آیا خداوند نمی‌توانست از تحریف تورات و انجیل جلوگیری نماید؟
خداوند اگر می‌­خواست می‌­توانست تمام جهانیان را بر یک دین و یک امت گرد هم آورد. قرآن کریم در این باره می‌فرماید: «وَ لَوْ شاءَ اللَّهُ لَجَعَلَکُمْ أُمَّةً واحِدَةً وَ لکِنْ یُضِلُّ مَنْ یَشاءُ وَ یَهْدی مَنْ یَشاءُ وَ لَتُسْئَلُنَّ عَمَّا کُنْتُمْ تَعْمَلُونَ».[1] اما تقدیر او چنین بود که طی نسل‌های متوالی، انسان مرحله به مرحله رشد یابد تا آنان‌که جویای حق و حقیقت‌اند با اسلام، این دین خاتم، به رشد حداکثری خود برسند. بر همین اساس، اگر پروردگار دست برخی از افراد بشر را در رفتارهایی؛ مانند تحریف کتب مقدس، قتل پیامبران، ظلم و ستم بر بندگان و ... باز گذاشته است، این موضوع به دلیل ناتوانی او نبوده، بلکه به حکمت بالغه او در رشد تدریجی و اختیاری بشر مرتبط است.   [1] . نحل، 93، «و اگر خدا می‏‌خواست، همه شما را امت واحدی قرار می‌‏داد (و همه را به اجبار وادار به ایمان می‌‏کرد، امّا ایمان اجباری فایده‌‏ای ندارد!) ولی خدا هر کس را بخواهد (و شایسته بداند) گمراه، و هر کس را بخواهد (و لایق بداند) هدایت می‌‏کند! (به گروهی توفیق هدایت داده، و از گروهی سلب می‌‏کند!) و یقیناً شما از آنچه انجام می‌‏دادید، بازپرسی خواهید شد»!
عنوان سوال:

آیا خداوند نمی‌توانست از تحریف تورات و انجیل جلوگیری نماید؟


پاسخ:

خداوند اگر می‌­خواست می‌­توانست تمام جهانیان را بر یک دین و یک امت گرد هم آورد. قرآن کریم در این باره می‌فرماید: «وَ لَوْ شاءَ اللَّهُ لَجَعَلَکُمْ أُمَّةً واحِدَةً وَ لکِنْ یُضِلُّ مَنْ یَشاءُ وَ یَهْدی مَنْ یَشاءُ وَ لَتُسْئَلُنَّ عَمَّا کُنْتُمْ تَعْمَلُونَ».[1] اما تقدیر او چنین بود که طی نسل‌های متوالی، انسان مرحله به مرحله رشد یابد تا آنان‌که جویای حق و حقیقت‌اند با اسلام، این دین خاتم، به رشد حداکثری خود برسند.
بر همین اساس، اگر پروردگار دست برخی از افراد بشر را در رفتارهایی؛ مانند تحریف کتب مقدس، قتل پیامبران، ظلم و ستم بر بندگان و ... باز گذاشته است، این موضوع به دلیل ناتوانی او نبوده، بلکه به حکمت بالغه او در رشد تدریجی و اختیاری بشر مرتبط است.   [1] . نحل، 93، «و اگر خدا می‏‌خواست، همه شما را امت واحدی قرار می‌‏داد (و همه را به اجبار وادار به ایمان می‌‏کرد، امّا ایمان اجباری فایده‌‏ای ندارد!) ولی خدا هر کس را بخواهد (و شایسته بداند) گمراه، و هر کس را بخواهد (و لایق بداند) هدایت می‌‏کند! (به گروهی توفیق هدایت داده، و از گروهی سلب می‌‏کند!) و یقیناً شما از آنچه انجام می‌‏دادید، بازپرسی خواهید شد»!





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین