نام چند سوره را بیان کنید که از اوصاف خداوند است‌.
سوره نور: به هر چیزی که ذاتش آشکار بوده و روشن کننده غیر باشد، نور اطلاق می‌گردد. و به خدا، نور می‌گویند، از آن جهت که چیزی در عالم از او آشکارتر نیست و تمام آن چه و تمام آن چه غیر او است‌، از برکت وجود او آشکار می‌شود.(تفسیر نمونه‌، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران‌، ج 14، ص 474 و ج 10، ص 278.) 2. فاطر: فاطر در اصل‌، به معنای "شکافنده‌" است‌، ولی در بسیاری از آیات قرآن‌، به معنای "آفریننده‌" می‌باشد؛ آفریننده‌ای که با برنامه حساب شده‌اش‌، چیزی را خلق کرده سپس آن را حفظ می‌کند.(تفسیر نمونه‌، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران‌، ج 14، ص 474 و ج 10، ص 278.) 3. غافر: غافر از "غَفْر" گرفته شده و در اصل‌، به معنای از بین بردن اثر است‌، و به خدا غافر می‌گویند، زیرا آثار گناهان بندگان‌، به واسطه او، با پرده‌پوشی و گذشت و اصلاح‌، از بین می‌رود.(التحقیق‌، حسن مصطفوی‌، ج 7، ص 241 و 245، وزارت ارشاد.) 4. أَالرَّحْمَن‌: رَحْمَن از رَحْمَت (مهربانی و دقتی که احسانی را در پی داشته باشد) گرفته شده‌، و از اوصاف مخصوص خداوند است‌؛ به این معنا که رحمتش‌، همه چیز را در بر گرفته است‌.(قاموس قرآن‌، سید علی اکبر قرشی‌، ج 3 و 4، ص 69،70 و 72، دارالکتب ) 5. سوره أَعْلی‌َ: اَعلی‌َ از عُلُو گرفته شده‌، و این کلمه در مورد خداوند به این معنا است که او از هر کس و هر چیز و هر خیال‌، قیاس‌، گمان‌، وهم و هر گونه شرک آشکار و پنهان و هر چه تصور کنیم‌، برتر و بالاتر است‌.(تفسیر نمونه‌، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران‌، ج 26، ص 384، دارالکتب الاسلامیه‌) eporsesh.com
عنوان سوال:

نام چند سوره را بیان کنید که از اوصاف خداوند است‌.


پاسخ:

سوره نور: به هر چیزی که ذاتش آشکار بوده و روشن کننده غیر باشد، نور اطلاق می‌گردد. و به خدا، نور می‌گویند، از آن جهت که چیزی در عالم از او آشکارتر نیست و تمام آن چه و تمام آن چه غیر او است‌، از برکت وجود او آشکار می‌شود.(تفسیر نمونه‌، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران‌، ج 14، ص 474 و ج 10، ص 278.)
2. فاطر: فاطر در اصل‌، به معنای "شکافنده‌" است‌، ولی در بسیاری از آیات قرآن‌، به معنای "آفریننده‌" می‌باشد؛ آفریننده‌ای که با برنامه حساب شده‌اش‌، چیزی را خلق کرده سپس آن را حفظ می‌کند.(تفسیر نمونه‌، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران‌، ج 14، ص 474 و ج 10، ص 278.)
3. غافر: غافر از "غَفْر" گرفته شده و در اصل‌، به معنای از بین بردن اثر است‌، و به خدا غافر می‌گویند، زیرا آثار گناهان بندگان‌، به واسطه او، با پرده‌پوشی و گذشت و اصلاح‌، از بین می‌رود.(التحقیق‌، حسن مصطفوی‌، ج 7، ص 241 و 245، وزارت ارشاد.)
4. أَالرَّحْمَن‌: رَحْمَن از رَحْمَت (مهربانی و دقتی که احسانی را در پی داشته باشد) گرفته شده‌، و از اوصاف مخصوص خداوند است‌؛ به این معنا که رحمتش‌، همه چیز را در بر گرفته است‌.(قاموس قرآن‌، سید علی اکبر قرشی‌، ج 3 و 4، ص 69،70 و 72، دارالکتب )
5. سوره أَعْلی‌َ: اَعلی‌َ از عُلُو گرفته شده‌، و این کلمه در مورد خداوند به این معنا است که او از هر کس و هر چیز و هر خیال‌، قیاس‌، گمان‌، وهم و هر گونه شرک آشکار و پنهان و هر چه تصور کنیم‌، برتر و بالاتر است‌.(تفسیر نمونه‌، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران‌، ج 26، ص 384، دارالکتب الاسلامیه‌)
eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین