه حکمی دارد؟ گاهی خانمها از مانتوها و لباسهایی استفاده میکنند که مقداری از حجم سینه و باستن آنها از پشت لباس معلوم است، پوشیدن این لباسها و نگاه به آن بدون خوف وقوع در حرام چه حکمی دارد؟
آیا مرد میتواند با ساعت یا گردنبند طلایی که کاملاً در زیر لباس پنهان شده و معلوم نیست، نماز بخواند؟
آیا مرد میتواند با ساعت یا انگشتر یا گردنبندی که معلوم نیست از جنس طلاست یا نه، نماز بخواند؟
آیا فعل حرام در بین طواف (مثل دروغ و غیبت و نگاه حرام)، موجب باطل شدن طواف است؟
آیا کارهایی که بر زن حائض حرام است، بر زنی که خون استحاضه یا نفاس هم دیده، حرام است یا خیر؟
آیا محرّمات اعتکاف، مبطل اعتکاف هم هست یا مانند محرّمات حج است که بعضی مبطل و بعضی غیر مبطل است؟ و در هر دو صورت، انجام محرّمات اعتکاف از روی سهو و اشتباه، چه صورتی دارد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله خوئی] اگر انگور را در آب قرار دهند بعداً که آب جوش آمد آیا حرام است نوشیدن این آب، و آیا حرام است خوردن این انگور با اینکه نمیدانیم داخل انگور جوش آمده یا خیر؟
[آیت الله بهجت] در توضیح المسائل فرموده اید که اگر انگور و آب انگور به واسطه ی پختن یا غیر آن جوش آید بنابر اقوی و احوط نجس، و خوردن آن حرام است. سؤال این است که بعضی از انگورها را تدریجا برای سرکه شدن می ریزند و ممکن است وقت ریختن انگور بعدی، انگور اوّلی جوش آمده و نجس شده باشد و انگور دوّمی یا سومی را نجس کند، آیا به واسطه سرکه شدن، مجموع انگورها پاک خواهد شد؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] دانه های انگور، داخل آب بوده و جوش خورده است، خوردن آن آب و دانه های انگور چه حکمی دارد؟
[آیت الله بروجردی] هرگاه آب انگور بعد از جوش آمدن به آتش، ثُلثان نشود بلکه بماند تا سرکه شود، آیا پاک و حلال میشود یا خیر؟ و مطلب دیگر: آب انگور که به آتش جوش آمده را، قبل از ثُلثان بریزند روی آب انگور جوش نیامده و مجموعاً خمر و بعد خل شود، آیا پاک میشود یا خیر؟
[آیت الله سبحانی] جوشیدن غوره (انگور نارس) در آب و در غذا انداختن از حیث طهارت و نجاست چه حکمی دارد؟
[آیت الله نوری همدانی] آیا فروختن انگور به طوری که هنوز به صورت غوره است و به درخت آویزان است صحیح است؟
[آیت الله خامنه ای] گفته می شود که اگر مقداری غوره برای گرفتن آب آن جوشانده شود و همراه آن یک یا چند حبه انگور باشد، آنچه بعد از جوشاندن باقی می ماند، حرام است. آیا این سخن صحیح است؟
[آیت الله بروجردی] خوشه انگور که یک طرف آن مویز شده و با هم میکوبند و میجوشانند، آیا حکم آب انگور جوش آمده را دارد یا آب مویز را؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] اگر مقداری انگور جهت سرکه شدن در ظرفی بریزیم و هربار مقداری انگور به آن اضافه کنیم در صورتی که انگورهای قبلی به اصطلاح جوش آمده باشد، آیا سرکه پاکاست یا حرام؟ و پختن کشمش به همراه غذا حکمش چگونه است؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] مقداری انگور جهت سرکه شدن در ظرف ریخته ایم به اندازه ای که پرشده آیا می توانیم انگوری که برای سرکه شدن در ظرف مذکور ریخته شده و جوش آمده و در حال جوش و کف می باشد، در ظرف بزرگتری بریزیم و در قسمت خالی ظرف دوم مجدداً انگور بریزیم تا پر شود؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر انگور و آب انگور به خودی خود جوش بیاید، تا قبل از آن که سرکه شود، چنانچه مست کننده باشد، حرام و نجس است، و اگر معلوم نباشد که مست کننده است یا نه، حرام بوده و بنابر احتیاط واجب نجس است، و چنانچه به واسطه پختن جوش بیاید، تا قبل از کم شدن دو ثلث آن خوردن آن حرام است ولی نجس نمیباشد، مگر آن که معلوم شود مست کننده است که در این صورت نجس هم میباشد.
اگر خرما، مویز، کشمش و آب آنها جوش بیایند، بنابر احتیاط حکم انگور و آب آن را دارند، خصوصا در کشمش.
فروش میوهای که گُل آن ریخته و دانه بسته و به گونهای شده که معمولاً دیگر از خطر آفت گذشته است، پیش از چیدن صحیح است و نیز فروختن غوره بر درخت انگور اشکال ندارد.
اگر در یک خوشه غوره یک یا دو دانه انگور باشد، چنانچه به آبی که از آن خوشه گرفته میشود آبغوره بگویند و اثری از شیرینی در آن نباشد و بجوشد، پاک و خوردن آن حلال است.
اگر چیزی را که میشود استفاده حلال از آن ببرند، به این قصد بفروشند که آن را در حرام مصرف کنند، حرام و باطل بودن آن معامله معلوم نیست، مگر این که عرفا فروش آن را کمک رساندن به انجام عمل حرام بدانند و اگر فروش آن به قصد استفاده حرام نباشد، جایز است؛ بنابر این خرید و فروش چیزهایی مانند تلویزیون، ویدئو و دستگاه گیرنده ماهواره که زمینه کاربرد حرام نیز دارند، اگر به قصد استفاده حرام نباشد، اشکال ندارد و در انگور اگر آن را به این قصد بفروشند که از آن شراب تهیّه نمایند، معامله آن حرام و باطل است.
اگر درخت انگور یا خرما را بخرد، قیمت آن جزء مخارج نیست، ولی اگر خرما یا انگور را پیش از چیدن بخرد، پولی که برای آن داده، جزء مخارج حساب میشود.
اگر گندم، جو، غوره و خرما را پیش از زمان واجب شدن زکات مصرف کنند، اگرچه به قدری باشند که چنانچه باقی میماندند، خشک شده آنها به اندازه نصاب میرسید، زکات آنها واجب نیست.
احتیاط واجب آن است که بر برگ درخت مو (انگور) سجده نکنند.
آب انگوری که به وسیله آتش و مانند آن مثل وسایل برقی جوشیده، پیش از آن که ثلثان شود (یعنی دو قسمت آن تبخیر شود و یک قسمت آن باقی بماند) نجس نیست، ولی خوردن آن حرام است و با ثلثان شدن، خوردن آن حلال میشود؛ ولی اگر ثابت شود که مست کننده است، حرام و نجس میباشد؛ و اگر خود بخود جوش آمده باشد، خوردن آن حرام بوده و بنابر احتیاط واجب نجس است و فقط با سرکه شدن پاک و حلال میشود.
اگر مال حلال با مال حرام به نحوی مخلوط شود که انسان نتواند آنها را از یکدیگر تشخیص دهد و هیچ کدام از صاحب مال حرام و مقدار آن معلوم نباشد، باید خُمس تمام مال را بدهد و بعد از دادن خُمس، بقیّه مال حلال میشود.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله مظاهری] چیزی که معلوم نیست غوره است یا انگور اگر جوش بیاید خوردن آن حرام نیست.
[آیت الله فاضل لنکرانی] چیزی که معلوم نیست غوره است یا انگور، اگر جوش بیاید حرام نمی شود.
[امام خمینی] چیزی که معلوم نیست غوره است یا انگور، اگر جوش بیاید، حرام نمی شود.
[آیت الله شبیری زنجانی] چیزی که معلوم نیست غوره است یا انگور، اگر جوش بیاید نجس نمیشود و حرام هم نیست.
[آیت الله سبحانی] چیزی که معلوم نیست غوره است یا انگور; اگر جوش بیاید نه حرام است و نه نجس. 6. انتقال
[آیت الله وحید خراسانی] چیزی که معلوم نیست غوره است یا انگور اگر جوش بیاید حلال است
[آیت الله بروجردی] چیزی که معلوم نیست غوره است یا انگور، اگر جوش بیاید نجس نمیشود.
[آیت الله سیستانی] چیزی که معلوم نیست غوره است یا انگور ، اگر جوش بیاید حلال است . 6 انتقال :
[آیت الله صافی گلپایگانی] . چیزی که معلوم نیست غوره است یا انگور، اگر جوش بیاید خوردن آن حلال است.
[آیت الله مکارم شیرازی] چیزی که معلوم نیست غوره است، یا انگور اگر با آتش بجوشد، حرام نمی شود.
انگور
انگورهمان میوه معروف است که از آن در بابهای طهارت، زکات، تجارت و اطعمه و اشربه سخن رفته است.
غوره
حبههای نارس و ترشمزه انگور را غوره گویند.
جوش
جوش برآمده گیها و التهابات روی پوست میباشد. از آن به مناسبت در باب طهارت نام بردهاند.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*