با توجه به کلّی بودن این سوره، که اغلب به مسائل زیربنایی اسلام، مانند توحید و معاد و مبارزه با شرک میپردازد، میتوان غرض از این سوره را هشدار به مشرکان دانست که در برابر دعوت به ایمان به خداوند متعال و رسولش و اعتقاد به معاد، پافشاری میکردند؛ به طور کلی، محتوای این سوره عبارت است از: 1. توجه مردم به معاد و دادگاه عدل الهی و ارتباط آن با هدفدار بودن آفرینش آسمانها و زمین؛ 2. مبارزهای قاطع، بر ضدّ هر گونه شرک و بتپرستی با بیان پندارهای آنان و جوابهای آن؛ 3. دفاع از قرآن و این که کتابی است آسمانی، همانند کتاب حضرت موسی(علیه السلام)؛ 4. سفارش اکید نسبت به احسان به پدر و مادر و حرمت آنان؛ 5. پرداختن به گوشهای از داستان قوم عاد که ساکن سرزمین "احقاف" بودند تا هشداری به مشرکان و کافران باشد. (نام این سوره به هیمن جهت "احقاف" میباشد)؛ 6. اشاره به گسترده بودن دعوت پیامبر اکرمتاآن جا که غیر از انسانها، طایفه جن را نیز شامل میشود; 7. دعوت پیامبراکرم (صلّی الله علیه و آله و سلم) و در واقع همة مؤمنان، به صبر و استقامت هر چه بیشتر در برابر شرک و کفر، همان گونه که سیره انبیای پیشین بوده است.(ر.ک: تفسیر نمونه، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران، ج 21، ص 295، دارالکتب الاسلامیة / تفسیر المیزان، علامه طباطبایی;، ج 18، ص 185، انتشارات اسماعیلیان.) eporsesh.com
با توجه به کلّی بودن این سوره، که اغلب به مسائل زیربنایی اسلام، مانند توحید و معاد و مبارزه با شرک میپردازد، میتوان غرض از این سوره را هشدار به مشرکان دانست که در برابر دعوت به ایمان به خداوند متعال و رسولش و اعتقاد به معاد، پافشاری میکردند؛ به طور کلی، محتوای این سوره عبارت است از:
1. توجه مردم به معاد و دادگاه عدل الهی و ارتباط آن با هدفدار بودن آفرینش آسمانها و زمین؛
2. مبارزهای قاطع، بر ضدّ هر گونه شرک و بتپرستی با بیان پندارهای آنان و جوابهای آن؛
3. دفاع از قرآن و این که کتابی است آسمانی، همانند کتاب حضرت موسی(علیه السلام)؛
4. سفارش اکید نسبت به احسان به پدر و مادر و حرمت آنان؛
5. پرداختن به گوشهای از داستان قوم عاد که ساکن سرزمین "احقاف" بودند تا هشداری به مشرکان و کافران باشد. (نام این سوره به هیمن جهت "احقاف" میباشد)؛
6. اشاره به گسترده بودن دعوت پیامبر اکرمتاآن جا که غیر از انسانها، طایفه جن را نیز شامل میشود;
7. دعوت پیامبراکرم (صلّی الله علیه و آله و سلم) و در واقع همة مؤمنان، به صبر و استقامت هر چه بیشتر در برابر شرک و کفر، همان گونه که سیره انبیای پیشین بوده است.(ر.ک: تفسیر نمونه، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران، ج 21، ص 295، دارالکتب الاسلامیة / تفسیر المیزان، علامه طباطبایی;، ج 18، ص 185، انتشارات اسماعیلیان.)
eporsesh.com
- [سایر] مفهوم کلی سوره "دخان" چیست؟
- [سایر] مفهوم کلی سوره "فتح" چیست؟
- [سایر] مفهوم کلی سوره "احزاب" چیست؟
- [سایر] مفهوم کلّی سوره "روم" چیست؟
- [سایر] مفهوم و محتوای سوره "غاشیه" چیست؟
- [سایر] محتوای کلی سوره "رعد" چیست؟
- [سایر] محتوای کلی سوره "شعراء" چیست؟
- [سایر] مفاهیم کلی سوره "ص" چیست؟
- [سایر] مفهوم کلی سوره مرسلات چیست؟
- [سایر] مفهوم محتوای کلی سوره نمل چیست؟
- [آیت الله وحید خراسانی] مستحاضه کثیره و متوسطه وقتی که به کلی از خون پاک شد باید غسل کند ولی اگر بداند از وقتی که برای نماز پیش مشغول غسل شده دیگر خون نیامده و به کلی پاک شده لازم نیست دوباره غسل نماید
- [آیت الله شبیری زنجانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوم، سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اول، سوره أعلی (سوره 87) و در رکعت دوم، سوره شمس (سوره 91) را بخوانند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس "سوره 91" و در رکعت دوم سوره غاشیه "سوره 88" را بخوانند یا در رکعت اول سوره سبح اسم "سوره 87"و در رکعت دوم سوره شمس "سوره 91" را بخوانند.
- [آیت الله علوی گرگانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اوّل آن سوره شمس )سوره 91) و در رکعت دوم سوره غاشیه )سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اوّل سوره سبح اسم )سوره 87) و در رکعت دوم سوره شمس را بخوانند.
- [آیت الله سبحانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوم سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اول سوره سبح اسم (سوره 87) و در رکعت دوم سوره شمس را بخوانند.
- [آیت الله اردبیلی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اوّل آن سوره (شمس) (سوره 91) و در رکعت دوم سوره (غاشیه) (سوره 88) را بخوانند، یا در رکعت اوّل سوره (أعلی) (سوره 87) و در رکعت دوم سوره (شمس) را بخوانند.
- [امام خمینی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره"شمس" سوره و در رکعت دوم سوره "کاشیه" سوره را بخوانند، یا در رکعت اول سوره "سبح اسم" سوره و در رکعت دوم سوره "شمس" را بخوانند.
- [آیت الله مظاهری] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اوّل آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوّم سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اوّل سوره اعلی (سوره 87) و در رکعت دوّم سوره شمس را بخوانند.
- [آیت الله وحید خراسانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول ان سوره سبح اسم ربک الاعلی سوره و در رکعت دوم سوره شمس سوره را بخوانند و افضل از همه ان است که در رکعت اول سوره شمس و در رکعت دوم سوره غاشیه سوره را بخوانند
- [آیت الله فاضل لنکرانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوم سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اول سوره سبح اسم (سوره 87) و در رکعت دوم سوره شمس را بخوانند.