لطفاً در مورد چگونگی نزول و مفهوم کلی سوره فاطر توضیح دهید.
سورة فاطر براساس ترتیب قرآن کریم سی و پنجمین سوره است و در مکه نازل شده و دارای چهل و پنج آیه می‌باشد. فاطر به معنای شکافنده و پدید آورنده است و نام دیگر سورة مذکور ملائکه می‌باشد. بخشی از محتوای کلی سورة فاطر عبارتند از: 1. بیان نشانه‌های عظمت خداوند در عالم هستی و دلائل توحید. 2. بیان ربوبیت پروردگار و تدبیر او نسبت به عموم جهان و انسان و مراحل تکامل انسان‌. 3. موضوع معاد و نتایج اعمال در آخرت و رحمت گستردة الهی در این جهان و سنّت تخلّف‌ناپذیر او دربارة مستکبران‌. 4. اشاره به موضوع رهبری پیامبران الهی و مبارزة پی‌گیر و مستمرشان با دشمنان لجوج و سرسخت و نیز دلداری به پیامبراکرم(ص)‌. 5. بیان مواعظ و اندرزهای الهی در زمینه‌های مختلف‌.(ر.ک‌: آشنایی با سوره‌ها، جواد محدثی‌، ص 60 61 ، انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی حوزة علمیّة قم / تفسیر نمونه‌، آیة‌الله مکارم شیرازی و دیگران‌، ج 18، ص 161 163، دارالکتب الاسلامیة‌، تهران‌.) و پیامبراکرم‌می‌فرماید: "هر کس سورة فاطر را بخواند در روز قیامت سه در از درهای بهشت او را به سوی خود دعوت می‌کند که از هر کدام می‌خواهی وارد شو."(ر.ک‌: مستدرک الوسائل‌، محدث نوری‌، ج 4، ص 346، مؤسسة آل‌البیت‌، قم‌.) eporsesh.com
عنوان سوال:

لطفاً در مورد چگونگی نزول و مفهوم کلی سوره فاطر توضیح دهید.


پاسخ:

سورة فاطر براساس ترتیب قرآن کریم سی و پنجمین سوره است و در مکه نازل شده و دارای چهل و پنج آیه می‌باشد.
فاطر به معنای شکافنده و پدید آورنده است و نام دیگر سورة مذکور ملائکه می‌باشد.
بخشی از محتوای کلی سورة فاطر عبارتند از:
1. بیان نشانه‌های عظمت خداوند در عالم هستی و دلائل توحید.
2. بیان ربوبیت پروردگار و تدبیر او نسبت به عموم جهان و انسان و مراحل تکامل انسان‌.
3. موضوع معاد و نتایج اعمال در آخرت و رحمت گستردة الهی در این جهان و سنّت تخلّف‌ناپذیر او دربارة مستکبران‌.
4. اشاره به موضوع رهبری پیامبران الهی و مبارزة پی‌گیر و مستمرشان با دشمنان لجوج و سرسخت و نیز دلداری به پیامبراکرم(ص)‌.
5. بیان مواعظ و اندرزهای الهی در زمینه‌های مختلف‌.(ر.ک‌: آشنایی با سوره‌ها، جواد محدثی‌، ص 60 61 ، انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی حوزة علمیّة قم / تفسیر نمونه‌، آیة‌الله مکارم شیرازی و دیگران‌، ج 18، ص 161 163، دارالکتب الاسلامیة‌، تهران‌.)
و پیامبراکرم‌می‌فرماید: "هر کس سورة فاطر را بخواند در روز قیامت سه در از درهای بهشت او را به سوی خود دعوت می‌کند که از هر کدام می‌خواهی وارد شو."(ر.ک‌: مستدرک الوسائل‌، محدث نوری‌، ج 4، ص 346، مؤسسة آل‌البیت‌، قم‌.)
eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین