مخالفان دعوت پیامبران بطور کلی از دو شیوه بهره می‌گرفتند: یکی حربه تهمت و افتراء، دیگری انقتادهای بی جا و به عبارت دیگر تفسیر یک سلسه واقعیت‌ها به صورت غیر صحیح. و به دیگر سخن: گاهی افتراء می‌بستند، و گاهی اموری را نقطه ضعف می‌پنداشتند در حالی که به یک معنا نقطه قوت بودند اینک ما مجموع این شیوه‌ها را با یادآوری آیات مربوط، مورد بحث قرار می‌دهیم. در طول تاریخ منادیان اصلاح، پیوسته آماج تهمت‌های ناجوانمردانه مخالفان بودند، و آنان را با یک سلسله مسائل روانی متهم می‌کردند. بررسی این تهمت‌ها، از واقعیتی پرده بر می‌دارد. و آن اینکه دشمنان پیامبران هرگز نتوانستند آنان را به فساد مالی، و انحراف جنسی، و آدم کشی و خونریزی، و مانند آنها متهم سازند، زیرا زمینه زندگی آنان بگونه‌ای بود که این لکه‌ها بر دامن آنان نمی‌نشست، و مردم نمی‌پذیرفتند. از این جهت آنان را به یک رشته امور روحی و روانی که نفی و اثبات آنها مشکل بود، متهم می‌کردند مانند اتهام به سحر و کهانت، یا جنون و دیوانگی و نظایر آن. بررسی آیات مربوط به اتهامات وارد بر پیامبران، این حقیقت را روشن می‌کند که غالباً به امور یاد شده در زیر متهم می‌شدند 1 جنون 2 سفاهت 3 سحر 4 کهانت 5 شاعری 6 دروغگوئی 7 جدل گرائی 8 افسانه گرائی 9 آموزش دیدن از دیگران 10 نفرین شده بتان.
از دیدگاه قرآن، مخالفان پیامبران چه اتهامهایی را به پیامبران(علیهم السلام) وارد میکردند؟
مخالفان دعوت پیامبران بطور کلی از دو شیوه بهره میگرفتند: یکی حربه تهمت و افتراء، دیگری انقتادهای بی جا و به عبارت دیگر تفسیر یک سلسه واقعیتها به صورت غیر صحیح.
و به دیگر سخن: گاهی افتراء میبستند، و گاهی اموری را نقطه ضعف میپنداشتند در حالی که به یک معنا نقطه قوت بودند اینک ما مجموع این شیوهها را با یادآوری آیات مربوط، مورد بحث قرار میدهیم.
در طول تاریخ منادیان اصلاح، پیوسته آماج تهمتهای ناجوانمردانه مخالفان بودند، و آنان را با یک سلسله مسائل روانی متهم میکردند. بررسی این تهمتها، از واقعیتی پرده بر میدارد. و آن اینکه دشمنان پیامبران هرگز نتوانستند آنان را به فساد مالی، و انحراف جنسی، و آدم کشی و خونریزی، و مانند آنها متهم سازند، زیرا زمینه زندگی آنان بگونهای بود که این لکهها بر دامن آنان نمینشست، و مردم نمیپذیرفتند. از این جهت آنان را به یک رشته امور روحی و روانی که نفی و اثبات آنها مشکل بود، متهم میکردند مانند اتهام به سحر و کهانت، یا جنون و دیوانگی و نظایر آن.
بررسی آیات مربوط به اتهامات وارد بر پیامبران، این حقیقت را روشن میکند که غالباً به امور یاد شده در زیر متهم میشدند 1 جنون 2 سفاهت 3 سحر 4 کهانت 5 شاعری 6 دروغگوئی 7 جدل گرائی 8 افسانه گرائی 9 آموزش دیدن از دیگران 10 نفرین شده بتان.
- [سایر] از دیدگاه قرآن پیامبران(علیهم السلام) در روز قیامت دارای چه شئون و مقاماتی هستند؟
- [سایر] یکی از اتهام های مخالفان پیامبران برآنان، «تهمت جنون» است قرآن کریم این مسأله را چگونه بیان میکند؟
- [سایر] برخی آیات قرآن از تأثیر شیطان در مورد انبیا علیهم السلام خبر داده، اینها چگونه با عصمت پیامبران می سازد؟
- [سایر] مواردی از امتحان پیامبران و امامان معصوم(علیهم السلام) که در قرآن کریم آمده را اشاره نمایید.
- [سایر] ویژگیهای روش تبلیغ پیامبران از دیدگاه قرآن چیست؟
- [سایر] ویژگیهای روش تبلیغ پیامبران از دیدگاه قرآن چیست؟
- [سایر] جهاد و تکلیف زن از دیدگاه اهل بیت(علیهم السلام) چیست؟
- [سایر] چرا امامان علیهم السلام با اینکه امکانات می توانستند داشته باشند، ولی ساده زندگی میکردند؟
- [سایر] چرا ائمه علیهم السلام به خلفای زمان خود، با خطاب یا امیرالمؤمنین سلام میکردند و صدا میزدند؟
- [سایر] عصمت پیامبران علیهم السلام را با دلایل قرآنی اثبات کنید؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه کسی پناه بر خدا به خدا، یا پیامبر(صلی الله علیه وآله) یا یکی از ائمه معصومین(علیهم السلام) یا فاطمه زهرا(علیهم السلام) دشنام و ناسزا گوید یا عداوت داشته باشد، کافراست.
- [آیت الله نوری همدانی] نماز در حرم امامان (علیهم السلام ) مستحب ، بلکه بهتر از مسجد است و نماز در حرم مطهر حضرت امیر المؤمنین (علیه السلام ) برابر دویست هزار نماز است .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] نماز در حرم امامان(علیهم السلام) مستحب بلکه بهتر از مسجد است. و نماز در حرم مطهّر حضرت امیرالمؤمنین(علیه السلام) برابر دویست هزار نماز است.
- [امام خمینی] نماز در حرم امامان علیهم السلام مستحب، بلکه بهتر از مسجد است و نماز در حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام برابر دویست هزار نماز است.
- [آیت الله سبحانی] نماز در حرم امامان(علیهم السلام) مستحب است و نماز در حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین(علیه السلام) برابر دویست هزار نماز است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] نماز در حرم امامان(علیهم السلام) مستحب است، بلکه در حدیث آمده نماز در حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین(علیه السلام) برابر با دویست هزار نماز است.
- [آیت الله وحید خراسانی] شخصی که به یکی از چهارده معصوم علیهم السلام از روی دشمنی دشنام دهد نجس است
- [آیت الله مظاهری] هرگاه کسی به خدا یا پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم یا یکی از ائمّه معصومین علیهم السلام یا فاطمه زهرا علیها السلام ناسزا گوید یا با یکی از اینها دشمنی داشته باشد و یا یکی از ائمه علیهم السلام یا غیر آنها را خدا بداند کافر است.
- [آیت الله وحید خراسانی] نماز خواندن در حرم امامان علیهم السلام مستحب است بلکه از بعضی روایات استفاده می شود که نماز در حرم مطهر حضرت امیر المومنین علیه السلام و سیدالشهداء علیه السلام افضل از مسجد است
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسانی که در حق علی(علیه السلام) و سایر امامان(علیهم السلام) غلو کنند; یعنی، آن بزرگواران را خدا بدانند یا صفات مخصوص خدایی برای آنها قائل باشند، کافرند.