محتوای کلی سوره "شعراء" چیست‌؟
برخی از محورها و مفاهیم کلی سوره شعراء عبارتند از: 1. آغاز سوره با حروف مقطعه‌، بیان عظمت مقام قرآن‌، تسلای خاطر پیامبر گرامی‌(صلّی الله علیه و آله و سلم) در برابر پافشاری و خیره‌سری مشرکان و بعضی نشانه‌های توحید و صفات خداوند متعال‌. 2. در فرازهایی از سرگذشت هفت پیامبر بزرگوار خداوند و مبارزات آن‌ها با قوم‌شان و لجاجت‌های آنان در برابر این پیامبران بزرگوار، که بعضی مانند داستان حضرت موسی‌ و فرعون با شرح بیش‌تری و بعضی دیگر مانند سرگذشت حضرت ابراهیم‌، نوح‌، هود، صالح‌، لوط و شیعب‌(علیهم السلام) کوتاه‌تر است‌. در این قسمت به منطق ضعیف و تعصب‌آمیز مشرکان در هر عصر و زمان در برابر پیامبران الهی اشاره شده که شباهت زیادی با منطق مشرکان عصر پیامبر اکرم(صلّی الله علیه و آله و سلم)‌داشته‌؛ از این رو مایه آرامش خاطر پیامبر گرامی ‌و مؤمنان نخستین بود که بدانند تاریخ همواره از این گونه افراد و منطق‌ها بسیار دارد و نباید ضعف و سستی به خود راه دهند. در همین بخش‌، روی عذاب دردناک این اقوام و بلاهای وحشتناکی که بر آن‌ها فرود آمد، تکیه شده که خود تهدید مؤثری برای مخالفان پیامبر اسلام (صلّی الله علیه و آله و سلم) در آن شرایط است‌. 3. بیان مطالبی درباره پیامبر اکرم‌(صلّی الله علیه و آله و سلم)، عظمت قرآن‌، تکذیب مشرکان و دستورهایی به آن حضرت درباره روش دعوت‌، چگونگی برخورد با مؤمنان‌. این سوره با بشارت به مؤمنان صالح و تهدید شدید ستمگران پایان می‌یابد.( ر.ک‌: تفسیر نمونه‌، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران‌، ج 15، ص 179180، دارالکتب الاسلامیه‌، تهران‌. ) eporsesh.com
عنوان سوال:

محتوای کلی سوره "شعراء" چیست‌؟


پاسخ:

برخی از محورها و مفاهیم کلی سوره شعراء عبارتند از:
1. آغاز سوره با حروف مقطعه‌، بیان عظمت مقام قرآن‌، تسلای خاطر پیامبر گرامی‌(صلّی الله علیه و آله و سلم) در برابر پافشاری و خیره‌سری مشرکان و بعضی نشانه‌های توحید و صفات خداوند متعال‌.
2. در فرازهایی از سرگذشت هفت پیامبر بزرگوار خداوند و مبارزات آن‌ها با قوم‌شان و لجاجت‌های آنان در برابر این پیامبران بزرگوار، که بعضی مانند داستان حضرت موسی‌ و فرعون با شرح بیش‌تری و بعضی دیگر مانند سرگذشت حضرت ابراهیم‌، نوح‌، هود، صالح‌، لوط و شیعب‌(علیهم السلام) کوتاه‌تر است‌.
در این قسمت به منطق ضعیف و تعصب‌آمیز مشرکان در هر عصر و زمان در برابر پیامبران الهی اشاره شده که شباهت زیادی با منطق مشرکان عصر پیامبر اکرم(صلّی الله علیه و آله و سلم)‌داشته‌؛ از این رو مایه آرامش خاطر پیامبر گرامی ‌و مؤمنان نخستین بود که بدانند تاریخ همواره از این گونه افراد و منطق‌ها بسیار دارد و نباید ضعف و سستی به خود راه دهند.
در همین بخش‌، روی عذاب دردناک این اقوام و بلاهای وحشتناکی که بر آن‌ها فرود آمد، تکیه شده که خود تهدید مؤثری برای مخالفان پیامبر اسلام (صلّی الله علیه و آله و سلم) در آن شرایط است‌.
3. بیان مطالبی درباره پیامبر اکرم‌(صلّی الله علیه و آله و سلم)، عظمت قرآن‌، تکذیب مشرکان و دستورهایی به آن حضرت درباره روش دعوت‌، چگونگی برخورد با مؤمنان‌. این سوره با بشارت به مؤمنان صالح و تهدید شدید ستمگران پایان می‌یابد.( ر.ک‌: تفسیر نمونه‌، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران‌، ج 15، ص 179180، دارالکتب الاسلامیه‌، تهران‌. )
eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین