با تشکر از شما؛ ضروری است به این نکته توجه داشته باشید که اولاً: دانستن این گونه مسائل هیچ گونه اثری در زندگی ما ندارد، و دانستن آن هیچ نفع مادی و معنوی ندارد، ثانیاً اگرچه اصل این مسئله که انسان و جن بتوانند از همدیگر استفاده های جنسی ببرند ممکن است و استبعادی ندارد اما در باره جواز این کار از نظر شرعی میان دانشمندان اهل سنت و شیعه به آرا و نظرتات مختلفی برخورد می کنیم. بهر حال ما به دلیل معتبری از شرع که آن را تأئید کرده باشد، برخورد نکردیم [1] . برای آگاهی بیشتر در باره جن و ارتباط انسان با او می توانید به سؤال های زیر: 1296 (سایت: 1279) ، 3044 (سایت: 3294) ، 438 (سایت: 468) و 556 (سایت: 606) مراجعه کنید. [1] . در این باره نک: آل طوق القطیفی، أحمد بن صالح، رسائل آل طوق القطیفی، ج3، ص: 473، دار المصطفی لإحیاء التراث، تاریخ الطبع: 1422 ه ق، الطبعة: الأولی، مکان الطبع: بیروت- لبنان، المحقق / المصحح: لجنة التحقیق فی دار المصطفی لإحیاء التراث.
با تشکر از شما؛ ضروری است به این نکته توجه داشته باشید که اولاً: دانستن این گونه مسائل هیچ گونه اثری در زندگی ما ندارد، و دانستن آن هیچ نفع مادی و معنوی ندارد، ثانیاً اگرچه اصل این مسئله که انسان و جن بتوانند از همدیگر استفاده های جنسی ببرند ممکن است و استبعادی ندارد اما در باره جواز این کار از نظر شرعی میان دانشمندان اهل سنت و شیعه به آرا و نظرتات مختلفی برخورد می کنیم. بهر حال ما به دلیل معتبری از شرع که آن را تأئید کرده باشد، برخورد نکردیم [1] . برای آگاهی بیشتر در باره جن و ارتباط انسان با او می توانید به سؤال های زیر: 1296 (سایت: 1279) ، 3044 (سایت: 3294) ، 438 (سایت: 468) و 556 (سایت: 606) مراجعه کنید.
[1] . در این باره نک: آل طوق القطیفی، أحمد بن صالح، رسائل آل طوق القطیفی، ج3، ص: 473، دار المصطفی لإحیاء التراث، تاریخ الطبع: 1422 ه ق، الطبعة: الأولی، مکان الطبع: بیروت- لبنان، المحقق / المصحح: لجنة التحقیق فی دار المصطفی لإحیاء التراث.
- [سایر] آیا یک انسان می تواند با یک جن ازدواج کند؟
- [سایر] آیا جنیان مختارند، تفاوت اختیار انسان و جن در چیست؟
- [آیت الله بهجت] آیا ازدواج دختر با جنّ جایز است؟
- [سایر] دلیل برتری انسان نسبت به جن چیست؟
- [سایر] آیا ارتباط و ازدواج با جن ممکن است؟
- [سایر] آیا روح و جن می توانند انسان را اذیت کنند؟
- [سایر] آیا جنیان نسبت به انسان ها پیشرفته تر هستند؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] فردی چند سال پس از اتمام مدت عقد ازدواج موقت با زن دیگری ازدواج دایم میکند و از او صاحب اولاد پسر میشود. این پسر به همسر قبلی موقت پدرش محرم است یا خیر؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] فردی چند سال پس از اتمام مدت عقد ازدواج موقت با زن دیگری ازدواج دایم میکند و از او صاحب اولاد پسر میشود. این پسر به همسر قبلی موقت پدرش محرم است یا خیر؟
- [سایر] آیا جن را میتوان دید یا با آنها ازدواج یا رفت و آمد کرد؟
- [آیت الله علوی گرگانی] انسان نمیتواند مخارج کسانی را که مثل اولاد خرجشان بر او واجب است از زکاْ بدهد، ولی اگر مخارج آنان را ندهد، دیگران میتوانند به آنان زکاْ بدهند.
- [آیت الله بروجردی] انسان نمیتواند مخارج کسانی را که مثل اولاد خرجشان بر او واجب است از زکات بدهد، ولی اگر مخارج آنان را ندهد، دیگران میتوانند به آنان زکات بدهند.
- [آیت الله خوئی] انسان نمیتواند مخارج کسانی را که مثل اولاد خرجشان بر او واجب است از زکات بدهد، ولی اگر مخارج آنان را ندهد، دیگران میتوانند به آنان زکات بدهند.
- [آیت الله اردبیلی] انسان نمیتواند مخارج کسانی را که مثل اولاد، مخارج آنها بر او واجب است از زکات بدهد؛ ولی دیگران میتوانند به آنان زکات بدهند.
- [امام خمینی] انسان نمی تواند مخارج کسانی را که مثل اولاد خرجشان بر او واجب است از زکات بدهد ولی دیگران می توانند به آنان زکات بدهند.
- [آیت الله بهجت] انسان نمیتواند مخارج کسانی، مثل اولاد، که خرجشان بر او واجب است از زکات بدهد، ولی اگر مخارج آنان را ندهد، دیگران میتوانند به آنان زکات بدهند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] انسان میتواند مخارج غیر واجب کسانی را که مثل اولاد خرجشان بر او واجب است از زکات بدهد، لذا انسان میتواند زکات را به پسرش بدهد که خرج زن یا خدمتکار خود نماید.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر انسان با زنی که کودکی را شیر کامل داده، ازدواج کند و با آن زن نزدیکی نماید دیگر نمیتواند دختر آن زن و اولاد و نوادگانش را - ولو رضاعی باشند - برای خود عقد کند؛ هر چند آن زن از زوجیت او خارج شود.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر زنی کودکی را با شرایطی که در مسأله (2483) و بعد از آن گفته میشود شیر دهد، شوهر آن زن که شیر از اوست، بنا بر احتیاط واجب نمیتواند با اولاد - نسبی و رضاعی - پدر آن کودک - هر چند با واسطه باشند - و با اولاد نسبی مادر آن کودک ازدواج نماید، همچنان که در نگاه کردن و دست دادن و سایر احکام محرمیت نمیتواند مانند یکی از محارم رفتار کند؛ ولی ازدواج خویشان شوهر با خواهر و برادر آن بچه مانعی ندارد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر زنی کودکی را شیر کامل بدهد، بنا بر احتیاط واجب نمیتواند با اولاد نسبی و رضاعی پدر آن کودک - اگر چه با واسطه باشند - و با اولاد نسبی مادر آن کودک ازدواج نماید. همچنان که در نگاه کردن و دست دادن و دیگر احکام محرمیت نمیتواند مانند یکی از محارم رفتار نماید؛ ولی ازدواج خویشان آن زن با برادر و خواهر آن بچه مانعی ندارد.