بنابر نظر مشهور مفسران، سوره بنی اسرائیل (اسراء)،[1] در مکّه نازل شده و از سوره های مکی است.[2] به طور کلّی، تعالیم اصلی سوره بنی اسرائیل بر محور مسائل زیر است: 1. دلائل نبوّت به خصوص اعجاز قرآن و معراج پیامبر اکرم (ص). 2. مسائل مربوط به معاد، مسئله کیفر، پاداش، نامه اعمال و... . 3. بخشی از تاریخ پر ماجرای قوم بنی اسرائیل که در آغاز سوره و پایان آن آمده است. 4. مسئله آزادی اراده و اختیار و این که هر گونه عمل نیک و بد، نتیجه‏ اش به خود انسان بازگشت می ‏کند. 5. مسئله حساب و کتاب در زندگی این جهان که نمونه ‏ای است برای جهان دیگر. 6. حق ‏شناسی در همه سطوح، به خصوص درباره خویشاوندان، به طور خاص پدر و مادر. 7. حرام بودن «اسراف و تبذیر»، «بخل»، «فرزندکشی»، «زنا»، «خوردن مال یتیمان»، «کم ‏فروشی»، «تکبر» و «خونریزی». 8. بحث هایی در زمینه توحید و خداشناسی. 9. مبارزه با هر گونه لجاجت در برابر حق و این که گناهان، میان انسان و مشاهده چهره حق پرده می‏ افکند. 10. شخصیت انسان و فضیلت و برتری او بر مخلوقات دیگر. 11. تأثیر قرآن برای درمان هر گونه بیماری اخلاقی و اجتماعی. 12. اعجاز قرآن و عدم توانایی مقابله با آن. 13. وسوسه ‏های شیطان و هشدار به همه مؤمنان در رابطه با راه های نفوذ شیطان در انسان. 14. آموزه های اخلاقی. 15. فرازهایی از تاریخ پیامبران به عنوان درس های عبرتی برای همه انسان ها و شاهدی برای مسائل بالا.[3] خلاصه این که، این سوره در بردارنده مجموعه بحث های عقیدتی، اخلاقی و اجتماعی، و نسخه کاملی برای ارتقا و تکامل بشر در زمینه ‏های مختلف است.[4] این پرسش، پاسخ تفصیلی ندارد. [1] . نام مشهور این سوره «بنی اسرائیل» است و نام های دیگری نیز از قبیل «اسراء» و «سبحان» دارد؛ مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج 12، ص 3، دار الکتب الإسلامیة، تهران، 1374 ش. [2] . همان، ص 5. [3] . همان، ص 5 و 6. [4] . همان، ص 6.
بنابر نظر مشهور مفسران، سوره بنی اسرائیل (اسراء)،[1] در مکّه نازل شده و از سوره های مکی است.[2] به طور کلّی، تعالیم اصلی سوره بنی اسرائیل بر محور مسائل زیر است: 1. دلائل نبوّت به خصوص اعجاز قرآن و معراج پیامبر اکرم (ص). 2. مسائل مربوط به معاد، مسئله کیفر، پاداش، نامه اعمال و... . 3. بخشی از تاریخ پر ماجرای قوم بنی اسرائیل که در آغاز سوره و پایان آن آمده است. 4. مسئله آزادی اراده و اختیار و این که هر گونه عمل نیک و بد، نتیجه اش به خود انسان بازگشت می کند. 5. مسئله حساب و کتاب در زندگی این جهان که نمونه ای است برای جهان دیگر. 6. حق شناسی در همه سطوح، به خصوص درباره خویشاوندان، به طور خاص پدر و مادر. 7. حرام بودن «اسراف و تبذیر»، «بخل»، «فرزندکشی»، «زنا»، «خوردن مال یتیمان»، «کم فروشی»، «تکبر» و «خونریزی». 8. بحث هایی در زمینه توحید و خداشناسی. 9. مبارزه با هر گونه لجاجت در برابر حق و این که گناهان، میان انسان و مشاهده چهره حق پرده می افکند. 10. شخصیت انسان و فضیلت و برتری او بر مخلوقات دیگر. 11. تأثیر قرآن برای درمان هر گونه بیماری اخلاقی و اجتماعی. 12. اعجاز قرآن و عدم توانایی مقابله با آن. 13. وسوسه های شیطان و هشدار به همه مؤمنان در رابطه با راه های نفوذ شیطان در انسان. 14. آموزه های اخلاقی. 15. فرازهایی از تاریخ پیامبران به عنوان درس های عبرتی برای همه انسان ها و شاهدی برای مسائل بالا.[3] خلاصه این که، این سوره در بردارنده مجموعه بحث های عقیدتی، اخلاقی و اجتماعی، و نسخه کاملی برای ارتقا و تکامل بشر در زمینه های مختلف است.[4] این پرسش، پاسخ تفصیلی ندارد. [1] . نام مشهور این سوره «بنی اسرائیل» است و نام های دیگری نیز از قبیل «اسراء» و «سبحان» دارد؛ مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج 12، ص 3، دار الکتب الإسلامیة، تهران، 1374 ش. [2] . همان، ص 5. [3] . همان، ص 5 و 6. [4] . همان، ص 6.
- [سایر] به صورت کلّی، تعالیم اصلی سوره بنی اسرائیل چیست؟
- [سایر] سوره بنی اسرائیل چه سوره ای است؟
- [سایر] درباره آیات 4 تا 8 سوره اسراء که پیرامون بنی اسرائیل آمده آیا وعده دوم اتفاق افتاده یا باید منتظر بود اگر اتفاق افتاده پس ما شاهدیم که بنی اسرائیل برای سومین بار فساد کرده اند، در صورتی که قرآن کریم می فرماید بنی اسرائیل دو بار فساد خواهد کرد، لطفا راهنمایی کنید.
- [سایر] رابطه رژیم جعلی اسرائیل با بنی اسرائیل چیست؟
- [سایر] خداوند در سوره بقره خطاب به بنی اسرائیل می فرماید (انی فضلتکم علی العالمین ) علت فضیلت یهود بر دیگران چیست ؟
- [سایر] چرا علمای بنی اسرائیل در قرآن مورد لعن واقع شدهاند؟
- [سایر] چرا خداوند متعال اینقدر با بنی اسرائیل مدارا میکرد؟
- [سایر] آیا قرآن برای قوم بنی اسرائیل فضیلتی قائل است؟
- [سایر] در آیه 2 سوره اسراء میفرماید: (وَجَعَلْناهُ هُدیً لِبَنِی إِسْرائِیلَ). آیا فقط بنی اسرائیل هدف هدایت حضرت موسی(ع) این پیامبر اولوالعزم بودند؟ آیا فرعون و فرعونیان یا اقوام دیگر نباید به آیین موسی(ع) دعوت میشدند؟
- [سایر] چرا خداوند متعال اینقدر با بنی اسرائیل مدارا میکرد؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . حسن سلوک و رفتار مسلمان با بیگانه و مسلمان، باید بر اساس تعالیم اسلام در نهایت اعتدال و خیرخواهی برای همه خلق باشد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] روابط تجاری و سیاسی با بعض دول که آلت دست دول بزرگ جائر هستند از قبیل دولت اسرائیل، جایز نیست. و بر مسلمانان لازم است که به هر نحو ممکن با این نحو روابط مخالفت کنند، و بازرگانانی که با اسرائیل و عمال اسرائیل روابط تجاری دارند، خائن به اسلام و مسلمانان و کمک کار به هدم احکام اسلام هستند، و بر مسلمانان لازم است با این خیانت کاران چه دولت و چه تجار قطع رابطه کنند، و آنها را ملزم به قطع رابطه با این نحو دولت ها کنند.
- [آیت الله نوری همدانی] روابط تجاری و سیاسی با بعضی دوَل که آلت دست دوَل بزرگ جائر هستند از قبیل دولت اسرائیل ، جائز نیست ، و بر مسلمانان لازم است که به هر نحو ممکن با این نحو روابط مخالفت کنند ، و بازرگانانی که با اسرائیل و عمّال اسرائیل روابط تجاری دارند ، خائن به اسلام و مسلمانان و کمک کار به هدم احکام اسلام هستند ، و بر مسلمانان لازم است با این خیانت کاران چه دولتها و چه تجّار قطع رابطه کنند ، و آنها را ملزم کنند به توب و ترک روابط با این نحو دولتها .
- [امام خمینی] روابط تجاری و سیاسی با بعض دول که آلت دست دول بزرگ جائر هستند از قبیل دولت اسرائیل، جایز نیست، و بر مسلمانان لازم است که به هر نحو ممکن است با این نحو روابط مخالفت کنند، و بازرگانانی که با اسرائیل و عمال اسرائیل روابط تجاری دارند، خائن به اسلام و مسلمانان و کمک کار به هدم احکام هستند، و بر مسلمانان لازم است با این خیانتکاران چه دولتها و چه تجار قطع رابطه کنند، و آنها را ملزم کنند به توبه و ترک روابط با این نحو دولتها. مسائل دفاع از جان و عرض در کتاب (تحریر الوسیله) است به آنجا رجوع شود.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . هر مسلمانی باید سعی کند روش و رفتار و اخلاق او، طبق تعالیم اخلاقی و فقهی اسلام باشد تا هم خودش سعادتمند گردد و هم بر آبروی جامعه اسلامی بیفزاید.
- [آیت الله مکارم شیرازی] سوره هایی که سجده واجب دارد چهار سوره است: 1 سوره سجده (سوره 32) آیه 15. 2 سوره فصلت (سوره 41) آیه 37. 3 سوره نجم (سوره 53) آیه 62. 4 سوره علق(سوره 96) آیه 19.
- [آیت الله وحید خراسانی] مستحاضه کثیره و متوسطه وقتی که به کلی از خون پاک شد باید غسل کند ولی اگر بداند از وقتی که برای نماز پیش مشغول غسل شده دیگر خون نیامده و به کلی پاک شده لازم نیست دوباره غسل نماید
- [آیت الله شبیری زنجانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوم، سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اول، سوره أعلی (سوره 87) و در رکعت دوم، سوره شمس (سوره 91) را بخوانند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس "سوره 91" و در رکعت دوم سوره غاشیه "سوره 88" را بخوانند یا در رکعت اول سوره سبح اسم "سوره 87"و در رکعت دوم سوره شمس "سوره 91" را بخوانند.
- [آیت الله علوی گرگانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اوّل آن سوره شمس )سوره 91) و در رکعت دوم سوره غاشیه )سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اوّل سوره سبح اسم )سوره 87) و در رکعت دوم سوره شمس را بخوانند.