در این سوره بیشتر از احکام فقهی و نظام زندگی اجتماعی و روابط با مسلمین و غیر مسلمین سخن به میان آمده است که میتوان آنها را در سه بخش یاد کرد: 1. بحش اول، سخن از حکم "ظهار" است، که در جاهلیت نوعی طلاق و جدایی دائمی محسوب میشد، اسلام آن را تعدیل کرد و در مسیر صحیح قرار داد. 2. در بخش دوم، سخن از یک سری آداب مجالست از جمله منع از نجوی و در گوشی با هم سخن گفتن و هم چنین سخن از جا دادن به کسانی است که تازه وارد مجلس میشوند. 3. در بخش سوم، بحث مشروح و کوبندهای درباره منافقان و کسانی است که ظاهراً دم از اسلام میزنند، ولی مخفیانه با دشمان اسلام سر سازش دارند، مطرح شده است، مسلمین راستین را از ورود در حزب شیاطین و منافقان، بر حذر داشته است و آنها را به ملحق شدن به "حزب اللّه" دعوت نموده است.( ر.ک: تفسیر نمونه، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران، ج 23، ص 403، دارالکتب الاسلامیة / تفسیر المیزان، علامه طباطبایی(ره)، ترجمه سید محمد باقر موسوی همدانی، ج 19، ص 366، نشر بنیاد فکری و علمی علامه طباطبایی. ) eporsesh.com
در این سوره بیشتر از احکام فقهی و نظام زندگی اجتماعی و روابط با مسلمین و غیر مسلمین سخن به میان آمده است که میتوان آنها را در سه بخش یاد کرد:
1. بحش اول، سخن از حکم "ظهار" است، که در جاهلیت نوعی طلاق و جدایی دائمی محسوب میشد، اسلام آن را تعدیل کرد و در مسیر صحیح قرار داد.
2. در بخش دوم، سخن از یک سری آداب مجالست از جمله منع از نجوی و در گوشی با هم سخن گفتن و هم چنین سخن از جا دادن به کسانی است که تازه وارد مجلس میشوند.
3. در بخش سوم، بحث مشروح و کوبندهای درباره منافقان و کسانی است که ظاهراً دم از اسلام میزنند، ولی مخفیانه با دشمان اسلام سر سازش دارند، مطرح شده است، مسلمین راستین را از ورود در حزب شیاطین و منافقان، بر حذر داشته است و آنها را به ملحق شدن به "حزب اللّه" دعوت نموده است.( ر.ک: تفسیر نمونه، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران، ج 23، ص 403، دارالکتب الاسلامیة / تفسیر المیزان، علامه طباطبایی(ره)، ترجمه سید محمد باقر موسوی همدانی، ج 19، ص 366، نشر بنیاد فکری و علمی علامه طباطبایی. )
eporsesh.com
- [سایر] معرفی اجمالی از سوره مجادله ارایه نمایید.
- [سایر] تفسیر آیات 12 و 13 سوره مجادله چیست؟
- [سایر] شأن نزول و محتوای سوره طور چیست؟
- [سایر] شأن نزول و محتوای سوره طور چیست؟
- [سایر] شأن نزول و محتوای سوره الرحمن چیست؟
- [سایر] محتوای سوره "الرحمن" چیست؟
- [سایر] مفهوم محتوای کلی سوره نمل چیست؟
- [سایر] محتوای کلی سوره آل عمران چیست؟
- [سایر] شأن نزول و محتوای سوره الرحمن چیست؟
- [سایر] محتوای کلی سوره "رعد" چیست؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] سوره هایی که سجده واجب دارد چهار سوره است: 1 سوره سجده (سوره 32) آیه 15. 2 سوره فصلت (سوره 41) آیه 37. 3 سوره نجم (سوره 53) آیه 62. 4 سوره علق(سوره 96) آیه 19.
- [آیت الله شبیری زنجانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوم، سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اول، سوره أعلی (سوره 87) و در رکعت دوم، سوره شمس (سوره 91) را بخوانند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس "سوره 91" و در رکعت دوم سوره غاشیه "سوره 88" را بخوانند یا در رکعت اول سوره سبح اسم "سوره 87"و در رکعت دوم سوره شمس "سوره 91" را بخوانند.
- [آیت الله علوی گرگانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اوّل آن سوره شمس )سوره 91) و در رکعت دوم سوره غاشیه )سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اوّل سوره سبح اسم )سوره 87) و در رکعت دوم سوره شمس را بخوانند.
- [آیت الله سبحانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوم سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اول سوره سبح اسم (سوره 87) و در رکعت دوم سوره شمس را بخوانند.
- [آیت الله اردبیلی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اوّل آن سوره (شمس) (سوره 91) و در رکعت دوم سوره (غاشیه) (سوره 88) را بخوانند، یا در رکعت اوّل سوره (أعلی) (سوره 87) و در رکعت دوم سوره (شمس) را بخوانند.
- [امام خمینی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره"شمس" سوره و در رکعت دوم سوره "کاشیه" سوره را بخوانند، یا در رکعت اول سوره "سبح اسم" سوره و در رکعت دوم سوره "شمس" را بخوانند.
- [آیت الله مظاهری] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اوّل آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوّم سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اوّل سوره اعلی (سوره 87) و در رکعت دوّم سوره شمس را بخوانند.
- [آیت الله وحید خراسانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول ان سوره سبح اسم ربک الاعلی سوره و در رکعت دوم سوره شمس سوره را بخوانند و افضل از همه ان است که در رکعت اول سوره شمس و در رکعت دوم سوره غاشیه سوره را بخوانند
- [آیت الله فاضل لنکرانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوم سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اول سوره سبح اسم (سوره 87) و در رکعت دوم سوره شمس را بخوانند.