تربیت چیست؟ فرق تربیت از درون(تربیت باطنی) با تربیت از بیرون(تربیت ظاهری) چیست؟ آیا تربیت انسان از درون اولویت دارد؟ به چه دلیل؟
تربیت دینی؛ یعنی فراهم کردن زمینه شکوفایی فطرت توحیدی انسان و تجلّی آن در عمل عبادی وی. تربیت دینی، به سه نوع بدنی(ظاهری و بیرونی)، عقلی و قلبی(روحی، باطنی و درونی) تقسیم می‌شود. اسلام ضمن اهمیت دادن به همه انواع تربیت هیچ‌یک از آنها را به طور انفرادی نمی‌پذیرد و اولویت نمی‌دهد، بلکه جسم، عقل و قلب و روان آدمی را به شکلی جامع و متعادل تربیت می‌کند، به‌گونه‌ای که هیچ‌یک از ابعاد وجودی او معطّل نماند و در پرورش هر یک از آنها نیز افراط و تفریط نشود. البته اصالت مربوط به تربیت درونی و روحانی انسان است و همیشه جسم ابزار روح بوده و تنها باید به نیازمندی‌های جسمی به عنوان وسیله - نه به عنوان هدف - نگاه شود.  
عنوان سوال:

تربیت چیست؟ فرق تربیت از درون(تربیت باطنی) با تربیت از بیرون(تربیت ظاهری) چیست؟ آیا تربیت انسان از درون اولویت دارد؟ به چه دلیل؟


پاسخ:

تربیت دینی؛ یعنی فراهم کردن زمینه شکوفایی فطرت توحیدی انسان و تجلّی آن در عمل عبادی وی. تربیت دینی، به سه نوع بدنی(ظاهری و بیرونی)، عقلی و قلبی(روحی، باطنی و درونی) تقسیم می‌شود.
اسلام ضمن اهمیت دادن به همه انواع تربیت هیچ‌یک از آنها را به طور انفرادی نمی‌پذیرد و اولویت نمی‌دهد، بلکه جسم، عقل و قلب و روان آدمی را به شکلی جامع و متعادل تربیت می‌کند، به‌گونه‌ای که هیچ‌یک از ابعاد وجودی او معطّل نماند و در پرورش هر یک از آنها نیز افراط و تفریط نشود. البته اصالت مربوط به تربیت درونی و روحانی انسان است و همیشه جسم ابزار روح بوده و تنها باید به نیازمندی‌های جسمی به عنوان وسیله - نه به عنوان هدف - نگاه شود.
 





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین