سورة فاطر براساس ترتیب قرآن کریم سی و پنجمین سوره است و در مکه نازل شده و دارای چهل و پنج آیه میباشد. فاطر به معنای شکافنده و پدید آورنده است و نام دیگر سورة مذکور ملائکه میباشد. بخشی از محتوای کلی سورة فاطر عبارتند از: 1. بیان نشانههای عظمت خداوند در عالم هستی و دلائل توحید. 2. بیان ربوبیت پروردگار و تدبیر او نسبت به عموم جهان و انسان و مراحل تکامل انسان. 3. موضوع معاد و نتایج اعمال در آخرت و رحمت گستردة الهی در این جهان و سنّت تخلّفناپذیر او دربارة مستکبران. 4. اشاره به موضوع رهبری پیامبران الهی و مبارزة پیگیر و مستمرشان با دشمنان لجوج و سرسخت و نیز دلداری به پیامبراکرم(ص). 5. بیان مواعظ و اندرزهای الهی در زمینههای مختلف.(ر.ک: آشنایی با سورهها، جواد محدثی، ص 60 61 ، انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی حوزة علمیّة قم / تفسیر نمونه، آیةالله مکارم شیرازی و دیگران، ج 18، ص 161 163، دارالکتب الاسلامیة، تهران.) و پیامبراکرممیفرماید: "هر کس سورة فاطر را بخواند در روز قیامت سه در از درهای بهشت او را به سوی خود دعوت میکند که از هر کدام میخواهی وارد شو."(ر.ک: مستدرک الوسائل، محدث نوری، ج 4، ص 346، مؤسسة آلالبیت، قم.) eporsesh.com
سورة فاطر براساس ترتیب قرآن کریم سی و پنجمین سوره است و در مکه نازل شده و دارای چهل و پنج آیه میباشد.
فاطر به معنای شکافنده و پدید آورنده است و نام دیگر سورة مذکور ملائکه میباشد.
بخشی از محتوای کلی سورة فاطر عبارتند از:
1. بیان نشانههای عظمت خداوند در عالم هستی و دلائل توحید.
2. بیان ربوبیت پروردگار و تدبیر او نسبت به عموم جهان و انسان و مراحل تکامل انسان.
3. موضوع معاد و نتایج اعمال در آخرت و رحمت گستردة الهی در این جهان و سنّت تخلّفناپذیر او دربارة مستکبران.
4. اشاره به موضوع رهبری پیامبران الهی و مبارزة پیگیر و مستمرشان با دشمنان لجوج و سرسخت و نیز دلداری به پیامبراکرم(ص).
5. بیان مواعظ و اندرزهای الهی در زمینههای مختلف.(ر.ک: آشنایی با سورهها، جواد محدثی، ص 60 61 ، انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی حوزة علمیّة قم / تفسیر نمونه، آیةالله مکارم شیرازی و دیگران، ج 18، ص 161 163، دارالکتب الاسلامیة، تهران.)
و پیامبراکرممیفرماید: "هر کس سورة فاطر را بخواند در روز قیامت سه در از درهای بهشت او را به سوی خود دعوت میکند که از هر کدام میخواهی وارد شو."(ر.ک: مستدرک الوسائل، محدث نوری، ج 4، ص 346، مؤسسة آلالبیت، قم.)
eporsesh.com
- [سایر] مفهوم کلی سوره مرسلات چیست؟
- [سایر] مفهوم کلی سوره "دخان" چیست؟
- [سایر] مفهوم کلی سوره "فتح" چیست؟
- [سایر] مفهوم کلی سوره "احزاب" چیست؟
- [سایر] مفهوم کلی سوره "احقاف" چیست؟
- [سایر] مفهوم کلّی سوره "روم" چیست؟
- [سایر] مفهوم محتوای کلی سوره نمل چیست؟
- [سایر] شأن نزول، مقاصد و اهداف کلی سوره حمد، و محورها و آموزه های آن چیست؟
- [سایر] معرفی اجمالی از سوره فاطر ارایه نمایید.
- [سایر] شأن نزول، مقاصد و اهداف کلی سوره حمد و محورها و آموزه های آن را لطفا به صورت دسته بندی بیان نمایید. با سپاس
- [آیت الله وحید خراسانی] مستحاضه کثیره و متوسطه وقتی که به کلی از خون پاک شد باید غسل کند ولی اگر بداند از وقتی که برای نماز پیش مشغول غسل شده دیگر خون نیامده و به کلی پاک شده لازم نیست دوباره غسل نماید
- [آیت الله شبیری زنجانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوم، سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اول، سوره أعلی (سوره 87) و در رکعت دوم، سوره شمس (سوره 91) را بخوانند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس "سوره 91" و در رکعت دوم سوره غاشیه "سوره 88" را بخوانند یا در رکعت اول سوره سبح اسم "سوره 87"و در رکعت دوم سوره شمس "سوره 91" را بخوانند.
- [آیت الله علوی گرگانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اوّل آن سوره شمس )سوره 91) و در رکعت دوم سوره غاشیه )سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اوّل سوره سبح اسم )سوره 87) و در رکعت دوم سوره شمس را بخوانند.
- [آیت الله سبحانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوم سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اول سوره سبح اسم (سوره 87) و در رکعت دوم سوره شمس را بخوانند.
- [آیت الله اردبیلی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اوّل آن سوره (شمس) (سوره 91) و در رکعت دوم سوره (غاشیه) (سوره 88) را بخوانند، یا در رکعت اوّل سوره (أعلی) (سوره 87) و در رکعت دوم سوره (شمس) را بخوانند.
- [امام خمینی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره"شمس" سوره و در رکعت دوم سوره "کاشیه" سوره را بخوانند، یا در رکعت اول سوره "سبح اسم" سوره و در رکعت دوم سوره "شمس" را بخوانند.
- [آیت الله مظاهری] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اوّل آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوّم سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اوّل سوره اعلی (سوره 87) و در رکعت دوّم سوره شمس را بخوانند.
- [آیت الله وحید خراسانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول ان سوره سبح اسم ربک الاعلی سوره و در رکعت دوم سوره شمس سوره را بخوانند و افضل از همه ان است که در رکعت اول سوره شمس و در رکعت دوم سوره غاشیه سوره را بخوانند
- [آیت الله فاضل لنکرانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوم سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اول سوره سبح اسم (سوره 87) و در رکعت دوم سوره شمس را بخوانند.