سوره "کهف" با حمد و ستایش خداوند آغاز، و با سفارش به توحید و ایمان و عمل صالح پایان مییابد; و بیشتر مطالب آن مربوط به توحید و معاد است. در این سوره به داستانهای اصحاب کهف، موسی و خضر، ذوالقرنین، یأجوج و مأجوج و داستان دو نفر که یکی بسیار ثروتمند و مرفه، امّا بیایمان; و دیگری فقیر و تهیدست، امّا مؤمن، نیز اشاره شده است. "کهف" به معنای "غار"، و اصحاب کهف (یاران غار)، گروه کوچکی از جوانان با هوش و با ایمان بودند که در یک محیط فاسد، در میان انواع ناز و نعمت بسر میبردند; ولی آنان نه تنها تسلیم و جذب محیط فاسد نشدند، بلکه علیه آن قیام نمودند، و برای حفظ ایمان و عقیده خود، و مبارزه با طاغوت زمان خویش، به همة ناز و نعمتها پشت پا زدند، و در نهایت به غاری از کوه پناه بردند، و بدین وسیله استقامت و پایمردی خود را در راه ایمان نشان دادند، خداوند نیز آنان را مورد لطف و یاری خود قرار داد و آنها را از شر طاغوت و طاغوتیان حفظ نمود، و سرگذشت آنان را در قرآن مجید، به عنوان یک "الگو" برای مؤمنان بیان نمود.( ر.ک: تفسیر نمونه، آیةالله مکارم شیرازی و دیگران، ج 12، ص 336 579، دارالکتب الاسلامیة / تفسیر المیزان، علامه طباطبایی، سوره کهف. ) eporsesh.com
سوره "کهف" با حمد و ستایش خداوند آغاز، و با سفارش به توحید و ایمان و عمل صالح پایان مییابد; و بیشتر مطالب آن مربوط به توحید و معاد است.
در این سوره به داستانهای اصحاب کهف، موسی و خضر، ذوالقرنین، یأجوج و مأجوج و داستان دو نفر که یکی بسیار ثروتمند و مرفه، امّا بیایمان; و دیگری فقیر و تهیدست، امّا مؤمن، نیز اشاره شده است.
"کهف" به معنای "غار"، و اصحاب کهف (یاران غار)، گروه کوچکی از جوانان با هوش و با ایمان بودند که در یک محیط فاسد، در میان انواع ناز و نعمت بسر میبردند; ولی آنان نه تنها تسلیم و جذب محیط فاسد نشدند، بلکه علیه آن قیام نمودند، و برای حفظ ایمان و عقیده خود، و مبارزه با طاغوت زمان خویش، به همة ناز و نعمتها پشت پا زدند، و در نهایت به غاری از کوه پناه بردند، و بدین وسیله استقامت و پایمردی خود را در راه ایمان نشان دادند، خداوند نیز آنان را مورد لطف و یاری خود قرار داد و آنها را از شر طاغوت و طاغوتیان حفظ نمود، و سرگذشت آنان را در قرآن مجید، به عنوان یک "الگو" برای مؤمنان بیان نمود.( ر.ک: تفسیر نمونه، آیةالله مکارم شیرازی و دیگران، ج 12، ص 336 579، دارالکتب الاسلامیة / تفسیر المیزان، علامه طباطبایی، سوره کهف. )
eporsesh.com
- [سایر] آیا در قرآن به جز داستان پیامبران و اصحاب کهف، داستانهای دیگری نیز آمده است؟
- [سایر] سوره لقمان در ارتباط با چه موضوعی نازل شد و چندمین سورهای است که بر پیامبر اکرم (صلّی الله علیه و آله و سلم) نازل شده است؟
- [سایر] آیا داستان اصحاب کهف در قرآن کریم به صورت کامل و دقیق آمده است؟
- [سایر] فرق اصحاب یمین و السابقون السابقون در سوره واقعه چیست؟
- [سایر] چرا خواندن سوره یوسف برای خانمها نیکو نیست و سوره نور سفارش شده است؟
- [سایر] کدام سورهها از قیامت بیشتر سخن گفته است؟ آیا سوره تکویر است یا سوره واقعه؟
- [سایر] خداوند در سوره زمر، از چه چیزی سخن گفته است؟
- [سایر] با فضیلتترین آیه، در سوره "یس" کدام است؟
- [سایر] چرا سوره جمعه به این نام معروف است؟
- [سایر] محبوبترین سوره در نظر خداوند متعال کدام است؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوم، سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اول، سوره أعلی (سوره 87) و در رکعت دوم، سوره شمس (سوره 91) را بخوانند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس "سوره 91" و در رکعت دوم سوره غاشیه "سوره 88" را بخوانند یا در رکعت اول سوره سبح اسم "سوره 87"و در رکعت دوم سوره شمس "سوره 91" را بخوانند.
- [آیت الله علوی گرگانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اوّل آن سوره شمس )سوره 91) و در رکعت دوم سوره غاشیه )سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اوّل سوره سبح اسم )سوره 87) و در رکعت دوم سوره شمس را بخوانند.
- [آیت الله سبحانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوم سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اول سوره سبح اسم (سوره 87) و در رکعت دوم سوره شمس را بخوانند.
- [آیت الله اردبیلی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اوّل آن سوره (شمس) (سوره 91) و در رکعت دوم سوره (غاشیه) (سوره 88) را بخوانند، یا در رکعت اوّل سوره (أعلی) (سوره 87) و در رکعت دوم سوره (شمس) را بخوانند.
- [امام خمینی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره"شمس" سوره و در رکعت دوم سوره "کاشیه" سوره را بخوانند، یا در رکعت اول سوره "سبح اسم" سوره و در رکعت دوم سوره "شمس" را بخوانند.
- [آیت الله مظاهری] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اوّل آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوّم سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اوّل سوره اعلی (سوره 87) و در رکعت دوّم سوره شمس را بخوانند.
- [آیت الله وحید خراسانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول ان سوره سبح اسم ربک الاعلی سوره و در رکعت دوم سوره شمس سوره را بخوانند و افضل از همه ان است که در رکعت اول سوره شمس و در رکعت دوم سوره غاشیه سوره را بخوانند
- [آیت الله فاضل لنکرانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوم سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اول سوره سبح اسم (سوره 87) و در رکعت دوم سوره شمس را بخوانند.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوم سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند؛ یا در رکعت اول سوره سبح اسم (سوره 87) و در رکعت دوم سوره شمس را بخوانند.