تفسیر و معنای آیه 21 سوره الحجر چیست؟
قرآن کریم در ارتباط با خزانه‌های نعمت‌های الهی و چگونگی نزول و فرستادن این نعمت‌ها، می‌فرماید: خزائن همه چیز، تنها نزد ما است ولی ما جز به اندازه معیّن آن‌را نازل نمی‌‏کنیم. مفسران در تفسیر این آیه دیدگاه‌هایی را مطرح کرده‌اند که برخی از آنها چنین است: 1. از آن‌جا که آیه شریفه در سیاق بیان رزق و روزی انسان و حیوان قرار گرفته، ناگزیر منظور از کلمه «شی‏ء» نبات و توابع آن، یعنی حبوبات و میوه‌‏ها خواهد بود، و منظور از خزانه‏‌ای که نزد خدا است و خدا آن‌را به اندازه معلوم نازل می‌‏کند، بارانی است که از آسمان نازل می‌‏شود و نباتات را می‏‌رویاند، در نتیجه حبوبات و میوه‌‏ها عاید بشر شده، انسان‌‏ها و حیوانات با آنها زندگی می‌‏کنند. 2. مقصود از این‌که فرمود خزائن هر چیزی نزد خدا است، این است که قدرت مطلق خداوند، خزانه هر چیزی است که بخواهد ایجاد کند. 3. منظور از «خزائن» عناصر مختلفی است که ارزاق و چیزهای دیگر از آن ترکیب می‌‏شوند، و خدای تعالی از آن عناصر مقدار زیادی را در عالم مشهود ما آماده کرده که با عروض ترکیب‌‏های پی در پی، پایان نمی‌‏پذیرد. به تعبیر دیگر، مراد اسباب کلیه است که در تشکیل مرکبات مؤثرند؛ از قبیل نور، حرارت، نسیم دائم و منظم و غیر آن، که موجود است و انسان در ادامه زندگیش به آنها احتیاج دارد.  
عنوان سوال:

تفسیر و معنای آیه 21 سوره الحجر چیست؟


پاسخ:

قرآن کریم در ارتباط با خزانه‌های نعمت‌های الهی و چگونگی نزول و فرستادن این نعمت‌ها، می‌فرماید: خزائن همه چیز، تنها نزد ما است ولی ما جز به اندازه معیّن آن‌را نازل نمی‌‏کنیم.
مفسران در تفسیر این آیه دیدگاه‌هایی را مطرح کرده‌اند که برخی از آنها چنین است:
1. از آن‌جا که آیه شریفه در سیاق بیان رزق و روزی انسان و حیوان قرار گرفته، ناگزیر منظور از کلمه «شی‏ء» نبات و توابع آن، یعنی حبوبات و میوه‌‏ها خواهد بود، و منظور از خزانه‏‌ای که نزد خدا است و خدا آن‌را به اندازه معلوم نازل می‌‏کند، بارانی است که از آسمان نازل می‌‏شود و نباتات را می‏‌رویاند، در نتیجه حبوبات و میوه‌‏ها عاید بشر شده، انسان‌‏ها و حیوانات با آنها زندگی می‌‏کنند.
2. مقصود از این‌که فرمود خزائن هر چیزی نزد خدا است، این است که قدرت مطلق خداوند، خزانه هر چیزی است که بخواهد ایجاد کند.
3. منظور از «خزائن» عناصر مختلفی است که ارزاق و چیزهای دیگر از آن ترکیب می‌‏شوند، و خدای تعالی از آن عناصر مقدار زیادی را در عالم مشهود ما آماده کرده که با عروض ترکیب‌‏های پی در پی، پایان نمی‌‏پذیرد. به تعبیر دیگر، مراد اسباب کلیه است که در تشکیل مرکبات مؤثرند؛ از قبیل نور، حرارت، نسیم دائم و منظم و غیر آن، که موجود است و انسان در ادامه زندگیش به آنها احتیاج دارد.
 





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین