اطلاعاتی در مورد سوره روم بنویسید؟
سوره روم از سوری است که در مکه نازل شده است و مطالب آن بر 7 بخش تقسیم می گردد.(1) 1.پیشگویی از پیروزی رومیان بر ایرانیان در جنگی که در آینده اتفاق می افتاد و این خبر تأثیر مثبتی بر شرایط مسلمانان در عربستان می گذاشت. 2. بیان گوشه ای از طرز فکر و چگونگی حالات افراد بی ایمان. 3. آیات عظمت خداوند در آسمان و زمین و در وجود انسانها. 4. سخن ازتوحید فطری با ذکر دلایل. 5. بازگشت دوباره به شرح و تبیین حالات افراد بی ایمان و گنهکار و ظهور فساد در زمین بر اثر گناهان آنها. 6. اشاره ای به مسأله مالکیت و حق ذی القربی و نکوهش از رباخواری. 7. بازگشت مجدد به دلایل توحید و نشانه های حق و مسایل مربوط به معاد. این سوره نیز با حروف مقطّعه آغاز می شود و تلاوت آن بویژه در ماه رمضان و شب قدر توصیه شده است، و در این باره روایتی از نبی مکرّم اسلام(صلّی الله علیه و آله و سلم) نیز وجود دارد. غرض اصلی این سوره وعده دادن قطعی خداوند به یاری دین است، و اگر قبل از بیان این غرض، مسأله وعده غلبه روم را در چند سال بعد ذکر کرد برای این است که مؤمنین وقتی دیدند که وعده غلبه روم عملی شد، یقین کنند که وعده دیگر خدا نیز عملی خواهد شد، و نیز یقین کنند که وعده آمدن قیامت هم مانند سایر وعده هایش عملی می شود.(2) پی نوشتها: 1. خلاصه تفسیر نمونه، ج3،ص519 2. المیزان، ترجمه فارسی، 16،ص231 eporsesh.com
عنوان سوال:

اطلاعاتی در مورد سوره روم بنویسید؟


پاسخ:

سوره روم از سوری است که در مکه نازل شده است و مطالب آن بر 7 بخش تقسیم می گردد.(1)
1.پیشگویی از پیروزی رومیان بر ایرانیان در جنگی که در آینده اتفاق می افتاد و این خبر تأثیر مثبتی بر شرایط مسلمانان در عربستان می گذاشت.
2. بیان گوشه ای از طرز فکر و چگونگی حالات افراد بی ایمان.
3. آیات عظمت خداوند در آسمان و زمین و در وجود انسانها.
4. سخن ازتوحید فطری با ذکر دلایل.
5. بازگشت دوباره به شرح و تبیین حالات افراد بی ایمان و گنهکار و ظهور فساد در زمین بر اثر گناهان آنها.
6. اشاره ای به مسأله مالکیت و حق ذی القربی و نکوهش از رباخواری.
7. بازگشت مجدد به دلایل توحید و نشانه های حق و مسایل مربوط به معاد.
این سوره نیز با حروف مقطّعه آغاز می شود و تلاوت آن بویژه در ماه رمضان و شب قدر توصیه شده است، و در این باره روایتی از نبی مکرّم اسلام(صلّی الله علیه و آله و سلم) نیز وجود دارد.
غرض اصلی این سوره وعده دادن قطعی خداوند به یاری دین است، و اگر قبل از بیان این غرض، مسأله وعده غلبه روم را در چند سال بعد ذکر کرد برای این است که مؤمنین وقتی دیدند که وعده غلبه روم عملی شد، یقین کنند که وعده دیگر خدا نیز عملی خواهد شد، و نیز یقین کنند که وعده آمدن قیامت هم مانند سایر وعده هایش عملی می شود.(2)
پی نوشتها:
1. خلاصه تفسیر نمونه، ج3،ص519
2. المیزان، ترجمه فارسی، 16،ص231
eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین