این سوره به طور کلی بیانگر نعمتهای مختلف "معنوی" و "مادی" خداوند است که بر بندگان خود ارزانی داشته و آنان را در آن غرق ساخته است، به طوری که میتوان نام این سوره را "سوره رحمت" یا "سوره نعمت" گذارد. محتوای این سوره به اختصار به این قرار است. 1. مقدمه و آغاز سوره درباره نعمتهای بزرگی مانند تعلیم و تربیت، حساب و میزان، وسایل رفاهی انسان و غذاهای روحی و جسمی؛ 2. بخش دوم درباره چگونگی آفرینش انسان و جنّ؛ 3. بخش سوم سخن از نعمتهای جهان آخرت و پاداشهای مؤمنان؛ 4. بخش چهارم درباره عاقبت و سرنوشت مجرمان درباره فضائل این سوره روایتهای متعددی آمده است و همگان به خواندن این سوره تشویق شدهاند. چرا که این سوره اگر در اعماق روح انسان نفوذ کند، حس شکرگزاری را در انسانها به عالیترین وجه بر میانگیزد. (ر.ک: تفسیر نمونه، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران، ج 23، ص 91، دارالکتب الاسلامیه) eporsesh.com
این سوره به طور کلی بیانگر نعمتهای مختلف "معنوی" و "مادی" خداوند است که بر بندگان خود ارزانی داشته و آنان را در آن غرق ساخته است، به طوری که میتوان نام این سوره را "سوره رحمت" یا "سوره نعمت" گذارد.
محتوای این سوره به اختصار به این قرار است.
1. مقدمه و آغاز سوره درباره نعمتهای بزرگی مانند تعلیم و تربیت، حساب و میزان، وسایل رفاهی انسان و غذاهای روحی و جسمی؛
2. بخش دوم درباره چگونگی آفرینش انسان و جنّ؛
3. بخش سوم سخن از نعمتهای جهان آخرت و پاداشهای مؤمنان؛
4. بخش چهارم درباره عاقبت و سرنوشت مجرمان
درباره فضائل این سوره روایتهای متعددی آمده است و همگان به خواندن این سوره تشویق شدهاند. چرا که این سوره اگر در اعماق روح انسان نفوذ کند، حس شکرگزاری را در انسانها به عالیترین وجه بر میانگیزد.
(ر.ک: تفسیر نمونه، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران، ج 23، ص 91، دارالکتب الاسلامیه)
eporsesh.com
- [سایر] محتوای کلی سوره "رعد" چیست؟
- [سایر] محتوای کلی سوره "شعراء" چیست؟
- [سایر] مفهوم و محتوای سوره "غاشیه" چیست؟
- [سایر] محتوای سوره "یس" چیست؟
- [سایر] مفهوم محتوای کلی سوره نمل چیست؟
- [سایر] لطفاً محتوای کلی سوره "یوسف" را توضیح دهید.
- [سایر] محتوای سوره "الممتحنه" را بیان کنید؟
- [سایر] لطفاً محتوای کلی سوره "اعراف" را توضیح دهید.
- [سایر] مفهوم کلی سوره "دخان" چیست؟
- [سایر] مفهوم کلی سوره "فتح" چیست؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] سوره هایی که سجده واجب دارد چهار سوره است: 1 سوره سجده (سوره 32) آیه 15. 2 سوره فصلت (سوره 41) آیه 37. 3 سوره نجم (سوره 53) آیه 62. 4 سوره علق(سوره 96) آیه 19.
- [آیت الله شبیری زنجانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوم، سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اول، سوره أعلی (سوره 87) و در رکعت دوم، سوره شمس (سوره 91) را بخوانند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس "سوره 91" و در رکعت دوم سوره غاشیه "سوره 88" را بخوانند یا در رکعت اول سوره سبح اسم "سوره 87"و در رکعت دوم سوره شمس "سوره 91" را بخوانند.
- [آیت الله علوی گرگانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اوّل آن سوره شمس )سوره 91) و در رکعت دوم سوره غاشیه )سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اوّل سوره سبح اسم )سوره 87) و در رکعت دوم سوره شمس را بخوانند.
- [آیت الله سبحانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوم سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اول سوره سبح اسم (سوره 87) و در رکعت دوم سوره شمس را بخوانند.
- [آیت الله اردبیلی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اوّل آن سوره (شمس) (سوره 91) و در رکعت دوم سوره (غاشیه) (سوره 88) را بخوانند، یا در رکعت اوّل سوره (أعلی) (سوره 87) و در رکعت دوم سوره (شمس) را بخوانند.
- [امام خمینی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره"شمس" سوره و در رکعت دوم سوره "کاشیه" سوره را بخوانند، یا در رکعت اول سوره "سبح اسم" سوره و در رکعت دوم سوره "شمس" را بخوانند.
- [آیت الله مظاهری] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اوّل آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوّم سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اوّل سوره اعلی (سوره 87) و در رکعت دوّم سوره شمس را بخوانند.
- [آیت الله وحید خراسانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول ان سوره سبح اسم ربک الاعلی سوره و در رکعت دوم سوره شمس سوره را بخوانند و افضل از همه ان است که در رکعت اول سوره شمس و در رکعت دوم سوره غاشیه سوره را بخوانند
- [آیت الله فاضل لنکرانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوم سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اول سوره سبح اسم (سوره 87) و در رکعت دوم سوره شمس را بخوانند.