خودتان دقیقا به بهترین تربیت از نظر اسلام اشاره کردید و آن همان تربیت خویشتن یا به تعبیری دیگر تربیت نفس است. و در مسیر تربیت یک جامعه سالم تا هر کسی اول از خودش شروع نکند، جامعه هم سالم نخواهد شد. اما آنچه ما به شما با توجه به سن شما می توانیم توصیه کنیم این چند نکته ذیل است: 1 اگر میخواهید مؤ دب به آداب دینی بشوید ، دقیقا آنچه را که در جواب سوال یک به شما گفتیم را در زندگی پیاده کنید. 2 چون شما تقریبا در آستانه سن جوانی هستید و اقتضای سن شما، معاشرت با دوستان هست ، باز به جواب سوال یازده جهت انتخاب و همراه بودن دوست خوب مراجعه کنید. 3 هرگز در مسائل دینی و انجام احکام ، خودتان را خسته نکنید و مخصوصا در انجام مستحبات همیشه از روی علاقه مستحبات را بجا آورید. 4 اگر می خواهید که مؤدب به آداب اسلامی شوید باز هم توصیه می شود که در باره دوستا نتان بیشتر دقت کنید و حتی الا مکان با یک روحانی که بیشتر به او علاقه دارید در ارتباط باشید. 5 و در پایان همیشه تمام همت تان انجام تکلیف باشد یعنی در هر بعدی از زندگی که قرار می گیرید سعی کنید آن کار را به نحوی خدایی کنید و رنگ خدایی به آن بدهید. برای اطلاع بیشتر به کتب زیر مراجعه کنید: تعلیم و تربیت از نظر اسلام / شهید مطهری. جامع السعاده و معراج السعاده / ملا مهدی و ملا احمد نراقی. www.dte.ir
خودتان دقیقا به بهترین تربیت از نظر اسلام اشاره کردید و آن همان تربیت خویشتن یا به تعبیری دیگر تربیت نفس است. و در مسیر تربیت یک جامعه سالم تا هر کسی اول از خودش شروع نکند، جامعه هم سالم نخواهد شد.
اما آنچه ما به شما با توجه به سن شما می توانیم توصیه کنیم این چند نکته ذیل است:
1 اگر میخواهید مؤ دب به آداب دینی بشوید ، دقیقا آنچه را که در جواب سوال یک به شما گفتیم را در زندگی پیاده کنید.
2 چون شما تقریبا در آستانه سن جوانی هستید و اقتضای سن شما، معاشرت با دوستان هست ، باز به جواب سوال یازده جهت انتخاب و همراه بودن دوست خوب مراجعه کنید.
3 هرگز در مسائل دینی و انجام احکام ، خودتان را خسته نکنید و مخصوصا در انجام مستحبات همیشه از روی علاقه مستحبات را بجا آورید.
4 اگر می خواهید که مؤدب به آداب اسلامی شوید باز هم توصیه می شود که در باره دوستا نتان بیشتر دقت کنید و حتی الا مکان با یک روحانی که بیشتر به او علاقه دارید در ارتباط باشید.
5 و در پایان همیشه تمام همت تان انجام تکلیف باشد یعنی در هر بعدی از زندگی که قرار می گیرید سعی کنید آن کار را به نحوی خدایی کنید و رنگ خدایی به آن بدهید.
برای اطلاع بیشتر به کتب زیر مراجعه کنید:
تعلیم و تربیت از نظر اسلام / شهید مطهری.
جامع السعاده و معراج السعاده / ملا مهدی و ملا احمد نراقی.
www.dte.ir
- [سایر] پاسخ بدی با بدی به قصد تربیت چه حکمی از نظر اسلام دارد؟
- [سایر] تربیت چیست؟ فرق تربیت از درون(تربیت باطنی) با تربیت از بیرون(تربیت ظاهری) چیست؟ آیا تربیت انسان از درون اولویت دارد؟ به چه دلیل؟
- [سایر] نظر اسلام درباره آزادی انسان چیست ؟
- [سایر] نظر اسلام درباره آزادی انسان چیست ؟
- [سایر] روش تعلیم و تربیت جوانان در اسلام چگونه است؟
- [سایر] جایگاه تعلیم و تربیت در اسلام چگونه است؟
- [سایر] اگر اسلام عیبی ندارد و همه عیوب از مسلمانی است، چرا اسلام، مسلمان درست تربیت نمی کند؟
- [سایر] پیرامون تربیت انسان را توضیح دهید؟
- [سایر] نظر قرآن درباره تعلیم و تربیت و مشاوره چیست؟
- [سایر] تربیت در نظر علمای قدیم، چه جایگاهی داشت؟
- [آیت الله نوری همدانی] اگرکافر شهادتین بگوید ،و انسان نداند قلبا مسلمان شده ، یا نه،پاک است ، بلکه اگر انسان بداند که قلبا مسلمان نشده است هنگامی که در ظاهر اسلام را مراعات می کند ، پاک است .
- [آیت الله اردبیلی] پدر و مادر میتوانند در مقابل یکدیگر از حقّ حضانت خود صرف نظر کنند، ولی نمیتوانند نسبت به نگهداری و تربیت فرزند کوتاهی نمایند و در صورت کوتاهی، حاکم صالح آنان را ملزم به تأمین حقّ فرزند میکند.
- [آیت الله مظاهری] اگر حفظ جان مسلمانی یا عدهای از مسلمانان بر تشریح انسان متوقف باشد و تشریح غیرمسلمان امکان نداشته باشد تشریح مسلمان جایز است، بنابراین در این زمان که طب متوقّف بر تشریح بدن انسان است باید از تشریح میّت غیر مسلمان استفاده شود و اگر غیر مسلمان نباشد تشریح مسلمان با اذن ولی یا حاکم شرع جایز است و موجب دیه هم نیست.
- [آیت الله مظاهری] اگر انسان با کسی به این قصد معامله کند که درختهای او را تا مدّت معیّنی تربیت نماید و آب دهد و به مقداری که قرار میگذارند از آن بردارد این معامله را مساقات میگویند.
- [امام خمینی] رادیو و تلویزیون دارای منافع حلال عقلایی و منافع حرام است از نظر اسلام و جایز است انتفاع بردن از آنها به نحو حلال، از قبیل اخبار و مواعظ از رادیو و نشان دادن چیزهای حلال برای تعلیم و تربیت صحیح، یا نشان دادن کالاها و عجایب خلقت از بر و بحر از تلویزیون و اما چیزهای حرام از قبیل پخش غنا و موسیقی مطرب و اشاعه منکرات از قبیل پخش قوانین خلاف اسلام و مدح خائن و ظالم، و ترویج باطل، و ارائه چیزهایی که اخلاق جامعه را فاسد و عقاید آنها را متزلزل میکند، حرام و معصیت است.
- [امام خمینی] اگر کافر شهادتین بگوید و انسان نداند قلبا مسلمان شده یا نه، پاک است.ولی اگر بداند قلبا مسلمان نشده، بنابر احتیاط واجب باید از او اجتناب کرد.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر کافر شهادتین بگوید و انسان نداند قلباً مسلمان شده یا نه پاک است بلکه اگر بداند قلباً مسلمان نشده است باز هم پاک است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر کافر شهادتین بگوید و انسان نداند قلباً مسلمان شده یا نه، پاک است؛ ولی اگر بداند قلباً مسلمان نشده، بنا بر احتیاط نجس است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر مشرک شهادتین بگوید و انسان نداند قلباً مسلمان شده یا نه، پاک است، ولی اگر بداند قلباً مسلمان نشده بنابر احتیاط واجب باید از او اجتناب کرد.
- [آیت الله بروجردی] اگر کافر شهادتین بگوید و انسان نداند قلباً مسلمان شده یا نه، پاک است ولی اگر بداند قلباً مسلمان نشده، نجس است.