سوره نور: به هر چیزی که ذاتش آشکار بوده و روشن کننده غیر باشد، نور اطلاق میگردد. و به خدا، نور میگویند، از آن جهت که چیزی در عالم از او آشکارتر نیست و تمام آن چه و تمام آن چه غیر او است، از برکت وجود او آشکار میشود.(تفسیر نمونه، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران، ج 14، ص 474 و ج 10، ص 278.) 2. فاطر: فاطر در اصل، به معنای "شکافنده" است، ولی در بسیاری از آیات قرآن، به معنای "آفریننده" میباشد؛ آفرینندهای که با برنامه حساب شدهاش، چیزی را خلق کرده سپس آن را حفظ میکند.(تفسیر نمونه، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران، ج 14، ص 474 و ج 10، ص 278.) 3. غافر: غافر از "غَفْر" گرفته شده و در اصل، به معنای از بین بردن اثر است، و به خدا غافر میگویند، زیرا آثار گناهان بندگان، به واسطه او، با پردهپوشی و گذشت و اصلاح، از بین میرود.(التحقیق، حسن مصطفوی، ج 7، ص 241 و 245، وزارت ارشاد.) 4. أَالرَّحْمَن: رَحْمَن از رَحْمَت (مهربانی و دقتی که احسانی را در پی داشته باشد) گرفته شده، و از اوصاف مخصوص خداوند است؛ به این معنا که رحمتش، همه چیز را در بر گرفته است.(قاموس قرآن، سید علی اکبر قرشی، ج 3 و 4، ص 69،70 و 72، دارالکتب ) 5. سوره أَعْلیَ: اَعلیَ از عُلُو گرفته شده، و این کلمه در مورد خداوند به این معنا است که او از هر کس و هر چیز و هر خیال، قیاس، گمان، وهم و هر گونه شرک آشکار و پنهان و هر چه تصور کنیم، برتر و بالاتر است.(تفسیر نمونه، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران، ج 26، ص 384، دارالکتب الاسلامیه) eporsesh.com
سوره نور: به هر چیزی که ذاتش آشکار بوده و روشن کننده غیر باشد، نور اطلاق میگردد. و به خدا، نور میگویند، از آن جهت که چیزی در عالم از او آشکارتر نیست و تمام آن چه و تمام آن چه غیر او است، از برکت وجود او آشکار میشود.(تفسیر نمونه، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران، ج 14، ص 474 و ج 10، ص 278.)
2. فاطر: فاطر در اصل، به معنای "شکافنده" است، ولی در بسیاری از آیات قرآن، به معنای "آفریننده" میباشد؛ آفرینندهای که با برنامه حساب شدهاش، چیزی را خلق کرده سپس آن را حفظ میکند.(تفسیر نمونه، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران، ج 14، ص 474 و ج 10، ص 278.)
3. غافر: غافر از "غَفْر" گرفته شده و در اصل، به معنای از بین بردن اثر است، و به خدا غافر میگویند، زیرا آثار گناهان بندگان، به واسطه او، با پردهپوشی و گذشت و اصلاح، از بین میرود.(التحقیق، حسن مصطفوی، ج 7، ص 241 و 245، وزارت ارشاد.)
4. أَالرَّحْمَن: رَحْمَن از رَحْمَت (مهربانی و دقتی که احسانی را در پی داشته باشد) گرفته شده، و از اوصاف مخصوص خداوند است؛ به این معنا که رحمتش، همه چیز را در بر گرفته است.(قاموس قرآن، سید علی اکبر قرشی، ج 3 و 4، ص 69،70 و 72، دارالکتب )
5. سوره أَعْلیَ: اَعلیَ از عُلُو گرفته شده، و این کلمه در مورد خداوند به این معنا است که او از هر کس و هر چیز و هر خیال، قیاس، گمان، وهم و هر گونه شرک آشکار و پنهان و هر چه تصور کنیم، برتر و بالاتر است.(تفسیر نمونه، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران، ج 26، ص 384، دارالکتب الاسلامیه)
eporsesh.com
- [سایر] خداوند در سوره زمر، از چه چیزی سخن گفته است؟
- [سایر] محبوبترین سوره در نظر خداوند متعال کدام است؟
- [سایر] سورة مبارکة قدر در شأن حضرت علیاست. و خداوند با نزول این سوره پیامبراکرمرا از شهادت امام علیبا خبر کرده است. لطفاً در این باره تفسیری بنویسید؟
- [سایر] در چه سوره و آیهای از قرآن، خداوند خوردن خوک، خون و گوشت مردار را حرام کرده است؟
- [سایر] اوصاف مشترک قرآنی خدا و رسول چه میباشد؟
- [سایر] سوره اصحاب کهف، درباره چه موضوعی است؟
- [سایر] چرا خواندن سوره یوسف برای خانمها نیکو نیست و سوره نور سفارش شده است؟
- [آیت الله مظاهری] در دعا از خدا خواسته شده است که آنچه مریض زیر آسمان است خدا شفا بدهد، و این دعا شامل دشمنان خدا و کافران نیز میشود، این دعا بهتر است یا دعا به مریضهای مسلمین؟
- [سایر] خداوند در شب معراج، طبق احادیث قدسی، در مورد اوصاف بهشتیان چه فرمود؟
- [سایر] اوصاف مشترک قرآنی خدا و رسول اکرم(ص) چه میباشد؟
- [آیت الله بهجت] در موقع اعلان بعضی از اوصاف مال پیدا شده را میگوید که تا حدودی آن را بشناساند و بعضی دیگر را نمیگوید تا مالک حقیقی را بشناسد.
- [امام خمینی] پنج چیز بر جنب حرام است: اول: رساندن جایی از بدن به خط قرآن یا به اسم خدا و اسامی مبارکه پیامبران و امامان علیهم السلام، به احتیاط واجب حکم اسم خدا را دارد. دوم: رفتن در مسجدالحرام و مسجد پیغمبر صلی الله علیه و آله و سلم، اگر چه از یک در داخل و از در دیگر خارج شود. سوم: توقف در مساجد دیگر، ولی اگر از یک در داخل و از در دیگر خارج شود، یا برای برداشتن چیزی برود مانعی ندارد. و احتیاط واجب آن است که در حرم امامان هم توقف نکند. چهارم: گذاشتن چیزی در مسجد. پنجم: خواندن سوره ای که سجده واجب دارد و آن چهار سوره است: اول: سوره سی و دوم قرآن (الم تنزیل) دوم: سوره چهل و یکم (حم سجده) سوم: سوره پنجاه و سوم (و النجم) چهارم: سوره نود و ششم (اقرا) و اگر یک حرف را به قصد یکی از این چهار سوره هم بخواند حرام است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] سوره هایی که سجده واجب دارد چهار سوره است: 1 سوره سجده (سوره 32) آیه 15. 2 سوره فصلت (سوره 41) آیه 37. 3 سوره نجم (سوره 53) آیه 62. 4 سوره علق(سوره 96) آیه 19.
- [آیت الله نوری همدانی] پنج چیز بر جنب حرام است : اول : رساندن جائی از بدن به خط قرآن یا به اسم خدا و اسم پیامبران و امامان ( علیهم السلام ) بطوری که در وضو گفته شد . دوم : رفتن در مسجد الحرام و مسجد پیغمبر ( صلی الله علیه و آله و سلم ) اگر چه از یک در داخل ، و از در دیگری خارج شود . سوم : توقف در مساجد دیگر ، ولی اگر از یک در داخل و از در دیگری خارج شود ، یا برای برداشتن چیزی برود مانعی ندارد و احتیاط واجب آن است که در حرم امامان هم توقف نکند . چهارم : گذاشتن چیزی در مسجد . پنجم : خواندن سوره ای که سجده واجب دارد و آن چهار سوره است : اول ، سورة سی و دوم قرآن ( الم تنزیل ) دوم ، سورة چهل و یکم ( حم سجده ) سوم ، سورة پنجاه و سوم ( و النجم ) چهارم ، سورة نود و ششم ( اقرء ) و اگر یک حرف ر ا به قصد یکی از این چهار سوره هم بخواند حرام است . چیزهائی که بر جنب مکروه است
- [آیت الله جوادی آملی] .آب چشمهای که جریان ندارد, ولی اگر از آن بردارند, باز میجوشد، با برخورد شیء نجس، نجس نمیشود, مگر آنکه در یکی از اوصاف (بو، رنگ و مزه) متغیّر شود.
- [آیت الله شبیری زنجانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوم، سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اول، سوره أعلی (سوره 87) و در رکعت دوم، سوره شمس (سوره 91) را بخوانند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس "سوره 91" و در رکعت دوم سوره غاشیه "سوره 88" را بخوانند یا در رکعت اول سوره سبح اسم "سوره 87"و در رکعت دوم سوره شمس "سوره 91" را بخوانند.
- [آیت الله نوری همدانی] در معاملة سلف اگر فروشنده جنسی را که قرار داد کرده بدهد ؛مشتری باید قبول کند ونیز اگر بهتر از آنچه قرار گذاشته بدهد یعنی همان اوصاف را با زیادتی کمال دارا باشد ، مشتری باید قبول داشته نماید .
- [آیت الله جوادی آملی] .آبی که کنار آب جاری بدون حرکت ایستاده است و با آب جاری اتصال دارد، آب جاری به حساب میآید و با برخورد به شیء نجس، نجاست نمیپذیرد, مگر آنکه در یکی از اوصاف سهگانهّ یادشده، متغیّر شود.
- [آیت الله سبحانی] در معامله سلف اگر فروشنده جنسی را که قرارداد کرده بدهد; مشتری باید قبول کند. و نیز اگر بهتر از آنچه قرار گذاشته بدهد یعنی همان اوصاف را با زیادتی کمال دارا باشد، مشتری باید قبول نماید.