آیه‌ای از قرآن و یا روایتی می‌خواهم مبنی بر این‌که هنگامی که فقر به سراغتان آمد انفاق کنید.
در روایات به این مطلب اشاره شده است که در هنگام تنگدستی از طریق دادن صدقه، گشایش رزق و روزی بطلبید: 1. امام علی(ع) می‌فرماید: «هرگاه تنگدست شدید با خداوند به وسیله صدقه دادن معامله کنید».[1] 2. امام صادق(ع) به یکی از فرزندانش فرمود: «از آن مالی که نزد تو بود چقدر باقی مانده؟» گفت: فقط چهل دینار. امام(ع) فرمود: «برو و آن‌را به نیازمندان صدقه بده». گفت: چیزی غیر از آن در بساط نیست. امام(ع) فرمود: «می‌گویم آن‌را صدقه بده! خدا به‌جای آن به ما می‌دهد!». سپس فرمود: «آیا نمی‌دانی هر چیز کلیدی دارد و کلید رزق، صدقه است؟ پس برو و آن‌را در راه خدا به نیازمندان بده». فرزند امام این کار را کرد. ده روز نگذشته بود که از محلی چهار هزار دینار خدمت آن‌حضرت آوردند. امام(ع) فرمود: «فرزندم! چهل دینار برای خدا دادی و خداوند چهار هزار دینار به ما داد».[2] البته نباید همواره در انتظار پاسخی فوری و چند ده برابر بود، بلکه این تنها یکی از راه‌هایی است که خدا در اختیار تنگدستان قرار داده تا به معامله با او بپردازند.   [1] . سید رضی، محمد بن حسین، نهج البلاغة، محقق: صبحی صالح، حکمت 258، ص 513، قم، هجرت، چاپ اول، 1414ق. [2] . کلینی، محمد بن یعقوب، الکافی، ج ‏4، ص 9 – 10، تهران، دار الکتب الإسلامیة، چاپ چهارم، 1407ق.
عنوان سوال:

آیه‌ای از قرآن و یا روایتی می‌خواهم مبنی بر این‌که هنگامی که فقر به سراغتان آمد انفاق کنید.


پاسخ:

در روایات به این مطلب اشاره شده است که در هنگام تنگدستی از طریق دادن صدقه، گشایش رزق و روزی بطلبید:
1. امام علی(ع) می‌فرماید: «هرگاه تنگدست شدید با خداوند به وسیله صدقه دادن معامله کنید».[1]
2. امام صادق(ع) به یکی از فرزندانش فرمود: «از آن مالی که نزد تو بود چقدر باقی مانده؟» گفت: فقط چهل دینار.
امام(ع) فرمود: «برو و آن‌را به نیازمندان صدقه بده». گفت: چیزی غیر از آن در بساط نیست. امام(ع) فرمود: «می‌گویم آن‌را صدقه بده! خدا به‌جای آن به ما می‌دهد!». سپس فرمود: «آیا نمی‌دانی هر چیز کلیدی دارد و کلید رزق، صدقه است؟ پس برو و آن‌را در راه خدا به نیازمندان بده». فرزند امام این کار را کرد. ده روز نگذشته بود که از محلی چهار هزار دینار خدمت آن‌حضرت آوردند. امام(ع) فرمود: «فرزندم! چهل دینار برای خدا دادی و خداوند چهار هزار دینار به ما داد».[2]
البته نباید همواره در انتظار پاسخی فوری و چند ده برابر بود، بلکه این تنها یکی از راه‌هایی است که خدا در اختیار تنگدستان قرار داده تا به معامله با او بپردازند.   [1] . سید رضی، محمد بن حسین، نهج البلاغة، محقق: صبحی صالح، حکمت 258، ص 513، قم، هجرت، چاپ اول، 1414ق. [2] . کلینی، محمد بن یعقوب، الکافی، ج ‏4، ص 9 – 10، تهران، دار الکتب الإسلامیة، چاپ چهارم، 1407ق.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین