چرا خداوند تورات و انجیل را از تحریف مصون نگذاشت؟
این که چرا خداوند تورات و انجیل را از تحریف مصون نداشت و حفظ آن را به صورت عادی در اختیار انسان ها گذاشت چند امر است: 1. الفاظ و جملات تورات و انجیل دارای خصوصیت ویژه و متمایز از سایر کلمات اعم از کلمات بشر و روایات قدسی نداشت - و به عنوان معجزه صادر نگشته بود بلکه پیام هایی بود جهت هدایت انسان ها - معجزه حضرت موسی ید بیضاء و عصا بود و معجزه حضرت عیسی مرده زنده کردن و مریض شفا دادن. برخلاف قرآن که همین الفاظ و آیات و سوره ها حتی با قطع نظر از محتوا حالت معجزه و خارق العاده ای داشت و دارد. 2. دین حضرت موسی و عیسی(ع) به عنوان دین آخر مطرح نبودند، در این صورت طبیعی است که اگر تحریفی صورت بگیرد راه اصلاح آن توسط شریعت بعدی ممکن است، برخلاف اسلام و قرآن که به عنوان دین آخر و کاملترین ادیان مطرح است. 3. شاید حکمت و اراده الهی بر این بود که تا آخر الزمان یک کتاب معتبر آسمانی بیشتر در دست بشر نباشد تا همه بر گرد یک محور جمع گردند. .علاوه بر آن که براساس شهادت تاریخ رسول گرامی ( ص ) برای حفظ قرآن ، گروهی از پیروان خویش را برای نوشتن آیاتی که نازل می شد معین فرموده بودند که حضرت علی ( ع ) در راس آنها بود و به حق پس از او نیزصحابه با دقت و ظرافت بر کتابت و محافظت از آن سخت کوشیدند .دراین باب، نگا : تاریخ یعقوبی ، احمد بن اسحاق یعقوبی ، ترجمه محمدابراهیم آیتی ، شرکت انتشارات علمی و فرهنگی تهران ، چاپ ششم 1371، ج 2، ص 158 ؛ الاتقان فی علوم القرآن ، جلال الدین سیوطی ، منشورات الشریف الرضی ، قم ، بی تا، ج 1، ص 57 (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 1/12040)
عنوان سوال:

چرا خداوند تورات و انجیل را از تحریف مصون نگذاشت؟


پاسخ:

این که چرا خداوند تورات و انجیل را از تحریف مصون نداشت و حفظ آن را به صورت عادی در اختیار انسان ها گذاشت چند امر است:
1. الفاظ و جملات تورات و انجیل دارای خصوصیت ویژه و متمایز از سایر کلمات اعم از کلمات بشر و روایات قدسی نداشت - و به عنوان معجزه صادر نگشته بود بلکه پیام هایی بود جهت هدایت انسان ها - معجزه حضرت موسی ید بیضاء و عصا بود و معجزه حضرت عیسی مرده زنده کردن و مریض شفا دادن. برخلاف قرآن که همین الفاظ و آیات و سوره ها حتی با قطع نظر از محتوا حالت معجزه و خارق العاده ای داشت و دارد.
2. دین حضرت موسی و عیسی(ع) به عنوان دین آخر مطرح نبودند، در این صورت طبیعی است که اگر تحریفی صورت بگیرد راه اصلاح آن توسط شریعت بعدی ممکن است، برخلاف اسلام و قرآن که به عنوان دین آخر و کاملترین ادیان مطرح است.
3. شاید حکمت و اراده الهی بر این بود که تا آخر الزمان یک کتاب معتبر آسمانی بیشتر در دست بشر نباشد تا همه بر گرد یک محور جمع گردند.
.علاوه بر آن که براساس شهادت تاریخ رسول گرامی ( ص ) برای حفظ قرآن ، گروهی از پیروان خویش را برای نوشتن آیاتی که نازل می شد معین فرموده بودند که حضرت علی ( ع ) در راس آنها بود و به حق پس از او نیزصحابه با دقت و ظرافت بر کتابت و محافظت از آن سخت کوشیدند .دراین باب، نگا : تاریخ یعقوبی ، احمد بن اسحاق یعقوبی ، ترجمه محمدابراهیم آیتی ، شرکت انتشارات علمی و فرهنگی تهران ، چاپ ششم 1371، ج 2، ص 158 ؛ الاتقان فی علوم القرآن ، جلال الدین سیوطی ، منشورات الشریف الرضی ، قم ، بی تا، ج 1، ص 57 (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 1/12040)





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین