"غاشیه" اسم فاعل است که از واژه "غشاوه" ریشه گرفته است و به معنای پوشاننده، احاطه کننده و فراگیرنده است و منظور از آن در این سوره روز قیامت است؛ زیرا سختیهای آن روز همه را فرا میگیرد. غاشیه هشتاد و هشتمین سوره قرآن بود و قبل از هجرت در مکه نازل شده است. مهمترین مطالب این سوره عبارتند از: 1. معاد و رستاخیز، احوال و اوصاف آن روز، شمارش نعمتها، مقامات و مواهبی که خداوند در بهشت برای نیکوکاران آفریده است، عذاب، نکبت و آتش سوزان جهنم که برای گنهکاران و بدکاران آماده شده است؛ 2. تقسیمبندی مردم در صحنه رستاخیز به دو گروه با دو چهره کاملاً متمایز و متفاوت گروهی با چهرههای ذلتبار و خسته و گروهی دیگر با چهرههای شاداب و راضی؛ 3. تبیین نشانههای توحید، قدرت و عظمت خدا، عجایب و شگفتیهای خلقت و آفرینش، جهت خداشناسی و استفاده معنوی از آنها؛ 4. حدود و وظایف پیامبران و نقش آنان در هدایت و تربیت انسانها؛ 5. سرنوشت نهایی کافران و بازگشت آنان به سوی خدا، حساب و کیفر آنان در پیشگاه خدا.(ر.ک: شناخت سورههای قرآن، هاشمزاده هریسی.) eporsesh.com
"غاشیه" اسم فاعل است که از واژه "غشاوه" ریشه گرفته است و به معنای پوشاننده، احاطه کننده و فراگیرنده است و منظور از آن در این سوره روز قیامت است؛ زیرا سختیهای آن روز همه را فرا میگیرد.
غاشیه هشتاد و هشتمین سوره قرآن بود و قبل از هجرت در مکه نازل شده است.
مهمترین مطالب این سوره عبارتند از:
1. معاد و رستاخیز، احوال و اوصاف آن روز، شمارش نعمتها، مقامات و مواهبی که خداوند در بهشت برای نیکوکاران آفریده است، عذاب، نکبت و آتش سوزان جهنم که برای گنهکاران و بدکاران آماده شده است؛
2. تقسیمبندی مردم در صحنه رستاخیز به دو گروه با دو چهره کاملاً متمایز و متفاوت گروهی با چهرههای ذلتبار و خسته و گروهی دیگر با چهرههای شاداب و راضی؛
3. تبیین نشانههای توحید، قدرت و عظمت خدا، عجایب و شگفتیهای خلقت و آفرینش، جهت خداشناسی و استفاده معنوی از آنها؛
4. حدود و وظایف پیامبران و نقش آنان در هدایت و تربیت انسانها؛
5. سرنوشت نهایی کافران و بازگشت آنان به سوی خدا، حساب و کیفر آنان در پیشگاه خدا.(ر.ک: شناخت سورههای قرآن، هاشمزاده هریسی.)
eporsesh.com
- [سایر] محتوای سوره "الرحمن" چیست؟
- [سایر] محتوای کلی سوره "رعد" چیست؟
- [سایر] محتوای کلی سوره "شعراء" چیست؟
- [سایر] مفهوم محتوای کلی سوره نمل چیست؟
- [سایر] مفهوم کلی سوره "دخان" چیست؟
- [سایر] مفهوم کلی سوره "فتح" چیست؟
- [سایر] مفهوم کلی سوره "احزاب" چیست؟
- [سایر] مفهوم کلی سوره "احقاف" چیست؟
- [سایر] مفهوم کلّی سوره "روم" چیست؟
- [سایر] محتوای سوره "یس" چیست؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] سوره هایی که سجده واجب دارد چهار سوره است: 1 سوره سجده (سوره 32) آیه 15. 2 سوره فصلت (سوره 41) آیه 37. 3 سوره نجم (سوره 53) آیه 62. 4 سوره علق(سوره 96) آیه 19.
- [آیت الله شبیری زنجانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوم، سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اول، سوره أعلی (سوره 87) و در رکعت دوم، سوره شمس (سوره 91) را بخوانند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس "سوره 91" و در رکعت دوم سوره غاشیه "سوره 88" را بخوانند یا در رکعت اول سوره سبح اسم "سوره 87"و در رکعت دوم سوره شمس "سوره 91" را بخوانند.
- [آیت الله علوی گرگانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اوّل آن سوره شمس )سوره 91) و در رکعت دوم سوره غاشیه )سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اوّل سوره سبح اسم )سوره 87) و در رکعت دوم سوره شمس را بخوانند.
- [آیت الله سبحانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوم سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اول سوره سبح اسم (سوره 87) و در رکعت دوم سوره شمس را بخوانند.
- [آیت الله اردبیلی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اوّل آن سوره (شمس) (سوره 91) و در رکعت دوم سوره (غاشیه) (سوره 88) را بخوانند، یا در رکعت اوّل سوره (أعلی) (سوره 87) و در رکعت دوم سوره (شمس) را بخوانند.
- [امام خمینی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره"شمس" سوره و در رکعت دوم سوره "کاشیه" سوره را بخوانند، یا در رکعت اول سوره "سبح اسم" سوره و در رکعت دوم سوره "شمس" را بخوانند.
- [آیت الله مظاهری] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اوّل آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوّم سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اوّل سوره اعلی (سوره 87) و در رکعت دوّم سوره شمس را بخوانند.
- [آیت الله وحید خراسانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول ان سوره سبح اسم ربک الاعلی سوره و در رکعت دوم سوره شمس سوره را بخوانند و افضل از همه ان است که در رکعت اول سوره شمس و در رکعت دوم سوره غاشیه سوره را بخوانند
- [آیت الله فاضل لنکرانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوم سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اول سوره سبح اسم (سوره 87) و در رکعت دوم سوره شمس را بخوانند.