سوره اصحاب کهف‌، درباره چه موضوعی است‌؟
سوره "کهف‌" با حمد و ستایش خداوند آغاز، و با سفارش به توحید و ایمان و عمل صالح پایان می‌یابد; و بیشتر مطالب آن مربوط به توحید و معاد است‌. در این سوره به داستان‌های اصحاب کهف‌، موسی و خضر، ذوالقرنین‌، یأجوج و مأجوج و داستان دو نفر که یکی بسیار ثروتمند و مرفه‌، امّا بی‌ایمان‌; و دیگری فقیر و تهیدست‌، امّا مؤمن‌، نیز اشاره شده است‌. "کهف‌" به معنای "غار"، و اصحاب کهف (یاران غار)، گروه کوچکی از جوانان با هوش و با ایمان بودند که در یک محیط فاسد، در میان انواع ناز و نعمت بسر می‌بردند; ولی آنان نه تنها تسلیم و جذب محیط فاسد نشدند، بلکه علیه آن قیام نمودند، و برای حفظ ایمان و عقیده خود، و مبارزه با طاغوت زمان خویش‌، به همة ناز و نعمت‌ها پشت پا زدند، و در نهایت به غاری از کوه پناه بردند، و بدین وسیله استقامت و پایمردی خود را در راه ایمان نشان دادند، خداوند نیز آنان را مورد لطف و یاری خود قرار داد و آن‌ها را از شر طاغوت و طاغوتیان حفظ نمود، و سرگذشت آنان را در قرآن مجید، به عنوان یک "الگو" برای مؤمنان بیان نمود.( ر.ک‌: تفسیر نمونه‌، آیة‌الله مکارم شیرازی و دیگران‌، ج 12، ص 336 579، دارالکتب الاسلامیة / تفسیر المیزان‌، علامه طباطبایی‌، سوره کهف‌. ) eporsesh.com
عنوان سوال:

سوره اصحاب کهف‌، درباره چه موضوعی است‌؟


پاسخ:

سوره "کهف‌" با حمد و ستایش خداوند آغاز، و با سفارش به توحید و ایمان و عمل صالح پایان می‌یابد; و بیشتر مطالب آن مربوط به توحید و معاد است‌.
در این سوره به داستان‌های اصحاب کهف‌، موسی و خضر، ذوالقرنین‌، یأجوج و مأجوج و داستان دو نفر که یکی بسیار ثروتمند و مرفه‌، امّا بی‌ایمان‌; و دیگری فقیر و تهیدست‌، امّا مؤمن‌، نیز اشاره شده است‌.
"کهف‌" به معنای "غار"، و اصحاب کهف (یاران غار)، گروه کوچکی از جوانان با هوش و با ایمان بودند که در یک محیط فاسد، در میان انواع ناز و نعمت بسر می‌بردند; ولی آنان نه تنها تسلیم و جذب محیط فاسد نشدند، بلکه علیه آن قیام نمودند، و برای حفظ ایمان و عقیده خود، و مبارزه با طاغوت زمان خویش‌، به همة ناز و نعمت‌ها پشت پا زدند، و در نهایت به غاری از کوه پناه بردند، و بدین وسیله استقامت و پایمردی خود را در راه ایمان نشان دادند، خداوند نیز آنان را مورد لطف و یاری خود قرار داد و آن‌ها را از شر طاغوت و طاغوتیان حفظ نمود، و سرگذشت آنان را در قرآن مجید، به عنوان یک "الگو" برای مؤمنان بیان نمود.( ر.ک‌: تفسیر نمونه‌، آیة‌الله مکارم شیرازی و دیگران‌، ج 12، ص 336 579، دارالکتب الاسلامیة / تفسیر المیزان‌، علامه طباطبایی‌، سوره کهف‌. )
eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین